Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego co najlepsze dla Tych co dziś też świętują
Pochwalimy się że dziś też jest ten dzieńkończymy 6 miesiąc
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ebc623d4e31.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/534bfbdbb333.jpg
Z tej okazji była też pierwsza marchewkazjedzona z wielkim apetytem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02d75a3461aa.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 16:03
Katy, kamciaelcia, MajowaMamusia, pawojoszka, Kwiatkowa24, Cola87, Mycha666, Sela, Nynka, Feeva, Patk, kattalinna, MonikaJ, Fatalita, D_basiula, Wowka, Berbecia, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
nick nieaktualnyZuzia zwana Zosią dziękuję za życzenia
Najlepszego dla Michałka, myślałam że tylko my z 17.05.
Zimno strasznie, dzisiaj wjechał na taśmę kombinezon zimowy bo u nas całe 0 stopni.
Co jedzą już Wasze dzieci? U nas 1x dziennie owoc, 1x obiadek z reguły jakieś warzywa, raz były z indykiem, dzisiaj z łososiem. Kuzyna dałam mi pomysł na kisiel z bobofruta ponoć bardzo dobry, myślę że z każdego soku wyjdzie taki domowy kisiel. Co już można wprowadzać? Prezes to wiem że bułkę z szynką wcina, a reszta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 16:12
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Majowa to żeśmy ci dziecko przechrzcily ,ale Zosia też do niej pasuje. Tak więc najlepsze życzenia dla Zuzi oczywiście .
Ula nie ma regularnych posiłków poza kp,dostaje raz dziennie coś do spróbowania ale nie kombinuje za bardzo poprostu co jest pod ręką jadła zupkę jabłko ,gruszkę serek homogenizowany, ziemniaczka,jajko,nawet dżem z paczką dał tata polizać oczy miała jak pięć złoty przy tym .traktujemy próbowanie bardziej na luzie narazie to bardziej zabawa i przygoda niż posiłekWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 16:33
MajowaMamusia lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego naj dla pięknej Zuzi i przystojniaka Michałka. Kurcze Michałek taki przystojniak to będzie konkurencja w Bielsku dla Adasia, ale może się jakoś tymi dziewczynami podziela ;p Majowa ja daję rano mleko, potem owoce (czasem z kaszka), mleko, obiadek (zazwyczaj jakiś słoiczek), jak mu robię to pluje
), wieczorem mleko. Czasem przed wieczornym mlekiem dostanie kawałek owoca do siateczki. W nocy zazwyczaj raz cycek i woda, ale zdarza się czasem że butle muszę zrobić. Parę nocek było bez jedzenia ale chyba przez te ząbki znów się budzi częściej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 17:17
Magda33, MajowaMamusia lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla pięknookiego Michałka;)
U nas tez dalej probowanie raz dziennie, dzisiaj byla zupka pomidorowa robiona przeze mnie i chyba smakowala :p
Kamil nie spi juz 5 godzin...Teraz juz za pozno na drzemke...Magda33 lubi tę wiadomość
-
Myślałam że jak wyjda, dwie dolne jedynki, to następne wyrzynanie górnych jedynek będzie lepiej znosić, a przed chwilą ponad pół godziny usypiałam do drzemki, był taki pisk, płacz i darcie się na przemian że myślałam że oszaleje. Dentinox nie pomógł dostała ibum i wkoncu po 10 min zasnęła. Nawet jej nie odkladam, spi na mnie. Na noc dostanie viburcol jeszcze.
U was tez takie bolesne to zabkowanie? -
Wszystkie dzieciaczki cudowne, nie zdążyłam obejrzeć filmików Bożenki i Igorka bo usunięte
Prezes fake'uje. Niemożliwe, żeby już wstawal
Dzisiaj przeżyłam mini zawał, bo Mania zrobiła czarną kupę. Dopiero potem mi się przypomniało, że 2dni z rzędu jadła owoce jagodowe
W ogóle to jeść mi nie chce w dzień prawie że. W nocy budzi się 2x, kolo północy lub 1, potem koło 3-5 na jedzenie. Wcześniej tak jak zasnęła o 20 tak spała ciągiem do 5 rano. Albo zęby, albo mam za suche powietrze w mieszkaniu i jej się pić chce, bo i ja mam sluzowke podrażniona. Zamawiam dziś nawilżacz powietrza, może będzie lepiej.
Dzisiaj mamy z Mężem 1 rocznicę ślubu cywilnego. Byliśmy na kolacjiwypiłam lampkę wina.
Bede kończyć karmienie, bo ściągam już niewielkie ilości. W nocy już nawet nie sciagam. Po 12h sciagnelam dziś 180ml, w dzień max 90, teraz po 5h sciagnelam 70ml.Hoope lubi tę wiadomość
-
Feeva to jeszcze całkiem przyzwoite ilości ściągasz jeszcze możesz podkarmiać ,no chyba że już chcesz zakończyć kp.
Gratulacje rocznicy i najlepszego ,długich lat wspólnej przyszłości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 19:30
-
Feeva, najlepszego na rocznicę. Mania w nocy nadrabia skoro w dzień je mało.
Dobrze, że położyłam już spać Bożenkę bo gdyby zobaczyła zdjęcia Michałka to by chyba nie zasnęładawno tak eleganckiego mężczyzny tu nie było (śliniak z krawatem robi wrażenie ale jednak atrapa
). No i jest konkurencja dla oczu Patryka. Sto lat, Michasiu!
Dziś moje dziecko się doczekało jedzeniabyła pieczona dynia. Pycha, smakuje jak batat, nie wiem co to za gatunek. Młodej chyba smakowało bo nie pluła ale też jakoś specjalnie entuzjazmu nie było. Tak jak z jabłkiem - jakby całe życie to jadła
Po jedzeniu dziecko w ramach rozbudzania (ojciec wziął ululał na kolanach a za późno na drzemkę było) trafiło na panele. No takiej reakcji się nie spodziewałam! Nie, nie zaczęła nagle raczkować czy cośale miała z tego taki fun, że szok
chyba faktycznie będę ją tak kłaść. No i ćwiczymy trochę na plecach. Myślę, że kilka dni i nadrobi (bo cośtam stwierdzam ale żeby nie było, że się czepiam dziecka to już milczę
)
Byliśmy też oglądać wózki. Tym razem obejrzałam wszystkie, które mnie interesowały. No i nie może być za łatwo... Miałam pomysł żeby kupić jednak tańszą od baby joggera a mi tu teraz droższa zamajaczyłaNo, ale ostatecznie po opinii koleżanki chyba nie wydam za dużo. Pytanie pozy okazji do dziewczyn, które mają wózki joie: podobno przednie koła hałasują? Słyszałam też, że wszystkie skrzypią. Jakie macie wrażenia po krótkim, ale zawsze używaniu? Ma ktoś mytraxa?
Edit: mąż ze mnie się śmieje bo u mnie okno życia (ewentualnie zwrot. szpitala albo sprzedaż na czarnym rynku) i wywózka na palucha są zamienniepaluch to schronisko "na paluchu"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 19:32
Wowka lubi tę wiadomość
-
Śliczna Zuzia i Michaś
Tak, to byłam jado okna jeszcze się zmieści
A jakby co pod drzwi postawię
U nas zasypianie bardzo gładko przebiega akurat. Tyle że się często budzi tzn aktualnie jest lepiej tak.co 2,5-3h.
Wowka my dostałyśmy pierwszy okres tego samego dnia a drugiego ja nadal nie mam. I nie tęsknię raczej.
Kamcia pozazdrościłam Ci zakupów i też się dziś wybrałam. Co prawda łachów w rozmiarze 38 nie kupiłamXS
Ale ilość ludzi mnie powaliła, serio... Brak miejsc na parkingu a przecież jeszcze do świąt trochę czasu zostało.
Feeva wielu pięknych wspólnych lat Wam życzę
A Feeva czy w tych bransoletkach plantwear można się kąpać czy trzeba je zdejmować? Jest gdzieś napisane?
Katalina u Ciebie chipsy, a u mnie żelki... ubóstwiam żelki wszystkie. I tak... czarne anyzowe też uwielbiamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 19:40
kamciaelcia, Magda33, kattalinna lubią tę wiadomość
-
KATTALINNA
Nie używałam joie ale mytrax rozgaszczał się na rynku za czasów wrześniówek i dziewczyny robiły małe porównania z literaxem...w sumie różnica w cenie duża a różnica miedzy wózkami niewielka niezbyt istotna...np kształt siateczki w budce czy kolory, wysokosc siedziska
i jedna stwierdziała po około roku ze jej skrzypi i nie kupiłaby drugi raz(literaxa)
ogólnie opinie były pozytywne stad skupiam sie na tym gorszym
i snap był na chodzie "w tamtych czasach"
to nie moje zdanie, oczywisciekattalinna lubi tę wiadomość
-
Feeva, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Wykarmilas te najwazniejsze pol roku, a to i tak dobrze
Patk, tez kocham zelki :p
Zrobilam dzisiaj znowu Skalpel z Chodakowska, ale pozniej popilam go Warka 0% cytrynowa wiec nie wiem czy moj wysilek nie poszedl na marne xd
A no i ja tez sprobowalam Kamcia w samym body dac na panele, ale mu sie nie podobalo
Kattalinna, Litetrax faktycznie halasuje troche jakby sie mial rozleciec :o Ale po za tym sprawdza sie super xdWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 19:53
Fatalita lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór
Dzieci śpią, ale po całym dniu padam na pysk. Najpierw Michał marudził, do 14:00 cały czas na rękach. Na szczęście zasnął na 1,5h i wstał w lepszym humorze. Julka była grzeczna do 14:00. Później wstąpił w nią diabeł i walczyłam z nią do 19:30. Pawojoszka naprawdę wielki SZACUN za ogarnianie takiej gromadki. Zamiast pomników smoleńskich powinni stawiać je takim matkom jak TY.
Dzisiaj skorzystałam z przepisu HoopeZamiast na macie, położyłam Młodego na panelach w samych body. Obkręcał się w kółko jak szalony. Był naprawdę zachwycony.
Feeva moim zdaniem ściągasz jeszcze dużo mleka.Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.
Na obiad zrobiłam zupę buraczkową. Moje niejadki wcinały aż im się uszy trzęsły. Aż było mi miło jak Julka chwaliła i mówiła że pyszne
Kattalinna Michał ząbków jeszcze nie ma ale już się boje co sie bedzie działo z moimi sutkami. W tej chwili je jak żarłacz tygrysi.kattalinna lubi tę wiadomość
-
Kamcia, snap też był na liście ale nie powalił na żywo. Jego ogromnym plusem jest składanie do środka więc tapicerka się nie brudzi. No i mega lekki. Ale mały jakiś no i joie lepsza budka.
Mytrax jest większy od literaxa i ma regulowaną rączkę dlatego bierzemy go pod uwagę. Ja chciałam wersję limitowaną z tego roku flex signature ale koleżanka odradziłato trzeszczenie bardzo irytujące, Katy?
-
Kattalina ja mam litetrax ale wersje air z pompowanymi kołami. Mi nic nie skrzypi, na jakieś hałasowanie też nie zwróciłam uwagi, niegdy się co prawda na tym nie skupiałam, ale nie przeszkadza więc to najważniejsze
przynajmniej puki co
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Kattalinna
Też widziałam snapa na zywo ibja bym w życiu nie kupila...dziewczyny braly wersje limitowane. Ten nie tylko fajnie sie sklada ale i lekki(6kg)
Joie niby naprawdę strasznie skrzypi jak gruchot
Mytrax t troszkę wiekszy. Ogolnie bylo to wtedy niezbyt dostrzegalne(dostrzegalne w parametrach podanych przez ptoducenta)
Wtedy byl"nowy" a wiec bylo mało opinii
Zaraz sprawdzę czy mam gdzieś coś jeszcze na temat "tamtych"wózków
Znalazłam-miałam na uwadze baby jogger city mini zipWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 20:20
kattalinna lubi tę wiadomość