X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałam sie przywitać. Piec miesięcy temu urodziłam dziecko i znowu jestem w ciazy. U mnie przeplatają sie uczucia przerażenia, smutku i radosci, ale jestem pozytywnie nastawiona :) byłam u lekarza w 5 tygodniu i było widać mały pęcherzyk (tak mały, ze doktor powiedział, ze jakbym mu nie powiedziała o ciazy to by nie zauważył) wczoraj byłam tj. W 6t4d i nastawiałam sie na zobaczenie serduszka a tu nawet zarodka nie ma?! Tylko ciałko żółte. Duzo tutaj napisaliście, wiec nie zdążyłam jesscze wszystkiego doczytać czy któraś tak miała, ale to chyba nie za dobrze co? Doktor powiedział , ze ciąża jest młodsza i na podstawie daty ostatniej miesiączki nie mozna u mnie stwierdzić który to tydzien, bo miałam tylko jeden okres po porodzie. No dobrze, ale ja wiem kiedy zdarzył sie ten stosunek i to było dokładnie 4t2d temu... sama nie wiem co myśleć. W poprzedniej ciazy byłam pierwszy raz u lekarza w 7t0d i było juz serduszko. Mam jeszcze pieciolatke w domu. Mój maz musiał wyjechać i jestem miesiac sama w domu, wiec łatwo nie jest. Dobrze, ze ciąża mi bardzo nie dokucza chociaz mdłości troche mam.
    Gratuluje wszystkim ciężarnym a tym co straciły ciaze bardzo współczuje i życzę powodzenia w kolejnych staraniach. Nie poddawajcie sie!
    PS. Podwojnamama widzę, ze tez mieszkasz w Niemczech. Fajnie będziemy sie mogły wspierać razem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 10:35

Katka., Feeva, Friend lubią tę wiadomość

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzis wizytę na 17:15 na NFZ
    Już z rana miałam biegunkę. Tez strasznie się stresuje.
    dziś 6t4 d mam nadzieje ze będą serduszka
    we wtorek nie było ale też słaby sprzet na nfz
    musze wysępic skierowania na badania bo mam zrobić 16 na wizyte prywatna na pn na 09:00

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama trojki byc moze bylo za wczesnie na zarodek, poczekaj jeszcze troche do nastepnego usg i miej dobre mysli :) u mnie po pozytywnym teście nie bylo nawet pecherzyka a dwa tyg pozniej byl i zarodek i serduszko.
    Moje dziecko nie lubi cieciorki. Naprawde. Noe wiem jak pojde do tego dentysty. Zwymiotuje mu na fartuch, oby przeszlo do 14

• Annqa Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamatrojkiDE wrote:
    Cześć dziewczyny chciałam sie przywitać. Piec miesięcy temu urodziłam dziecko i znowu jestem w ciazy. U mnie przeplatają sie uczucia przerażenia, smutku i radosci, ale jestem pozytywnie nastawiona :) byłam u lekarza w 5 tygodniu i było widać mały pęcherzyk (tak mały, ze doktor powiedział, ze jakbym mu nie powiedziała o ciazy to by nie zauważył) wczoraj byłam tj. W 6t4d i nastawiałam sie na zobaczenie serduszka a tu nawet zarodka nie ma?! Tylko ciałko żółte. Duzo tutaj napisaliście, wiec nie zdążyłam jesscze wszystkiego doczytać czy któraś tak miała, ale to chyba nie za dobrze co? Doktor powiedział , ze ciąża jest młodsza i na podstawie daty ostatniej miesiączki nie mozna u mnie stwierdzić który to tydzien, bo miałam tylko jeden okres po porodzie. No dobrze, ale ja wiem kiedy zdarzył sie ten stosunek i to było dokładnie 4t2d temu... sama nie wiem co myśleć. W poprzedniej ciazy byłam pierwszy raz u lekarza w 7t0d i było juz serduszko. Mam jeszcze pieciolatke w domu. Mój maz musiał wyjechać i jestem miesiac sama w domu, wiec łatwo nie jest. Dobrze, ze ciąża mi bardzo nie dokucza chociaz mdłości troche mam.
    Gratuluje wszystkim ciężarnym a tym co straciły ciaze bardzo współczuje i życzę powodzenia w kolejnych staraniach. Nie poddawajcie sie!
    PS. Podwojnamama widzę, ze tez mieszkasz w Niemczech. Fajnie będziemy sie mogły wspierać razem :)
    U mnie tak się zdarzyło. Był mały pecherzyk i samo ciałko żółte i beta hcg była mniejsza

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie skończyłam! Wszystko było dużo niższe niż to by wynikało z @ i dr mi powiedział wprost że to dobrze nie wróży. Po tygodniu na kolejnym usg biło już serduszko ❤ a ciąża okazała się o tydzień młodsza stąd wymiary i beta się nie zgadzały. A to było w 5-6 tygodniu. Kolejna wizyta za tydzień.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)

Moje mdłości rozgościły się w najlepsze.. Straciłam nadzieję, że się ich pozbędę. Najgorsze jest to, że mam przedziwne zachcianki, przedziwne bo jednorazowe. Jednego dnia masło orzechowe, drugiego nie moge na nie patrzeć. I tak ze wszystkim. Jem tylko raz a potem błagam o zabranie sprzed oczu. ;) Tylko ziemniaki trzymają się dzielnie. ;)

Dziś miałam pierwszy sen erotyczny, zobaczymy co będzię dalej. Ale też mi się one na real nie przekładają. Tylko my i tak nie możemy.

Witaj MamatrojkiDE! Poczekaj do następnej wizyty. Nie ma co się martwić. :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatrojki stosunek to jedno, czas zapłodnienia to drugie, czas implantacji to trzecie. Za wcześnie pognałaś do gina;)
    Spokojnie, daj glutkowi czas.

Kotek doczekasz się i Ty :D Brzuszek już odstaje? Przy bliźniakach chyba szybciej.

Annqa podziwiam, rzyg mistrzowski :D

Bosz... znowu muszę iść coś zjeść, masakra jakaś...

kotek87 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za odpowiedzi. Hoope specjalnie tak szybko poszliśmy bo chcieliśmy wiedzieć na czym stoimy. Maz wyjeżdżał na miesiac i chciał wiedzieć przed wyjazdem czy jestem w ciazy. W pierwszej ciazy poszłam do giną w 8tc a w drugiej w 7tc. Cóż zobaczymy czy cos sie wykluje :)

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dołączam do forum termin mam na 15 maja

Katka. lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 6+1 był pęcherzyk, bez zarodka, bez ciałka żółtego. Ale lekarz zapewnił, że wszystko wygląda tak jak powinno na tym etapie, więc się nie zamartwiałam, choć dziewczyny tu pisały już o zarodkach itd. i nutka niepokoju się pojawiła.
    W 9+1 piękne serducho i zarodek 2,2 cm :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny

Bardzo mnie boli podbrzusze, strasznie sie martwie :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Mamatrojki stosunek to jedno, czas zapłodnienia to drugie, czas implantacji to trzecie. Za wcześnie pognałaś do gina;)
    Spokojnie, daj glutkowi czas.

Kotek doczekasz się i Ty :D Brzuszek już odstaje? Przy bliźniakach chyba szybciej.

Annqa podziwiam, rzyg mistrzowski :D

Bosz... znowu muszę iść coś zjeść, masakra jakaś...
    hhhaa nieee na razie to odstaje bo to sa wzdęcia a szczególnie wieczorem mam brzuch jak balon :) ni i ja chudzina jestem :P
    a mąz codziennie mówi ze powinnam sobie kupic już spodnie ciążowe bo mi brzuch odstaje i ze nosze za ciasne. co prawda wieczorem chodze w odpiętych ale przez wzdęcia.

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki - może miałaś później owulację, a i implantacja mogła się przesunąć. Ale gratuluję :) szczególnie tak szybkiej decyzji po poprzedniej :)

Hoope - Twoja góra lodowa mnie rozwaliła ;) Ja należe do tego samego gatunku ;) teraz nawet bym miała ochotę, ale i tak nie mogę. Chociaż sny wynagradzają.

Kotek i Uli - kciukasy za wizyty :)

kotek87 lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kasia.makowiakowa Debiutantka

Wysłany: 5 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Witam nowe dziewczyny

Bardzo mnie boli podbrzusze, strasznie sie martwie :(

Cześć Dziewczyny,

J.S z tym bólem podbrzusza to doskonale wiem co czujesz, bo miałam to samo, bardzo silny ból jak na miesiączkę. Teraz dalej występuje, ale w mniejszym stopniu. U mnie to wszystko wina krwiaków.

Byłam u nowego lekarza i powiem Wam nigdy więcej, kobieta była sadystką. Całą wizytę mówiła mi o poronieniu i niedonoszeniu ciąży. żebym była na to gotowa, jednak ciąża rozwija się prawidłowo. Wszystko jest w najlepszym porządku żywe 1,45cm szczęścia :-)
    Wyszłam ze łzami w oczach i uznałam, że nie chcę niczego zmieniać i zostanę przy swoim lekarzu.

Katka. lubi tę wiadomość

f2w3rjjgq55mcsec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s nospa i kladz sie kochana!

• Fermina Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.makowiakowa - głupia baba z tej lekarki, niektórzy naprawdę nie powinni mieć dostępu do zawodu..

J.S. a masz możliwość skontaktowania się ze swoim lekarzem np. telefonicznie? Może to by Cię uspokoiło?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa opowieść o rzygu mnie pokonała.
    Co do snów to u mnie się wyciszyły ale były też horror-erotyk i tak na zmianę. W poprzedniej ciąży byłam tajnym agentem i ścigał mnie wielki murzyn haha

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno się się takich lekarzy wpisywać na Czarna lista lekarz z przymusu.

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Kasia.makowiakowa - głupia baba z tej lekarki, niektórzy naprawdę nie powinni mieć dostępu do zawodu..

J.S. a masz możliwość skontaktowania się ze swoim lekarzem np. telefonicznie? Może to by Cię uspokoiło?
    byłas już na wizycie, widziałaś serduszko? widze ze jesteś na podobnym tyg jak ja ;)

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko współczuję takiego lekarza :/
    ja też byłam pierwszy raz u kobiety ale byłam miło zaskoczona naprawdę cud kobieta
    jak zaczynała robić usg powiedziała mam nadzieję że będę mieć dobre wiesci później gratulowała jak byłam mierzyć ciśnienie to pani pielęgniarka również miła i też były gratulacje

ja byłam w 6+1 i było serduszko choć ciąża wyszła 2dni starsza

f2w3qqmza7aalezj.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ