Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kattalinna mam taką lalkę
Patk no jeśli to jest maksymalne wkurzenie księżniczki, to nie widziałaś jeszcze maksymalnie wkurzonego bobasa. Baryłka zaprasza na pokaz. Spocisz się i będą Ci drżały ręce ale za to jakie doznania!
Już wiem dlaczego Prezes je tak często w nocy. Nie ma czasu jeść w dzień. Jest tak zaabsorbowany umiejętnościami, że nie ma czasu porządnie się najeść. Mam problem z karmieniem, wszystko go rozprasza, odryważe się 15 razy. A ponieważ często je w nocy, co rano wstaje zasikany. On i wszystko wokół. Codziennie piorę...
Przetrwać, przeczekać, kiedyś wyrośnie, prawda?
Feeva mniodzio, różowa landryna przyłącza się do Prezesa. Masz przechlapaneWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:38
kattalinna, MonikaJ, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
Katy ja daje dwa dni to samo trzeciego nowość. Póki tylko próbujemy daje tak żeby wiedzieć w razie co po czym się coś dzieje. Ja daje o 13 tak jakby wczesny obiadek, żeby w razie co nie było afery na noc.
U nas afery non stop. Muszę chyba przyspieszyć bilans na 6 miesięcy bo już nie wiem co temu dziecku. Odstawiłam kawe, kij wie może to to.
Piszecie o tych ciastach aż bym coś zjadła. Ten bananowiec mnie zaintrygował.
Mania szaleństwo!Katy lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na wizytach, szczepieniach i badaniach!
Kwiatkowa, te krostki u Patryczka od zawsze czy wyszły? U nas tak wyglądał trądzik niemowlęcy, woda przegotowana pomogła. Bo u Mani faktycznie wygląda na reakcję.
Jak to Mania raczkuje? Moja franca ciągle nie przekręca się nawet... Kiedy powinnam zacząć się martwić? Podnosi się za to chętnie. A najchętniej na maminych rękach
A czy Wasze dzieciaczki robią żuczka na brzuszku? Tzn. wszystkie 4 kończyny w górę i tylko na brzuszku?
100 twarzy Baśki! Oglądałabym
Laurka, fajnie że jesteś
Katy, na ten bilans dostałaś zalecenie czy jak? U nas nikt nic nie mówi, tylko szczepić każą, ale żeby obejrzeć dokładnie dziecko to gorzej... -
Cykle mam co 25 dni i przed porodem tez takie miałam, faktycznie nie pomyślałam o testach owulacyjnych, według aplikacji pokazuje w piatym dniu po okresie i tak czułam przed ciążą a teraz chyba wcześniej, kupie te testy i bedzie jasne.
Co do mleka ja Wojtkowi zmieniłam z miesiac temu na mleko dla głodnych dzieci bo tyle żarł tego mleka że myślałam mu zwykłe nie starcza, po zmianie dla głodomorów jadł jeszcze więcej;) teraz też staram sie mieszać trochę z kleikiem ryżowym lub kaszka ale u nas to nie pomaga. Hakieś nienażarte to dziecko -
Kattalina, jak bylismy w sierpniu u lekarza to powiedzial zeby przyjsc jak skonczy 6 miesięcy na bilans :p W sumie sie ciesze bo odkad pozyczylam wage szwagierce nie wiem ile wazy Kamil :p
Kamil tylko podnosi tylek do gory i pelznie na glowie do przodu poki co :pkattalinna lubi tę wiadomość
-
Monika, dokładnie, wszystko jest możliwe, a po porodzie to w ogóle, gdy organizm jeszcze wraca na normalne tory
u mnie całe życie cykle regularnie jak w zegarku 28-29 dni. Dziś mam 46 dc, jeśli faktycznie krwawienie, które było 1,5 miesiąca temu było okresem. Ból jajników czasem jest, śluz ciągle pojawia się, zmienia i znika a okresu brak. Nie tęsknię to nie panikuję
-
mój noworodek bił rekordy w nocnym przesypianiu (9h15min)
a mój niemowlak bije rekordy w nocnym jedzeniu-żeby to chociaż przełożyło się na ilość jedzenia-jedynie na częstotliwość
zatem jesteśmy na etapie karmienia co 2h, dziś butlę robiłam łącznie 4x
łącznie ma az 7 posiłków na dzień plus raz kaszka na gesto
tyle nie jadł jako noworodek
i wygląda nadal chudo, fałdek i fałdeczek oraz drugiej brody nie ma...na długości nadrabia nadal...
je czesto i malo, wolę dużo i rzadko ...ale ja sobie mogę życzyćksięciunio swoje
ale mało tego-nauczył sie od razu płakać w nocy na butle-musicie sobie wyobrazić nasze tempo robienia nocnej butli by brat brata nie obudził -
Dzień dobry!
U nas noc przyzwoita, dwie pobudki, ta druga wprawdzie na 50 minut ale mąż przejął odkładanie więc tego nie odczułam. Rano ostateczne pobudka o 6:10, jak na nas całkiem fajnie.
Wowka, gratuluję serdecznie i życzę aby tak już zostało
Widzę, że doświadczasz we wtorki tego, co ja w poniedziałki. Nie lubię poniedziałku
U nas kąpiel jest codziennie, Zosia lubi się kąpać, ale ostatnio strasznie chlapie, bez męża czuję się bezbronna
Cola, ja też pieluch w nocy nie zmieniam, przestałam to robić pod koniec drugiego miesiąca życia. Zosię to rozbudzało, a ta sama pielucha przez całą noc jej nie przeszkadza, skóra ładna więc tego się trzymamy.
Barbecia pochwal się jak poszło? Kiedy wyniki?
Laurka, miło Cię widzieć
Jak tam w pracy? Cieszę się, że Emilka ma się dobrze, gratuluję udanych nocy.
Feeva, niesamowite jak Mania sobie radzi
Kattalina, jeśli znajdziesz godne polecenia źródło takich niemowlaków to daj znać, też jestem zainteresowana
Kamcia, Patryczek realizuje zalecenia dietetyków i je często małe porcje, w pewnym sensie podziwiam – kilka razy też tak próbowałam, ale szybko traciłam zapał. Wam jako rodzicom jednak nie zazdroszczę
Powodzenia na szczepieniach, już się pogubiłam kto kiedy
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Już sobie wyobrażam jakiego jazgotu w nocy narobiłby Prezes, co dwie godziny, gdybym musiała mu mieszankę podać, skoro zaczyna pokrzykiwać gdy wyciągam cycka ze stanika, co trwa ułamki sekund...
Katy, Fatalita lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka