X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne uczucie, gdy dziecko chce ssać pierś a tam już nic nie leci... Mam doła :/ Kończy mi się pokarm :(

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala a może poleci, skoro przystawiasz to powinno się rozbujać.

Majowa skąd ja to znam... ja to jestem cała podrapana.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka no wlasnie ja tak ciagnie do wymiotow a u lekarza nie chce kaszlec, najgorzej jak na 4 lekarzy dwoch ci stwierdza ze osluchowo jest czysta a dwoch twierdzi ze cos gwizdze w oskrzelach.
    Noc my straszna....
    Ciekawa jestem tylko jak potoczy sie jutro wizyta u lekarza.
    Naprawde wolalbym juz jej dac jakis antybiotykk niz patrzec na jej cierpienie

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, a długo ssie na pusto? Moja prawa pierś jest taka, że czasem z pięć razy młodą muszę przystawiać bo chce uciekać i walczy, ale w końcu jak chwilę possie to leci normalnie. Tak się dziwnie ustabilizowała mi laktacja, że w lewym jest zawsze, a z prawego trzeba popracować najpierw.

Pobudki co godzinę, ale jak matka nie śpi po ostatniej godzinę już to nie zapowiada się nic na razie...

Martwiłam się o Ferminę, teraz zaczynam dodatkowo o Patk :-(

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, ja nie potrafię pomóc, ale trzymam kciuki żeby się jakoś poukładało. Na pewno dziewczyny mają większe pojęcie i może coś doradzą. Pisałaś o przejściu na mm, może opisz coś więcej? Co ile przystawiasz/proponujesz butelkę/czy dziecko je czy sobie ssie na pusto?

Majowa, laktator, brrrrr. Przeczytałam i nie mogę usnąć ;) :D

Katy, dla Skrzata to szalenie zabawne jak ja piję z butelki. Zaśpiewa się w głos, a jak mu jeszcze dotknę szyjką do nosa, to ubaw, że aż boki zrywać :D ale jakbym mu dała się napić to byłby bardzo zainteresowany. Kubek treningowy, taki zupełnie miękki nadaje się tylko do gryzienia.

Kattalinna, czemu nie śpisz godzinę?

Też mi się nie podoba nieobecność Patk. W większości znam Was tylko wirtualnie (z jedną wyjątką :D), a jakoś mi przykro jak ktoś znika bez słowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 04:05

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, przejęłaś moją 4? ;-) Ja w trakcie karmienia po 1 przypomniałam sobie, że muszę skończyć kurację pielęgnacyjną nowej pieluszki ;-) jak się położyłam to stwierdziłam, że nie opłaca się spać bo zaraz będzie jedzenie. Dobrze, że jednak usnęłam bo akurat przytrafiła się przerwa 2 godzinna. Dziś pobudka o 6 dopiero :-D teraz trwają walki w łóżeczku ze snem a ja mam kawusię gorącą :-)

Jeny, śniło mi się, że moja mama mi Bożenke zupką karmiła pod moją nieobecność ale przyłapałam ją na gorącym uczynku, zabrałam dziecko i zagroziłam, że już nigdy wnuczki nie zobaczy. Chociaż to mógł być chłopiec, nie jestem pewna ;-) ostatnio rozmawiałam z mama i się szykowała, że jak przyjedziemy teraz do niej to będzie (my) dietę rozszerzać. Nawet książeczkę sobie przyszykowała o żywieniu dzieci i niemowląt:
    Ja: mamo, z którego roku ta książeczka?
    Mama:...
    Ja: no z którego?
    Mama: no jak wy byliście mali

Może bym i dała jej zielone światło ale te trzy tygodnie jeszcze wytrzymamy, a poza tym mąż bardzo chce być przy pierwszym karmieniu po tym jak widział reakcję na jabłko. On i tak rozwój córki zna ze zdjęć i filmików głównie, nie mogę mu tego zabrać. Ale żeby aż takie sny mieć? ;-)

Cisza w łóżeczku :-D

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla odmiany nie spałam dziś ciągiem od 23:40 do 5

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk czy obaj? :-(

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, tfu tfu, nie chcę tej Twojej 4 :D

U nas wtedy pobudka na szamkę (swoją drogą pierwsza więc jestem zadowolona), później przypomniało mi się że trzeba dolać wody do dzbanka dla Skrzata i czekałam na czajnik. Tak czekałam, że zglodniałam i zjadłam kolację/śniadanie o 4 i poszłam spać :D

I na szczęście ten mój sen trwał do 7:30. Przeciągam Rekina wieczorem ile mogę, bo po zmianie czasu nie widzę pobudek o 5 O.o

Kamcia, Patryk znów się rzucał jak ryba wyłowiona na brzeg?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera, zmiana czasu! Dziś w sumie i tak później ma być kładziona bo nie wiadomo ile zejdzie nam z kupnem fotelika. Ostatnio strzela sobie też drzemki koło 17 więc może sama się przestawi ;-) ale żeby pierwsze karmienie o 4?? U nas to 3-5 wtedy...

Czy Wasze dzieci też mają wiecznie mokre rękawy w nadgarstkach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 08:30

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, a z czego pije Skrzacik? :p

U nas noc jakas dziwna, kilka pobudek z placzem albo marudzeniem, po daniu cycka zaraz wypluwal i spal dalej...Moze te gorne jedynki go mecza :/ Mialam wrazenie, ze budze sie co chwile...

Mi sie snilo, ze zbieralam kasztany i gruszki xd

Kamcia wspolczuje :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczął Patryk
    Od rzucania się jak ryba ;)
    W tym czasie Piotrusia złapał kaszel. Do Patryka dałam męża a sama poszłam dac Piotrusiowi sinecod
    A on syropkow nie chce...
    Patryk dalej swoje kontynuowal do jakiejs 2 więc ciągle akcja że się kladlam i wstawalam az się nie kladlam i patrzylam na niego
    Szumy zadzialaly
    Ale na szumy wyszlam z pokoju...
    I Piotrka dopiero kaszel meczyl. Słychać było że się przebudzil...poszłam do bidulka z tym syropem. Czailam się i czailam az lyknal. A potem wylądowałam obok niego w łóżeczku...on nie jest nauczony z kimś spać czy nawet zasypiac a dziś sam się tulil i tak leżał, leżał, leżał. Kombinowal czasem z pozycją(on kocha na brzuchu z tylkiem do góry lub w poprzek) ale wracal do mnie...raz usnął ale nie udało mi się wyjść. Dopiero zasnął o 5...to ja poszłam do sypialni. Patryk zaczął swoje o 6 ;) dostal szumy i spał
    Mąż został dziś w domu bo i ze mna nieciekawie
    Patryk ma mini katar(od niedzieli)plus mini kaszel więc wspomagamy się inhalacjami oraz posmarowalam klate(lekiem od 6.m. no ale...)
    Mini katar to mam na myśli taki niecieknacy, niesciekajacy cały czas, biały/przeźroczysty do odciagania max 2-3x na dzień
    A kaszel to przez nosek
    Ale trzeba dmuchać na zimne bo wiem jak ja się czuję i zwykle przeziebienie to nie było
    Zobaczymy jak Piotr
    Na szczęście nie mamy goraczki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, zdrowia dla wszystkich! Dobrze, że mąż został w domu.

Dziś poranek pytań mam ;-) bo tak leżę sobie z drugą kawą i obserwuję moje obudzone dziecko. Jak u Was jest z chwytaniem przedmiotów? Moja franca leżąc na pleckach w ogóle nie wyciąga rączek do zabawek. Gdy leży na brzuszku to jak najbardziej, potrafi sobie przyciągnąć matę, gdy nie może sięgnąć po coś (bo kto by się męczył i pełzał do przodu). Mam dziwne dziecko?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia współczuję, dużo zdrówka dla Was :*
    Kattalina mój ma wiecznie mokre rękawy, a jeśli chodzi o zabawki to on długo na plecach nie poleży, jak mu coś podstawie to rączkę wyciąga ale i tak zaraz obraca się na brzuszek. Teraz zdecydowanie woli tą pozycję :)

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie lezymy na brzuchu wiec u nas w tej pozycji zabawki nie interesuja
    tez sie nie obracamy ;)
    na plecach i boczkach tak

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, wspolczuje, duzo zdrowka dla was.

Kattalina, u nas na plecach chwyta, wyciaga raczki i lapie.

Noc pobudek, masakra :/

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojacie, epidemia. Kamcia, zdrówka! Również psychicznego, żeby przetrwać chorobę ;)

Katy, Rekinu pije po prostu z butli normalnej ze smokiem. Skoro Kamillo nie chce to moze sprobuj mu dac kubeczkiem?

Ciekawe czy można dać pić też plastikową butelką, taką zwykłą? Skrzat chyba byłby zadowolony.

Kattalinna, rękawy u nas suche. Za to pod szyją mokro.

Skoro Bożenka nie lubi leżeć na plecach, to pewnie dlatego lepiej obczaiła jak radzić sobie z zabawkami na brzuchu. Umie chwyta, więc nic złego, moim zdaniem. A jak jeździ w wózku? Może pozawieszaj jej w wózku ulubione zabawki? Albo może w łóżeczku? Może na elastycznych tasiemkach, żeby dało się włożyć do dzioba?

Łorany, Rekinu chce mnie gryźć. Cały czas. Niech te zęby wychodzą...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, jak zabawkę podłożę przed oczy to weźmie, najlepiej gdy prawie do rączki podam. Nic to, od dziś zarządziłam obowiązkowe 15 minut dziennie na plecach. Wszystkie zabawki uciekły i jest skarga wielka ;-) jeszcze 3 minuty.

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrali wymaz ze sliny, jutro w poludnie wyniki. Zeby potwierdzic/wykluczyc krztusiec.
    Od dzisiaj poki co antybiotyk na 14 dni, rano i wieczorem podawac.

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek pół nocy nie spał, wstał normalnie, leki przemyciłam z piciem, nie je nic a nic a energii ma za nas wszystkich czworo!!
    bez sensu nawet latać za nim z jedzeniem jakimkolwiek bo nie chce
    biega, tańczy i sie chichra
    skąd dzieciaki mają te siłę??
    Patryk w nocy udaje że je więc rano nawet nie głodny
    od dziś ma płakać z głodu ;)
    ja jeszcze jakiś czas pociągnę bez spania-kilka lat pracowałam w nocy ;) ale zobaczymy jak długo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ