Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia współczuję tych przebojów nocnych
Życzę Wam dużo zdrówka.
Kattalinna, Wiktorii trzeba podać do rączki jak leży na plecach. Jak spadnie coś jej, nawet koło rączki, to następuje wrzask. Nie podniesie sama, nie spróbuje spojrzeć na bok gdzie jest zabawka.
O obrotach na boczki nie ma mowy.
Na brzuszku lepiej, wysoko główkę podniesie, to co w zasięgu ręki to sobie weźmie
Obrotów z placów na brzuch nie ma w ogóle.
Mi się z kolei śniło, że stojąc w kolejce w sklepie nagle Pani poprosiła mnie do kasy pierszeństwa z powodu ciąży. Spojrzeliśmy z mężem na siebie, na brzuch i dopiero w tym momencie spostrzegliśmy, że chyba rzeczywiście Wiki będzie miała rodzeństwo. Brzuch był jakoś siedmiomiesięczny
Amygdala, może próbuj jeszcze :* Wiki też czasami musi trochę popracować, aby poleciało. Oczywiście mały nerwus tego nie rozumie i chce od razu. Buziaki :*
My byliśmy na szczepieniu We wtorek. Wiki nie przybrała przez ostatnie dwa tygodnie ani grama. Nic. 6300 gram. Waga stanęła. Pediatra powiedział, że do miesiąca może tak być. Serio? W przypadku tak małego dziecka, hipotrofika, z anemią, z wadą serca...itd.?
Dopiero co wybiłam sobie z głowy wzmożone napięcie po wizycie u fizjoterapeuty, a już mam kolejny powód do zmartwień.kattalinna, amygdala lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
fatalita
ja miałam wrazenie, ze wage dzieci z wadami serduszka inaczej po prostu oceniali...juz nie do konca mówie o nas, bo Emilka jadła, mało, czesto, przybierała, była wysoka, choc spadała z centylu nikt nic nie panikował-jakby przyjeli ze tak moze byc
a poznałam inne dzieci serduszkowe chude, które bardzo meczyły sie przy jedzeniu i nikt nic nie wymagał tuczenia -
Fatalita, Wiktoria przywraca mi wiarę, że moja to tylko leń
chociaż teraz zaczęła się wykręcać do zabawek. Tylko jeszcze musi rozkminić że trzeba też ramionami i głową pracować i będzie na brzuchu
Wagą się nie stresuj. W tym wieku dzieci już tak nie przybierają, te teraz zamiast kilogramów zdobywają umiejętności. Na które to też zużywają sporo energii, więc nie ma co się odkładać. Jest dobrze
Wowka, daj mu spróbować ze zwykłej butli, czemu nie?Fatalita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj Patryk na brzuch przekreca sie od jakichs 4 dni i na razie rzadko. Po zabawki siega w każdej pozycji, ale niektore go wyjatkowo zloszcza... Ostatnio uciekl mi jakos z maty mimo ze nie umie jeszcze pelzac czy raczkować. Tak sie krecil ze sie przemiescil na podloge..
kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
Skrzat-Rekinu Dwuzębny
No nareszcie.
Fatalita, nie wiem co Ci doradzić. Ale jeśli lekarz patrzył na wagę i nie widział nic niepokojącego, to trzymajmy się tego. Ż tego co pamiętam Zuzia Majowej też w którymś momencie przystanęła z wagą i ruszyła.
Zgodnie z teorią Kamci, szukam sukienkiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 11:43
Kwiatkowa24, kattalinna, Katy, Cola87, kamciaelcia, D_basiula, pawojoszka, J.S, Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratulacje dla Skrzata
Wowka wybacz że wybiłam Cię ze snu
Kamcia zdrowia, też chciałabym 2 dziecko z małą różnicą, niestety w sytuacji krytycznej jest podwójnie ciężko,ale Ty dajesz radę. Kciuki za szybkie wyzdrowienie.
Ja mam 1 dziecko i wczoraj gdyby nie mąż to bym nieogarnęła. Około 22 strasznie zaczęła mnie boleć głowa, zaraz mulić w żołądku, za pół godziny wisiałam nad kibelkiem i przypiminałam sobie początki ciąży, potem biegunka i wszystko przeszło jak ręka odjął. Jadłam leczo i papryka chyba stanęła mi na żołądku. Całe szczęście że mąż akurat wrócił z pracy bo jak na złość Mała się obudziła, zjadła,zrobiła kupę, odstawiła szopkę przy usypianiu. Dopiero o 24 się położyłam.kamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamcia dużo zdrówka dla Was!
Kattalinna u nas rękawy też mokre. Co do chwytania zabawek to z tym problemu nie ma
Jak tylko jakieś wiszą to od razu po nie sięga. Ale warunek, muszą być ciekawe.
A i my się też nie obracamy z pleców na brzucholek.
kattalinna, kamciaelcia lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Kamcia, dzięki. Martwi mnie to, że cały czas przybierała pięknie i nagle pyk. I stanęła. Idę w poniedziałek do przychodni na kontrolę wagi.
Dziewczyny, ma któraś może ośmiornicę moms? Zastanawiam się właśnie nad jej zakupem. Fajna jest?
Mama 32 trzymamy kciuki za wyniki. Krztusiec nie brzmi za fajnie
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fatalita my mamy
Nie ma jakiegoś szału, ale fajnie szeleści i Martusi się nawet podoba, najczęściej ląduje w buzi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/707f9e9d7475.jpg
A co do mojego karmienia to z dnia na dzień zrobiło się tak, że wieczorem zaczyna mi brakować pokarmu, Mała ssie ale nie czuję wtedy już takiego silnego napływu do piersi i szybko się kończy ten pokarm. No niestety prze miesiąc Niunia odnawialna jedzenia w dzień z piersi, nie opróżniania ich, jadła tylko wieczorem i w nocy i chyba dlatego źródełko się wyczerpałoZa to teraz chce jesc z piersi cały czas a tu za dużo nie leci . Wczoraj pierwszy raz musiałam dokarmiać w nocy mm. No nic 5 miesięcy wykarmiłam i to jest najważniejsze.
-
Amygdala, ale nie poddawaj się i przystawiaj. Te nasze źródełka to niezbadane ciągle mechanizmy, może się odnowi po takim intensywnym zapotrzebowaniu. Dawaj najpierw pierś, niech młoda ssie ile się da, jak będzie mało to dokładka z mm najwyżej. Ale nie rezygnuj jeszcze zupełnie.
amygdala lubi tę wiadomość
-
Amygdala popatrz na nas też mieliśmy ciężki kryzys niedawno i dobrze wiem o czym mówisz u nas dodatkowo Ula nie chciała mm i płakała że głodna a ja jej nie mogłam nakarmić . Polecam słód jęczmienny u nas naprawdę zadziałał ,no i dyscyplina dużo pić ,dobrze jeść w miarę się wysypiac i przystawiać ,teraz Ula znów jest tylko na piersi a nawet czasem uda się coś odciągnąć na zapas , szału nie ma ale mała głodna nie chodzi
-
Amygdala rób tak jak mówią dziewczyny. Przystawiaj mimo wszystko, jak po dłuższej chwili nie poleci do dasz mm ale przystawiaj i produkcja ruszy pełną parą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 17:35
W końcu się udało...