X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na kursie i dalam rade chlopakowi odciagnac tylko 70ml dla syna.. Musialam kupic mm. Kupiłam dwa kartoniki gotowego mm nan pro. Nie posmakowalo. Woli mleko mamusi ;)

My szczepienie mamy 25 pazdziernika

• Feeva Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi właśnie wiezie Mc Donalda XD nie jadłam sto lat. (ostatni raz w ciąży XD)

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, a co to jest ta kaszka na policzku? Moj mały ma jakby pelno takich drobnych krostek (pryszczykow jakby). Sa niewidoczne, ale wyczuwalne. Nie wiem co to jest

• Feeva Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem właśnie, ja już wcześniej pisałam, że najpierw jej wyskoczyła taka plama czerwona i szorstka przy zgieciu łokcia, teraz ma takie dwie małe plamki czerwone i szorstkie na brodzie i na połowie policzka takie właśnie niewidoczne krostki ale pod palcem wyczuwalne. Obstawiam reakcje alergiczna po moreli, ale to nie znika więc wolę iść skonsultować to z pediatra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 21:40

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ja nie podchodzę do rozszerzania jakims systemem raz dziennie daje Ulu coś innego niż mleko najpierw to było dosłownie pół łyżeczki banana innego dnia ziemniaczka ,raz było sami jabłuszko raz jabłko z gruszką a dziś zjadła banana takiego malutkiego jakby było więcej też by wciagla ,zazwyczaj daje popołudniu żeby nie na noc jakby brzuszek dokuczał po czymś .

Feeva kurcze jak ja bym zjadła maka sto lat nie jadłam . Zmiany na skórze lepiej sprawdzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 22:01

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, wszystko jej pasuje, a już na pewno przymierzanie... haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 19:09

D_basiula, Wowka, Katy, Feeva, Mała Matylda, kattalinna, MonikaJ, Sela lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakt Baśka nawet wkurzona wygląda ślicznie :D

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.

Wczorajsze przespanie nocy ciągiem bez jedzenia, to nie był przypadek.

Dzisiaj znowu się udało, tylko pobudka teraz. Ale radosna, Skrzacik opowiada swoje sny sowie i miśkowi, mogę jeszcze troszeczkę poleżeć w ciepełku :)

O standardowej 5:20 były kręcioły, ale Szumiś dał radę wywalczyć dodatkowe 40 minut.

Bardzo miło z jego strony, że z okazji wtorku dał się wyspać. Nienawidzę wtorków. Cały dzień jesteśmy sami :/ A na dzisiaj wypada jeszcze dzień kąpieli. Nie lubię sama, oj nie lubię.

Szczepienie mamy w czwartek. Damy radę :)

Cola87 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie co do owulacji. Po porodzie to sie troche zmienilo mi chyba, czy to mozliwe ze jest zaraz po okresie? Tzn mam juz 3 okres po porodzie i po kazdym zaraz pobolewa mnie brzuch jak na owulke i śluz zaczyna robić sie lepki.dziwne to troche ale tak jest o nie jestem pewna czy to faktycznie to czy jeszcze sie wszystko normuje??

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, a jak długość cyklu? Bo jeśli cykl jest krótki to może być owulka zaraz po okresie. Owulacja występuje około 14 dni przed kolejnym okresem, więc jeśli cykl trwa np. 21 dni to owulacja wypada na 7 dc, czyli zaraz po :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jak to robisz że Skrzat śpi do rana? Ile je mleka na noc i czy dodanie kaszki pomaga? Ewciaa tak jak Wowka pisze zależy od długości cyklu? A regularne masz cykle po porodzie?

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka pozdrowienia z poczekali wlasnue siedze po wypiciu glukozy. Trzymajcie kciuki zeby byla dobra.
    Jesien sie zaczela chorobska sie zaczely. Syn z ostrego zapalenia krtani przeszedl w zapalenie zatok a Maleńka tez chyba zaczyna mi cos brac.wiec szczepienia sama sobieprzekladam. Wole kupowac im zabawki niz lekarstwa.
    A co do wczorajszej dyskusji o przysznych ciastach to przycha jest krowka bananowiec i delicje.Az bym sobie zjadla ale jestem len i niechce mi sie piec a kupne to nie to samo.
    Co do cykli mesiaczkowych nie wypowiadam sie ja mam caly czas taki sluz a okresu brak od sierpnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 07:49

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zapomniałam dziś zmienić pieluchę Adasiowi w nocy ;p ale pieluchomajtki dały rade. :) Na noc super, polecam :)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia kciuki!

• Wowka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, żadna w tym moja zasługa :D

Teraz daję kaszkę ryżowo-kukurydzianą do mleka na noc. Wczoraj Skrzat zjadł 120ml z trzema miarkami kaszki. Kolejny posiłek już po 6 rano. Ale ostatnio zjadł 200ml mleka z kaszką i obudził się na jedzenie gdzieś koło 2. Czyli u nas pobudki nie zależą tylko od jedzenia na noc. Pytanie zatem od czego :D

A, Cola ja standardowo nie zmieniam pieluchy w nocy ;)

Pieluchomajtki pampersa? U nas ciekną bokiem w dzień, chyba jeszcze za duże na udkach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 08:05

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry u nas wczoraj by dzień psuja wieczorem zauważyłam że mamy dziurę w wanience Uli i zepsuła się suszarka bębnowa no przecież ja bez suszarki nie funkcjonuje zwłaszcza zimą i znowu wydatek ,dziś się słonecznie zapowiada więc może coś wyschnie na dworze.

Patk chyba przegielas z tym przymierzaniem Baśka straciła cierpliwość .

Berbecia powodzenia

Ewcia zainwestuj w testy owulacyjne i sprawdź po porodzie wiele rzeczy się normuje z czasem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 08:11

cf409fc7e7.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dawno mnie nie było ale doba dla mnie za krótka :-)

Emilka grzeczna i radosna, noce ostatnio fajne zasypia ok 20.30, jedna pobudka na jedzenie i pobudka 7-7.30.z jedzeniem próbujemy ale bez szału trochę tam pomieli, jak jej coś daje ze swojego talerza to wtedy buzia szeroko

100 lat dla Wszystkich solenizantow

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobudka 6.30- 7 miało być :-)

• Feeva Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk jakie cudne wdzianko!!!!!!! <3
    Baska nawet wkurzona jest śliczna :D

Zapisałam Manię do lekarza na dziś. Zobaczymy co powie na te plamy.

My mamy pierwsze próby raczkowania XD
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2570ee47b2a.jpg

https://youtu.be/DeGYtIk8uk0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 08:49

Katy, Patk, kattalinna, Wowka, Nynka, J.S, Hoope, MonikaJ, jangwa_maua, Cola87, Mała Matylda, pawojoszka, D_basiula, Sela, Fatalita lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Patk, naprawde Basia nawet wkurzona, slicznie wyglada :p Kamil wygląda wtedy jak maly potworek haha

Brawa dla Mani :)

My mamy w piatek bilans polroczniaka, na ktory bede musiala chyba jechac autobusem i troche sie boje :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ