WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to przy każdym dziecku po kolei słyszę : ale dzikus ci rośnie (płacz dziecka na widok obcych).

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, ja też tak robię :D Jak ktoś ma ochotę prowadzić dialog z dzieckiem, to ja nie będę przeszkadzać :D

Tekst o zacięciu przy goleniu wykorzystam, super :D

Idę spać, bo Wy tu o słodyczach, a ja NIE BĘDĘ jeść ich do świąt :D

MajowaMamusia, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa ja też tak zaczynam robić, że nie odpowiadam jak ktoś pyta np. A gdzie idziesz z tą mamą (wtedy mi się tylko nasuwa "do dupy", bo już mam nerwy). W sensie nie odpowiadam tylko teściowi, bo z matką męża nadal wymarzone/wypracowane w pocie czoła milczenie ;-)
    Mojej rodzinie raczej odpowiadam, bo sporadycznie się to zdarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 22:37

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma miże któraś z Was krzesełko Caratero bistro? Szukam opinii o nim...

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, zazdraszczam, daj przepis na to milczenie :D

Wowka służę pomocą :) daj znać jaką mine miał ciekawski pytający.

Sela lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina na jakim minusie ja dopiero z trudem dobijam do jakiejś ludzkiej wagi

Woowka ja nie chcę karać tych co wkurzają tylko tych co powodują rozchwianie emocjonalne ,uszczerbek na zdrowiu psychicznym i okradają matkę ze snu i najpiękniejszych wspomnień . Przywaliła bym takie kary żeby żadna "życzliwa" bez potrzeby dzioba nie otwierała. Wkurzające docinki najwyżej robotami publicznymi na rzecz rodziców.

Majowa bardzo dobry nawyk nigdy nie odpowiadaj za dziecko ,w przyszłości ci się przyda ta umiejętność . A dziadkowie może poprostu tak rzucają pytaniami żeby sobie pogugac z dzieckiem i wcale nie oczekują odpowiedzi

cf409fc7e7.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Majowa chyba nie chcesz wiedzieć ;-)
    Coś mi się wydaje, ze trochę przegięłam, ale dla mnie najważniejsze, że mam błogi spokój. Chociaż dziwne, ale spiełam się z matką męża, a teść też się nie odzywa (chociaż jemu ani słowa nie powiedziałam). No nic jakoś muszę z tym żyć :-P

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka no właśnie, a ja się zawsze zastanawiałam jak teść zaczynał tak mówić przy mnie do dziecka i nie bardzo wiedziałam, czy mam odpowiadać czy nie. Raz odpowiedziałam to nawet nie spojrzał na mnie jak mówiłam i od tego czasu milcze i tak dziwnie się robi cichooo...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Kattalinna XD XD XD

https://youtu.be/f1nYWf5eZqY
    Dokładnie :-D :-D

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie odpowiadam za Kamila, jak bedzie mial ochote to sam kiedys odpowie xd

Wowka, tez przeczytałam muffinki :p

To jak juz sie tak publicznie przyznajemy do grzechow to zjadlam dzisiaj batonika musli z Lidla xd A wczoraj cwiczylam tylko 15min :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat miał 9 jak poszedł, 8 za rękę. Za chiny ludowe nie wiem nic o sobie. Z tej okazji wczoraj zaczęłam prowadzić pamiętnik Bożenki :-D miałam plan jakiegoś ładnego brulionu, czerpany papier czy coś. Złapałam stary zeszyt od matmy nieznanego mi osobnika, z którego to zeszytu wyrwano zapisane kartki sztuk kilka. A bazgroły takie, że ojej... Trzeba przypomnieć ręce jak to jest pisać analogowo. A taki pamiętnik dziwna sprawa: linka nie wkleisz, zdjęcia nie wrzucisz... Ale zapisane nie zginie. Nie będę kitów Bożence wciskać, że co ona temu wnuku mojemu czyni

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope miałam pisać i zapomniałam. Puściłam Adasia w samym body na panele i nogi super, od razu pod siebie podciąga ale jeszcze nie czai co z rękami. Matka pokazywała, ale chyba jeszcze nie kuma :p Pawajoszka ja podzielam zdanie Wowki odnośnie tych straszących.
    Amygdala jeśli dobrze pamiętam to krzesełko ma Randa i pisała że jest zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 23:31

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina Adaśko śmieję się identycznie jak Bożenka. Tylko ja muszę machać głową góra dół i mówić pyszne, pyszne, pyszne. Jak dobrze że mnie nikt nie widzi wtedy :D a Bartuś to znów wymiata z tymi spacerami :D

kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerwa w dostawie snu.
    Z okazji połówki Młoda chyba się wyspała,zjadła i teraz rozmawia na łóżku z poduszką i niespecjalnie myśli żeby iść spać.
    Czy ja oststnio chwaliłam tą panienke?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aktywność od 5:30. Nie zrobiłam nic żeby ją uciszyć bo tylko bym się nabujała a snu i tak by nie było. A tak zbudziła ojca przynajmniej ;-) mama tylko patrzy i ewentualnie podpowiada. Cyc będzie na wyraźną prośbę -boli to się nie wyrywam. Koło 7 może uśnie...

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i u nas dzień. Tzn. umownie dzień, bo za oknami prawie noc...

Majowa, najlepszego na pół-urodzinki dla Zuzi :) Zuziu, zaprzyjaźniaj się z poduszką w dzień :)

Kattalinna, tatuś ranny ptaszek? Mojego to ani groźbą, ani prośbą o tej godzinie bym nie zwlekła z wyra... Ale o 2:30 jeszcze poił Skrzata i nie spał :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, a gdzie tam ;-) ale tak zawsze rozpacza, że by został w domu z córką to proszę bardzo. Ona tak drze japę, że każdego zbudzi. Bo ona chce spać. Poinstruowałam, że trzeba bujać na chodząco to poszli i mi nad głową nie krzyczy. Tylko tatuś nie umie. No nijak. Ale jak wstanę i zabiorę to się nie nauczy nigdy. I tak ma luksus z moim kp.

Edit: uśpił!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 06:59

Wowka, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, no pewnie :) włóż watę w uszy i niech tata usypia, wszystkiego trzeba się nauczyć :D

Mój za chiny nie usypia Skrzata jak jestem w domu, zawsze coś sobie znajdzie do roboty :D.

Więc kiedyś wyszłam z domu bez uprzedzenia i nie miał wyjścia :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    dziwisz się swojemu??
    ja tez mam zawsz ecoś ciekawszego do roboty niz usypianie :D :D :D
    po prostu mówie do męża "chce spać, pora ululać" ;)

Wowka, kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mój też usypia tylko jak musi (nie ma mnie w domu albo mam mega nerwa). Jak jestem to nagle nie umie. I teraz już wstaje ze mną rano po tym, jak dostał zj...ę, że smacznie śpi a ja nie dość, że w nocy nie to jeszcze wcześnie rano pobudka. Jestem pies ogrodnika, teraz oboje nie śpimy XD I wiecie co, lepiej mi z tym. Na początku siedział ze spuszczoną głową na łóżku ( taki pomocny) ale teraz i kawę zrobi, potrzyma małego (jakkolwiek to brzmi XD XD). Niby nic a dużo.

Katy pytałaś chyba Ty, czy Prezes dużo na brzuchu leżał. Nie. Tylko spał w ten sposób. 99% wolnego czasu spędzał na rękach XD

Katy, Sela lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1797 1798 1799 1800 1801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ