X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam przed chwilą super śmieszną sytuację.. W ramach rozrywki stwierdziłam, że zrobię sobie zdjęcie brzucha na później, wstałam, robię.. Nagle patrzę przez okno a za płotem, na drodze, stoi facet w aucie i się gapi.. Jak zobaczył, że widzę to odjechał. :D :D Dobrze, że nie robiłam fotki topless.. :D

Ja też planuję odzyskać płacone składki. Na kolejnej wizycie, jak będzie ok, dostanę listę badań.. i zamierzam się wtedy zarejestrować na nfz.. Długo czekałaś na wizytę?

Też myślę, że powinnaś poczekać na wizytę z lepszym sprzętem, zwłaszcza, że to już tuż tuż.

A bliźniąt zazdroszczę.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:07

kotek87 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krótko czekałam rejestrowałam się do jednej przychodni w pn wizyta na wtorej i do drugiej wizyta na dziś. ale chyba farta miałam ;P

jeżeli będzie chciał zrobić mi dziś usg to nie odmówie heheh a nóż zobacze serduszko :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:09

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszalałam i kupiłam sobie spodnie ciążowe- ogrodniczki w HM. Siostra przesłała mi link, spodobały mi się i nie mogłam się oprzeć ;)
    Stwierdziłam, że czuję się tak koszmarnie, mdłości pod samo gardło, krzyż promieniuje na macicę, jakby były połączone, że musi być dobrze :D

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Hej dziewczyny, mam pytanie, nie oczekuję odpowiedzi medycznej, ale może jakiejś porady :)

Wczoraj odebrałam wyniki TSH miałam 4,39. Ginekolog mnie skierował do endokrynologa w trybie pilnym. Byłam dzisiaj u endo i dowiedziałam się, że tak się dzieje w ciąży i że nic nadzwyczajnego. Dała mi jod i powiedziała, że mam przyjść za miesiąc na kontrol...
    A i jeszcze dzisiaj robiłam sobie FT3, FT4, TPO itp :D to powiedziała, że jak jutro będą wyniki FT4 to żebym przyszła to MOŻE da mi hormony, ale tylko MOŻE bo przecież wszystko jest w porządku, a teraz to te kobiety w ciąży jakieś nadwrażliwe...
    Ogólnie się zdziwiła dlaczego lekarz mi kazał badać TSH w ciąży, kiedyś się nie badało i ludzie żyli...
    Hmmmm i teraz się zastanawiam, bo 4,39 wydaje mi się dużo za wysokie i wg mnie to nie jest normalne tym bardziej w ciąży. A co wy myślicie?

Górna norma dla ciężarnych to 2,5 - tak powiedział mi gin, potem potwierdził endokrynolog (byłam na nfz - piszę, żeby podkreślić, że nie każdy lekarz na nfz jest niedouczony).Ta endokrynolog chyba się nie dokształca i chyba nie miała nigdy za bardzo do czynienia z ciężarnymi, skoro nie wie, że w ciąży normy ogólne nie obowiązują.
    Idź jak najszybciej do kogoś innego. Ja miałam tsh 3,86 i od razu dostałam euthyrox 25 od gina a endo mi podniósł dawkę do 50. Teraz spadło do 0,50, ale mam utrzymać obecną dawkę do następnej kontroli. Jod też biorę od początku.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, mi te podstawy przepisal lekarz rodzinny na badania, a za reszte placilam. Ale pewnie, jak macie mozliwosc przepisania to warto, ja za same wirusy oraz grupe krwi zaplacilam 250 zl takze mega duzo, dopiero dzis wszystkie odebralam.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek - bardzo trzymam za to serduszko ( a w sumie serduszka ) kciuki. :)

Rilla - też o tym myślałam. :D Ale stwierdziłam, że zacznę zakupy po kolejnej wizycie a pierwszy będzie segregator od Mamyginekolog. :)

Ja za same wizyty płacę dużo.. Plus leki na dwa tygodnie za prawie 200 zł.. Stwierdziłam, że na czymś musze sobie odbić. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:15

kotek87 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie musiałam odwiedzać endo, mój gin mówił mi jakie mogą być wyniki tsh w ciąży i u mnie juz 3,33 to było za dużo. Od razu euthyrox 100 i narazie biorę miesiąc później kontrola tsh. Nawet nie muszę robić FT4. Mam zaufanie do tego gina.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femina, moim zakupem po 18.10 jesli wszystko bedzie dobrze, to takze zamawiam sobie ten segregator! Jest super ;)

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S., Fermina ja już mam:) Założyłam, że jak na wizycie w 6 tyg będzie dobrze, to sobie kupię ten segregator :D Ale wzięłam w zestawie z książką. Książkę mogę opchnąć dalej, bo nie jest zbyt lotna;) Nie przebrnęłam poza 3 rozdział. Chyba mojej 11-latce dam do przeczytania.

dev133pb___.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ten segregator :) jest super
    A książka nie czytałam

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja lecę, w ramach rozrywki, oglądac ciuchy w HMie online. :D Co zarobię na badaniach na nfz to tam wydam. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Przyszłam się pożegnać, ponieważ wczoraj się dowiedziałam, że serducho przestało bić.
    Zbyt mały pęcherzyk w stosunku do zarodka.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katekum :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum, tak mi przykro :(

dev133pb___.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katekum bardzo mi przykro

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmb bardzo mi przykro :(

KateKum :(

Jakiś ten poranek był znośny a teraz znów złe wiadomości. Coraz gorsze, ciąże coraz starsze :(

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum strasznie mi przykro :(

Wiecie, że terminy do endokrynologa prywatnie są na styczeń? :D Mówię o takich polecanych lekarzach... Nie chcę znowu trafić na przygłupa, tym bardziej jeśli mam za to zapłacić :)
    Jak jestem w ciąży no to super cito, za miesiąc. Ale udało mi się dorwać jedną Panią doktor i znalazłam do niej bezpośredni kontakt, powiedziała ze mnie dopisze, zaraz ma mi dać znać na kiedy.
    Powiem was, że masakra jest z tymi lekarzami. Ja nie jestem jakaś przewrażliwiona czy coś, ale jak mi lekarz mówi, że TSH 4,4 w ciązy to zupełnie normalne i ze teraz te przyszłe matki to mądrzejsze od lekarzy to normalnie krew mnie zalewa. A takie ZUSy płacimy na tych pożal się Boże lekarzy.

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katekum, masakra :( strasznie mi przykro :( Bylysmy w tym samym tygodniu

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katekum.. bardzo mi przykro. :(

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katekum, Mmb - bardzo mi przykro, trzymajcie się dziewczyny.....

Kelegena i ja się podpisuje pod.slowami dziewczyn, mój gin też twierdzi że tsh powyżej 3 kwalifikuje się do leczenia.
    A gadanie że kiedyś ludzie tak żyli wrrrrrrrrrr nienawidzę tego.

Ja mam dziś kiepski dzień, mentalnie, fizycznie i jescze nie wiem jak, chętnie wlazlabym pod kołdrę na cały dzień...

Jagna <3 15.04.2018
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ