WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zamierzam znikać. Będę się odzywać co najwyżej rzadziej, jak dojdą nowe obowiązki, ale będę :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope chcesz nam coś oznajmić między wierszami? Przecież Ty nam sluzysz radami i wspierasz w trudnych chwilach. Ja z pewnością wielokrotnie brałam się w garść po Twoich słowach otuchy. Oczywiście po słowach otuchy od Was wszystkich. <3 <3 <3

Także tego... zostańmy jeszcze trochę. Przecież tu się już pary dziecięce tworzą XD

My dziś w drodze... powiem że ciężko nam się było ogarnąć. Pies, wózek... w ogóle czeka mnie jazda w okolicach szczecińskiego cmentarza... normalnie to mąż jeździ ale teraz nie czuje się jeszcze na siłach... Nie wiem co to będzie. Przecież co roku takie tam cyrki...

Życzę wszystkim Wam świąt w zadumie. Nie jestem wierzaca ale to jest bardzo ważne święto w mojej rodzinie. Niestety nie mam już od dawna dziadków z żadnej strony

Hoope lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S nie strasz tymi snami, bo ja już zapomniałam o tym bólu i dlatego na przyszły rok poczniemy starania ;-)
    Chociaż ja nie byłam nacinana,to może dlatego tak mi gładko poszło dochodzenie do siebie po porodzie...

Także ten tego też nie znikam hehe ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez calkiem nie znikne, ale pewnie bede rzadziej :p

Ja bym mogla rodzic, ale nie chce sie calkiem zatracac w pieluchach, ze tak powiem :p Wole miec juz w miare "ogarnięte" jedno dziecko i dopiero myslec o drugim ;) Po za tym i tak finansowo bysmy nie wyrobili na dwojke na razie :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj nie, proszę zupełnie z tego forum nie uciekać. Ja wciąż żyje nadzieja, że za kilka dobrych miesięcy zrobimy jakieś większe spotkanie ;)

My jesteśmy u teściów dzisiaj. A ostatnio między mną,a mężem taka sobie atmosfera. Do tego jesień...
    Stany a'la depresyjne.
    Dodatkowo pół roku niedospania, stawiania potrzeb małego człowieka ponad swoimi podstawowymi.
    Myślę, że większość z nas ma podobny stan i może też przekładać się to na frekwencję na forum.
    Tylko gdzie ta Fermina :(

Katy lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, niedobry tata zabrał chrupka XD

Patk, Patk, Patk lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę niedługo w więzieniu za oderwanie dziecku głowy, więc liczę, że tam odpocznę i będę miała internet XD

Wczoraj pytałam Panią w Lidlu czy wsadzą mnie za batonika, ja bardzo proszę XD

Patk oddajcie dziecku chrupka!

Sela, Katy, Fatalita, Patk lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk ten wydobywany dzwięk chyba jasno mówił, "tylko spróbuj mi zabrać tego chrupka to cie ugryze" :*****

Patk lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jak Twój dzisiejszy nastrój?
    Rozumiem o czym piszesz, też co jakiś czas nachodzą mnie takie myśli. Włączył mi się „tryb mama”, wszystko się zmieniło, czasami ta rzeczywistość trochę mnie uwiera, choć przecież bardzo tego wszystkiego chciałam. Pocieszam się, że obecna sytuacja jest przejściowa, zarezerwowana dla okresu całkowitej zależności Zosi ode mnie. Z czasem Kluseczka zacznie się usamodzielniać, ja wrócę do pracy i będę miała kawałek życia dla siebie.
    Cieszę się, że bioderka Skrzacika idealne :)

Kamcia, mały smakosz konsumujący chrupki kukurydziane przesłodki :D
    Patk, filmik mega, to warczenie przy jedzeniu!

Mama32, bardzo się cieszę, że leczenie przynosi skutki i Malutka czuje się coraz lepiej.
    U nas chwilowe odrzucenie butelki miało miejsce podczas ostatniego skoku rozwojowego, po kilku dniach wszystko wróciło do normy. U Was pewnie chodzi o zęby, mam nadzieję, że gdy przestaną tak mocno dokuczać butelka ponownie stanie się atrakcyjna.

Feeva, Twój psikus z jajkami bardzo mnie rozbawił XD

Cola, to jest polarowy pajacyk z George :)

Pawojszka, cudny awatarek <3

Też zauważyłam jak skurczyła się grupa forumowczek. Niestety. Ja zamierzam zostać, zżyłam się z Wami :). Jak piszą dziewczyny po powrocie do pracy będzie trudniej, ale ja planuję wrócić tylko naklika miesięcy, a potem druga ciąża ;)

O Ferminie myślę codziennie…

Katy, kamciaelcia, Cola87, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J. S. To mialysmy podobne sny. Mi sie śniło dzisiaj że jestem w ciazy i że mala zaczela chodzic. Maz sie śmiał że mala chodzi a matka zachodzi.

Mała Matylda, J.S lubią tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa MAMY KUPEEEEE i to bez czopka!!! No ile radości może sprawić taka meeeega śmierdząca kupencja hehe

Teraz pałaszujemy gruszke w tym koszyczku smoczkowym do nauki jedzenia ;-) udało mi się kupić wczoraj w lidlu gruszki bio i to takie słodkie i mięciutkie

Mała Matylda, Katy, Fatalita, D_basiula, kattalinna lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, polubilam bo tez licze na jakies spotkanie:p

Sela, gratulacje kupy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 12:08

Sela, Fatalita lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też siedzi mi w głowie Fermina
    Sela widzę że kupa wywołała poruszenie :D u nas to nie problem ale nie wyobrażam sobie żeby moja miała nie robić kilka dni. Ostatnio koleżanka mi mówi że nie wie już co robić bo jej 4 miesięczne dziecko nie robiło kupy od 11 dni, a lekarz mówi że tak może być. Nikt mi nie wmówi że to normalne,że niby np.3 kupy w miesiącu dziecko na robić? Mnie boli brzuch jak nie robię 2 dni.

Lubię przebywać w śród ludzi, lubie się spotykać z rodziną,ale mam serdecznie dość gości. Jak to mówią dobry gość,to krótki gość. Do nas przyjechali i nie wiadomo kiedy pojadą.
    Wczoraj godz. 20 położyłam Zuzę później bo pojechaliśmy do Lidla trochę ją obkupic. Odchodzę o łóżeczka dzwonek do drzwi, myślę sobie pewnie dziecko chodzą za cukierkiami, nie otwieram. Za chwilę dzwonek raz- drugi, mąż otwiera drzwi, a tu nasi super rozbawieni goście( wiek 60+) pytają kto to nie chce ich wpuścić i chyba muszą zrobić psikusa bo cukierka nie dostali. Ręce mi opadły. Zuzia oczy jak 5 zł,a ja wkur...a na maxa. Wyszłam z pokoju i mówię im, że widzę że domyślnie się że o godzinie 20 niemowle śpi to dla nich wyższa sxkola jazdy. Taka byłam wściekła,że poszłam się wykąpać i o 21 spać bo mi się z nimi siedzieć nawet nie chciało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że nie mieszkamy wszystkie w jednym województwie to byśmy się spotkały

Sela, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazałam Zuzi jak Basia je chrupka, zrobiła wielkie oczy jak Basia wydaje groźne odgłosy, a potem się śmiała :) moja nie wie co zrobić z chrupkiem ale ja miałam te malutkie z jaglaną,musze kupić długie.

Patk lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam w głowie jakieś spotkanie forumowych dzieciaków :)

Tylko gdzie, skoro Ferminy nie ma? :D

Patk, oddajcie dziecku chrupka! :D

Mała Matylda, dzięki że pytasz. Udało mi się wyjść na cmentarze bez ogona. Dobre i to :)

Fatalita, podpisuje się w pełni pod tym co piszesz, czuje się tak samo.

Może te pół roku to czas kiedy przestają funkcjonować jakieś pociążowe hormony i wszystko zaczyna dołować...?

Też planuję kolejną ciążę, może w przyszłym roku? Może około lata? Pożyjemy, zobaczymy :)

Sela, Patk lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa oj nie dziwie się, też bym była mega wkurzona na takich gości.

Co do kupy, to radość nieziemska. Aż mi było szkoda tego mojego dziecia.
    11 dni bez kupy, po 5 już bym z czopkiem leciała. Kupiliśmy takie fajne i delikatne wlewki. Po 1 min była kupa hehe.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka to widzę, że nie jestem sama na przyszły rok ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Wowka to widzę, że nie jestem sama na przyszły rok ;-)

No ja właśnie też już nie pamiętam o bólu. Jak by ktoś mi dołożył znieczulenie do wspomnień ;)

I też nie byłam nacięta i szybko wróciłam do normalności. Oby drugi raz też nam się udało ;)

Dziewczyny z planami na drugie, chcecie chłopaków czy dziewczynki? Ja wiem, że można sobie chcieć ;) Ale w formie luźnych rozważań?

Ja chciałam dziewczynkę, ale myślę że posiadanie dwóch synów też jest fajne :) ale potencjalna Zuzia cały czas chodzi po głowie :)

Sela lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala dziewczynke :p Marzą mi sie te malutkie sukienki, kucyczki i inne dziewczynskie rzeczy :D

Edit. Jedziemy na cmentarz, pierwszy raz od dawna jade z przodu i czuje sie jakbym dziecka nie miała :p
    Kamil siedzi z tylu z tesciowa i jest cichy wyjatkowo xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 14:48

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1744 1745 1746 1747 1748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ