X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co najlepsze dla Tych co dziś też świętują <3 <3 <3

Pochwalimy się że dziś też jest ten dzień <3 kończymy 6 miesiąc
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ebc623d4e31.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/534bfbdbb333.jpg

Z tej okazji była też pierwsza marchewka :D zjedzona z wielkim apetytem
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02d75a3461aa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 16:03

Katy, kamciaelcia, nick nieaktualny, pawojoszka, nick nieaktualny, Cola87, Mycha666, Sela, nick nieaktualny, Feeva, Patk, kattalinna, MonikaJ, Fatalita, D_basiula, Wowka, Berbecia, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia zwana Zosią dziękuję za życzenia :)
    Najlepszego dla Michałka, myślałam że tylko my z 17.05.

Zimno strasznie, dzisiaj wjechał na taśmę kombinezon zimowy bo u nas całe 0 stopni.

Co jedzą już Wasze dzieci? U nas 1x dziennie owoc, 1x obiadek z reguły jakieś warzywa, raz były z indykiem, dzisiaj z łososiem. Kuzyna dałam mi pomysł na kisiel z bobofruta ponoć bardzo dobry, myślę że z każdego soku wyjdzie taki domowy kisiel. Co już można wprowadzać? Prezes to wiem że bułkę z szynką wcina, a reszta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 16:12

Magda33 lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 toż to kawał przystojniaka wszystkiego dobrego

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiście Michałek urokliwy

dla Zuzi zwanej Zosią także najlepsze zyczonka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa to żeśmy ci dziecko przechrzcily ,ale Zosia też do niej pasuje. Tak więc najlepsze życzenia dla Zuzi oczywiście .
    Ula nie ma regularnych posiłków poza kp,dostaje raz dziennie coś do spróbowania ale nie kombinuje za bardzo poprostu co jest pod ręką jadła zupkę jabłko ,gruszkę serek homogenizowany, ziemniaczka,jajko,nawet dżem z paczką dał tata polizać oczy miała jak pięć złoty przy tym .traktujemy próbowanie bardziej na luzie narazie to bardziej zabawa i przygoda niż posiłek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 16:33

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj dla pięknej Zuzi i przystojniaka Michałka. Kurcze Michałek taki przystojniak to będzie konkurencja w Bielsku dla Adasia, ale może się jakoś tymi dziewczynami podziela ;p Majowa ja daję rano mleko, potem owoce (czasem z kaszka), mleko, obiadek (zazwyczaj jakiś słoiczek), jak mu robię to pluje :/), wieczorem mleko. Czasem przed wieczornym mlekiem dostanie kawałek owoca do siateczki. W nocy zazwyczaj raz cycek i woda, ale zdarza się czasem że butle muszę zrobić. Parę nocek było bez jedzenia ale chyba przez te ząbki znów się budzi częściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 17:17

Magda33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla pięknookiego Michałka;)

U nas tez dalej probowanie raz dziennie, dzisiaj byla zupka pomidorowa robiona przeze mnie i chyba smakowala :p

Kamil nie spi juz 5 godzin...Teraz juz za pozno na drzemke...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że jak wyjda, dwie dolne jedynki, to następne wyrzynanie górnych jedynek będzie lepiej znosić, a przed chwilą ponad pół godziny usypiałam do drzemki, był taki pisk, płacz i darcie się na przemian że myślałam że oszaleje. Dentinox nie pomógł dostała ibum i wkoncu po 10 min zasnęła. Nawet jej nie odkladam, spi na mnie. Na noc dostanie viburcol jeszcze.
    U was tez takie bolesne to zabkowanie?

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieciaczki cudowne, nie zdążyłam obejrzeć filmików Bożenki i Igorka bo usunięte :P
    Prezes fake'uje. Niemożliwe, żeby już wstawal :D

Dzisiaj przeżyłam mini zawał, bo Mania zrobiła czarną kupę. Dopiero potem mi się przypomniało, że 2dni z rzędu jadła owoce jagodowe :P

W ogóle to jeść mi nie chce w dzień prawie że. W nocy budzi się 2x, kolo północy lub 1, potem koło 3-5 na jedzenie. Wcześniej tak jak zasnęła o 20 tak spała ciągiem do 5 rano. Albo zęby, albo mam za suche powietrze w mieszkaniu i jej się pić chce, bo i ja mam sluzowke podrażniona. Zamawiam dziś nawilżacz powietrza, może będzie lepiej.

Dzisiaj mamy z Mężem 1 rocznicę ślubu cywilnego. Byliśmy na kolacji :) wypiłam lampkę wina.
    Bede kończyć karmienie, bo ściągam już niewielkie ilości. W nocy już nawet nie sciagam. Po 12h sciagnelam dziś 180ml, w dzień max 90, teraz po 5h sciagnelam 70ml.

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva to jeszcze całkiem przyzwoite ilości ściągasz jeszcze możesz podkarmiać ,no chyba że już chcesz zakończyć kp.
    Gratulacje rocznicy i najlepszego ,długich lat wspólnej przyszłości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 19:30

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, najlepszego na rocznicę. Mania w nocy nadrabia skoro w dzień je mało.

Dobrze, że położyłam już spać Bożenkę bo gdyby zobaczyła zdjęcia Michałka to by chyba nie zasnęła :-) dawno tak eleganckiego mężczyzny tu nie było (śliniak z krawatem robi wrażenie ale jednak atrapa ;-) ). No i jest konkurencja dla oczu Patryka. Sto lat, Michasiu!

Dziś moje dziecko się doczekało jedzenia ;-) była pieczona dynia. Pycha, smakuje jak batat, nie wiem co to za gatunek. Młodej chyba smakowało bo nie pluła ale też jakoś specjalnie entuzjazmu nie było. Tak jak z jabłkiem - jakby całe życie to jadła ;-)

Po jedzeniu dziecko w ramach rozbudzania (ojciec wziął ululał na kolanach a za późno na drzemkę było) trafiło na panele. No takiej reakcji się nie spodziewałam! Nie, nie zaczęła nagle raczkować czy coś :-P ale miała z tego taki fun, że szok :-) chyba faktycznie będę ją tak kłaść. No i ćwiczymy trochę na plecach. Myślę, że kilka dni i nadrobi (bo cośtam stwierdzam ale żeby nie było, że się czepiam dziecka to już milczę ;-) )

Byliśmy też oglądać wózki. Tym razem obejrzałam wszystkie, które mnie interesowały. No i nie może być za łatwo... Miałam pomysł żeby kupić jednak tańszą od baby joggera a mi tu teraz droższa zamajaczyła ;-) No, ale ostatecznie po opinii koleżanki chyba nie wydam za dużo. Pytanie pozy okazji do dziewczyn, które mają wózki joie: podobno przednie koła hałasują? Słyszałam też, że wszystkie skrzypią. Jakie macie wrażenia po krótkim, ale zawsze używaniu? Ma ktoś mytraxa?

Edit: mąż ze mnie się śmieje bo u mnie okno życia (ewentualnie zwrot. szpitala albo sprzedaż na czarnym rynku) i wywózka na palucha są zamiennie ;-) paluch to schronisko "na paluchu"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 19:32

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Zuzia i Michaś <3 <3 <3

Tak, to byłam ja XD do okna jeszcze się zmieści XD A jakby co pod drzwi postawię XD U nas zasypianie bardzo gładko przebiega akurat. Tyle że się często budzi tzn aktualnie jest lepiej tak.co 2,5-3h.

Wowka my dostałyśmy pierwszy okres tego samego dnia a drugiego ja nadal nie mam. I nie tęsknię raczej.

Kamcia pozazdrościłam Ci zakupów i też się dziś wybrałam. Co prawda łachów w rozmiarze 38 nie kupiłam XD XD XS
    Ale ilość ludzi mnie powaliła, serio... Brak miejsc na parkingu a przecież jeszcze do świąt trochę czasu zostało.

Feeva wielu pięknych wspólnych lat Wam życzę
    <3
    A Feeva czy w tych bransoletkach plantwear można się kąpać czy trzeba je zdejmować? Jest gdzieś napisane?

Katalina u Ciebie chipsy, a u mnie żelki... ubóstwiam żelki wszystkie. I tak... czarne anyzowe też uwielbiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 19:40

kamciaelcia, Magda33, kattalinna lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, promocja ;-) w związku z dużym zainteresowaniem oraz na prośbę licznych fanów, Bożenka wraca ;-) https://youtu.be/lgVS792XQis

pawojoszka, Katy, kamciaelcia, Feeva, Fatalita, Magda33, Wowka, J.S, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATTALINNA
    Nie używałam joie ale mytrax rozgaszczał się na rynku za czasów wrześniówek i dziewczyny robiły małe porównania z literaxem...w sumie różnica w cenie duża a różnica miedzy wózkami niewielka niezbyt istotna...np kształt siateczki w budce czy kolory, wysokosc siedziska
    i jedna stwierdziała po około roku ze jej skrzypi i nie kupiłaby drugi raz(literaxa)
    ogólnie opinie były pozytywne stad skupiam sie na tym gorszym ;)
    i snap był na chodzie "w tamtych czasach"
    to nie moje zdanie, oczywiscie

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ;) Wykarmilas te najwazniejsze pol roku, a to i tak dobrze :)

Patk, tez kocham zelki :p

Zrobilam dzisiaj znowu Skalpel z Chodakowska, ale pozniej popilam go Warka 0% cytrynowa wiec nie wiem czy moj wysilek nie poszedl na marne xd

A no i ja tez sprobowalam Kamcia w samym body dac na panele, ale mu sie nie podobalo :(

Kattalinna, Litetrax faktycznie halasuje troche jakby sie mial rozleciec :o Ale po za tym sprawdza sie super xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 19:53

Fatalita lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Dzieci śpią, ale po całym dniu padam na pysk. Najpierw Michał marudził, do 14:00 cały czas na rękach. Na szczęście zasnął na 1,5h i wstał w lepszym humorze. Julka była grzeczna do 14:00. Później wstąpił w nią diabeł i walczyłam z nią do 19:30. Pawojoszka naprawdę wielki SZACUN za ogarnianie takiej gromadki. Zamiast pomników smoleńskich powinni stawiać je takim matkom jak TY.

Dzisiaj skorzystałam z przepisu Hoope :) Zamiast na macie, położyłam Młodego na panelach w samych body. Obkręcał się w kółko jak szalony. Był naprawdę zachwycony.

Feeva moim zdaniem ściągasz jeszcze dużo mleka.Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.

Na obiad zrobiłam zupę buraczkową. Moje niejadki wcinały aż im się uszy trzęsły. Aż było mi miło jak Julka chwaliła i mówiła że pyszne :)

Kattalinna Michał ząbków jeszcze nie ma ale już się boje co sie bedzie działo z moimi sutkami. W tej chwili je jak żarłacz tygrysi.

201501064565.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, snap też był na liście ale nie powalił na żywo. Jego ogromnym plusem jest składanie do środka więc tapicerka się nie brudzi. No i mega lekki. Ale mały jakiś no i joie lepsza budka.

Mytrax jest większy od literaxa i ma regulowaną rączkę dlatego bierzemy go pod uwagę. Ja chciałam wersję limitowaną z tego roku flex signature ale koleżanka odradziła ;-) to trzeszczenie bardzo irytujące, Katy?

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku spaceru troche irytuje, ale po chwili juz nie przeszkadza i o tym zapominam :p Na gladkiej powierzchni w ogole tego nie slychac :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja mam litetrax ale wersje air z pompowanymi kołami. Mi nic nie skrzypi, na jakieś hałasowanie też nie zwróciłam uwagi, niegdy się co prawda na tym nie skupiałam, ale nie przeszkadza więc to najważniejsze :) przynajmniej puki co ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Też widziałam snapa na zywo ibja bym w życiu nie kupila...dziewczyny braly wersje limitowane. Ten nie tylko fajnie sie sklada ale i lekki(6kg)
    Joie niby naprawdę strasznie skrzypi jak gruchot
    Mytrax t troszkę wiekszy. Ogolnie bylo to wtedy niezbyt dostrzegalne(dostrzegalne w parametrach podanych przez ptoducenta)
    Wtedy byl"nowy" a wiec bylo mało opinii
    Zaraz sprawdzę czy mam gdzieś coś jeszcze na temat "tamtych"wózków
    Znalazłam-miałam na uwadze baby jogger city mini zip

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 20:20

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1799 1800 1801 1802 1803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ