X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jaka super Mania XD Basia jakąś inną metodę chyba obiera bo do tyłu. Podchodzi do sprawy raczkowania chyba zbyt dosłownie XD

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podmiana noworodków? W życiu! Ale jeśli któraś by chciała wymienić się niemowlakami... Chętnie przygarnę takie co to śpi w nocy i nie marudzi w dzień ;-)

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna mam taką lalkę XD

Patk no jeśli to jest maksymalne wkurzenie księżniczki, to nie widziałaś jeszcze maksymalnie wkurzonego bobasa. Baryłka zaprasza na pokaz. Spocisz się i będą Ci drżały ręce ale za to jakie doznania!

Już wiem dlaczego Prezes je tak często w nocy. Nie ma czasu jeść w dzień. Jest tak zaabsorbowany umiejętnościami, że nie ma czasu porządnie się najeść. Mam problem z karmieniem, wszystko go rozprasza, odryważe się 15 razy. A ponieważ często je w nocy, co rano wstaje zasikany. On i wszystko wokół. Codziennie piorę...

Przetrwać, przeczekać, kiedyś wyrośnie, prawda?

Feeva mniodzio, różowa landryna przyłącza się do Prezesa. Masz przechlapane XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:38

kattalinna, MonikaJ, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Katy ja daje dwa dni to samo trzeciego nowość. Póki tylko próbujemy daje tak żeby wiedzieć w razie co po czym się coś dzieje. Ja daje o 13 tak jakby wczesny obiadek, żeby w razie co nie było afery na noc.

U nas afery non stop. Muszę chyba przyspieszyć bilans na 6 miesięcy bo już nie wiem co temu dziecku. Odstawiłam kawe, kij wie może to to.

Piszecie o tych ciastach aż bym coś zjadła. Ten bananowiec mnie zaintrygował.:D

Mania szaleństwo!:O

Katy lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach, szczepieniach i badaniach!

Kwiatkowa, te krostki u Patryczka od zawsze czy wyszły? U nas tak wyglądał trądzik niemowlęcy, woda przegotowana pomogła. Bo u Mani faktycznie wygląda na reakcję.

Jak to Mania raczkuje? Moja franca ciągle nie przekręca się nawet... Kiedy powinnam zacząć się martwić? Podnosi się za to chętnie. A najchętniej na maminych rękach ;-)
    A czy Wasze dzieciaczki robią żuczka na brzuszku? Tzn. wszystkie 4 kończyny w górę i tylko na brzuszku?

100 twarzy Baśki! Oglądałabym :-D

Laurka, fajnie że jesteś :-)

Katy, na ten bilans dostałaś zalecenie czy jak? U nas nikt nic nie mówi, tylko szczepić każą, ale żeby obejrzeć dokładnie dziecko to gorzej...

age.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle mam co 25 dni i przed porodem tez takie miałam, faktycznie nie pomyślałam o testach owulacyjnych, według aplikacji pokazuje w piatym dniu po okresie i tak czułam przed ciążą a teraz chyba wcześniej, kupie te testy i bedzie jasne.

Co do mleka ja Wojtkowi zmieniłam z miesiac temu na mleko dla głodnych dzieci bo tyle żarł tego mleka że myślałam mu zwykłe nie starcza, po zmianie dla głodomorów jadł jeszcze więcej;) teraz też staram sie mieszać trochę z kleikiem ryżowym lub kaszka ale u nas to nie pomaga. Hakieś nienażarte to dziecko

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, jak bylismy w sierpniu u lekarza to powiedzial zeby przyjsc jak skonczy 6 miesięcy na bilans :p W sumie sie ciesze bo odkad pozyczylam wage szwagierce nie wiem ile wazy Kamil :p

Kamil tylko podnosi tylek do gory i pelznie na glowie do przodu poki co :p

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Noc całkiem ok. Mąż wziął Miśka o 7 i dospałam do 9 szok.
    Brawo dla Mani, silna dziewczynka :)
    Jak zaszłam w ciąże z Michaśkiem miałam końcówkę okresu. Cykle miałam co 30-35 dni. Uważam że w tym temacie wszystko jest możliwe

201501064565.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy Michaśko tak samo. Podnosi pupę i szoruje głową :)

Katy lubi tę wiadomość

201501064565.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, dokładnie, wszystko jest możliwe, a po porodzie to w ogóle, gdy organizm jeszcze wraca na normalne tory :-) u mnie całe życie cykle regularnie jak w zegarku 28-29 dni. Dziś mam 46 dc, jeśli faktycznie krwawienie, które było 1,5 miesiąca temu było okresem. Ból jajników czasem jest, śluz ciągle pojawia się, zmienia i znika a okresu brak. Nie tęsknię to nie panikuję ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    martwic sie mozesz za jakies 2 miesiae
    jednak dziecko zaskakuje z dnia na dzień-wiec sie doczekasz
    u nas tez powoli, ale ja do tego juz przyzwyczajona

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój noworodek bił rekordy w nocnym przesypianiu (9h15min)
    a mój niemowlak bije rekordy w nocnym jedzeniu-żeby to chociaż przełożyło się na ilość jedzenia-jedynie na częstotliwość
    zatem jesteśmy na etapie karmienia co 2h, dziś butlę robiłam łącznie 4x
    łącznie ma az 7 posiłków na dzień plus raz kaszka na gesto
    tyle nie jadł jako noworodek
    i wygląda nadal chudo, fałdek i fałdeczek oraz drugiej brody nie ma...na długości nadrabia nadal...
    je czesto i malo, wolę dużo i rzadko ...ale ja sobie mogę życzyć ;) księciunio swoje
    ale mało tego-nauczył sie od razu płakać w nocy na butle-musicie sobie wyobrazić nasze tempo robienia nocnej butli by brat brata nie obudził

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dba o to, byście w rutynę nie popadli ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Kamcia, dba o to, byście w rutynę nie popadli ;-)

oraz o fit sylwetke ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna Mania też robi żuczka :P mi to bardziej wygląda na "skok ze spadochronem" XD

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, faktycznie spadochron! Tylko ta wysokość mnie zmyliła ;-)

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka to Skrzat widocznie dorasta do przesypianie całej nocy :) fajnie, mam nadzieję, że u nas kiedyś też nastąpi ta chwila :D tak pieluchomajtki pampersa, może Adaś ma udka grubsze :D ja zmieniam przy karmieniu nocnym.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U nas noc przyzwoita, dwie pobudki, ta druga wprawdzie na 50 minut ale mąż przejął odkładanie więc tego nie odczułam. Rano ostateczne pobudka o 6:10, jak na nas całkiem fajnie.

Wowka, gratuluję serdecznie i życzę aby tak już zostało :)
    Widzę, że doświadczasz we wtorki tego, co ja w poniedziałki. Nie lubię poniedziałku ;)
    U nas kąpiel jest codziennie, Zosia lubi się kąpać, ale ostatnio strasznie chlapie, bez męża czuję się bezbronna :P

Cola, ja też pieluch w nocy nie zmieniam, przestałam to robić pod koniec drugiego miesiąca życia. Zosię to rozbudzało, a ta sama pielucha przez całą noc jej nie przeszkadza, skóra ładna więc tego się trzymamy.

Barbecia pochwal się jak poszło? Kiedy wyniki?

Laurka, miło Cię widzieć :)
    Jak tam w pracy? Cieszę się, że Emilka ma się dobrze, gratuluję udanych nocy.

Feeva, niesamowite jak Mania sobie radzi :)

Kattalina, jeśli znajdziesz godne polecenia źródło takich niemowlaków to daj znać, też jestem zainteresowana :P

Kamcia, Patryczek realizuje zalecenia dietetyków i je często małe porcje, w pewnym sensie podziwiam – kilka razy też tak próbowałam, ale szybko traciłam zapał. Wam jako rodzicom jednak nie zazdroszczę ;)

Powodzenia na szczepieniach, już się pogubiłam kto kiedy ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała matylda-tak jadłam w ciązy :D mało ale bardzo często ;) dieta cukrzycowa...ach jeden je dłuuuuuuuugo (jak mama) drugi mało i czesto (jak mama)
    coś z mamy jednak mają

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sobie wyobrażam jakiego jazgotu w nocy narobiłby Prezes, co dwie godziny, gdybym musiała mu mieszankę podać, skoro zaczyna pokrzykiwać gdy wyciągam cycka ze stanika, co trwa ułamki sekund...

Katy, Fatalita lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1674 1675 1676 1677 1678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ