X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Gratuluję serduszek <3
    Fiorek współczuję... ale dobrze, że podjęli takie działania :)

U mnie wichura wczoraj też straszna przeszła, aż w oknach świszczało. Dzisiaj też trochę łeb urywa, ale nie tak bardzo jak wczoraj :)

Byłam na badaniach krwi z rana, 5 fiolek spuścili o.O myślałam, że fiknę. I zapłaciłam 150zł za różyczkę, hiv, hcv i grupę krwi :) Mocz, morfologia itd miałam na skierowaniu :) Uff, już mam za sobą.

Ja, nie zapeszając, czuję się jakby lepiej od wczoraj. Może ten poniedziałek i wtorek, kiedy rzygałam od rana do popołudnia to było takie apogeum i teraz będzie przechodzić? Oby :)

Wizyta w poniedziałek <3
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje :)

ja tez dziś byłam na badaniach i tez 5 czy 6 fiolek no i mocz. Razem miałam 16 badań do zrobienia. No ale załatwiłam sobie wczoraj na nfz.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog na nfz nie chciał wypisać skierowań, powiedział, że jak chodze prywatnie to mam robić prywatnie :P No to zrobiłam. Myślałam, że będzie gorzej, ale 150zł jeszcze nie ma tragedii. Obstawiałam 300 :D

kotek87 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek87 serdecznie gratuluję ;-) to mamy już trzy pary bliźniąt?

U mnie było wczorja lepiej a dziś niestety nie mogę.zjesc śniadania.... Mdli mnie bo jestem głodna, mdli mnie jak jem. Normlanie jak na kacu naprawdę

U nas prądu nie było tylko przez chwilę, ale wiało ojjjjjj mocno

kotek87 lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Mi ginekolog na nfz nie chciał wypisać skierowań, powiedział, że jak chodze prywatnie to mam robić prywatnie :P No to zrobiłam. Myślałam, że będzie gorzej, ale 150zł jeszcze nie ma tragedii. Obstawiałam 300 :D
    ja poszłam we wtorek do mojej przychodni to tez dostałam skierowanie na 4 badania a wczoraj poszłam do innej i lekarz dał mi na wszytsko i będę miała 2 karty ciązy na nfz i prywatnie :)
    u mnie w najtańszym laboratorium wyszłoby 350 pln...

@MysiaMarysia dziękuję właśnie musze wpisać w stopkę dwa serduszka :)

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba prądu też musiało nie być w nocy, bo światło w akwarium zapala się i gasi o określonych godzinach i jak powinno się zapalić o 8, tak jeszcze nie świeci :D Ale ja się tego ustrojstwa nie tykam, bo zepsuje. Przyjdzie mój T z pracy to ogarnie :D

Mysia, znam Twój ból. Tylko, że mi już chyba powoli przechodzi :)

Ja za te zaoszczędzone 150zł kupię sobie ciążówki bo już mnie wszystkie jeansy uciskają :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cały czas bez mdłości. Może czasem jak pojem to mnie delikatnie muli, ale tak to nic. Myślałam, że jak będę w ciąży to na bank z moim delikatnym żołądkiem bede mieć przeboje. No chyba, że jeszcze mnie dopadnie. Choć tak mi jest ok i nie narzekam :) najważniejsze, żeby dzidzia zdrowa była.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Obudziłam się z gilem. Zapowiada się udany dzień...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

A ja z bolem gardla. Moj jest chory ale od 4 dni spi w salonke, raczej nie zblizamy sie do siebiw, no ale zaraza w powietrzu. Masakra :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też póki co bez mdłości i innych dolegliwości, chociaż co zjem to mi się odbija, najlepiej chleb z dżemem i odpowiada albo z nutellą :) jestem kawoszem tzn. byłam a teraz od kilku dni na kawę patrzeć nie mogę...

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawą zaczynałam dzień, a odkąd zaczęły się mdłości w 4 tygodniu, tak od tamtej pory mnie od kawy odrzuca :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też będę majową mamusią. Termin z OM mam na 02.05.18. Ciążę mam z przygodami, krwawienia, plamienia, ale z dzidziulką wszystko ok, mam się oszczędzać - co przy dwuletniej córci nie jest łatwe. To moja 4 ciąża, poród jeden (cc). Do ginekologa chodzę prywatnie, bo na NFZ nie było możliwości się dostać, co jest totalną paranoją. Już wydałam około 1000zł na wizyty, badania i leki (ciąża wysokiego ryzyka). Jednak każda złotówka jest tego warta. Pozdrawiam :)

Feeva, malwka08, Hoope, Katka. lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva kurde nie kumam tego gina co.mu zależy? Płacisz składki więc masz prawo do badań... A nie mógł.Ci karty założyć i niby u niego "prowadzić" ciążę? Zawsze.to taniej.

Ja w spodniach ciążowych już chodzę, po.prostu są dużo wygodniejsze, nic nie uwiera :-) ale też pewnie ze.to trzecia ciaza to trochę szybciej ten brzuszek się pojawia.
    Póki co 1,5 kg na plusie, wolałabym mniej :-D tak czy siak u mnie najwięcej przybywało pod koniec ciąż , kiedy byłam spuchnieta jak mały prosiak :-P. Szczęśliwie po.porodzie cała woda schodzila i waga leciała szybko w dół...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 09:41

Jagna <3 15.04.2018
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Hej, też będę majową mamusią. Termin z OM mam na 02.05.18. Ciążę mam z przygodami, krwawienia, plamienia, ale z dzidziulką wszystko ok, mam się oszczędzać - co przy dwuletniej córci nie jest łatwe. To moja 4 ciąża, poród jeden (cc). Do ginekologa chodzę prywatnie, bo na NFZ nie było możliwości się dostać, co jest totalną paranoją. Już wydałam około 1000zł na wizyty, badania i leki (ciąża wysokiego ryzyka). Jednak każda złotówka jest tego warta. Pozdrawiam :)

Neyla witaj.
    Teraz zmieniło się prawo i przychodnia musi znaleźć dla.kobeity w ciąży miejsce do lekarza w ciągu 7 dni. Jeśli nie mogą bądź nie chcą to poproś o.odmowe na piśmie - możliwe że.wtedy miejsce się znjadzie

Jagna <3 15.04.2018
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, powiedział, że mi nie da i już. To sobie pomyślałam sraj sie i poszłam :) Nie będę się prosić, ale rzeczywiście na coś te składki są odprowadzane, a i tak nic się nie należy :/

Ja dziś na wadze rano miałam +0,7, czyli 55,7, a wczoraj jeszcze było 55 :) Ja legginsy noszę, ale nie wszędzie wypada w legginsach paradować :/

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Anna0o Koleżanka

Wysłany: 6 października 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny miałam ten sam problem z lekarzami. Z tym, że mi nawet internista nie chciał dać na te podstawowe(glukoza, morfologia itp.) bo skoro ginekolog kieruje to co mu do tego :/ Ginekolog to samo. Jeszcze mnie od krętaczy i kombinatorów zwyzywał. Masakra co się dzieje. Dla mnie logicznym jest, że skoro JA jestem ubezpieczona, a nie lekarz to od MOJEGO ubezpieczenia powinno zależeć co mam refundowane. Tym bardziej, że są to badania które się mi należą w ciąży jak psu buda. Teraz wyszła mi marna glukoza i muszę zrobić test z obciążeniem. Dziś idę się kłócić do internisty. Ze złymi wynikami musi mi dać skierowanie. Zapobiegawczo idę do innego lekarza.

Za to wczoraj troszkę podejrzałam malucha :) Ginka zanim wypisała L4 wolała sprawdzić co u niego słychać :) Tylko przez brzuch, więc był rozlazłą białą plamą, ale serduszko napierniczało jak szalone. Wszystko z nim ok, rośnie jak na drożdżach i ma już 2,6 cm :D Zwolnienie do 2/11, a dziś jadę z nim do pracy. Brzuch boli z nerwów, nie wiem jak zareagują :/ Boję się jakichś docinek, że tak wcześnie uciekam na zwolnienie, a jestem kupką nieszczęścia i ciężko u mnie o asertywność ostatnio :/

Katka. lubi tę wiadomość

dev130ps___.png
    20150808560120.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przyszłam się tylko pożegnać. W poniedziałek tydzień temu nastąpiło poronienie samoistne. Na szczęście nie był konieczny zabieg, więc możemy się z mężem lada moment starać o kolejną ciążę. Udanych i spokojnych ciąż!

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo mi przykro..trzymajcie się i nie poddawajcie..

1usa3e5el69vdydq.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis piersi jakos nie bola. I oczywiscie zaczynam schizowac. A do lekarza za tydzien !

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Tanda Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Wiecie, że terminy do endokrynologa prywatnie są na styczeń? :D Mówię o takich polecanych lekarzach... Nie chcę znowu trafić na przygłupa, tym bardziej jeśli mam za to zapłacić :)
    Jak jestem w ciąży no to super cito, za miesiąc. Ale udało mi się dorwać jedną Panią doktor i znalazłam do niej bezpośredni kontakt, powiedziała ze mnie dopisze, zaraz ma mi dać znać na kiedy.
    Powiem was, że masakra jest z tymi lekarzami. Ja nie jestem jakaś przewrażliwiona czy coś, ale jak mi lekarz mówi, że TSH 4,4 w ciązy to zupełnie normalne i ze teraz te przyszłe matki to mądrzejsze od lekarzy to normalnie krew mnie zalewa. A takie ZUSy płacimy na tych pożal się Boże lekarzy.

Na nfz muszą w ciąży przyjąć do tygodnia, ale prywatnie to chyba nie obowiązuje - a powinno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 10:29

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze tak piszecie o tych przebojach z lekarzami na nfz
    ja mam wizytę za tydzień czekałam prawie 3tyg idę do niego tylko po skierowanie na badania
    byłam już prywatnie i lekarka mi powiedziała że mam nie pokazywać karty ciąży tylko iść do niego normalnie jak na pierwszą wizytę wtedy nie powinien robić problemu i mi skierowanie dać
    kurcze mam nadzieję że się obejdzie bez problemow

f2w3qqmza7aalezj.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ