Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kattalinna, nie mam mleka w proszku, chyba, że bebilon też się nada
Coś czuję, że jeśli nie pójdę niedługo spać to moje niejedzenie słodyczy pójdzie się... wiadomo co robić...
A Fatalita nas czyta po cichu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 21:21
Fatalita lubi tę wiadomość
-
Troll to Prezes, czasami
Kamcia fajnie Ci, zazdro.
Kattalinna grubością. Im grubsza włóczka tym grubszy koc. Patrz na rozmiar drutów jaki polecają. Z 12 motków wyszedł 100x80.
Drops ❤ You, to nazwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 21:48
kattalinna lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dlatego powinno być karalne sianie wątpliwości w podatnym mózgu matki. Czemu te wszystkie babcie i ciocie nie przyjdą i nie pochwała jak to dziecko pięknie się rozwija ,a jak już dużo umie i wogole jakie jest fantastyczne tylko a czemu to czy tamto a,a czy już z tym byłaś u lekarza i czemu jeszcze nie . Pamiętajmy żeby kiedyś nie być taka "życzliwą" ciocia bo to chyba jakaś zaraza w społeczeństwie byle się czegoś czepić .
Woowka może chociaż budyń czekoladowy?
Ja jeszcze bez okresu ,został ktoś jeszcze czy sama zostałam ? -
Wowka, przypomnialam sobie, ze mialam ci odpisac. Nosi rozniar 74, te z lidla sa troche za duze, ale moga byc.
Hoope, Prezes wymiata, niezle chce sie wspinac, ciekawe kiedy moj syn to ogarnie
Moj jest ciagle na boso, ale na panele go nie puszczalam, od jutra zaczne.
Kamcia, gratuluje udanych zakupow
Filmy sa sto razy lepsze od zdjecWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 21:48
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBożena śmieje się do sówki, jak Zuza do tetry jak jej macham nad głową
i po co komu zabawki, jak największy ubaw jest przy ścierze.
Prezes będzie chodził max w 10 miesiącu. Moja chrześnica sama chodziła jak miała 10 mies, a jej siostra jak skończyła 14 msc, także nie ma reguły i rodzeństwo też niczego nie gwarantuje, tylko każdy porównuje, że tamto już mówiło, chodziło itp.
Jak słyszę te porównania, to mnie denerwuje, bo każde dziecko jest inne, a ciotki, sąsiadki,teściowe to już w ogóle wymyślają niestworzone historie jak to dziecko powinno się zachowywać i co robić w danym wieku.
Moja teściówka jak przyjechała to stwierdziła: że Zuza tak jak teraz się zachowuje powinna się zachowywać od początku (jak to, żeby dziecko w wózku nie chciało jeździć, spać godzinami), rękami macha więc jej coś dolega, czemu tak nogami wali o matę, co to za plamki z tyłu główki (pewnie ma potówki), ile zjadła i czemu tak mało, ile waży i czemu tyle, szok. Po kilku godzinach byłam tak zmęczona, że miałam jej dość, nawet analizować mi sie nie chciało tych jej głupot. Zapytałam się tylko czy miała małe dziecko, spojrzała na mnie i mówi, że tak, a ja do niej: bo zadaje pytania jakby pierwszy raz widziała niemowlaka
Nasza położna stwierdziła, że teraz jest bardzo duża konkurencja i matki się prześcigają we wszystkim, co i kiedy ich dziecko już umie, jakie ma zabawki, jaki tort na urodziny, tak w sumie pomyśleć to święta racja, kiedyś niczego nie było i ludzie zdrowsi i spokojniejsi byli.
Wowka, ja 2 dni przed okresem żarłam wszystko co stanęło mi na drodze, hmmm nie wiedziała czemu.kattalinna lubi tę wiadomość
-
Kamcia, właśnie właśnie, zakupy wypas. Ale te 6 godzin! Dla mnie kara najgorsza
Ja nie wiem czy miałam okresbo niby coś było ale się nie powtórzyło więc jednak mogło być uszkodzenie naczynka kulkami (a propos, laski jak tam u Was z kulkami) lub odnowiony polip. Nie przeszkadza mi to.
-
W ramach głodu słodyczowego zeżarłam kabanosa z musztardą
Majowa, ja też uwielbiam te pytania w dobrej wierze. Ostatnio mój teść był świadkiem sceny "jestem śpiący, ale nie chcę spać". Dwa dni później przyjechał się zapytać dlaczego Skrzat nie chciał spać. Powiedziałam mu, żeby się go zapytał
Trzymajcie kciuki, bo jutro jedziemy do rodzinki a Skrzatowi wyszło podrażnienie od suwaka na policzku. Będę 100 razy odpowiadała na pytanie co to jest. Jeszcze bez sensu dałam dziecku kisielek z borówki i mu zafarbowały poliki na różowo
Fatalita pisała ostatnio o TEJ mamie. A mnie wkurza tekst "CI", jakby dziecko robiło coś dla nas. Śpi CI? Przesypia CI noc? Płacze CI? Zjadł CI?
Chyba nie mi, a sobie.Nynka lubi tę wiadomość
-
kattalinna
wiem, ze wyszlismy o 11...kiedy dochodzilismy do wyjscia zobaczyłam, ze ciemno...powiedziałam tylko, ze nie pytam o godzinę...była 17:30gdzie obstawiałabym 14/15
ha! telefon zostawiłam w domu
nawet zapomnialam o korepetycjach
mialam oddac tel na gwarancji...a ja go nawet nie miałam ze sobą
talk szybko mineło, tak sprawnie, bez marudzenia, ze tych 6h nie czułamkattalinna lubi tę wiadomość
-
Moje kulki leżą bo nie mam dla nich czasu xd Moze po tym okresie do nich wroce :p Kattalinna, jakies efekty zauwazasz?
Kamcia, fajne zakupy :p
Brat mojego chlopaka podobno chodzil w wieku 8 miesiecy, Kamil na pewno nie bedzie xd
Jutro u mnie maja byc 3 stopnie tylko na polu, jak ubrac dziecia? Ja bym najchetniej juz mu zimowy kombinezon ubrala, ale to chyba przesada :pkamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Woowka siedzę i żre czekoladę wszystko twoja wina
Katy moja już chodzi w kombinezonie i czapce wełnianej ale nie przykrywam za bardzo kocami ,czy kolderkami i ona w spacerówce jeździ w gondoli to inaczej wygladaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 22:15
kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
O, muszę przyznać, że nie kojarzę pytań o to co mi robi. TĘ mamę aż za bardzo znam. Ona spowodowała, że wyprosiłam moją mamę z pokoju o 6 rano gdy byłyśmy z młodą u niej w lipcu "co ta mama ci robi?" Pytanie po tym gdy udało się ulżyć dziecku i bolącemu brzuszkowi... No, ale nigdy więcej niż się nie powtórzyło.
-
nick nieaktualnyWowka lubie za kabanosy;D
Oooo moi tesciowie ciągle "co ta mama cie" ja mowie do męża a gdzie tata wtedy był...
Na razie nie komentuje, ale powiedzialam jak bedzie starszy a obibpowiedza co ta mama wyjde razem z dzieckiemWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 22:16
-
Katy, od 84 dni nie zakładałam ich bo się boję powrotu krwawienia
Też nie wiem jak ubierać
Macie muffki do wózka?
Pawojaszka, jesteś tyle na minusie, że możesz jeść czeko. Ja codziennie czipsy... Najpierw mówię, że nie chcę, a potem daj. Już się boję ważyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 22:19
Wowka lubi tę wiadomość
-
My dziś rozpracowaliśmy tą wielką milkę. Mniam. Tyle cukru na raz.
Ja wcale nie chcę, żeby chodził za wcześnie. Głupie to jak but jeszcze, zero instynktu samozachowawczego. Jedyne czego się boi, to żeby matka z zasięgu wzroku nie zniknęła.
Śmiałam się z sąsiadki, że niby jej córka zaczęła chodzić jak miała 8 miesiący, że kłamczuszka. Teraz gotowa jestem uwierzyć.
Też nie mam okresu.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Pawojoszka, na zdrówko
zjedz i za mnie
Jakbyś chciała kiedyś zostać politykiem i wprowadzić zmiany do kodeksu karnego, że kto straszy/wkurza młodą matkę, ten podlega karze grzywny (na korzyść wywyższej, oczywiście), to masz mój głos
Ja już raz ubrałam w zimowy kombinezon, bo były 4 stopnie i wilgotno. Ja miałam zimową kurtkę, to Skrzat też. Na samo body, bez koca i bez przykrywki na nogi.
Edit. Mój mąż też podobno 8 miesięcy i chodził. Mój brat 9 miesięcy-sama widziałam, ale obydwaj nie raczkowali.
I kolejny edit. Mufki nie mam. Ale przeczytałam muffinki i znowu mi źleeeee...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 22:27
Katy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo i ja się przyznam, zjadłam ciasto drożdżowe ze śliwkami, tak w ramach tych ćwiczeń co miałam robić. Ni cholery wieczorem zebrać się nie mogę, nic mi się już nie chcę, może jakbym w dzień miała czas to bym poćwiczyła.
Wowka powiec że zaciął się przy goleniu.
Mnie też tesciu pytał jak byliśmy u nich i Zuza miała etap darcia papy na maxa przy usypianiu- dlaczego ona tak płacze, boli ją coś. Powiedziałam mu że wiem tyle co on i żeby się jej spytał. Raz coś takiego powiem i spokój,a jak człowiek powie że nie wie to będą pytać o jedno i to samo.
Wzięłam się na sposób, jak ktoś mówi do Młodej: zjadłaś już, idziesz na spacer, a co będziesz teraz robić,to ja się nie odzywam. Jak ktoś chce coś się dowiedzieć ode mnie niech mnie pyta, jak rozmawia z dzieckiem nie wtrącam się.Wowka, kattalinna, Katy, Nynka lubią tę wiadomość