X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jaka super Mania XD Basia jakąś inną metodę chyba obiera bo do tyłu. Podchodzi do sprawy raczkowania chyba zbyt dosłownie XD

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podmiana noworodków? W życiu! Ale jeśli któraś by chciała wymienić się niemowlakami... Chętnie przygarnę takie co to śpi w nocy i nie marudzi w dzień ;-)

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna mam taką lalkę XD

Patk no jeśli to jest maksymalne wkurzenie księżniczki, to nie widziałaś jeszcze maksymalnie wkurzonego bobasa. Baryłka zaprasza na pokaz. Spocisz się i będą Ci drżały ręce ale za to jakie doznania!

Już wiem dlaczego Prezes je tak często w nocy. Nie ma czasu jeść w dzień. Jest tak zaabsorbowany umiejętnościami, że nie ma czasu porządnie się najeść. Mam problem z karmieniem, wszystko go rozprasza, odryważe się 15 razy. A ponieważ często je w nocy, co rano wstaje zasikany. On i wszystko wokół. Codziennie piorę...

Przetrwać, przeczekać, kiedyś wyrośnie, prawda?

Feeva mniodzio, różowa landryna przyłącza się do Prezesa. Masz przechlapane XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:38

kattalinna, MonikaJ, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Katy ja daje dwa dni to samo trzeciego nowość. Póki tylko próbujemy daje tak żeby wiedzieć w razie co po czym się coś dzieje. Ja daje o 13 tak jakby wczesny obiadek, żeby w razie co nie było afery na noc.

U nas afery non stop. Muszę chyba przyspieszyć bilans na 6 miesięcy bo już nie wiem co temu dziecku. Odstawiłam kawe, kij wie może to to.

Piszecie o tych ciastach aż bym coś zjadła. Ten bananowiec mnie zaintrygował.:D

Mania szaleństwo!:O

Katy lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach, szczepieniach i badaniach!

Kwiatkowa, te krostki u Patryczka od zawsze czy wyszły? U nas tak wyglądał trądzik niemowlęcy, woda przegotowana pomogła. Bo u Mani faktycznie wygląda na reakcję.

Jak to Mania raczkuje? Moja franca ciągle nie przekręca się nawet... Kiedy powinnam zacząć się martwić? Podnosi się za to chętnie. A najchętniej na maminych rękach ;-)
    A czy Wasze dzieciaczki robią żuczka na brzuszku? Tzn. wszystkie 4 kończyny w górę i tylko na brzuszku?

100 twarzy Baśki! Oglądałabym :-D

Laurka, fajnie że jesteś :-)

Katy, na ten bilans dostałaś zalecenie czy jak? U nas nikt nic nie mówi, tylko szczepić każą, ale żeby obejrzeć dokładnie dziecko to gorzej...

age.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle mam co 25 dni i przed porodem tez takie miałam, faktycznie nie pomyślałam o testach owulacyjnych, według aplikacji pokazuje w piatym dniu po okresie i tak czułam przed ciążą a teraz chyba wcześniej, kupie te testy i bedzie jasne.

Co do mleka ja Wojtkowi zmieniłam z miesiac temu na mleko dla głodnych dzieci bo tyle żarł tego mleka że myślałam mu zwykłe nie starcza, po zmianie dla głodomorów jadł jeszcze więcej;) teraz też staram sie mieszać trochę z kleikiem ryżowym lub kaszka ale u nas to nie pomaga. Hakieś nienażarte to dziecko

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, jak bylismy w sierpniu u lekarza to powiedzial zeby przyjsc jak skonczy 6 miesięcy na bilans :p W sumie sie ciesze bo odkad pozyczylam wage szwagierce nie wiem ile wazy Kamil :p

Kamil tylko podnosi tylek do gory i pelznie na glowie do przodu poki co :p

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Noc całkiem ok. Mąż wziął Miśka o 7 i dospałam do 9 szok.
    Brawo dla Mani, silna dziewczynka :)
    Jak zaszłam w ciąże z Michaśkiem miałam końcówkę okresu. Cykle miałam co 30-35 dni. Uważam że w tym temacie wszystko jest możliwe

201501064565.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy Michaśko tak samo. Podnosi pupę i szoruje głową :)

Katy lubi tę wiadomość

201501064565.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, dokładnie, wszystko jest możliwe, a po porodzie to w ogóle, gdy organizm jeszcze wraca na normalne tory :-) u mnie całe życie cykle regularnie jak w zegarku 28-29 dni. Dziś mam 46 dc, jeśli faktycznie krwawienie, które było 1,5 miesiąca temu było okresem. Ból jajników czasem jest, śluz ciągle pojawia się, zmienia i znika a okresu brak. Nie tęsknię to nie panikuję ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    martwic sie mozesz za jakies 2 miesiae
    jednak dziecko zaskakuje z dnia na dzień-wiec sie doczekasz
    u nas tez powoli, ale ja do tego juz przyzwyczajona

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój noworodek bił rekordy w nocnym przesypianiu (9h15min)
    a mój niemowlak bije rekordy w nocnym jedzeniu-żeby to chociaż przełożyło się na ilość jedzenia-jedynie na częstotliwość
    zatem jesteśmy na etapie karmienia co 2h, dziś butlę robiłam łącznie 4x
    łącznie ma az 7 posiłków na dzień plus raz kaszka na gesto
    tyle nie jadł jako noworodek
    i wygląda nadal chudo, fałdek i fałdeczek oraz drugiej brody nie ma...na długości nadrabia nadal...
    je czesto i malo, wolę dużo i rzadko ...ale ja sobie mogę życzyć ;) księciunio swoje
    ale mało tego-nauczył sie od razu płakać w nocy na butle-musicie sobie wyobrazić nasze tempo robienia nocnej butli by brat brata nie obudził

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dba o to, byście w rutynę nie popadli ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Kamcia, dba o to, byście w rutynę nie popadli ;-)

oraz o fit sylwetke ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna Mania też robi żuczka :P mi to bardziej wygląda na "skok ze spadochronem" XD

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, faktycznie spadochron! Tylko ta wysokość mnie zmyliła ;-)

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka to Skrzat widocznie dorasta do przesypianie całej nocy :) fajnie, mam nadzieję, że u nas kiedyś też nastąpi ta chwila :D tak pieluchomajtki pampersa, może Adaś ma udka grubsze :D ja zmieniam przy karmieniu nocnym.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U nas noc przyzwoita, dwie pobudki, ta druga wprawdzie na 50 minut ale mąż przejął odkładanie więc tego nie odczułam. Rano ostateczne pobudka o 6:10, jak na nas całkiem fajnie.

Wowka, gratuluję serdecznie i życzę aby tak już zostało :)
    Widzę, że doświadczasz we wtorki tego, co ja w poniedziałki. Nie lubię poniedziałku ;)
    U nas kąpiel jest codziennie, Zosia lubi się kąpać, ale ostatnio strasznie chlapie, bez męża czuję się bezbronna :P

Cola, ja też pieluch w nocy nie zmieniam, przestałam to robić pod koniec drugiego miesiąca życia. Zosię to rozbudzało, a ta sama pielucha przez całą noc jej nie przeszkadza, skóra ładna więc tego się trzymamy.

Barbecia pochwal się jak poszło? Kiedy wyniki?

Laurka, miło Cię widzieć :)
    Jak tam w pracy? Cieszę się, że Emilka ma się dobrze, gratuluję udanych nocy.

Feeva, niesamowite jak Mania sobie radzi :)

Kattalina, jeśli znajdziesz godne polecenia źródło takich niemowlaków to daj znać, też jestem zainteresowana :P

Kamcia, Patryczek realizuje zalecenia dietetyków i je często małe porcje, w pewnym sensie podziwiam – kilka razy też tak próbowałam, ale szybko traciłam zapał. Wam jako rodzicom jednak nie zazdroszczę ;)

Powodzenia na szczepieniach, już się pogubiłam kto kiedy ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała matylda-tak jadłam w ciązy :D mało ale bardzo często ;) dieta cukrzycowa...ach jeden je dłuuuuuuuugo (jak mama) drugi mało i czesto (jak mama)
    coś z mamy jednak mają

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sobie wyobrażam jakiego jazgotu w nocy narobiłby Prezes, co dwie godziny, gdybym musiała mu mieszankę podać, skoro zaczyna pokrzykiwać gdy wyciągam cycka ze stanika, co trwa ułamki sekund...

Katy, Fatalita lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1674 1675 1676 1677 1678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ