Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmb KateKum strasznie mi przykro Trzymajcie się dziewczyny, czekamy aż wrócicie na fioletową stronę
Ja jutro z rana lecę na badania. Na podstawowe wypisała mi zwykła internistka, do zapłaty została mi różyczka, hcv, hiv i grupa krwi. Toxo już robiłam ostatnio i wyszła ujemna, więc kamień z serca. Ale boję się ile wybulę za te badania...
W ogóle to doszłam do wniosku, że muszę już też kupić ciążówki. W stare spodnie się dopinam, jest dobrze w pozycji stojącej, ale jak mam usiąść to taki ścisk, że teraz tylko legginsy u mnie wchodzą w grę. Brzuchol się zaokrągla, widzę gołym okiem, tym bardziej że przed ciążą brzuch miałam płaski jak deska A wieczorem tak mnie wywala, że wyglądam jak w 5 mcu co najmniej
Co sądzicie na temat picia coli? Wiadomo nie codziennie i nie od rana do wieczora, ale tak od czasu do czasu? Miałam dziś ochotę i wychlałam puszkę coli cherry i tak mi się dobrze zrobiło na żołądku, że jest to chyba jedyne co pomaga mi na mdłości...
Witam nowe mamusie -
Dziewczyny strasznie mi przykro z powodu waszych strat wyobrarzam sobie co czujecie bo sama w czerwcu poroniłam w ok 5 tyg. Teraz staram się myśleć pozytywnie z moich wyliczeń to 6t2d a 18.10 mam pierwsza wizytę będzie dobrze musi być i za was tez trzymam kciuki i życzę duzo siły
-
Zazdroszcze Wam, że macie wizyty za sobą. Ja dopiero 13.10 a potem 3.11 prenatalne. ( tydzień powitał mnie mdłościami, ale chyba dobrze... już zaczęłam schizować o jakimś obumarciu... za dużo się naczytam i potem tylko niepotrzebny stres.
Dziewczyny, przytyłyście już cos? Ja w miejscu, no może z 400 g. Teraz 55,5 kg..przy 170cm. Już chce mieć brzuszek !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 17:59
-
Hej Dziewczyny mi też niestety pomaga na mdłości i to właśnie chery. Niestety bo wiem, że jest mało zdrowa ale jak mnie tak meczy to łyknęłabym prawie wszystko, żeby mi przeszło...
Ja poproszę o zmianę terminu porodu na 20.05.2017 dzidzia z usg starsza
mam straszne pieczenie pochwy po luteinie, miała z was tak któraś?Katka. lubi tę wiadomość
kilka cykli na dupku
HSG drożne
od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
[/url] -
nick nieaktualnyUlli 88 cudownie, super!
Mmb, KateKum bardzo mi przykro dziewczyny, trzymajcie się.
Hoope, Pauletta ja też 18.10 mam prenatalne, to musi być szczęśliwy dzień
Femina ja jestem weganką. Suplementuję tylko b12, jak zawsze i kwas foliowy. Staram się pamiętać o kwasach omega w dobrej propocji, więc zmielone siemię i słonecznik/dynia, chociaż one mi wciąż ciężko wchodzą. Mam też takie wegańskie witaminy Viridan Pregnancy Complex, ale od nich mi bardzo niedobrze, więc jeszcze poczekam. W którejś ciąży miałam Solgara też wegańskie witaminy dla kobiet w ciąży. Mam taką książkę "Weganka w ciąży", głównie jest o diecie właśnie. Moja siostra jak była w ciąży, to usłyszała od lekarki, że dla dobra dziecka powinna przejść na weganizm, a była wtedy wegetarianką, więc nie ma co się stresować, grunt to zdrowy rozsądek. Póki co jem to, co jestem w stanie zjeść, ale już jest coraz lepiej. -
Cześć dziewczyny,
bylam dzisiaj na badaniach, pojawił się zarodeczek całe 6mm ! ach i nawet serduszko usłyszałam aż łezki poleciały
Co do coli to ja od wczoraj pije, jak przed ciążą to nie pamiętam kiedy ostatnio piłam, tak od dwóch dni stwierdziłam, że mi pomaga przy tych mdlościach i wymiotach....
Dziś oczywiście nawet nie dałam rady dotrzeć do domu, całe szczęście, ze miałam reklamówke po bułkach, bo mąż by miał sprzątanie auta hehe... koszmarne są te mdlości i wymioty, ale dzisiejsza wizyta wszystko remkopensujeFriend, Katka., Feeva lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
jangwa_maua no właśnie, ja się boję, ze jakiejś infekcji się nabawiałam, ale moja lekarka mówi, że to najlepszy lek, lepszy od dupka itpkilka cykli na dupku
HSG drożne
od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
[/url] -
Bardzo mi przykro mmb i katekum, wracajcie szybciutko!
Co do pieczenia w pochwie to tez mialam na początku stosowania luteiny, posmarowalam delikatnie clotrimazolum i przeszło, gin nie widział przeciwwskazań.Anusias lubi tę wiadomość
-
Mi napoje gazowane też pomagają, jeśli po posiłku nie napiję się gazowanego to strasznie męczy mnie żołądek, tyle że zamiast coli piję mirinde bo nie ma kofeiny. Dzisiaj się nawet do mojego K śmiałam, że nasze dzieci zamiast wód płodowych będą miały mirynde
Czy Wy też tak odliczacie czas do następnej wizyty? Ja mam mieć we wtorek i już się doczelać nie mogę...
Co do detektora tętna też go mam, dostałam od szwagierki ale mam obawy przed testowaniem..... -
Dziewczyny, współczuje strat... ja też jestem po jednej. Mam nadzieję, że niedługo do nas wrócicie.
Ja miałam usg w 5+2 tyg i było widać zarodek, ale jeszcze bez serduszka. Chyba zostałam jedyna, która jeszcze na nie czeka?
Pamiętam, że w pierwszej ciąży piłam non stop cole i jadłam mandarynki. Mówi się, że imbir pomaga na mdłości - ale u mnie powodował tylko wieksze. Ja na ten moment bez objawów - stresuje się lekko. Najbliższe usg dopiero za tydzień... nie wiem jak wysiedzę w tych nerwach.