X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak samo robie, schizuje juz strasznie. Mam nadzieje ze minie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... kolejne poronienie :( przykro mi...

Ja po wizycie. Maluch mierzy 15,6 mm . Wychodzi 8tc. Ale mam się oszczędzać. Termin z USG 18.05.2018

malwka08, PodwojnaMama, Katka., Hoope lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa_maua to chyba mamy tak samo, jak dobrze pamiętam. Ostatnia @ 8.08 i też z usg mi wychodzi póki co 18.05 :)
    Następna wizytę mam 16.10.

Cały czas myślę o detektorze, czy to byłby dobry wydatek. I z jakiej półki cenowej ma sens kupić.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawialam czy nie kupić używanego detektora płodności z olx? Co myślicie? :)

Kochane mam jeszcze pytanie a propos magnezu czy mozna go brać profilaktycznie, zeby sie lepiej poczuć? Jezeli tak to jakiej firmy bierzecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 17:09

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka ja biorę tri-mag b6 z olimp labs, bo w moim zestawie witamin w ogóle nie ma magnezu.
    Biorę ten, bo po przeanalizowaniu wszystkich dostępnych w rossmannie miał najwięcej magnezu w magnezie ;)

A czy w używanym będzie ten płyn/galareta? Zresztą nawet jak będzie to bee po kimś używać. Chyba że można gdzieś taki dostać osobno??

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, no właśnie musiałabym sie rozejrzeć za tym preparatem, bo samo urzadzenie to chyba nie zagraża niczemu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 17:18

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka plodnosci? ;)
    J.s lez jak najwiecej, moze to macica sie rozciaga. Mi tez ostatnio dokuczaly bole ale po nospie przechodzilo. Ostatni raz w tym roku jezdzilam dzis rowerem chlip chlip :( robi sie zbyt slisko buuu.
    Mnie znowu mecza dzis wzdecia. Ale juz odkrylam od czego. Laktoza. Caly tydzien jadlam i pilam nabial bez laktozy a dzis zjadlam miseczke pomidorowej zabielanej smietana i dziekuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s ja to wogole tak przezywam wszystkie wpisy tutaj ze szok- dzis mi.sie snilo.ze pisalas o.krwawieniach itp i normalnie az boje sie tu wchodzic :/

• J.S Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero leze wiekszosc dnia, wzielam druga nospe i zobaczymy. Kurcze, to mam nadzieje ze ten sen bedzie odwrotny, ze nic takiego nie napisze, tylko same dobre wiadomosci.
    Mialam tak jeszcze przed ciaza, mialam ciagle wzdety i bolacy brzuch, odstawilam laktoze i przezlo jak reka odjal. Nie mamy juz tego enzymu, duzo ludzi tak ma.
    Mi sie dzis snilo ze tatuuowalam sobie cala reke :D co noc mam jakis sen, nigdy tak nie mialam

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Majoweczki :)

Serena przykro mi :( ......

Ciesze sie z innych dobrych wiesci powizytowych :)

Ja dziewczyny w tej ciazy jestem oaza spokoju i mega sie ciesze bo wiem jak to jest miec wk..... na wszystko i nie zazdroszcze.

Ja wlasnie z dziecmi i mezem sluchalismy serduszka :) no radosc mamy wszyscy i nie ma domyslow czy malenstwo ma sie dobrze czy nie i powiem Wam ze nnie idzie pomylic bicka serca matki z malenstwem. Bo maluszkowi bije bardzo szybko.

Ja mam taki detektor z monitorem i tam wyswietla ilosc uderzen a zele dokupilam na ebayu osobno, wiwc pewnie i u Was mozna a jak nie to jakis zel ze sklepu aloesowy a nawet i durexa byle konsystencja zelu byla. Bardzo Wam polecam :)

http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-b-gratisy-promocja-i5830410173.html?reco_id=69a75ea4-aaad-11e7-b182-ecf4bbcfe688&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product

malwka08 lubi tę wiadomość

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny żyłam w stersie w 6 tyg..miałam krawienie..cały wekend wtedy przelezalam ale na szcześćie okazało się wszystko dobrze, mam nadzieję ze taka sytuacja nie powtorzy się, do dzisiaj co jakis czas sprawdzam czy nie ma nic na wkładce... a termin mam na 15 maja, ost @ 08.08 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 17:53

Katka. lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiec.zero haha oczywiście chodziło o detektor tętna płodu :) :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwka08 wrote:
    Fatalita, no właśnie musiałabym sie rozejrzeć za tym preparatem, bo samo urzadzenie to chyba nie zagraża niczemu. :)

Malwka na allegro jak wpiszesz żel usg to znajdziesz bez problemu:) ja właśnie też zamawiałam sam żel, bo detektor dostałam :)

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno detektor wykrywa tętno dopiero od 12 tygodnia...

klz9piqvvra11kd2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    podobno detektor wykrywa tętno dopiero od 12 tygodnia...

Katka to zalezy jaka czulosc ma detektor. Ten co ja mam ma najczulsza glowice i masz wyraznie napisane ze od 9 tygodnia slychac. Na youtubie nawet sa filmiki od 8 i 9 tygodnia. I po co tak mowic ze wykrywa od 12 tygodnia jak sie nie sprawdzilo tego u siebie. Bez sensu. Trzeba go miec i w tedy moc cos mowic na ten temat a nie wprowadzac innych w blad bo gdzies sie wyczytalo.

Ja nie waze malo i jak u mnie przez tluszcz ladnie wyszukuje to tym bardziej u szczuplej osoby :)

• Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja 24.10 idę na badania prenatalne razem z testem pappa, ze względu na burzliwą przeszłość z biochemicznymi etc. Dziewczyny czy któraś z Was ma kiepskie wyniki z moczu? ja mam chyba wszytsko co możliwe poza cukrem, białka mam bardzo dużo. Jak pojawi się tylko temperatura lub dyskomfort mam się zgłosić do szpitala :/ w środę mam powtórzyć badania :/
    Nadal czuję się kiepsko i mam mdłości, ogólnie mocno rozdrażniona jestem.
    Buziaki dla Was :*

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a dobrze oddajesz mocz? Tzn. Nie tego poczatkowego strumienia? To bardzo wazne przy oddawaniu zeby tego poczatkowego nie dac do probki. Moze powtorka wyjdzie juz lepiej.

Ja mam wyniki idealne i nigdy w zadnej ciazy nie mialam zlych, wiec nie pomoge.

No ja tez mam za soba sporo biochemicznych dlatego wole zrobic test nifty czy harmony i szkoda ze jest on drogi i nie kazdy moze sobie na niego pozwolic.

• Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Madzia a dobrze oddajesz mocz? Tzn. Nie tego poczatkowego strumienia? To bardzo wazne przy oddawaniu zeby tego poczatkowego nie dac do probki. Moze powtorka wyjdzie juz lepiej.

Ja mam wyniki idealne i nigdy w zadnej ciazy nie mialam zlych, wiec nie pomoge.

No ja tez mam za soba sporo biochemicznych dlatego wole zrobic test nifty czy harmony i szkoda ze jest on drogi i nie kazdy moze sobie na niego pozwolic.

Stosuję się do zaleceń i myślę, że chyba robię to dobrze, tylko to już kolejny zły wynik i tak naprawdę jest coraz gorzej :/

ja na prenatalne z testem umówiona jestem na nfz

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nieciekawy wynik moczu, ale powtórzyłam i po trzech dniach było juz wszystko pięknie w normie. Ale bardzo sie przyłożyłam do tego pobrania i zrobiłam wszystko tak jak trzeba. :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwka08 wrote:
    Ja miałam nieciekawy wynik moczu, ale powtórzyłam i po trzech dniach było juz wszystko pięknie w normie. Ale bardzo sie przyłożyłam do tego pobrania i zrobiłam wszystko tak jak trzeba. :)

a co u Ciebie odbiegało od normy?

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ