X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co najlepsze dla Tych co dziś też świętują <3 <3 <3

Pochwalimy się że dziś też jest ten dzień <3 kończymy 6 miesiąc
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ebc623d4e31.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/534bfbdbb333.jpg

Z tej okazji była też pierwsza marchewka :D zjedzona z wielkim apetytem
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02d75a3461aa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 16:03

Katy, kamciaelcia, MajowaMamusia, pawojoszka, Kwiatkowa24, Cola87, Mycha666, Sela, Nynka, Feeva, Patk, kattalinna, MonikaJ, Fatalita, D_basiula, Wowka, Berbecia, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia zwana Zosią dziękuję za życzenia :)
    Najlepszego dla Michałka, myślałam że tylko my z 17.05.

Zimno strasznie, dzisiaj wjechał na taśmę kombinezon zimowy bo u nas całe 0 stopni.

Co jedzą już Wasze dzieci? U nas 1x dziennie owoc, 1x obiadek z reguły jakieś warzywa, raz były z indykiem, dzisiaj z łososiem. Kuzyna dałam mi pomysł na kisiel z bobofruta ponoć bardzo dobry, myślę że z każdego soku wyjdzie taki domowy kisiel. Co już można wprowadzać? Prezes to wiem że bułkę z szynką wcina, a reszta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 16:12

Magda33 lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 toż to kawał przystojniaka wszystkiego dobrego

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiście Michałek urokliwy

dla Zuzi zwanej Zosią także najlepsze zyczonka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa to żeśmy ci dziecko przechrzcily ,ale Zosia też do niej pasuje. Tak więc najlepsze życzenia dla Zuzi oczywiście .
    Ula nie ma regularnych posiłków poza kp,dostaje raz dziennie coś do spróbowania ale nie kombinuje za bardzo poprostu co jest pod ręką jadła zupkę jabłko ,gruszkę serek homogenizowany, ziemniaczka,jajko,nawet dżem z paczką dał tata polizać oczy miała jak pięć złoty przy tym .traktujemy próbowanie bardziej na luzie narazie to bardziej zabawa i przygoda niż posiłek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 16:33

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj dla pięknej Zuzi i przystojniaka Michałka. Kurcze Michałek taki przystojniak to będzie konkurencja w Bielsku dla Adasia, ale może się jakoś tymi dziewczynami podziela ;p Majowa ja daję rano mleko, potem owoce (czasem z kaszka), mleko, obiadek (zazwyczaj jakiś słoiczek), jak mu robię to pluje :/), wieczorem mleko. Czasem przed wieczornym mlekiem dostanie kawałek owoca do siateczki. W nocy zazwyczaj raz cycek i woda, ale zdarza się czasem że butle muszę zrobić. Parę nocek było bez jedzenia ale chyba przez te ząbki znów się budzi częściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 17:17

Magda33, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla pięknookiego Michałka;)

U nas tez dalej probowanie raz dziennie, dzisiaj byla zupka pomidorowa robiona przeze mnie i chyba smakowala :p

Kamil nie spi juz 5 godzin...Teraz juz za pozno na drzemke...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że jak wyjda, dwie dolne jedynki, to następne wyrzynanie górnych jedynek będzie lepiej znosić, a przed chwilą ponad pół godziny usypiałam do drzemki, był taki pisk, płacz i darcie się na przemian że myślałam że oszaleje. Dentinox nie pomógł dostała ibum i wkoncu po 10 min zasnęła. Nawet jej nie odkladam, spi na mnie. Na noc dostanie viburcol jeszcze.
    U was tez takie bolesne to zabkowanie?

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieciaczki cudowne, nie zdążyłam obejrzeć filmików Bożenki i Igorka bo usunięte :P
    Prezes fake'uje. Niemożliwe, żeby już wstawal :D

Dzisiaj przeżyłam mini zawał, bo Mania zrobiła czarną kupę. Dopiero potem mi się przypomniało, że 2dni z rzędu jadła owoce jagodowe :P

W ogóle to jeść mi nie chce w dzień prawie że. W nocy budzi się 2x, kolo północy lub 1, potem koło 3-5 na jedzenie. Wcześniej tak jak zasnęła o 20 tak spała ciągiem do 5 rano. Albo zęby, albo mam za suche powietrze w mieszkaniu i jej się pić chce, bo i ja mam sluzowke podrażniona. Zamawiam dziś nawilżacz powietrza, może będzie lepiej.

Dzisiaj mamy z Mężem 1 rocznicę ślubu cywilnego. Byliśmy na kolacji :) wypiłam lampkę wina.
    Bede kończyć karmienie, bo ściągam już niewielkie ilości. W nocy już nawet nie sciagam. Po 12h sciagnelam dziś 180ml, w dzień max 90, teraz po 5h sciagnelam 70ml.

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva to jeszcze całkiem przyzwoite ilości ściągasz jeszcze możesz podkarmiać ,no chyba że już chcesz zakończyć kp.
    Gratulacje rocznicy i najlepszego ,długich lat wspólnej przyszłości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 19:30

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, najlepszego na rocznicę. Mania w nocy nadrabia skoro w dzień je mało.

Dobrze, że położyłam już spać Bożenkę bo gdyby zobaczyła zdjęcia Michałka to by chyba nie zasnęła :-) dawno tak eleganckiego mężczyzny tu nie było (śliniak z krawatem robi wrażenie ale jednak atrapa ;-) ). No i jest konkurencja dla oczu Patryka. Sto lat, Michasiu!

Dziś moje dziecko się doczekało jedzenia ;-) była pieczona dynia. Pycha, smakuje jak batat, nie wiem co to za gatunek. Młodej chyba smakowało bo nie pluła ale też jakoś specjalnie entuzjazmu nie było. Tak jak z jabłkiem - jakby całe życie to jadła ;-)

Po jedzeniu dziecko w ramach rozbudzania (ojciec wziął ululał na kolanach a za późno na drzemkę było) trafiło na panele. No takiej reakcji się nie spodziewałam! Nie, nie zaczęła nagle raczkować czy coś :-P ale miała z tego taki fun, że szok :-) chyba faktycznie będę ją tak kłaść. No i ćwiczymy trochę na plecach. Myślę, że kilka dni i nadrobi (bo cośtam stwierdzam ale żeby nie było, że się czepiam dziecka to już milczę ;-) )

Byliśmy też oglądać wózki. Tym razem obejrzałam wszystkie, które mnie interesowały. No i nie może być za łatwo... Miałam pomysł żeby kupić jednak tańszą od baby joggera a mi tu teraz droższa zamajaczyła ;-) No, ale ostatecznie po opinii koleżanki chyba nie wydam za dużo. Pytanie pozy okazji do dziewczyn, które mają wózki joie: podobno przednie koła hałasują? Słyszałam też, że wszystkie skrzypią. Jakie macie wrażenia po krótkim, ale zawsze używaniu? Ma ktoś mytraxa?

Edit: mąż ze mnie się śmieje bo u mnie okno życia (ewentualnie zwrot. szpitala albo sprzedaż na czarnym rynku) i wywózka na palucha są zamiennie ;-) paluch to schronisko "na paluchu"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 19:32

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Zuzia i Michaś <3 <3 <3

Tak, to byłam ja XD do okna jeszcze się zmieści XD A jakby co pod drzwi postawię XD U nas zasypianie bardzo gładko przebiega akurat. Tyle że się często budzi tzn aktualnie jest lepiej tak.co 2,5-3h.

Wowka my dostałyśmy pierwszy okres tego samego dnia a drugiego ja nadal nie mam. I nie tęsknię raczej.

Kamcia pozazdrościłam Ci zakupów i też się dziś wybrałam. Co prawda łachów w rozmiarze 38 nie kupiłam XD XD XS
    Ale ilość ludzi mnie powaliła, serio... Brak miejsc na parkingu a przecież jeszcze do świąt trochę czasu zostało.

Feeva wielu pięknych wspólnych lat Wam życzę
    <3
    A Feeva czy w tych bransoletkach plantwear można się kąpać czy trzeba je zdejmować? Jest gdzieś napisane?

Katalina u Ciebie chipsy, a u mnie żelki... ubóstwiam żelki wszystkie. I tak... czarne anyzowe też uwielbiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 19:40

kamciaelcia, Magda33, kattalinna lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, promocja ;-) w związku z dużym zainteresowaniem oraz na prośbę licznych fanów, Bożenka wraca ;-) https://youtu.be/lgVS792XQis

pawojoszka, Katy, kamciaelcia, Feeva, Fatalita, Magda33, Wowka, J.S, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATTALINNA
    Nie używałam joie ale mytrax rozgaszczał się na rynku za czasów wrześniówek i dziewczyny robiły małe porównania z literaxem...w sumie różnica w cenie duża a różnica miedzy wózkami niewielka niezbyt istotna...np kształt siateczki w budce czy kolory, wysokosc siedziska
    i jedna stwierdziała po około roku ze jej skrzypi i nie kupiłaby drugi raz(literaxa)
    ogólnie opinie były pozytywne stad skupiam sie na tym gorszym ;)
    i snap był na chodzie "w tamtych czasach"
    to nie moje zdanie, oczywiscie

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ;) Wykarmilas te najwazniejsze pol roku, a to i tak dobrze :)

Patk, tez kocham zelki :p

Zrobilam dzisiaj znowu Skalpel z Chodakowska, ale pozniej popilam go Warka 0% cytrynowa wiec nie wiem czy moj wysilek nie poszedl na marne xd

A no i ja tez sprobowalam Kamcia w samym body dac na panele, ale mu sie nie podobalo :(

Kattalinna, Litetrax faktycznie halasuje troche jakby sie mial rozleciec :o Ale po za tym sprawdza sie super xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 19:53

Fatalita lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Dzieci śpią, ale po całym dniu padam na pysk. Najpierw Michał marudził, do 14:00 cały czas na rękach. Na szczęście zasnął na 1,5h i wstał w lepszym humorze. Julka była grzeczna do 14:00. Później wstąpił w nią diabeł i walczyłam z nią do 19:30. Pawojoszka naprawdę wielki SZACUN za ogarnianie takiej gromadki. Zamiast pomników smoleńskich powinni stawiać je takim matkom jak TY.

Dzisiaj skorzystałam z przepisu Hoope :) Zamiast na macie, położyłam Młodego na panelach w samych body. Obkręcał się w kółko jak szalony. Był naprawdę zachwycony.

Feeva moim zdaniem ściągasz jeszcze dużo mleka.Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.

Na obiad zrobiłam zupę buraczkową. Moje niejadki wcinały aż im się uszy trzęsły. Aż było mi miło jak Julka chwaliła i mówiła że pyszne :)

Kattalinna Michał ząbków jeszcze nie ma ale już się boje co sie bedzie działo z moimi sutkami. W tej chwili je jak żarłacz tygrysi.

201501064565.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, snap też był na liście ale nie powalił na żywo. Jego ogromnym plusem jest składanie do środka więc tapicerka się nie brudzi. No i mega lekki. Ale mały jakiś no i joie lepsza budka.

Mytrax jest większy od literaxa i ma regulowaną rączkę dlatego bierzemy go pod uwagę. Ja chciałam wersję limitowaną z tego roku flex signature ale koleżanka odradziła ;-) to trzeszczenie bardzo irytujące, Katy?

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku spaceru troche irytuje, ale po chwili juz nie przeszkadza i o tym zapominam :p Na gladkiej powierzchni w ogole tego nie slychac :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja mam litetrax ale wersje air z pompowanymi kołami. Mi nic nie skrzypi, na jakieś hałasowanie też nie zwróciłam uwagi, niegdy się co prawda na tym nie skupiałam, ale nie przeszkadza więc to najważniejsze :) przynajmniej puki co ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Też widziałam snapa na zywo ibja bym w życiu nie kupila...dziewczyny braly wersje limitowane. Ten nie tylko fajnie sie sklada ale i lekki(6kg)
    Joie niby naprawdę strasznie skrzypi jak gruchot
    Mytrax t troszkę wiekszy. Ogolnie bylo to wtedy niezbyt dostrzegalne(dostrzegalne w parametrach podanych przez ptoducenta)
    Wtedy byl"nowy" a wiec bylo mało opinii
    Zaraz sprawdzę czy mam gdzieś coś jeszcze na temat "tamtych"wózków
    Znalazłam-miałam na uwadze baby jogger city mini zip

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 20:20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1799 1800 1801 1802 1803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ