WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ... katekum :( przykro mi strasznie :( coś okropnego to co się dzieje. Ja jutro idę prywatnie i teraz już zalaplam stresa :( . Ostatnio moja lekarz nie mogła zmierzyć fasolki...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmb i Katekum strasznie mi przykro :( jejku jak ja bym chciała, żeby tych złych wiadomości już nie było :(

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmb i Katekum :( sciskam dziewczyny.......

Jangwa Ty sie nie stresuj. U mnie na pierwszej wizycie jak byl juz zarodek z serduszkiem to rowniez pisalam tu na watku ze gin nie mogl go zmierzyc bo gleboko schowany byl i na kolejnej mimo ze nadal byl gleboko to juz dalo rade go zlapac :) wszystko bedzie dobrze.

Przykro sie robi gdy coraz wiecej dziewczyn odchodzi :(

Ale bardzi sie ciesze dziewczyny z Waszych dobrych wizyt i serduszek maluszkow :)

Witam nowa mamusie z De :) no kochana bedziesz miala nie lada wyzwanie z takimi dwoma malenstwami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie ostatnio dziewczyny o tescie Papps. Ja mialam go robic jednak jak czytam na innych watkach jak czesto wychodzi zly a dzieci zdrowe to zdecydowalismy z mezem ze nie bedziemy go robic a zrobimy test Harmony ten drogi ale przynajmniej pewny a nie tam jakies statystyki.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test papa jest na trzy choroby letalne, które i tak widać gołym okiem. Też nie widzę sensu. Ale na niffty czy harmony nie każdy może sobie pozwolić a to ten powinien być refundowany :/

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli wrote:
    Witam mogę się nieśmiało do was dołączyć termin wypada mi ok 30 maja ale jeszcze nie potwierdzone bo pierwsza wizyta jeszcze przede mną
    Witaj ;) gratulacje i dopisałam do naszej listy :D

klz9piqvvra11kd2.png

• Katka. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamatrojkiDE wrote:
    Cześć dziewczyny chciałam sie przywitać. Piec miesięcy temu urodziłam dziecko i znowu jestem w ciazy. U mnie przeplatają sie uczucia przerażenia, smutku i radosci, ale jestem pozytywnie nastawiona :) byłam u lekarza w 5 tygodniu i było widać mały pęcherzyk (tak mały, ze doktor powiedział, ze jakbym mu nie powiedziała o ciazy to by nie zauważył) wczoraj byłam tj. W 6t4d i nastawiałam sie na zobaczenie serduszka a tu nawet zarodka nie ma?! Tylko ciałko żółte. Duzo tutaj napisaliście, wiec nie zdążyłam jesscze wszystkiego doczytać czy któraś tak miała, ale to chyba nie za dobrze co? Doktor powiedział , ze ciąża jest młodsza i na podstawie daty ostatniej miesiączki nie mozna u mnie stwierdzić który to tydzien, bo miałam tylko jeden okres po porodzie. No dobrze, ale ja wiem kiedy zdarzył sie ten stosunek i to było dokładnie 4t2d temu... sama nie wiem co myśleć. W poprzedniej ciazy byłam pierwszy raz u lekarza w 7t0d i było juz serduszko. Mam jeszcze pieciolatke w domu. Mój maz musiał wyjechać i jestem miesiac sama w domu, wiec łatwo nie jest. Dobrze, ze ciąża mi bardzo nie dokucza chociaz mdłości troche mam.
    Gratuluje wszystkim ciężarnym a tym co straciły ciaze bardzo współczuje i życzę powodzenia w kolejnych staraniach. Nie poddawajcie sie!
    PS. Podwojnamama widzę, ze tez mieszkasz w Niemczech. Fajnie będziemy sie mogły wspierać razem :)
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

klz9piqvvra11kd2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj dostalam detektor tetna plodu z monitorem i bez problemu pieknie slychac serduszko :) super sprawa a zwlaszcza jak ma sie dzieci i one slysza ze malenstwo tam jest :)

Hoope no u nas tez nie tanio ten test kosztuje bo zaplacimy prawie 600€ ale ns szczescie nas stac i gdyby nie wiek to bym go nie robila bo w poprzednich ciazach mialam tylko USG i na tym sie opieralam a teraz wole miec pewnosc.

Katka. lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama z tego co wiem, to teraz jest jakas akcja w ubezpieczalni, ze zwracaja jakas czesc kosztow za podstawowe badania i za prenatalne, ale nie wiem czy chodzi o Harmony. Zalezy gdzie jestes ubezpieczona. Mowie o Niemczech, bo ja przynaleze pod tamte ubezpieczenie.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmb wrote:
    Cześć dziewczyny. U mnie już po wszystkim. Zarodka jednak nie było lub był i wchłonął się na samym początku. Minęły dwa tygodnie od ostatniej wizyty i nic się nie zmieniło. Poronienie zatrzymane. Jutro idę na zabieg...
    :(;( bardzo mi przykro

klz9piqvvra11kd2.png

• Katka. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Cześć dziewczyny
    Przyszłam się pożegnać, ponieważ wczoraj się dowiedziałam, że serducho przestało bić.
    Zbyt mały pęcherzyk w stosunku do zarodka.
    ;( przykro mi ;(

masakra co tu się dzieje ;(

klz9piqvvra11kd2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w IKK ubezpieczona i pytalam u nich to mowili ze pokrywaja czesc badania ale jezeli ma sie ku temu podstawy czyli jak USG wyjdzie zle itp. A nie jak samemu sie robi.

• J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, bo podobno od niedawna jest taka akcja, ze zwracaja, ale w innej ubezpieczalni, tzn nie kojarze tej w ktorej ty jestes :)

Mi jest ciezko jak czytam te wiadomosci, strasznie przykro. Boje sie wizyty jak cholera.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. jak masz takie bole to mi gin mowil zeby brac 2 razy dziennie nospa max i magnez. Pozwoli to wyciszyć skurcze i bole, bo tez dla dzidzi nie są dobre.

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na tydzień odpuscilam sobie forum jak mialam plamienie bo jeszcze te zle wiadomości mnie dobijaly...
    Teraz nie jest idealnie, w ciagu 2 tygodni moze wszystko sie wydarzyc ale wierzę ze faasolka jest silna!!! W koncu bilo jej serduszko 133ud/min

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wlasnie caly czas obawiam brac nos-pe, jeszcze nigdy nie bralam. Ja juz sama nie wiem co mnie boli, zoladek czy podbrzusze, a mdli mnie jak cholera :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S moze nie kojarzysz tego ubezpieczenia bo my je mamy jako prywatne ;) troszka nas kasy miesiecznie kosztuje ale praktycznie wiekszosc badan mamy za darmo. I nie musimy zadnych rachunkow zbierac itp. No juz kilkanascie lat je mamy i na inne bym nie zamienila.

Dziewczyny trzeba myslec pozytywnie chociaz to ciezkie. Stop juz tym zlym wiadomoscia.

• Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi z powodu waszych strat. Ja mam wizytę we wtorek i bardzo się boję. Dwa tygodnie miałam plamienia nie wiadomo skąd. Na szczęście od poniedziałku jest cisza ale mimo wszystko patrząc na wasze tragedie jestem przerażona

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Ja sie wlasnie caly czas obawiam brac nos-pe, jeszcze nigdy nie bralam. Ja juz sama nie wiem co mnie boli, zoladek czy podbrzusze, a mdli mnie jak cholera :/

Jak masz obawy przed no spa to bierz Buscopan. Ja biore i Buscopan i magnez a tez mialam bole i skurcze.

• J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojnamama, pewnie dlatego nie kojarze tego ubezpieczenia, bo ja mam pracownicze, zwykle.
    Na razie sie wstrzymuje, bo podobno jak sa lzejsze bole, to nie brac. A ja dzisiaj mialam taki kryzys, teraz juz jest troche lepiej. Moze faktycznie cos tam sie rozciaga, sama nie wiem ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ