X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama32
    ważne że już działają i leczą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia współczuję tych przebojów nocnych :(
    Życzę Wam dużo zdrówka.

Kattalinna, Wiktorii trzeba podać do rączki jak leży na plecach. Jak spadnie coś jej, nawet koło rączki, to następuje wrzask. Nie podniesie sama, nie spróbuje spojrzeć na bok gdzie jest zabawka.
    O obrotach na boczki nie ma mowy.

Na brzuszku lepiej, wysoko główkę podniesie, to co w zasięgu ręki to sobie weźmie :)

Obrotów z placów na brzuch nie ma w ogóle.

Mi się z kolei śniło, że stojąc w kolejce w sklepie nagle Pani poprosiła mnie do kasy pierszeństwa z powodu ciąży. Spojrzeliśmy z mężem na siebie, na brzuch i dopiero w tym momencie spostrzegliśmy, że chyba rzeczywiście Wiki będzie miała rodzeństwo. Brzuch był jakoś siedmiomiesięczny ;)

Amygdala, może próbuj jeszcze :* Wiki też czasami musi trochę popracować, aby poleciało. Oczywiście mały nerwus tego nie rozumie i chce od razu. Buziaki :*

My byliśmy na szczepieniu We wtorek. Wiki nie przybrała przez ostatnie dwa tygodnie ani grama. Nic. 6300 gram. Waga stanęła. Pediatra powiedział, że do miesiąca może tak być. Serio? W przypadku tak małego dziecka, hipotrofika, z anemią, z wadą serca...itd.?
    Dopiero co wybiłam sobie z głowy wzmożone napięcie po wizycie u fizjoterapeuty, a już mam kolejny powód do zmartwień.

kattalinna, amygdala lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalita
    ja miałam wrazenie, ze wage dzieci z wadami serduszka inaczej po prostu oceniali...juz nie do konca mówie o nas, bo Emilka jadła, mało, czesto, przybierała, była wysoka, choc spadała z centylu nikt nic nie panikował-jakby przyjeli ze tak moze byc
    a poznałam inne dzieci serduszkowe chude, które bardzo meczyły sie przy jedzeniu i nikt nic nie wymagał tuczenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, Wiktoria przywraca mi wiarę, że moja to tylko leń ;-) chociaż teraz zaczęła się wykręcać do zabawek. Tylko jeszcze musi rozkminić że trzeba też ramionami i głową pracować i będzie na brzuchu ;-)

Wagą się nie stresuj. W tym wieku dzieci już tak nie przybierają, te teraz zamiast kilogramów zdobywają umiejętności. Na które to też zużywają sporo energii, więc nie ma co się odkładać. Jest dobrze :-)

Wowka, daj mu spróbować ze zwykłej butli, czemu nie?

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede musiala jakos kombinowac z tym piciem z czegokolwiek innego niz cyc...

Kamil lapie zabawki lezac na plecach, na brzuchu tez sobie przyciąga, ale w akompaniamencie krzykow bo nie lubi nic na brzuchu robic xd

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Patryk na brzuch przekreca sie od jakichs 4 dni i na razie rzadko. Po zabawki siega w każdej pozycji, ale niektore go wyjatkowo zloszcza... Ostatnio uciekl mi jakos z maty mimo ze nie umie jeszcze pelzac czy raczkować. Tak sie krecil ze sie przemiescil na podloge..

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat-Rekinu Dwuzębny :)

No nareszcie.

Fatalita, nie wiem co Ci doradzić. Ale jeśli lekarz patrzył na wagę i nie widział nic niepokojącego, to trzymajmy się tego. Ż tego co pamiętam Zuzia Majowej też w którymś momencie przystanęła z wagą i ruszyła.

Zgodnie z teorią Kamci, szukam sukienki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 11:43

Kwiatkowa24, kattalinna, Katy, Cola87, kamciaelcia, D_basiula, pawojoszka, J.S, Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ja też odczułam dużą ulgę po wyjściu drugiej jedynki :-) ale sukienkę mam tylko jedną... Czy można kupić coś innego? Np. stanik do karmienia? ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Skrzata :) Wowka wybacz że wybiłam Cię ze snu :)

Kamcia zdrowia, też chciałabym 2 dziecko z małą różnicą, niestety w sytuacji krytycznej jest podwójnie ciężko,ale Ty dajesz radę. Kciuki za szybkie wyzdrowienie.
    Ja mam 1 dziecko i wczoraj gdyby nie mąż to bym nieogarnęła. Około 22 strasznie zaczęła mnie boleć głowa, zaraz mulić w żołądku, za pół godziny wisiałam nad kibelkiem i przypiminałam sobie początki ciąży, potem biegunka i wszystko przeszło jak ręka odjął. Jadłam leczo i papryka chyba stanęła mi na żołądku. Całe szczęście że mąż akurat wrócił z pracy bo jak na złość Mała się obudziła, zjadła,zrobiła kupę, odstawiła szopkę przy usypianiu. Dopiero o 24 się położyłam.

kamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez bym wybrala cos innego niz sukienke :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    wiadomo, za co polubiłam :)

łatwiej ogarniac jak jest sie zdrowym
    rano nawet maz mi przyniósł sinecod

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 wrote:
    Pobrali wymaz ze sliny, jutro w poludnie wyniki. Zeby potwierdzic/wykluczyc krztusiec.
    Od dzisiaj poki co antybiotyk na 14 dni, rano i wieczorem podawac.

Nie szczepiłas? Czy mimo szczepionki ?

• Sela Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dużo zdrówka dla Was!

Kattalinna u nas rękawy też mokre. Co do chwytania zabawek to z tym problemu nie ma
    Jak tylko jakieś wiszą to od razu po nie sięga. Ale warunek, muszą być ciekawe.

A i my się też nie obracamy z pleców na brzucholek.

kattalinna, kamciaelcia lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dzięki. Martwi mnie to, że cały czas przybierała pięknie i nagle pyk. I stanęła. Idę w poniedziałek do przychodni na kontrolę wagi.

Dziewczyny, ma któraś może ośmiornicę moms? Zastanawiam się właśnie nad jej zakupem. Fajna jest? ;)

Mama 32 trzymamy kciuki za wyniki. Krztusiec nie brzmi za fajnie :(

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita my mamy :) Nie ma jakiegoś szału, ale fajnie szeleści i Martusi się nawet podoba, najczęściej ląduje w buzi :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/707f9e9d7475.jpg

A co do mojego karmienia to z dnia na dzień zrobiło się tak, że wieczorem zaczyna mi brakować pokarmu, Mała ssie ale nie czuję wtedy już takiego silnego napływu do piersi i szybko się kończy ten pokarm. No niestety prze miesiąc Niunia odnawialna jedzenia w dzień z piersi, nie opróżniania ich, jadła tylko wieczorem i w nocy i chyba dlatego źródełko się wyczerpało :( Za to teraz chce jesc z piersi cały czas a tu za dużo nie leci . Wczoraj pierwszy raz musiałam dokarmiać w nocy mm. No nic 5 miesięcy wykarmiłam i to jest najważniejsze.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, ale nie poddawaj się i przystawiaj. Te nasze źródełka to niezbadane ciągle mechanizmy, może się odnowi po takim intensywnym zapotrzebowaniu. Dawaj najpierw pierś, niech młoda ssie ile się da, jak będzie mało to dokładka z mm najwyżej. Ale nie rezygnuj jeszcze zupełnie.

amygdala lubi tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala popatrz na nas też mieliśmy ciężki kryzys niedawno i dobrze wiem o czym mówisz u nas dodatkowo Ula nie chciała mm i płakała że głodna a ja jej nie mogłam nakarmić . Polecam słód jęczmienny u nas naprawdę zadziałał ,no i dyscyplina dużo pić ,dobrze jeść w miarę się wysypiac i przystawiać ,teraz Ula znów jest tylko na piersi a nawet czasem uda się coś odciągnąć na zapas , szału nie ma ale mała głodna nie chodzi

cf409fc7e7.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala rób tak jak mówią dziewczyny. Przystawiaj mimo wszystko, jak po dłuższej chwili nie poleci do dasz mm ale przystawiaj i produkcja ruszy pełną parą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 17:35

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Apropos krztusca, przypadkowo dzis wyswietlilo sie na onecie:
    https://www.newsweek.pl/wiedza/zdrowie/krztusiec-polska-szczepionka-kontratakuje/drn3ppj

dqprqps6kaqxmc83.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, oczywiście nie poddaje się i przystawiam Małą cały czas, do tego pije femaltiker i mam nadzieję, że coś się poprawi . Dzięki za wsparcie :)

kattalinna, Fatalita, Sela lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
‹‹ 1727 1728 1729 1730 1731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ