Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka wrote:No to ja mam kilka pytan:
1. Doidy to dla cyckokarmionych czy dla wszystkich?
2. Ma skalę w środku?
3. Do mam nie cyckokarmiacych. Kiedy się powinno mieszać mleko 2 z 1? Przed zakończeniem 6 miesiąca, tak aby 7 miesiąc zacząć na wyłącznym mleku 2, czy po skończeniu 6 miesiąca zacząć mieszać? Bo nie wiem ile jakiego mam kupić... mam w zapasie 1x800mleka 1 i 2x800 mleka 2. Kupować jeszcze jedynkę?
1. do wszystkich, to kubek do nauki picia.
2. nie.
3. Po skończeniu 6 mcy zaczyna się mieszać.
U nas doidy też się nie przyjął, córka wolała bidon z rurką. Potem próbowałam dać lovi 360 żeby przygotować do zwykłego kubka, ale okazało się to niepotrzebne. Ani razu się z niego nie napiła (nie rozumiała, że trzeba zassać, przechylała a nie leciało) za to zwykły kubek opanowała od razu. Z niekapka nigdy nie korzystała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 12:44
Matylda
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12ed39c9646c.jpg
Edit. Mam hit od tesciowej xd Kamilowi nie smakowala marchewka bo byla nie poslodzona, a jej mina jak powiedzialam, ze dzieci nie moga jesc cukru bezcenna :pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 12:56
Patk, Tanda, kattalinna, Wowka, Fatalita, Nynka, MonikaJ, Ewciaa83, J.S, Cola87, D_basiula, Hoope, pawojoszka, Feeva, Sela lubią tę wiadomość
-
Wowka to właśnie miałam na myśli że motory to jest ryzyko. Wiem bo pisałam przecież że też mieliśmy motory. A moi znajomi to po prostu przeginają... Tak jak mówisz większe ryzyko jest jadąc autem niż lecąc samolotem. Ale ich broszka.
Spijam kawę i wracam. Ekhm... wstąpiłam tylko na chwilkę... i niestety 150 poszłoooo
Walczyłam ze sobą ale bezskutecznie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffd729ab2284.jpgkattalinna, Wowka, Mała Matylda, Cola87, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Wowka wrote:3. Do mam nie cyckokarmiacych. Kiedy się powinno mieszać mleko 2 z 1? Przed zakończeniem 6 miesiąca, tak aby 7 miesiąc zacząć na wyłącznym mleku 2, czy po skończeniu 6 miesiąca zacząć mieszać? Bo nie wiem ile jakiego mam kupić... mam w zapasie 1x800mleka 1 i 2x800 mleka 2. Kupować jeszcze jedynkę?
Hej. Ja tez mialam ten 'problem' chwile temu, szczegolnie ze na opakowaniu mleka 2 byla sugestia ze dziecko powinno jesc 3x210 wody + 7 miarek, a moj nie ma jeszcze zastapionego posilku i caly czas je 5x mleko. Napisalam do Bebilonu jak to jest i odpisali tak:
"Jeśli Synek nie zjada jeszcze zupki/obiadku w objętości pełnego posiłku, to w ciągu doby powinien otrzymać około 700-900 ml mleka modyfikowanego. Wprowadzanie mleka następnego rozpocznij, gdy Pociecha ukończy 6. miesiąc życia, czyli po 7 października. Póki w diecie Malucha nie pojawi się pełna porcja zupki/obiadku podawaj około 700-900 ml mleka/dobę. Gdy Synek będzie już zjadał posiłek warzywny w pelnej objętości ilość mleka powinna spaść do około 600-700 ml."
Zaczelam wiec tydzien temu bo mialam polowe mleka 1 i dodawalam codziennie po 1 miarce nowego mleka. Na poczatku bolal go brzuszek, ale juz jest ok.
PS. moj doidy gryzie poki co ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 13:19
-
Dzięki dziewczyny za rady. Mleka 1 nam wystarczy na jeszcze prawie dwa tygodnie, więc chyba też zacznę mieszać ciut wczesniej-ale to wychodzi tylko kilka dni (5-6) przed ukończeniem 6 miesiąca. Kilka dni nie powinno zrobić różnicy...
Nawet nie zauważyłam, że na mleku następnym jest takie dawkowaniedobrze, że Edwarda napisałaś, bo też bym się zastanawiała jakim cudem Skrzat ma jeść mniej-on też nie zjada pełnego posiłku innego niz mleko
Patk, sorka, inaczej zrozumiałam przykład Twoich znajomychprzesadzają, i to grubo, ale każdy ma swoje zboczenia
A propos to poka co w tej torbie
Kamillo, jaki duży półroczny smerfikale on się zmienił! Katy, masz jakieś zdjęcie z porównaniem po narodzeniu i teraz?
-
Mnie ten doidy się podoba, że można spokojnie w pozycji prawie leżącej pić bez zalania. Może na starość Bożenka poda mi tak ten kubek wody
Póki co cieszę się, że go zaakceptowała. Cudów na dzień dobry nie oczekiwałam, fajnie, że w ogóle piła bo z butelki pluła.
Patk, dokładnie, moje mleko dostała. Pochwal się co kupiłaś
Katy, minę ma już zbuntowanego nastolatkaa gdzie skarpety?
Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość
-
Cola, mam nadzieję że spełni się Wasz i nasz plan kolejnego powiększenie rodziny zgodnie z przewidzianym harmonogramem
Wszystkiego najlepszego dla Wiki
Ania poznająca swój pierwszy kubeczek cudna. Cieszę się, że taki sposób podania mleka się sprawdził.
Kamilek uroczy, na teściową brak słów.
Patk, dołączam do próśb o ujawnienie zawartości torbyKaty, kattalinna, Cola87, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Katy, sprawdziłam w końcu ten Twój przepis na sernik z jabłkami i chyba wygrał
mam akurat jabłka do zużycia, a masa serowa jest podobna jak w innym, znanym mi serniku więc jest szansa, że się uda
jak dekorujesz?
Edit: Wowka, Patk, a co robicie z żółtek, które zostają po bezie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 15:34
-
No więc szafa powiększyła sie o czarne body, spodnie w kwiaty i taki kombinezon też w jakieś kwiaty
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c36124c81aa4.jpg
Z żółtek robię wykwintne danie. Ucieram z cukrem dodaje kakao i szamamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 15:48
Wowka, Cola87, kattalinna, Fatalita, Sela lubią tę wiadomość
-
Kattalinna, a różnie.
Jak mam lenia i jedliśmy już obiad to mrożę. Tylko w mniejszych porcjach, po 2-3 żółtka.
Jak mam chęci i jestem głodna, to kruche ciasto i robię tartę. A resztę mrożę
Teraz za mną chodzi ajerkoniak, albo bardziej wykwintny eggnogg. Jeszcze nie robiłam, ale na święta się chyba zmobilizuję
A, jak mrożę to daję szczyptę soli do każdej porcji. Nie wiem czy tak trzeba, ale kiedyś ktoś mi tak powiedział i tak robięWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 16:00
kattalinna lubi tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Katy, sprawdziłam w końcu ten Twój przepis na sernik z jabłkami i chyba wygrał
mam akurat jabłka do zużycia, a masa serowa jest podobna jak w innym, znanym mi serniku więc jest szansa, że się uda
jak dekorujesz?
Edit: Wowka, Patk, a co robicie z żółtek, które zostają po bezie?
Oby sie udalSzczerze mowiac nie szalam z dekoracją tylko czekoladową posypka posypalam :p
kattalinna lubi tę wiadomość
-
My mamy pierwsze szczepienie w poniedziałek.
Mózg mi eksploduje, Baryłka znowu się naćpał dopalaczy. A Wy mi tu o jajkach mrożonych
Chciałam Was przestrzec przed kupowaniem wszystkich hiperkubków (bidonów, ze słomkami, niekapków oprócz tych klasycznych, pochylonych, czy nie). Są tak skonstruowane, że trudno je umyć. W zakamarkach zbiera się resztka, słabo widoczna i te pozostałości się psują, powodując zatrucia i bole brzucha, które często trudno zrozumieć. Boli a nie wiadomo dlaczego.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Patk nie dziwię ci się ,ta twoja Basia tak ślicznie we wszystkim wygląda że nie dziwne że nie możesz przestać ja stroić.
Wiecie ostatnio zauważyłam że jest moda ubierać dziewczynki na chłopaka ,ja rozumiem że nie każdy musi ubierać na różowo ale ostatnio byliśmy na szczepieniu i w poczekalni z pięć dziewczynek i wszystkie ubrane na chłopaka nie tylko że w niebieskie ale w chłopięce fasony ,jedną druga dopytywała czy chłopiec czy dziewczynka to już lekka przesada jak dla mnie .
Ula dziś zjadła banana bio z Lidla ,pochłonęła całego ewidentnie jej pasuje to próbowanie a przecież inaczej to sobie zaplanowałam te moje dzieci zawsze mają swój plan
Hoope prezes całe dnie i noce białe ciągnie a ciebie dziwi że nadpobudliwy.
Powodzenia na szczepieniach u nas jeszcze jedno i pół roku spokojuPatk lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na szczepieniach :p
Kamil dzisiaj smial sie z poduszki xd
A wgl mam pytanie co do rozszerzania diety..czy moge robic tak, ze tego 3 dnia warzywa, dawac rano inne warzywo, a po poludniu to juz znane? Czy 3 dni podawac to samo, a kolejnego dopiero inne? Kurcze troche mnie to stresuje, że czyms mu zaszkodze albo mi sie za wczesnie od piersi odstawi... -
Gratuluję jubilatowi Kamciowi, poważny wiek
My też jeszcze jedno szczepienie w listopadzie i na pół roku spokój.
W każdym razie Mama32 kciuki
Nie schodzą Mani te plamy z buźki, ma też kaszke na jednym policzku. Idę jutro z nią do lekarza, bo mnie to niepokoi.
Oglądałam na ttv uwaga po uwadze, był temat o podmienianiu dzieci x lat temu, kiedy to po porodzie noworodki masowo leżały na jednej sali. Nie wyobrażam sobie, jakbym miała dostać nie swoje dziecko. Brr.
Katy, jak ja coś Mani daje, to jest to zazwyczaj 2-3dni pod rząd to samo, po tych 3ech dniach inne.Katy lubi tę wiadomość