Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To Piotrus nie chodzi jeszcze? :p Czy chodzi jak mu sie zachce?
Patrzylam na ta ośmiornice i super faktycznie:D Chyba tez kupimy
Edit. Bioderka okOstatnia wizyta :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 12:46
Wowka, Sela, kamciaelcia, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkim dzieciaczkom dobrych wyników
to szczęśliwe miejsce, gdzie dzieci są zdrowe
Pawojoszka, cieszę się z tak dobrej opinii. Wyślij teściowej, niech wie
Mała Matylda, dzięki za pamięć
Na wczorajszych bioderkach wszystko ideolo, czeka nas jeszcze tylko jedna kontrola ok 11 mż. Refleksja: nie pamietam juz, że Skrzat był taki maleńki... druga: ludzie powariowali przy ubieraniu dzieci. Wczoraj widziałam chłopca w nosidełku w zimowym kombinezonie i pod kocem minky. Na korytarzu też go nie rozebrali, bo go zawieje... dla kontrastu Skrzat w samym body i spodenkach, bo ciepło i słońce przez okna świeciło
U mnie za to nie najlepsza forma psychiczna. Czuję się jakaś przytłoczona, gdzieś w tej całej codzienności zatraciłam siebie. Czuję się Mamą Skrzata tak bardzo, że zapomniałam że jestem Wowką, tak samo jak nikt nie wiedział jak się nazywa Mama Muminka. A ponieważ obiektywnie nie mam na co narzekać, bo dziecko udane, zdrowe, sytuacja majątkową nie najgorsza, mąż w granicach normy, to sama sobie wyrzucam, że czego ja jeszcze chcę i że za przeproszeniem w dupie mi się przewraca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 13:48
Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWowka,nieraz też tak się czułam,to normalne, ciężko przeorganizować się i zmienić całe swoje życie. Ile razy ja sobie wyrzucałam że w d. mi się poprzewracało i dlaczego narzekam skoro tyle mam. Dodatkowo jesień sprzyja załapaniu doła. Głowa do góry,porozmawiaj z mężem,wyjdź gdzieś na trochę żeby odpocząć i zatęsknić.
Przeżywam oblężenie gości, od kiedy jest Zuzia jestem bardzo niegościnna, wkurza mnie że głośno mówią, że przychodzą z dworu i pierwsze co łapią ją za rączki. -
Co do zabawek dla raczkujących to fajna jest jeszcze chmurka ze skip hopa (tylko droga) i yookidoo ślimak a dla większego dziecka kaczka (na yt są fajne filmiki z nini). Chociaż u nas pierwsza będzie ta ośmiornica z smily play lub ten krabik (kupie dwa, jeden dam rocznej bratanicy, bo na mikołajki chce jej kupić jeździk buggly wuggly, też jest super)aW końcu się udało...
-
Katy
Oczywiście że Piotr chodzi2tygodnie po roczku zaczął choć w butach na zewnątrz 2miesiące później
ale ma inne odchyly bp nie ma kontaktu z dziećmi. A do klubiku się nie dostał
Wowka
Właśnie o tym niedawno pisalam.czapy zimowe, mega grube kombinezony...ale w sumie nie moja sprawa
Byliśmy na nielegalnym spacerze tzn nie minął jeszcze tydzień. Ale poszliśmy na cmentarz...Emilka w tym roku ma na różowo
W sumie zeszło nam prawie 3hKaty lubi tę wiadomość
-
Chrupek
Mam i ja!
Choć najlepiej jak mama do buzi poda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 21:28
Katy, Nynka, Wowka, Hoope, kattalinna, Patk, D_basiula, Mała Matylda, Berbecia, Cola87, Feeva, Sela, Tanda lubią tę wiadomość
-
Kamcia cudne oczka a jaki zadowolony
Wowka łagodnie o tym piszesz, ja to jestem na skraju załamania. Kiepsko śpi w nocy, słabo w dzień, chodzi późno spać, wcześnie wstaje, głównie na rękach, tylko je chętnie. Mam już tak dość, nie mam oddechu a ten mój facet, który niby miał być dobrym tatą sobie nie radzi, więc robi wszystko, żeby nie robić przy młodym nic. Jedyny moment spokoju to wyjście na zakupy, ale z językiem na brodzie, bo przecież zaraz będzie cyc czy inny powód. Momentami nie wierzę, że to się kiedyś skończy. Źle to wszystko znoszę. Jakiś mega kryzys mam.kamciaelcia lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Cukierek albo psikus!
Później Was nadrobię
[url=https://naforum.zapodaj.netWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 16:22
Katy, Berbecia, kamciaelcia, Wowka, jangwa_maua, Cola87, Feeva, Hoope, D_basiula, Sela, amygdala, kattalinna, Nynka, Patk, MajowaMamusia, Fatalita, Tanda lubią tę wiadomość
-
U nas dobrze, z dnia na dzien lepiej jeżeli chodzi o leczenie. Dzisiejszy dIen bez ataków kaszlu, czasami tylko lekki kaszelek i tyle. Dusznosci zadnych nie było. Wiec mam nadzieję że już tak zostanie. Jeszcze 5 dni i konczymy antybioktykoterapie.
Dzisiaj zauważyłam że przebiła się druga dolna jedynkę, czyli mamy dwa jednocześnie wychodzące zęby, to tłumaczy jej dwudniowe marudzenie.
Z złych wieści, cos się mega pozmienialo mojej corce, jeżeli chodzi o wieczory.... Jak zawsze na wieczór dostawala butle z moim mlekiem tak teraz jest ryk. Chce tylko cycka i albo u nim uśnie albo muszę jeszcze dodatkowo bujać. Nie wiem o co chodzi. Przecież 5 miesięcy dostawala butle do lozeczka, pila i zasypiala samodzielnie w łóżeczku. Teraz mogę o tym pomarzyć.
Czy to wszystko może być wina wychodzacych zębów?
Nie odciagam nawet już mleko bo od dwoch dni je tylko wylewam.
Jeżeli chodzi o dokarmianie to spróbowala już marchewki, ziemniaka, pasterniaka i jabłka. Jutro będzie dynia. Mąż tylko załamany bo tak jej chciał gotować ale ona woli sloiczki z Hippa, już próbował o różnej konsystencji jej gotować a ta woli i tak Hippa. A jedzenie wygląda tak, se zamiast przesuwać jedzenie do tylu, przesuwa do przodu. Maks 2 łyżeczki zje, więcej nie chce. Jakoś nie za bardzo zachwycona jest tym dokarmianiemWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 20:09
-
Kamcia widzę że Patryczek zadowolony z chrupka
słodziak! A co to za chrupki kupujecie, takie zwykłe kukurydziane? Małaa Matylda co za super ubranko? Mogę spytać gdzie kupiłaś? Zosia wygląda cudnie ❤️
kamciaelcia, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
tak, kukurydziane, 100% maki kukurydzianej
choc w biedronce były małe z jaglana 20%
Patryk zadowolony
ale najwiecej jak mama trzymała w buzi (jego buzi)
Piotrek nadal sam nie chce jesc wiec Patryk idzie w jego slady?Cola87 lubi tę wiadomość
-
Mama, może nie jest jeszcze gotowa na rozszerzanie diety?
Kocham oczy Patryka
Mala Matylda dynia przecudna :*
Laza te dzieciory walniete... Ja rozumiem, jakby były to dzieci w przedziale wiekowym do 10r.z ale laza takie 15-17, ni to dziecko, ni dorosły. Namazali nam kutasow na drzwiach, bo nie otworzyliśmy. Więc wzięłam jajka i rzuciłam w nich z okna z 4 piętrateż mieli psikusa.
kamciaelcia, Katy, Hoope, Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość