Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Też liczę na jakieś spotkanie „majowych” mam
Właśnie, Fermina miała zapewnić lokal, a Pan Fermin opiekę dla dzieci
Dobrze się czasem wyrwać z domu bez ogona
My jutro robimy próbę zostawienia Zosi z babcią. W najbliższym czasie mamy sporo spraw do załatwienia związanych z kredytem, teściowa boi się zostać sama z takim maluchem, więc aby stopniowo ją oswajać zostawimy je razem jutro, po drzemce i karmieniu, gdy Kluska ma najlepszy nastrój. A my wyskoczymy na ciacho do najbliższej kawiarni, gotowi w każdej chwili przybyć z odsieczą
Zosia zwykle robi kupę co trzy dni, ale nie odczuwa z tego powodu dyskomfortu, jedynie bączki z czasem zaczynają źle pachnieć
Majowa, współczuję gości bez wyczucia, którzy pojawiają się bez wcześniejszej zapowiedzi. Moi teściowie mieli takie zapędy, aby pojawiać się nagle, gdy akurat przyjdzie im to do głowy, ale to było jeszcze przed narodzinami Zosi. Po kilku rozmowach i kilku przypadkach gdy nie zareagowaliśmy na dzwonek do drzwi (tak często przychodził ktoś z ulotkami, świadkowie Jehowy itp., że jeśli nikogo się nie spodziewaliśmy nie kwapiliśmy się z otwieraniem) nauczyli się wcześniej dzwonić.
Ja piszę się na ciążę na końcówkę przyszłego roku, listopad-grudzień. Mnie też wyprano pamięći nawet poród wspominam dobrze, choć był długi. Na okres ciąży i połóg nigdy nie mogłam narzekać. Mnie też nie nacięto, trochę pękłam i miałam szwy, ale wszystko ładnie się goiło. Kilka godzin po porodzie siedziałam na łóżku po turecku, mimo fizycznego zmęczenia miałam poczucie, że mogę wszystko. Nie mogę się doczekać odczuwania ruchów dziecka brzuchu
Za pierwszym razem oboje z mężem bardzo chcieliśmy córeczkę. Udało się, jestem szczęśliwa i spełniona jako mama dziewczynki. Płeć drugiego dziecka nie ma dla mnie znaczenia, mąż wolałby synka, ale nie nastawia się jakoś mocno. Będzie Hania albo Janek
Moja koleżanka urodziła dzisiaj w nocy (przed północą) synka, bardzo się cieszę, starali się o ciążę ponad dwa lata. Zapisała się do lekarza aby zrobić szczegółowe badania, ale czekała na wizytę około miesiąca. Ostatecznie poszła do niego aby potwierdzić ciążę, kilka dni wcześniej zrobiła szczęśliwy test
Hahaa, Hoope…Wowka lubi tę wiadomość
-
Też bym chciała dziewczynkę (taki żart) . Też się nigdzie nie wybieram w końcu siedzę w domu co mam do roboty mogę na forum siedzieć.A tak poważnie to czasem nie mam jak na podwórko wyjść nawet ,jakby nie forum to bym chyba już dawno zdziczała dobrze jest mieć z kim pogadać nawet jak nie możesz wyjść z domu
Sela lubi tę wiadomość
-
A my pozdrawiamy po spacerku
Ja to bym chciała jeszcze Malgosię
Haha
No tak
Ja bym chciała Małgonię a wyszedłby KrzysiuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 21:27
Katy, MajowaMamusia, Wowka, Berbecia, pawojoszka, D_basiula, Sela, Feeva, kattalinna, Mała Matylda, Tanda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi płeć była obojętna, chciałam żeby tylko urodziło się całe i zdrowe dziecko o czasie. Następne też chce tylko aby było całe i zdrowe,ale wiem że mąż chciałby synka. Teraz jak jest Zuzia to nie wyobrażam sobie że miałyby być chłopiec zamiast niej
Mała Matylda goście bez wyczucia 100 % aż mi się nie chce pisać o ich zachowaniu. Oni u nas śpią,wczoraj wrócili od mojego brata bo byli się przywitać,ogólnie można prosić i tak robią swoje. Wujek mi powiedział jak byli u nas w czerwcu że niech sie dziecko uczy spać jak jest hałas a nie w ciszy uczymy. Brak słów. W ciszy to my nie uczymy ale przy takim darciu to sama bym się obudziła.
Kamcia super jesiennej chłopakikamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Ja mam i chłopca i dziewczynkę, teraz chcę psa
Jednak jak nie ma się natury matki polki to inaczej odbiera się macierzyństwo. Szczególnie, gdy jest dwoje dzieci. O większej liczbie nie wspomnę. Dwoje małych dzieci. Straszna orka, górnictwo normalnie. Nie ogarniam tego czasem. Albo inaczej, tylko czasem ogarniam.
Kamcia chłopcy podobni do siebie, widać, że braciakamciaelcia, MonikaJ lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Majowa powiedz im że to twój dom i twoje dziecko i będziesz uczyć czego będziesz chcieć a jak się przychodzi w gości zwłaszcza zostaje na noc to wypada się zapowiedziec.
Kamcia no przecież ja nie mówię że nie
Ale na razie musimy się ogarnąć trochę bo nie wyrabiam na zakrętach za jakieś dwa ,trzy lata chłopaki będą już nastolatkami Asia też będzie dużą panna dzieciaki do przedszkola to się mogę maleństwem zajmować. Tylko czy jeszcze będzie mi się chcieć w tedy.
Chłopaki to jak bliźniaki wyglądają podobnie do siebie niesamowicieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 18:23
-
ha
pokój Patryka ogarniety
tzn łózeczko poscielone, graty wyniesione, jutro tylko pewien mechanizm do drzwi montujemy(by szeroko były otwarte a stopery odpadaja) i Patryk sie przeprowadza
przynajmniej próbe przeprowadzki jutro podejmujemykattalinna lubi tę wiadomość
-
Masakra, ja was podziwiam, dla mnie wiecej dzieci niz jedno to katastrofa, szczegolnie jakbym miala miec z mala roznica wieku, moze za pare lat ale nie wiem. Nie wiedzialam ze macierzynstwo jest tak ciezkie, kocham swojego syna calym sercem ale na dzien dzisiejszy ciaza paralizuje mi mozg i nawet o tym nie mysle.
-
Dobry wieczor.
Ja moze mniej sie udzielam ale czytam i nigdzie nie znikam.
Mam pytanie do Wowki lub kogos bardziej doswiadczonego niz ja.
Jak to jest z tym zakonczeniem laktacji.
Od dzis biore bromergon bo sciaganie 20 ml w ciagu doby juz mnie dobija. Czy mam jeszcze odciagac przez te najblizsze dni czy juz pokarm calkowicie zaniknie, oczywiscie wylewam to co odciagne.Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Basiula ja nic nie biorę jeżeli odciagasz tak minimalne ilości to napewno piersi się nie przepełniają więc poprostu przestań odciągać,jeśli piersi będą się przepełniać to zciagnij . Pokarm może się pojawiać w minimalnej ilości przy uciskaniu piersi jeszcze nawet przez kilka miesięcy jak długo to indywidualna kwestia ale nie ma potrzeby odciągać bo to tylko stymuluje piersi i przedluza czas zanikania laktacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 19:36
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c5efee26929.jpg
A my dzisiaj kończymy 5 miesięcykamciaelcia, D_basiula, pawojoszka, Sela, Feeva, kattalinna, Cola87, MajowaMamusia, Patk, Katy, Mała Matylda, Berbecia, Wowka, Hoope, Fatalita, Kwiatkowa24, Tanda, Nynka lubią tę wiadomość
-
przy bromergonie nic nie odciagałam a brałam go na etapie nawału/przedzapalenia
ale tym razem po nacisnieciu z cycków cos poleci, wczesniej tak nie miałam
po kilku dniach juz był efektWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 19:50
-
Ok. Dzieki dziewczyny, dobrze ze jestescie, bo nie pomyslalam o tym wczesniej i nie zapytalam jak bylam u lekarza.
A wiec kpi zakonczylam oficjalnie wczoraj. Trwalo to od 5tz Oli, kazdy dzien byl walka o pokarm. Jest mi troche przykro ze to nie bylo prwadziwe kp ale czlowiek uczy sie na bledach, a z drugiej strony przez te pierwsze miesiace staralam sie przez kpi dac jej to co najlepsze.Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024