Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za życzenia dziewczyny
Wowka, rzeczywiście wizyta mamy dobrze mi zrobiła, trochę odżyłam.
Amygdala, wszystkiego najlepszego dla wczorajszej jubilatki!
Jestem bardzo wdzięczna za informację o darmowej dostawie w Gemini, zaraz składam zamówienie
Kwiatkowa, dla Patryczka także najlepsze życzenia, przede wszystkim spokojnego snu w nocy. Cieszę się, że szczepienie tak gładko poszło. Nie dość, że śliczny, to jeszcze dzielny
Nynka, sto lat dla półroczniaka!
Feeva, cudnie wyglądacie z Manią
U Kamilka ząbki widoczne, uroczo wygląda z wystawionym języczkiem. U mnie tak się skończyły wszystkie próby sfotografowania dziąseł Zosi
Mama32, zdrówka dla Vanessy. Współczuję tego kaszlu, niepewności co do przyczyny oraz całego stresu.
Patryczek jak zawsze śliczny, ładnemu w każdym wózku ładnie
Właśnie, co zakładacie pod szyję? Dzieciom oczywiścieKaty, Nynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mała Matylda wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Dużo zdrówka i przespanych nocy ! :****
Kwiatkowa najlepszego dla Patryczka :*** cudny
Nynka całusy dla półroczniaczka :**** jeny jak te dzieci nam szybko rosną
U nas pojawił się problem z kupką wraz z rozszerzaniem diety. Myślałam, że przez marchewke ale już pare dni jej nie je, a gdyby nie czopki glicerynowe to by kupy nie było... dzisiaj dostał znowu połowę czopka, bo już strasznie stękał i poszło po 1.5h tyle lupy, że szok. Nie zamieściła się w pampersie, robiona na 4 razy.
Cholercia jak był tylko na cycu to martwiła mnie ta wodnista kupa, a teraz kupa jak plastelina ale nie chce wychodzić. No nie dogodzisz.
Mała Matylda, Nynka lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Sela tez obawialam sie tej kupy po rozszerzaniu diety, ale jak na razie jest codziennie lub co drugi dzien. Ola je zupki i kaszki i zazwyczaj troszke mniej niz pol jablka, czasem dodam banana no i pije herbatke rumiankowo-koperkowa.
Jablko i herbatka pomaga.
Sela lubi tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Pawojoszka ona nie chce spac na boku, nawet jak cos podloze pod plecy zeby ja zblokowac to i tak sie obroci na plecy.
Wg zalecen mamy podkladac swgregaror ppd materac, tylko robimy tak a i tak wybudza sie przez kaszel.
Wiem zw mucoalvan jest wykrztusny, ale skoro inny lekarz kazal odstawic calkowicie, to odatawilismy po 3dniach.
Przwd godzina znowu byl taki atak kaszlu ze az na pogotowie zadzwonilismy, kazali dzownic do dyzurnego pediatry bo zagrozenia zycia przy tak czyms nie ma.
Ale my cali w stresie i przestraszeni.
Maz dzwoni do lekarza dyzurnego a okazuje sie ze dzisiaj dyzur ma nasz pediatra. No ja pitole.
Jak juz maz gadal z pediatra to malej juz bylo lepiej, smiala sie a nam wcale do smiechu nie jest.
W kazdym badz razie mamy schlodzic pokoj na noc do 16 st i w dalszym ciagu ma spac pod podwyzszeniem. Jutro o 7.50 mamy do niego znowu przyjechac, bedzie sprawdzal czy jest infekacja.
Bo uslyszal przez tel ze maz akurat kaszlnal, tylko ze maza juz 4tydz lecza i wyleczyc nie moga. Jutro akurat tez ma kontrole.
Ten stres mnie wykonczy -
Berbecia zapalenie zatok to wlasnie ma maz. A tez go dwa tyg faszerowali tabletkami na przrziebieniw bylo tylko gorzej. Az wkoncu sam zasugerowal rodzinnemu ze moze to zatoki to mu kazal poliki cebula smarowac... Niby niemieccy lekarze sa lepsi, tylko dlaczego tak sie powstrzymuja zeby dac choremu konkretny lek i stawiaja na leczenie naturalne wrr
Maz oczywiscie poszedl do laryngologa, ktory zreszta jest polakiem i przepisal mu antybiotyk, jest lepiej ale dalej kaszle, jutro ma wlasnie kontrole.
A jezeli chodzi o mala, to pwdiatra poki co slyszy jakies deliatne gwizdanie na oskrzelach, zobaczymy co jutro powie -
nick nieaktualnyWstałyśmy dzisiaj o 9.30 i cały dzień ogarnąć się nie mogłam. Rzuciłam tylko okiem co napisałyście.
Mała Matylda 100 lat
Patryś najlepszego.
Dziękuję za info o darmowej dostawie w gemini, akurat dzisiaj miałam zamówienie robić i się zastanawiałam z jakiej apteki
Do mnie ten doidy kubek nie przemawia, póki co butelka, a potem niekapek chyba kupię lovi 360, koleżanka miała dla córki i chwali sobie.
Moje dziecko nie chce jeść z łyżeczki, miesiąc temu kleik jadła, potem jeszcze trochę, a teraz w ogóle nie chce łyżeczki do budzi wziąć, pluję jak tylko przybliżam do ust.
Sela u nas tak samo, atak płaczu i rzucania trwa może 2-3 minuty, ale jest szok, dzisiaj podrapała mnie do krwi przy usypianiu, bo tak wierzgała rączkami, ehh.
Co do podawania wody, moja nie bardzo chce pić, daję przegotowaną miedzy posiłkami. Na mm nie gotowałabym nic, chyba w ogóle nie można gotować mm?
Przechodzić na mm 2 będę tak jak Kamcia poradziła, ale myślę, że nie wcześniej niż 1-2 tyg przed końcem 6 miesiąca.
Idę na chwilę "przyjemności" z laktatorem, Wowka jesteś wielka, że dałaś radę tyle czasu kpi, szacun, ja mam dość i cyt. Ciebie "jak ja nienawidzę tego laktatora" przypominało mi się jak pisałaś. No może nie jest aż tak źle, ale wkurzające jest to odciągania.
Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Mama 32 miałam kiedyś sytuację z moim najstarszym też kaszlał strasznie aż go do wymiotów ciaglo a w oskrzelach lekarze nic nie słyszeli tylko on miał do tego gorączkę dostał nawet zastrzyki i nic nie pomagało każdy mnie odsyłał że on nic nie słyszy ,w końcu jak mały zaczął kaszleć w gabinecie że mało nie zwymiotował dopiero lekarz się zastanowił że coś nie halo zbadał jeszcze raz i stwierdził że to jakieś atopowe zapalenie oskrzeli i dał nam antybiotyk jakiś specjalny bo powiedział że dlatego tamte leki nie działały ,pomogło właściwie od pierwszej dawki . Może u was też jest podobnie może lekarz poprostu musi trafić w lek albo zwyczajnie w końcu dać antybiotyk. Oby wam szybko pomogli. W UK to mi się właśnie nie podobało że podchodzili tak olewczo do wszystkiego a brak opcji prywatnego lekarza sprawiało że człowiek czół się naprawdę bezradny zwłaszcza kiedy chorowało dziecko a te mendy tylko paracetamol umiały przepisac