X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmb KateKum strasznie mi przykro :( Trzymajcie się dziewczyny, czekamy aż wrócicie na fioletową stronę <3

Ja jutro z rana lecę na badania. Na podstawowe wypisała mi zwykła internistka, do zapłaty została mi różyczka, hcv, hiv i grupa krwi. Toxo już robiłam ostatnio i wyszła ujemna, więc kamień z serca. Ale boję się ile wybulę za te badania...

W ogóle to doszłam do wniosku, że muszę już też kupić ciążówki. W stare spodnie się dopinam, jest dobrze w pozycji stojącej, ale jak mam usiąść to taki ścisk, że teraz tylko legginsy u mnie wchodzą w grę. Brzuchol się zaokrągla, widzę gołym okiem, tym bardziej że przed ciążą brzuch miałam płaski jak deska :) A wieczorem tak mnie wywala, że wyglądam jak w 5 mcu co najmniej :)

Co sądzicie na temat picia coli? Wiadomo nie codziennie i nie od rana do wieczora, ale tak od czasu do czasu? Miałam dziś ochotę i wychlałam puszkę coli cherry i tak mi się dobrze zrobiło na żołądku, że jest to chyba jedyne co pomaga mi na mdłości...

Witam nowe mamusie <3

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja dzisiaj tez wypilam, mialam straszna ochote ;)
    U mnie rozyczka - 40 zl, hcv 30, hiv 30, grupa krwi 23 zl.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po wizycie. Maluch całe 2cm, seeducho 162:) kamień i z mojego serca. wszytsko git.
    prenatalne umówione pod koniec miesiąc.... Keju to wspaniale zobaczyć malucha.

malwka08, Friend, Hoope, Katka., Feeva lubią tę wiadomość

• Uli Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strasznie mi przykro z powodu waszych strat wyobrarzam sobie co czujecie bo sama w czerwcu poroniłam w ok 5 tyg. Teraz staram się myśleć pozytywnie z moich wyliczeń to 6t2d a 18.10 mam pierwsza wizytę będzie dobrze musi być i za was tez trzymam kciuki i życzę duzo siły

oar8skjohmhvnzyg.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam, że macie wizyty za sobą. Ja dopiero 13.10 a potem 3.11 prenatalne. ( tydzień powitał mnie mdłościami, ale chyba dobrze... już zaczęłam schizować o jakimś obumarciu... za dużo się naczytam i potem tylko niepotrzebny stres.

Dziewczyny, przytyłyście już cos? Ja w miejscu, no może z 400 g. Teraz 55,5 kg..przy 170cm. Już chce mieć brzuszek !!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 17:59

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już po wizycie. serduszko pięknie bije, 3.2cm człowieczka. wd. usg dziecko 2 dni starsze. prenatalne 2.11 :)

Friend, Hoope, Katka. lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jak cola pomaga na mdłości, a wcześniej o tym nie pomyślałam, to zaraz sprawdzę!!!

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wypiłam 0,5 litra coli :) Ale nie przesadzajmy, nie zaleca się w ciąży coli, kofeina...

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Anusias Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny mi też niestety pomaga na mdłości i to właśnie chery. Niestety bo wiem, że jest mało zdrowa ale jak mnie tak meczy to łyknęłabym prawie wszystko, żeby mi przeszło...

Ja poproszę o zmianę terminu porodu na 20.05.2017 :) dzidzia z usg starsza

mam straszne pieczenie pochwy po luteinie, miała z was tak któraś?

Katka. lubi tę wiadomość

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli 88 cudownie, super!
    Mmb, KateKum bardzo mi przykro dziewczyny, trzymajcie się.
    Hoope, Pauletta ja też 18.10 mam prenatalne, to musi być szczęśliwy dzień :)
    Femina ja jestem weganką. Suplementuję tylko b12, jak zawsze i kwas foliowy. Staram się pamiętać o kwasach omega w dobrej propocji, więc zmielone siemię i słonecznik/dynia, chociaż one mi wciąż ciężko wchodzą. Mam też takie wegańskie witaminy Viridan Pregnancy Complex, ale od nich mi bardzo niedobrze, więc jeszcze poczekam. W którejś ciąży miałam Solgara też wegańskie witaminy dla kobiet w ciąży. Mam taką książkę "Weganka w ciąży", głównie jest o diecie właśnie. Moja siostra jak była w ciąży, to usłyszała od lekarki, że dla dobra dziecka powinna przejść na weganizm, a była wtedy wegetarianką, więc nie ma co się stresować, grunt to zdrowy rozsądek. Póki co jem to, co jestem w stanie zjeść, ale już jest coraz lepiej.

• Sela Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    bylam dzisiaj na badaniach, pojawił się zarodeczek całe 6mm ! ach i nawet serduszko usłyszałam ;-) aż łezki poleciały ;-)
    Co do coli to ja od wczoraj pije, jak przed ciążą to nie pamiętam kiedy ostatnio piłam, tak od dwóch dni stwierdziłam, że mi pomaga przy tych mdlościach i wymiotach....
    Dziś oczywiście nawet nie dałam rady dotrzeć do domu, całe szczęście, ze miałam reklamówke po bułkach, bo mąż by miał sprzątanie auta hehe... koszmarne są te mdlości i wymioty, ale dzisiejsza wizyta wszystko remkopensuje ;-)

Friend, Katka., Feeva lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też sobie pozwoliłam na puszkę pepsi, a co od czasu do czasu mozna :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias ja biorę luteine dowciapnie i też mnie tam czasem piecze. Z resztą tragedia z ta luteina. Bez wkładki lepiej nie chodzić bo bielizna biała cała.

Anusias, malwka08 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt ;)
    A u mnie tak wieje, ze masakra, nie mamy pradu

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua no właśnie, ja się boję, ze jakiejś infekcji się nabawiałam, ale moja lekarka mówi, że to najlepszy lek, lepszy od dupka itp :/

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro mmb i katekum, wracajcie szybciutko!

Co do pieczenia w pochwie to tez mialam na początku stosowania luteiny, posmarowalam delikatnie clotrimazolum i przeszło, gin nie widział przeciwwskazań.

Anusias lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo zapomniałam o tej maści chyba sobie zakupie. Ja biorę i luteine i dupka.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi napoje gazowane też pomagają, jeśli po posiłku nie napiję się gazowanego to strasznie męczy mnie żołądek, tyle że zamiast coli piję mirinde bo nie ma kofeiny. Dzisiaj się nawet do mojego K śmiałam, że nasze dzieci zamiast wód płodowych będą miały mirynde :)

Czy Wy też tak odliczacie czas do następnej wizyty? Ja mam mieć we wtorek i już się doczelać nie mogę...

Co do detektora tętna też go mam, dostałam od szwagierki ale mam obawy przed testowaniem.....

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuje strat... ja też jestem po jednej. Mam nadzieję, że niedługo do nas wrócicie.

Ja miałam usg w 5+2 tyg i było widać zarodek, ale jeszcze bez serduszka. Chyba zostałam jedyna, która jeszcze na nie czeka?

Pamiętam, że w pierwszej ciąży piłam non stop cole i jadłam mandarynki. Mówi się, że imbir pomaga na mdłości - ale u mnie powodował tylko wieksze. Ja na ten moment bez objawów - stresuje się lekko. Najbliższe usg dopiero za tydzień... nie wiem jak wysiedzę w tych nerwach.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra przed chwilą zjadłam eklerka z bliklego, i teraz mam ochotę na śledzia lisnera .... wysyłam męża do sklepu :)

8p3ogov3mui4evm6.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ