Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No ale Feeva cyca, dlatego pytam, odstawia czy dokarmia. W tym wieku dokarmia się jedzeniem jeśli jest kp.
Pawojoszka i super. A wyślijWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 17:50
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyPawojoszka super że opinia dobra
Mieliśmy marchewkę z babydream i hipp, ale sama Zuzi nie podchodzi a z ziemniakiem zje kilka łyżeczek, nawet sama buzie otwieralubi jak ją karmi tatuś i ładnie je jak ma 'błazna' przed sobą,cóż damą trzeba się urodzić i pokazać jak mają wszyscy nadskakiwać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 19:02
kattalinna, Sela lubią tę wiadomość
-
U nas wszystko ok. Jesteśmy sobie razem we trójkę i korzystamy z L4 męża. Narazie nie może jeździć autem ze względu na zawroty głowy ale to podobno normalne i powinno ustąpić w ciągu 2 tyg.
Po wizycie rzeczoznawcy zapowiada się że będzie szkoda całkowita. Jeżeli pójdziemy.ba ugodę to chcą nam wypłacić 48 tyś. Mamy czas do piątku żeby zdecydować. Z jednej strony to kuszące bo by nie było problemu a z drugiej może akurat coś więcej się uda. No zobaczymy. Jeszcze nie podjęliśmy decyzji.
Co do rozszerzania to mi pediatra mówiła że do roku podstawą jest jednak mleko matki. A dodatkowo jakieś puree albo blw. I mi mówiła że najpierw podawać pierś potem jakis posiłek. Zresztą w tym ebooku mamylekarz też tak zaleca. Ale pewnie każda metoda jest ok. Ja się nie mogę doczekać ale czekam na te magiczne 6 miesięcy. Jeszcze 2 tyg.u nas usypianie trochę wcześniej ze względu na zmianę czasu... Z jazdym dniem przesuwamy co 10 minut. Narazie się sprawdza. Chociaż pierwsza po5budka jest po 3h. A tak dalej cyc co 2-2.5h.
A zapomniałam! Znacie taką zabawkę uciekająca ośmiornica Smily Play? Jest jeszcze z tej serii krab biedronka i piesek..Powiem Wam że czad. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu do nas dojedzie. Byłam u koleżanki i jej synek dostał od kogoś. I Baśkę zauroczyła ta ośmiornicaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 09:21
Katy, D_basiula, Cola87, kattalinna, Berbecia, kamciaelcia, Wowka, Hoope, pawojoszka, Sela, Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasia piekna, a to moj czyscioch
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eaf6a9dbf924.jpg
Myslisz ze 7m to bedzie za pozno na zainteresowana ta zabawka?Patk, Katy, D_basiula, Cola87, kattalinna, Nynka, Berbecia, kamciaelcia, Wowka, Hoope, pawojoszka, Sela, Fatalita, Mała Matylda, Tanda lubią tę wiadomość
-
Jakie piękne karminowe usteczka
Nie wiem, ale aż się trzęsła jak ta ośmiornica się ruszyła więc kupiłam. Pisk byk niesamowity. Koleżanki syn na teraz 9 mscy i nadal za nią śmiga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 19:44
-
Hej wszystkie piekne dziedziaczki i piekne zebiska unas narazie brak ida ida i niechca wyjsc.
Patk fajnie ze maz juz w domku i wszystko wporzadku ze zdrowkiem.
My bylismy dzisiaj po odbior wynikow i na kontroli wyniki ma dobre dzisiaj miala pobierana krew i jutro mam dzwonic czy sa wyniki. Co do pocenia sie malej po badaniu stwierdzil ze zaczyna jej sie krzywica i z tym musze isc do swojego lekarza. Nie wiem od czego to ,codziennie podaje jej wit.D.
Co najlepsze to teraz ja dostalam takich potow ze masakra nie umiem sobie z tym poradzic tylko sie troche rusze to wlosy mam w momencie cale mokre az sie z nich leje.
-
Hoope, ja najpierw daje mleko, potem posiłek staly. Póki co, jeśli Mania nie wypije mleka to potem nie chce nic innego, to mam ją glodzić?
Mm podaję rano, jak po nocy nie mam zapasów bo to co ściągnę w nocy to Mania wypije nad ranem i jak budzi się rano to jest głodna i marudzi, zanim bym sciagnela to by się zaplakala, więc robię szybko mm, ona się sobą zajmie, a ja mogę spokojnie ściągnąć, bo ja nie KP, tylko kpi. W ciągu dnia też nie ściągam tyle mleka, żeby się najadla, więc raz w ciągu dnia podaję też mm.
Nie będę jej na razie zastępować posiłku mlecznego posiłkiem stałym, bo ten traktuje tylko jako dodatek na razie
Sama marchewka jest z Humany, Gerbera, Bobovity na bank bo sama Kupowałam. Teraz robię sama.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 21:44
-
kattalinna wrote:Berbecia, chyba mi coś umknęło, jak u Was to pocenie wygląda? Bo moja cały czas moment i głowa mokra. W przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie to bym chciała wiedzieć o co pytać...
Nie wielki wysilek i glowe ma mokra oraz co jakis czas w nocy poduszka jest mokra ze musze jej wymieniac i do tego caly czas ma wilgotne raczki i stopki. Moja lekarka stwierdzila ze to przy infekcji tak ma a dzisiaj jak powiedzialam to profesorowi to odrazu zbadal jej tyl glowki i stwierdzil ze w jednym miejscu zaczyna robic jej sie miekka. Jak ja tam dotkna to zaczela bardzo plakac.
Powiedz swojemu lekarzowi poprostu ze poci jej sie glowka i zapytaj sie czy to moze byc od niedoboru witaminy D.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 22:42
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Feeva kpi, to jednak mocno komplikuje ale wiele wyjaśnia
Przez to pieprz...e przesuwanie czasu młody wstaje o 6 nie o 7. Wszystko się posypało, budzi siostrę, nie wytrzymuje do 7, marudzi a wtedy to ja muszę szykować ją do szkoły, no bzdura totalna.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
to ja napisze tak
u nas na szczepieniu zawsze pediatra pyta o pocenie (główki)
ale
poziom wit D można zbadać
i chyba lepiej zbadac niz na ślepo pakować wit D-która to w nadmiarze bardzo szkodzi bo jest magazynowana w organizmie
pocenie nie musi oznaczac zwiazku z wit D -
Dzień dobry.
Kamcia powodzenia u okulisty.
Berbecia kciuki za wyniki .
U nas zmiana czasu dała tylko tyle że mała zasypia wieczorem bardzo wcześnie, bo budzi się nadal ,złośliwiec mały pół godziny przed budzikiem zanim ją nakarmię to już trzeba wstawać . Mogłabym dospać jak dzieciaki do szkoły wyjdą ale panna w tedy gadane dostaje ,śpiewa piszczy i wogole cały repertuar ,jak się upewni że wszyscy powstawali na dobre to idzie spać. Nie żebym chciała narzekać bo maleńka to najkochansze i najgrzeczniejsze dziecko na świecie i przegięciem by było narzekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 07:35
kamciaelcia, kattalinna, Wowka, Sela lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry :p
Kamil tez przez ta zmiane czasu wstaje po 6, a nie po 7...
Wczoraj sie przebudzil z takim rykiem, ze az sie wystraszylam
I chyba ma lek separacyjny bo placze na widok większości zabawiajacych go ludzi, ktorych nie zna lub rzadko widzi..Wczoraj mnie jeszcze chlopak wkurzyl bo akurat on sie nim zajmował jak przyszla na chwile jego babcia. Zaczęła Kamilka zabawiac, a on w ryk, pozniej jeszcze troszke poplakiwal, a moj madry chlopak dal go jeszcze babci na rece...To juz w ogole byla katastrofa az tam poszlam po niego bo sie wkurzylam... -
pawojoszka wrote:Kamcia zapomniałam ci powiedzieć ślicznego masz awatara .
Tak swoją drogą to ja nie umiem swojego awatara ustawić ,nie mogę znaleźć gdzie to się zmienia
u góry strony "ustawienia", nastepnie "społeczność" i potem już tylko "edytuj zdjęcie"