Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMmb i Katekum sciskam dziewczyny.......
Jangwa Ty sie nie stresuj. U mnie na pierwszej wizycie jak byl juz zarodek z serduszkiem to rowniez pisalam tu na watku ze gin nie mogl go zmierzyc bo gleboko schowany byl i na kolejnej mimo ze nadal byl gleboko to juz dalo rade go zlapac wszystko bedzie dobrze.
Przykro sie robi gdy coraz wiecej dziewczyn odchodzi
Ale bardzi sie ciesze dziewczyny z Waszych dobrych wizyt i serduszek maluszkow
Witam nowa mamusie z De no kochana bedziesz miala nie lada wyzwanie z takimi dwoma malenstwami -
nick nieaktualnyPisalyscie ostatnio dziewczyny o tescie Papps. Ja mialam go robic jednak jak czytam na innych watkach jak czesto wychodzi zly a dzieci zdrowe to zdecydowalismy z mezem ze nie bedziemy go robic a zrobimy test Harmony ten drogi ale przynajmniej pewny a nie tam jakies statystyki.
-
Test papa jest na trzy choroby letalne, które i tak widać gołym okiem. Też nie widzę sensu. Ale na niffty czy harmony nie każdy może sobie pozwolić a to ten powinien być refundowany❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
MamatrojkiDE wrote:Cześć dziewczyny chciałam sie przywitać. Piec miesięcy temu urodziłam dziecko i znowu jestem w ciazy. U mnie przeplatają sie uczucia przerażenia, smutku i radosci, ale jestem pozytywnie nastawiona byłam u lekarza w 5 tygodniu i było widać mały pęcherzyk (tak mały, ze doktor powiedział, ze jakbym mu nie powiedziała o ciazy to by nie zauważył) wczoraj byłam tj. W 6t4d i nastawiałam sie na zobaczenie serduszka a tu nawet zarodka nie ma?! Tylko ciałko żółte. Duzo tutaj napisaliście, wiec nie zdążyłam jesscze wszystkiego doczytać czy któraś tak miała, ale to chyba nie za dobrze co? Doktor powiedział , ze ciąża jest młodsza i na podstawie daty ostatniej miesiączki nie mozna u mnie stwierdzić który to tydzien, bo miałam tylko jeden okres po porodzie. No dobrze, ale ja wiem kiedy zdarzył sie ten stosunek i to było dokładnie 4t2d temu... sama nie wiem co myśleć. W poprzedniej ciazy byłam pierwszy raz u lekarza w 7t0d i było juz serduszko. Mam jeszcze pieciolatke w domu. Mój maz musiał wyjechać i jestem miesiac sama w domu, wiec łatwo nie jest. Dobrze, ze ciąża mi bardzo nie dokucza chociaz mdłości troche mam.
Gratuluje wszystkim ciężarnym a tym co straciły ciaze bardzo współczuje i życzę powodzenia w kolejnych staraniach. Nie poddawajcie sie!
PS. Podwojnamama widzę, ze tez mieszkasz w Niemczech. Fajnie będziemy sie mogły wspierać razem -
nick nieaktualnyDziewczyny dzisiaj dostalam detektor tetna plodu z monitorem i bez problemu pieknie slychac serduszko super sprawa a zwlaszcza jak ma sie dzieci i one slysza ze malenstwo tam jest
Hoope no u nas tez nie tanio ten test kosztuje bo zaplacimy prawie 600€ ale ns szczescie nas stac i gdyby nie wiek to bym go nie robila bo w poprzednich ciazach mialam tylko USG i na tym sie opieralam a teraz wole miec pewnosc.Katka. lubi tę wiadomość
-
PodwojnaMama z tego co wiem, to teraz jest jakas akcja w ubezpieczalni, ze zwracaja jakas czesc kosztow za podstawowe badania i za prenatalne, ale nie wiem czy chodzi o Harmony. Zalezy gdzie jestes ubezpieczona. Mowie o Niemczech, bo ja przynaleze pod tamte ubezpieczenie.
-
mmb wrote:Cześć dziewczyny. U mnie już po wszystkim. Zarodka jednak nie było lub był i wchłonął się na samym początku. Minęły dwa tygodnie od ostatniej wizyty i nic się nie zmieniło. Poronienie zatrzymane. Jutro idę na zabieg...
-
nick nieaktualny
-
A ja na tydzień odpuscilam sobie forum jak mialam plamienie bo jeszcze te zle wiadomości mnie dobijaly...
Teraz nie jest idealnie, w ciagu 2 tygodni moze wszystko sie wydarzyc ale wierzę ze faasolka jest silna!!! W koncu bilo jej serduszko 133ud/min -
nick nieaktualnyJ.S moze nie kojarzysz tego ubezpieczenia bo my je mamy jako prywatne troszka nas kasy miesiecznie kosztuje ale praktycznie wiekszosc badan mamy za darmo. I nie musimy zadnych rachunkow zbierac itp. No juz kilkanascie lat je mamy i na inne bym nie zamienila.
Dziewczyny trzeba myslec pozytywnie chociaz to ciezkie. Stop juz tym zlym wiadomoscia. -
nick nieaktualnyJ.S wrote:Ja sie wlasnie caly czas obawiam brac nos-pe, jeszcze nigdy nie bralam. Ja juz sama nie wiem co mnie boli, zoladek czy podbrzusze, a mdli mnie jak cholera
Jak masz obawy przed no spa to bierz Buscopan. Ja biore i Buscopan i magnez a tez mialam bole i skurcze. -
Podwojnamama, pewnie dlatego nie kojarze tego ubezpieczenia, bo ja mam pracownicze, zwykle.
Na razie sie wstrzymuje, bo podobno jak sa lzejsze bole, to nie brac. A ja dzisiaj mialam taki kryzys, teraz juz jest troche lepiej. Moze faktycznie cos tam sie rozciaga, sama nie wiem