Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też cisza
Patk, Wowka, jaką śmietanę polecacie do ubicia? Ja zazwyczaj kupuję biedronkowa ale kiedyś mi się zważyła a teraz nie chcę ryzykować. I czy do pavlovej dajecie mascarpone czy sama śmietana? Nie mam pomysłu na owoce poza malinami... -
nick nieaktualnyKaty najlepszego dla Kamilka
postępów wielu i długiego nocnego snu
Wowka my też używamy pieluchy 3 rzep na rzepiew nocy jak nie ma kupki to nie zmiemiam, gorzej jak zrobi kupę rano w tego zdojonego po całej nocy pampka, wtedy jest ryzyko że wypłynie. Pierwszy raz nam wczoraj poszło bokiem, tak to zawsze jak wychodziło to na plecy jak się pampek zsunął.
U nas póki co była marchewka i pół łyżeczki banana oraz trochę jabłuszka. Nie spieszy mi się z tym rozszerzeniem diety, ale zamierzam tak jak Tanda napisała 1 warzywo/ owoc nowy przez kilka dni 2-3 i obserwujereakcję.
Co do przesypiania nock moje dziecko muszę pochwalić,kładę 19-20 i śpi minimum do 3,4 a nawet 5. Na noc nie daje mm tylko cycuś, 2x dziennie daje 120ml mleka i 2 łyżeczki kleiku, raz samo mm, chyba że tak jak dzisiaj jest foch na cyca cały dzień to inny harmonogram mamy:D
Nasze spacery wyglądają w końcu normalnie, trwają 1-1.5 h dziecko z reguły zasypiacałe lato na to czekałam
nie wiem czy po prostu dorosła czy jest w końcu porządnie najedzona i przez to spokojniejsza.
Katy, Wowka, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
U mnie tez cisza, ale jeszcze doi cyca ;p
Wgl dzieki za pomysl z rytualem kapieli, teraz usypianie trwa max. 30min a nie 2 godziny :p
U nas dzisiaj spacer zakonczony marudzeniem, spac mu sie chyba chcialo, a nie wiem czemu nie chcial spac w wozkuJak wrocilismy to zasnal w 5min..
Dzieki, Majowa;) Gratulacje, ładnych nocek i spacerow :p
kattalinna, Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
U mnie też nastąpił ten wyczekiwany moment dnia
Kattalinna, zazwyczaj kupuje biedronkową 36%, albo lidlową w małych kubeczkach. Zazwyczaj robię bez mascarpone, ale można z. Fajnie wyglądają maliny, borówki i listki mięty.
To pierwsza beza jaką popełniłam. Już usunęlam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 08:08
Katy, Feeva, Patk, kattalinna, Fatalita, Hoope, Sela, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Katy ale moje dzieci sie solidaryzowaly diagnoza z dzisiaj ostre zapalenie gornych drog oddechowych.musze chyba jakies koszyczki kupic i podpisac zeby niepomylic co komu mam podawac.
Kattalina Smietana podobno dobra jest z lidla ja kupuje obojetnie jaka, najlepsze podobno sa w woreczkach.A owoce to moze byc mix np. Winogrono malina jakoda amerykanska jeszcze do tego ostrezyny.
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ile razy dziennie jedzą Wasze dzieci te karmione piersią i co ile godzin? Cały czas na żądanie czy jakoś to regulujecie? U nas jest jakaś jazda bez trzymanki ostatnio
Mała najchętniej je od godz. 19 do 6 rano A w ciągu dnia jest obrażona na cyca i prawie wcale nie chce jesc . Dopiero jak odciągnę to trochę zje ale też bez szału
Nie wiem co się memu dziecku poprzestawialo. Może to już czas na mm? Bo czuje że przez to jej niejedzenie i ja mam mniej pokarmu. Ehh tylko na samą myśl o wprowadzeniu mm mam wyrzuty sumienia
-
Cisza u mnie jak zwykle od tygodnia została zaburzona. Karmienie po dwóch godzinach. Przed północą będzie jeszcze jedno a potem co godzina... To kiedy ten regres się kończy?
A tak w ogóle to kolejna jedynka w kolejce. Dziąsło białe, ciekawe ile to potrwa.
Edit: amygdala, nie tylko Twoja tak ma. Ja już nie liczę nocnych posiłków, dużo ich. Minie to im w końcu. W dzień czasem jest walka bo jęczy, że głodna, possie chwilę i już chce iść gdzieś. I to dosłownie bo podnosi głowę i chce wstawać. Po prostu nie ma czasu na jedzenie. Cały świat do poznania przecież!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 21:04
amygdala lubi tę wiadomość
-
My jeszcze pampersy 3 używamy. Może nie rzep na rzepie choć moja siostra tak go ostatnio zapieła
ale bidoczek miał odciśnięte na brzuszku
pewnie za niedługo przejdziemy na 4. Wowka piękna ta bezą, jadłabym
a co do tej cześci dnia to też ją bardzo lubię
Wowka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny w ogóle wczoraj miałam sunia miała powtórne badania i wszystko ma w normie, nerki i wątroba pięknie się zregenerowały. Jeszcze ma brać suplementy i stosować dietę ale ja i tak się już bardzo ciesze! mam nadzieję już nigdy nie popełnić podobnego błedu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 20:59
kattalinna, Wowka, Fatalita, Hoope, Katy, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Ja też robię na tej śmietanie w kubeczkach z Lidla albo z 30% MU. I robię z mascarpone i dla powiększenia liczby kalorii i cukru dodaje dwie łyżki kajmaku. Ale to jak robię ten tort a la Sowa.
Nie mogłam się powstrzymać... wciągnęłam na raz aż się tubka złamałaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 12:29
kattalinna, Wowka, Cola87, Sela, Mała Matylda, MajowaMamusia lubią tę wiadomość
-
U nas dopiero teraz jest cisza. Jeszcze usypia. Oczywiście przyklejony do mnie.
Jak go tata oddaje mi na ręce to się cieszy jak szczerbaty do sucharówMacha rękoma, nogami, radość na buzi i robi he he he. No i wyciąga do mnie kończyny. I jak takiego nie wziąć na ręce, no jak. A potem już u mnie wzdycha ciężko, a tuli się, jakby mu kamień z serca spadł.
Za 4 lata powie, że mnie nie kocha a za 6, że nienawidzi.
Dzieci...
Sela lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Fit (ale 7,6 kg) Patryczek pozdrawia kolegów i koleżanki
Dostał mm z kaszą na noc...nie wierzę(po doświadczeniach) w moc kaszy, ale tonący brzytwy się chwyta
My od jakiegoś miesiąca nosimy dady 4 są wysokie a w pasie rzepem można nadrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 17:41
Patk, Hoope, Wowka, D_basiula, kattalinna, Cola87, Katy, Fatalita, Feeva, Kwiatkowa24, Sela, Mała Matylda, MajowaMamusia, pawojoszka, MonikaJ lubią tę wiadomość
-
Uwielbiam mleczko w tubce. Ale zazwyczaj sobie dozuję ale dzisiaj poszło całe. Ta ilość cukru mniam. Nie ma znaczenia czy klasyczne czy kakaowe byle było słodkie.
Kamcia śliczny ten Patryczek, jak z obrazka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 21:19
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
My też pozdrawiamy kolegę z klubu fit
Tu było zdjęcie
Edit. Skrzacia mama kocha się w Patrykowych oczyskachWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 08:08
Hoope, kattalinna, kamciaelcia, Patk, Cola87, Katy, Fatalita, Feeva, Sela, Mała Matylda, MajowaMamusia, pawojoszka, MonikaJ lubią tę wiadomość
-
Kamcia jaki to fit jak dobija do 8 kg
Śmietana z Lidla słabo się ubija. W sensie mało powietrza bierze i kiepsko rośnie. Z biedry jest ok ale dziwnie tania. Muu i łaciate bywają ok ale to ostatnie robiło mi brzydkie rzeczy, ważyło się itp. Najlepsze na słodko ma Łowicz. A ostatnio moja śmietanowa miłość to piątnica 30%. Jest genialna bo jako jedyna smakuje jak prawdziwa śmietana, lekko kwaśna. Co w słodkich deserach przełamuje mdły smak.
Do pavlova najlepsze owoce to maliny, borówka amerykańska i truskawka (kwaśne nie słodkie) i dodatki z gorzkiej czekolady (wytrawne). Liść mięty też dobry.kattalinna lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Skrzat też stylówę zachowuje
przystojniak! i, uwaga, dostrzegam faktycznie podobieństwo do Mamy
Patryczek i jego oczy...
Chyba muszę zacząć stroić córkę. Przez Wasprzynajmniej do zdjęć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 21:28
Wowka lubi tę wiadomość