X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam przed chwilą super śmieszną sytuację.. W ramach rozrywki stwierdziłam, że zrobię sobie zdjęcie brzucha na później, wstałam, robię.. Nagle patrzę przez okno a za płotem, na drodze, stoi facet w aucie i się gapi.. Jak zobaczył, że widzę to odjechał. :D :D Dobrze, że nie robiłam fotki topless.. :D

Ja też planuję odzyskać płacone składki. Na kolejnej wizycie, jak będzie ok, dostanę listę badań.. i zamierzam się wtedy zarejestrować na nfz.. Długo czekałaś na wizytę?

Też myślę, że powinnaś poczekać na wizytę z lepszym sprzętem, zwłaszcza, że to już tuż tuż.

A bliźniąt zazdroszczę.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:07

kotek87 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krótko czekałam rejestrowałam się do jednej przychodni w pn wizyta na wtorej i do drugiej wizyta na dziś. ale chyba farta miałam ;P

jeżeli będzie chciał zrobić mi dziś usg to nie odmówie heheh a nóż zobacze serduszko :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:09

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszalałam i kupiłam sobie spodnie ciążowe- ogrodniczki w HM. Siostra przesłała mi link, spodobały mi się i nie mogłam się oprzeć ;)
    Stwierdziłam, że czuję się tak koszmarnie, mdłości pod samo gardło, krzyż promieniuje na macicę, jakby były połączone, że musi być dobrze :D

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Hej dziewczyny, mam pytanie, nie oczekuję odpowiedzi medycznej, ale może jakiejś porady :)

Wczoraj odebrałam wyniki TSH miałam 4,39. Ginekolog mnie skierował do endokrynologa w trybie pilnym. Byłam dzisiaj u endo i dowiedziałam się, że tak się dzieje w ciąży i że nic nadzwyczajnego. Dała mi jod i powiedziała, że mam przyjść za miesiąc na kontrol...
    A i jeszcze dzisiaj robiłam sobie FT3, FT4, TPO itp :D to powiedziała, że jak jutro będą wyniki FT4 to żebym przyszła to MOŻE da mi hormony, ale tylko MOŻE bo przecież wszystko jest w porządku, a teraz to te kobiety w ciąży jakieś nadwrażliwe...
    Ogólnie się zdziwiła dlaczego lekarz mi kazał badać TSH w ciąży, kiedyś się nie badało i ludzie żyli...
    Hmmmm i teraz się zastanawiam, bo 4,39 wydaje mi się dużo za wysokie i wg mnie to nie jest normalne tym bardziej w ciąży. A co wy myślicie?

Górna norma dla ciężarnych to 2,5 - tak powiedział mi gin, potem potwierdził endokrynolog (byłam na nfz - piszę, żeby podkreślić, że nie każdy lekarz na nfz jest niedouczony).Ta endokrynolog chyba się nie dokształca i chyba nie miała nigdy za bardzo do czynienia z ciężarnymi, skoro nie wie, że w ciąży normy ogólne nie obowiązują.
    Idź jak najszybciej do kogoś innego. Ja miałam tsh 3,86 i od razu dostałam euthyrox 25 od gina a endo mi podniósł dawkę do 50. Teraz spadło do 0,50, ale mam utrzymać obecną dawkę do następnej kontroli. Jod też biorę od początku.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, mi te podstawy przepisal lekarz rodzinny na badania, a za reszte placilam. Ale pewnie, jak macie mozliwosc przepisania to warto, ja za same wirusy oraz grupe krwi zaplacilam 250 zl takze mega duzo, dopiero dzis wszystkie odebralam.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek - bardzo trzymam za to serduszko ( a w sumie serduszka ) kciuki. :)

Rilla - też o tym myślałam. :D Ale stwierdziłam, że zacznę zakupy po kolejnej wizycie a pierwszy będzie segregator od Mamyginekolog. :)

Ja za same wizyty płacę dużo.. Plus leki na dwa tygodnie za prawie 200 zł.. Stwierdziłam, że na czymś musze sobie odbić. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:15

kotek87 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie musiałam odwiedzać endo, mój gin mówił mi jakie mogą być wyniki tsh w ciąży i u mnie juz 3,33 to było za dużo. Od razu euthyrox 100 i narazie biorę miesiąc później kontrola tsh. Nawet nie muszę robić FT4. Mam zaufanie do tego gina.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femina, moim zakupem po 18.10 jesli wszystko bedzie dobrze, to takze zamawiam sobie ten segregator! Jest super ;)

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S., Fermina ja już mam:) Założyłam, że jak na wizycie w 6 tyg będzie dobrze, to sobie kupię ten segregator :D Ale wzięłam w zestawie z książką. Książkę mogę opchnąć dalej, bo nie jest zbyt lotna;) Nie przebrnęłam poza 3 rozdział. Chyba mojej 11-latce dam do przeczytania.

dev133pb___.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ten segregator :) jest super
    A książka nie czytałam

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja lecę, w ramach rozrywki, oglądac ciuchy w HMie online. :D Co zarobię na badaniach na nfz to tam wydam. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Przyszłam się pożegnać, ponieważ wczoraj się dowiedziałam, że serducho przestało bić.
    Zbyt mały pęcherzyk w stosunku do zarodka.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katekum :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum, tak mi przykro :(

dev133pb___.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katekum bardzo mi przykro

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmb bardzo mi przykro :(

KateKum :(

Jakiś ten poranek był znośny a teraz znów złe wiadomości. Coraz gorsze, ciąże coraz starsze :(

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum strasznie mi przykro :(

Wiecie, że terminy do endokrynologa prywatnie są na styczeń? :D Mówię o takich polecanych lekarzach... Nie chcę znowu trafić na przygłupa, tym bardziej jeśli mam za to zapłacić :)
    Jak jestem w ciąży no to super cito, za miesiąc. Ale udało mi się dorwać jedną Panią doktor i znalazłam do niej bezpośredni kontakt, powiedziała ze mnie dopisze, zaraz ma mi dać znać na kiedy.
    Powiem was, że masakra jest z tymi lekarzami. Ja nie jestem jakaś przewrażliwiona czy coś, ale jak mi lekarz mówi, że TSH 4,4 w ciązy to zupełnie normalne i ze teraz te przyszłe matki to mądrzejsze od lekarzy to normalnie krew mnie zalewa. A takie ZUSy płacimy na tych pożal się Boże lekarzy.

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katekum, masakra :( strasznie mi przykro :( Bylysmy w tym samym tygodniu

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katekum.. bardzo mi przykro. :(

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katekum, Mmb - bardzo mi przykro, trzymajcie się dziewczyny.....

Kelegena i ja się podpisuje pod.slowami dziewczyn, mój gin też twierdzi że tsh powyżej 3 kwalifikuje się do leczenia.
    A gadanie że kiedyś ludzie tak żyli wrrrrrrrrrr nienawidzę tego.

Ja mam dziś kiepski dzień, mentalnie, fizycznie i jescze nie wiem jak, chętnie wlazlabym pod kołdrę na cały dzień...

Jagna <3 15.04.2018
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ