Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jangwa_maua to chyba mamy tak samo, jak dobrze pamiętam. Ostatnia @ 8.08 i też z usg mi wychodzi póki co 18.05
Następna wizytę mam 16.10.
Cały czas myślę o detektorze, czy to byłby dobry wydatek. I z jakiej półki cenowej ma sens kupić.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Ja się zastanawialam czy nie kupić używanego detektora płodności z olx? Co myślicie?
Kochane mam jeszcze pytanie a propos magnezu czy mozna go brać profilaktycznie, zeby sie lepiej poczuć? Jezeli tak to jakiej firmy bierzecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 17:09
-
Malwka ja biorę tri-mag b6 z olimp labs, bo w moim zestawie witamin w ogóle nie ma magnezu.
Biorę ten, bo po przeanalizowaniu wszystkich dostępnych w rossmannie miał najwięcej magnezu w magnezie
A czy w używanym będzie ten płyn/galareta? Zresztą nawet jak będzie to bee po kimś używać. Chyba że można gdzieś taki dostać osobno??
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fatalita, no właśnie musiałabym sie rozejrzeć za tym preparatem, bo samo urzadzenie to chyba nie zagraża niczemu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 17:18
-
nick nieaktualnyMalwka plodnosci?
J.s lez jak najwiecej, moze to macica sie rozciaga. Mi tez ostatnio dokuczaly bole ale po nospie przechodzilo. Ostatni raz w tym roku jezdzilam dzis rowerem chlip chlip robi sie zbyt slisko buuu.
Mnie znowu mecza dzis wzdecia. Ale juz odkrylam od czego. Laktoza. Caly tydzien jadlam i pilam nabial bez laktozy a dzis zjadlam miseczke pomidorowej zabielanej smietana i dziekuje -
nick nieaktualny
-
dziewiec.zero leze wiekszosc dnia, wzielam druga nospe i zobaczymy. Kurcze, to mam nadzieje ze ten sen bedzie odwrotny, ze nic takiego nie napisze, tylko same dobre wiadomosci.
Mialam tak jeszcze przed ciaza, mialam ciagle wzdety i bolacy brzuch, odstawilam laktoze i przezlo jak reka odjal. Nie mamy juz tego enzymu, duzo ludzi tak ma.
Mi sie dzis snilo ze tatuuowalam sobie cala reke co noc mam jakis sen, nigdy tak nie mialam -
nick nieaktualnyHej Majoweczki
Serena przykro mi ......
Ciesze sie z innych dobrych wiesci powizytowych
Ja dziewczyny w tej ciazy jestem oaza spokoju i mega sie ciesze bo wiem jak to jest miec wk..... na wszystko i nie zazdroszcze.
Ja wlasnie z dziecmi i mezem sluchalismy serduszka no radosc mamy wszyscy i nie ma domyslow czy malenstwo ma sie dobrze czy nie i powiem Wam ze nnie idzie pomylic bicka serca matki z malenstwem. Bo maluszkowi bije bardzo szybko.
Ja mam taki detektor z monitorem i tam wyswietla ilosc uderzen a zele dokupilam na ebayu osobno, wiwc pewnie i u Was mozna a jak nie to jakis zel ze sklepu aloesowy a nawet i durexa byle konsystencja zelu byla. Bardzo Wam polecam
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-b-gratisy-promocja-i5830410173.html?reco_id=69a75ea4-aaad-11e7-b182-ecf4bbcfe688&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Productmalwka08 lubi tę wiadomość
-
ja dziewczyny żyłam w stersie w 6 tyg..miałam krawienie..cały wekend wtedy przelezalam ale na szcześćie okazało się wszystko dobrze, mam nadzieję ze taka sytuacja nie powtorzy się, do dzisiaj co jakis czas sprawdzam czy nie ma nic na wkładce... a termin mam na 15 maja, ost @ 08.08
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 17:53
Katka. lubi tę wiadomość
-
malwka08 wrote:Fatalita, no właśnie musiałabym sie rozejrzeć za tym preparatem, bo samo urzadzenie to chyba nie zagraża niczemu.
Malwka na allegro jak wpiszesz żel usg to znajdziesz bez problemu:) ja właśnie też zamawiałam sam żel, bo detektor dostałammalwka08 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatka. wrote:podobno detektor wykrywa tętno dopiero od 12 tygodnia...
Katka to zalezy jaka czulosc ma detektor. Ten co ja mam ma najczulsza glowice i masz wyraznie napisane ze od 9 tygodnia slychac. Na youtubie nawet sa filmiki od 8 i 9 tygodnia. I po co tak mowic ze wykrywa od 12 tygodnia jak sie nie sprawdzilo tego u siebie. Bez sensu. Trzeba go miec i w tedy moc cos mowic na ten temat a nie wprowadzac innych w blad bo gdzies sie wyczytalo.
Ja nie waze malo i jak u mnie przez tluszcz ladnie wyszukuje to tym bardziej u szczuplej osobymalwka08 lubi tę wiadomość
-
Hej, ja 24.10 idę na badania prenatalne razem z testem pappa, ze względu na burzliwą przeszłość z biochemicznymi etc. Dziewczyny czy któraś z Was ma kiepskie wyniki z moczu? ja mam chyba wszytsko co możliwe poza cukrem, białka mam bardzo dużo. Jak pojawi się tylko temperatura lub dyskomfort mam się zgłosić do szpitala w środę mam powtórzyć badania
Nadal czuję się kiepsko i mam mdłości, ogólnie mocno rozdrażniona jestem.
Buziaki dla Was :*
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
nick nieaktualnyMadzia a dobrze oddajesz mocz? Tzn. Nie tego poczatkowego strumienia? To bardzo wazne przy oddawaniu zeby tego poczatkowego nie dac do probki. Moze powtorka wyjdzie juz lepiej.
Ja mam wyniki idealne i nigdy w zadnej ciazy nie mialam zlych, wiec nie pomoge.
No ja tez mam za soba sporo biochemicznych dlatego wole zrobic test nifty czy harmony i szkoda ze jest on drogi i nie kazdy moze sobie na niego pozwolic. -
PodwojnaMama wrote:Madzia a dobrze oddajesz mocz? Tzn. Nie tego poczatkowego strumienia? To bardzo wazne przy oddawaniu zeby tego poczatkowego nie dac do probki. Moze powtorka wyjdzie juz lepiej.
Ja mam wyniki idealne i nigdy w zadnej ciazy nie mialam zlych, wiec nie pomoge.
No ja tez mam za soba sporo biochemicznych dlatego wole zrobic test nifty czy harmony i szkoda ze jest on drogi i nie kazdy moze sobie na niego pozwolic.
Stosuję się do zaleceń i myślę, że chyba robię to dobrze, tylko to już kolejny zły wynik i tak naprawdę jest coraz gorzej
ja na prenatalne z testem umówiona jestem na nfz
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
Ja miałam nieciekawy wynik moczu, ale powtórzyłam i po trzech dniach było juz wszystko pięknie w normie. Ale bardzo sie przyłożyłam do tego pobrania i zrobiłam wszystko tak jak trzeba.
-
malwka08 wrote:Ja miałam nieciekawy wynik moczu, ale powtórzyłam i po trzech dniach było juz wszystko pięknie w normie. Ale bardzo sie przyłożyłam do tego pobrania i zrobiłam wszystko tak jak trzeba.
a co u Ciebie odbiegało od normy?
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl