X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechałam.

"-Bożenka!
    -A pffffff...(z językiem)" <3

no nie mogę :D cóż za komunikacja :D

Patk, awokado może bleee, ale słychać "mniammniammniam" <3 Dlaczego ja nie wpadłam na pomysł awokado? Gdzie to tak ładnie macie?

Igorek jaki zaciesz :D uwielbiam to grzechotanie <3 A Wy jaki rozmiar bodów? Mamy takie same ale pewnie będą dobre za jakieś 3 lata :D

Majowa, Skrzat ma ten sam puszek noworodkowy :D

To ja dzisiaj też klnęłam na wyjście z domu, kurtka, wózek itp. Ale zwizualizowałam sobie trzecie piętro i półtora Skrzata i już wiem, że to był grzech :D

kattalinna, Patk, J.S, Nynka lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam filmiki :-D

Baśka nawet pluje z klasą :-) a jaki fryz fajny. Chociaż w tej kategorii to Igorek wymiata. Padłam :-D a ten zaciesz cudny <3

Żeby nie było, Bożence czasem się udaje być fajnym dzieciem https://youtu.be/lgVS792XQis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 19:03

Wowka, Katy, Patk, J.S, kamciaelcia, Sela, Fatalita, Nynka lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boska Bożenka <3 hu hu, ja też chcę się z nią bawić :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez sie naogladalam slodkich dzieciaczkow:D Nie wiedzialam, ze wszystkie maluchy tak fajnie skrzecza haha

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina dosłownie naprawdę dosłownie jakbyś puściła mi sam głos i zamiast huhu hau hau to dzisiaj Barbara miała identyczny rechot XD serio, pewnie wszystkie nasze forumowe dziewczynki tak samo rechoczą XD XD

Nudzę się. Skończyłam książkę, stary w robocie, dziecko śpi (spoko spoko za 2h się obudzi na cycusia pewnie...), wykąpałam się, ogarnęłam moje metraże... seriali dziś brak...

A może tak z innej beczki... pytanie z cyklu poradnika pani domu -taki mam poważny problem ... ostatnio coś mi się wydarzyło z recznikami, użyje a następnego dnia capią taki fu wilgocią. Prałam już w occie. I guzik... Może wychodzę spod prysznica śmierdząca i ręczniki przychodzą XD XD XD co robić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 19:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki słodkości :)

Patk, suszysz ręczniki po kąpieli? Ja daje na kaloryfery albo wywieszam rano na balkon bo inaczej tak jak piszesz dają wilgocią. Jeszcze jest opcja że coś w pralce śmierdzi,wyczyść filtr i wstaw pustą pralkę z sodą i octem na 90 stopni.

• J.S Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, no boska, jak sie smieje <3 Mama rozbawila sowka, nie moge sie na nia napatrzec :)

Patk, wlasnie, suszysz? Bo moze to byc przyczyna.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa no kładę na ten grzejnik w łazience. Tyle że one się wyłączają w nocy jak jest ciepło.
    A na normalnych ciuchach pewnie też by było czuć coś no a nic nie śmierdzi.
    Może jakieś ciulowe ręczniki, ale z Lidla fajne te ręczniki, tzn zawsze były. Już sama nie wiem.
    Zrobię jutro czyszczenie pralki. Co prawda ja ją tak raz na 2 miesiące wstawiam pustą na 90 st ale bez sody i octu

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, chcę kupić wełnę na kocyk, babcia wydzierga. Kiedyś dawałaś link do sklepu, zapisałam ale nie wiem którą włóczkę bo poklikałam i zgłupiałam. Którą polecasz i ile motków na taki sensowny kocyk?

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, tylko ręczniki capią? Używasz tych samych detergentów co do innych rzeczy? U mnie kiedyś był etap, że po wyschnięciu całe pranie waliło starą skarpetą tudzież mokrą ścierą. Czyszczenie pralki nie pomogło. Winny był płyn do prania. Wróciłam do proszku i wszytko ok. Na kapsułkach też miodzio. Poza tym octem możesz zafundować ręcznikom spa: namocz na noc w wodzie z kwaskiem cytrynowym. Najlepiej zalać wrzątkiem. Jeśli coś się nie wypłukało i porobiły się złogi to kwasek je rozpuści.

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Boska Bożenka <3 hu hu, ja też chcę się z nią bawić :D
    Trzeba w końcu podjąć jakieś kroki <myśli_intensywnie> ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes przyszedł pozamiatać XD

https://youtu.be/SxpU6hlxObU

Obejrzałam wszystkie filmy, od razu lepiej niż zdjęcia, jakbym tam była ❤

Co to ja miałam.

Dwa filmy ze śmiechem. Cudowny rechot, oba rodzaje XD Ale Wam łatwo przychodzi go wywołać, Prezes co prawda też tak się śmieje ale ogólnie jest mega gburem i trzeba się baaardzo napracować na ten śmiech. Jedynie suszy japona ciągle. Bezgłośnie.

Patk podobnie na avocado reaguje mój TZ XD

Kattalinna gwiazdeczka bardzo ładnie ćwiczy, zupełnie nie wiem o co Ci chodzi. Zdejmij jej te szmaty i połóż na gołą podłogę. Włącz głośną muzę. Czilałt ;)

Ach jęczenie. Też słucham cały dzień. Z przerwami. Ja nie zakładam słuchawek, ja włączam muze na power XD I to najlepiej taką dynamiczną. Prezes zasypia słuchając bum bum bum i skacząc na piłce. Dziś 4 x tak zasnął.

I też patrzyłam ostatnio z okna ale mieszkam na 1 piętrze XD Za nisko XD

Ręczniki z Lidla są ok, też mam. Śmierdzą gdy powietrze jest wilgotne, zimno i za długo schną.

Kattalinna Włóczkowo, drops merino (z merynosa, patrz ceny, im droższa tym lepsza), 10-12 motków.

Katy, Wowka, kamciaelcia, kattalinna, Sela, Magda33, Nynka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ale szaleje ten Twoj syn :o

A takie mam pytanie, on lezal duzo na brzuchu od malutkiego? :p

W ogole smieszne jest to, ze jedno dziecko juz staje, a inne jojczy na lozku i poddusza sie poduszka xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 20:52

Hoope, Nynka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk najlepszego dla Basi.

Kattalina nie będę orginalna to nie z dzieckiem jest problem tylko z tobą ogarnij się puki czas bo cię kiedyś twoje własne dziecię znielubi ,teraz ona jeszcze nie rozumie ale za parę lat będzie się czuła wiecznie niewystarczająco dobra, a ty przedwcześnie osiwiejesz doszukując się dziury w całym. Doceniają ja za to co już umie a nie win nikogo za to czego nie potrafi ,nawet jak zacznie mówić w wieku 3 lat to co z tego ,Patryk zaczął chodzić jak mial18 miesięcy a Prezes pewnie będzie chodził jeszcze przed rokiem . Ula wogole nie jest zainteresowana swoimi stopami wogole ich nie podnosi chyba że po to żeby matkę w kąpieli ochlapać albo się w bujaki pobujać.

Awokado bleh, fuj i wogole wy to kiedyś jadlyscie ,przecież to paskudztwo ,tym można dzieci za kare karmić chociaż aż takie niegrzeczne to chyba nie sa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 20:54

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes bije rekordy :)

Pokazałam mężowi filmik Hoope, a on do mnie że ten dzieciak to dużo starszy od naszego, bo jego ręka jest taka jak Skrzacie udko :D

Kattalinna, myśl i kmiń :)

Witaj drugi okresie. Tak bardzo mi źleeeeeee, bo masohistycznie nie mam w domu czekolady....

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byliśmy w galerii
    Ponad 6h o.O
    Z dziećmi żeby nie było
    Patryk dal radę i Piotr bez drzemki
    Matka ma kurtkę zimową ba!!!dwie!!bo byl plaszczyk (długa kurtka) który wpadł w oko i po ktory wróciłam :) mam sweterki, koszule, bluzę
    Nie wierze
    Rozmiar 38 o.O jedno nawet w rozmiarze S...
    (Rok temu w ciąży nosiłam kurtkę 44/46 która oddaję teraz teściowej o.O ale nikt nawet nie widział że ja w ciąży. Teraz zamieszczę Piotra pod kurtka)
    Dzieci też mają swoje prezenciki
    Kochaja gości ;) i ja kocham takich gości
    Noszą,bawią...Patryka na rękach nie miałam od wczoraj????
    Chcą jutro jechać a ja mam w planach zatrzymac
    Druga szwagierka(siostra tej)obiecała po kolejnym nocowaniu dziś zjechać i zostać do niedzieli bo od nas rusza do Holandii...i co?i jest jak przewidziałam nie zjechała. Będzie w niedzielę na nocleg...

Wowka, kattalinna, Cola87, Fatalita lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki cudne
    Wszystkie obejrzalam, popodziwialam. Nasze forumowe cudaczki!! Wszystkie w normie, ponad normę, w dolnej normie, ale w normie
    Matki wariatki :D :D
    Wszystkie
    A hoope to troll
    Siedzi w forografii więc prezes(twarzy nigdy ni ma) to efekt celujacego fotomontazu :P

Hoope, kattalinna, Sela, Katy, Fatalita lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, lubię za udane zakupy w miłym rozmiarze i miłych gości, nie lubię za drugą szwagierkę.

Gdzie nam Mała Matylda znikła?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kopniaki. Przyznaję, zasłużone choć trochę na wyrost. Bo normalnie to ja nie bawię się w porównywanie i szukanie dziur w całym. Ostatnio mi siadło na głowę. No i pomogła mi w tym rodzona matka oraz osobista przyjaciółka. Zasiały mi wątpliwości a wiemy po Coli jak to działa... Przed chwilą obejrzałam na jakimś parentingowym kanale filmik z przeglądem półrocznika i Bożenka robi tak samo. Zamykam więc temat.

Hoope, zanim popełniłaś posta to powiedziałam mężowi, że jutro grzeję w mieszkaniu na maksa i dziecko z gołym tyłkiem pół dnia trzymam. Bez pieluchy najlepiej jej idzie fikanie. Póki co wiele razy słyszałam, żeby założyć skarpety bo ma zimne stópki. I tak codziennie zakładam i zdejmujemy ;-)

Czym się różni merino od baby merino? Drop to marka? Jak duże Ci wyszły te kocyki?

Wowka, na bank masz składniki na czekoladę ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:

Gdzie nam Mała Matylda znikła?
    To pytanie dziś też miałam zadać. I Fatalita coś umilkła.

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ