WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechałam.

"-Bożenka!
    -A pffffff...(z językiem)" <3

no nie mogę :D cóż za komunikacja :D

Patk, awokado może bleee, ale słychać "mniammniammniam" <3 Dlaczego ja nie wpadłam na pomysł awokado? Gdzie to tak ładnie macie?

Igorek jaki zaciesz :D uwielbiam to grzechotanie <3 A Wy jaki rozmiar bodów? Mamy takie same ale pewnie będą dobre za jakieś 3 lata :D

Majowa, Skrzat ma ten sam puszek noworodkowy :D

To ja dzisiaj też klnęłam na wyjście z domu, kurtka, wózek itp. Ale zwizualizowałam sobie trzecie piętro i półtora Skrzata i już wiem, że to był grzech :D

kattalinna, Patk, J.S, Nynka lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam filmiki :-D

Baśka nawet pluje z klasą :-) a jaki fryz fajny. Chociaż w tej kategorii to Igorek wymiata. Padłam :-D a ten zaciesz cudny <3

Żeby nie było, Bożence czasem się udaje być fajnym dzieciem https://youtu.be/lgVS792XQis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 19:03

Wowka, Katy, Patk, J.S, kamciaelcia, Sela, Fatalita, Nynka lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boska Bożenka <3 hu hu, ja też chcę się z nią bawić :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez sie naogladalam slodkich dzieciaczkow:D Nie wiedzialam, ze wszystkie maluchy tak fajnie skrzecza haha

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina dosłownie naprawdę dosłownie jakbyś puściła mi sam głos i zamiast huhu hau hau to dzisiaj Barbara miała identyczny rechot XD serio, pewnie wszystkie nasze forumowe dziewczynki tak samo rechoczą XD XD

Nudzę się. Skończyłam książkę, stary w robocie, dziecko śpi (spoko spoko za 2h się obudzi na cycusia pewnie...), wykąpałam się, ogarnęłam moje metraże... seriali dziś brak...

A może tak z innej beczki... pytanie z cyklu poradnika pani domu -taki mam poważny problem ... ostatnio coś mi się wydarzyło z recznikami, użyje a następnego dnia capią taki fu wilgocią. Prałam już w occie. I guzik... Może wychodzę spod prysznica śmierdząca i ręczniki przychodzą XD XD XD co robić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 19:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki słodkości :)

Patk, suszysz ręczniki po kąpieli? Ja daje na kaloryfery albo wywieszam rano na balkon bo inaczej tak jak piszesz dają wilgocią. Jeszcze jest opcja że coś w pralce śmierdzi,wyczyść filtr i wstaw pustą pralkę z sodą i octem na 90 stopni.

• J.S Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, no boska, jak sie smieje <3 Mama rozbawila sowka, nie moge sie na nia napatrzec :)

Patk, wlasnie, suszysz? Bo moze to byc przyczyna.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa no kładę na ten grzejnik w łazience. Tyle że one się wyłączają w nocy jak jest ciepło.
    A na normalnych ciuchach pewnie też by było czuć coś no a nic nie śmierdzi.
    Może jakieś ciulowe ręczniki, ale z Lidla fajne te ręczniki, tzn zawsze były. Już sama nie wiem.
    Zrobię jutro czyszczenie pralki. Co prawda ja ją tak raz na 2 miesiące wstawiam pustą na 90 st ale bez sody i octu

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, chcę kupić wełnę na kocyk, babcia wydzierga. Kiedyś dawałaś link do sklepu, zapisałam ale nie wiem którą włóczkę bo poklikałam i zgłupiałam. Którą polecasz i ile motków na taki sensowny kocyk?

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, tylko ręczniki capią? Używasz tych samych detergentów co do innych rzeczy? U mnie kiedyś był etap, że po wyschnięciu całe pranie waliło starą skarpetą tudzież mokrą ścierą. Czyszczenie pralki nie pomogło. Winny był płyn do prania. Wróciłam do proszku i wszytko ok. Na kapsułkach też miodzio. Poza tym octem możesz zafundować ręcznikom spa: namocz na noc w wodzie z kwaskiem cytrynowym. Najlepiej zalać wrzątkiem. Jeśli coś się nie wypłukało i porobiły się złogi to kwasek je rozpuści.

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Boska Bożenka <3 hu hu, ja też chcę się z nią bawić :D
    Trzeba w końcu podjąć jakieś kroki <myśli_intensywnie> ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes przyszedł pozamiatać XD

https://youtu.be/SxpU6hlxObU

Obejrzałam wszystkie filmy, od razu lepiej niż zdjęcia, jakbym tam była ❤

Co to ja miałam.

Dwa filmy ze śmiechem. Cudowny rechot, oba rodzaje XD Ale Wam łatwo przychodzi go wywołać, Prezes co prawda też tak się śmieje ale ogólnie jest mega gburem i trzeba się baaardzo napracować na ten śmiech. Jedynie suszy japona ciągle. Bezgłośnie.

Patk podobnie na avocado reaguje mój TZ XD

Kattalinna gwiazdeczka bardzo ładnie ćwiczy, zupełnie nie wiem o co Ci chodzi. Zdejmij jej te szmaty i połóż na gołą podłogę. Włącz głośną muzę. Czilałt ;)

Ach jęczenie. Też słucham cały dzień. Z przerwami. Ja nie zakładam słuchawek, ja włączam muze na power XD I to najlepiej taką dynamiczną. Prezes zasypia słuchając bum bum bum i skacząc na piłce. Dziś 4 x tak zasnął.

I też patrzyłam ostatnio z okna ale mieszkam na 1 piętrze XD Za nisko XD

Ręczniki z Lidla są ok, też mam. Śmierdzą gdy powietrze jest wilgotne, zimno i za długo schną.

Kattalinna Włóczkowo, drops merino (z merynosa, patrz ceny, im droższa tym lepsza), 10-12 motków.

Katy, Wowka, kamciaelcia, kattalinna, Sela, Magda33, Nynka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ale szaleje ten Twoj syn :o

A takie mam pytanie, on lezal duzo na brzuchu od malutkiego? :p

W ogole smieszne jest to, ze jedno dziecko juz staje, a inne jojczy na lozku i poddusza sie poduszka xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 20:52

Hoope, Nynka lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk najlepszego dla Basi.

Kattalina nie będę orginalna to nie z dzieckiem jest problem tylko z tobą ogarnij się puki czas bo cię kiedyś twoje własne dziecię znielubi ,teraz ona jeszcze nie rozumie ale za parę lat będzie się czuła wiecznie niewystarczająco dobra, a ty przedwcześnie osiwiejesz doszukując się dziury w całym. Doceniają ja za to co już umie a nie win nikogo za to czego nie potrafi ,nawet jak zacznie mówić w wieku 3 lat to co z tego ,Patryk zaczął chodzić jak mial18 miesięcy a Prezes pewnie będzie chodził jeszcze przed rokiem . Ula wogole nie jest zainteresowana swoimi stopami wogole ich nie podnosi chyba że po to żeby matkę w kąpieli ochlapać albo się w bujaki pobujać.

Awokado bleh, fuj i wogole wy to kiedyś jadlyscie ,przecież to paskudztwo ,tym można dzieci za kare karmić chociaż aż takie niegrzeczne to chyba nie sa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 20:54

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes bije rekordy :)

Pokazałam mężowi filmik Hoope, a on do mnie że ten dzieciak to dużo starszy od naszego, bo jego ręka jest taka jak Skrzacie udko :D

Kattalinna, myśl i kmiń :)

Witaj drugi okresie. Tak bardzo mi źleeeeeee, bo masohistycznie nie mam w domu czekolady....

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byliśmy w galerii
    Ponad 6h o.O
    Z dziećmi żeby nie było
    Patryk dal radę i Piotr bez drzemki
    Matka ma kurtkę zimową ba!!!dwie!!bo byl plaszczyk (długa kurtka) który wpadł w oko i po ktory wróciłam :) mam sweterki, koszule, bluzę
    Nie wierze
    Rozmiar 38 o.O jedno nawet w rozmiarze S...
    (Rok temu w ciąży nosiłam kurtkę 44/46 która oddaję teraz teściowej o.O ale nikt nawet nie widział że ja w ciąży. Teraz zamieszczę Piotra pod kurtka)
    Dzieci też mają swoje prezenciki
    Kochaja gości ;) i ja kocham takich gości
    Noszą,bawią...Patryka na rękach nie miałam od wczoraj????
    Chcą jutro jechać a ja mam w planach zatrzymac
    Druga szwagierka(siostra tej)obiecała po kolejnym nocowaniu dziś zjechać i zostać do niedzieli bo od nas rusza do Holandii...i co?i jest jak przewidziałam nie zjechała. Będzie w niedzielę na nocleg...

Wowka, kattalinna, Cola87, Fatalita lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki cudne
    Wszystkie obejrzalam, popodziwialam. Nasze forumowe cudaczki!! Wszystkie w normie, ponad normę, w dolnej normie, ale w normie
    Matki wariatki :D :D
    Wszystkie
    A hoope to troll
    Siedzi w forografii więc prezes(twarzy nigdy ni ma) to efekt celujacego fotomontazu :P

Hoope, kattalinna, Sela, Katy, Fatalita lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, lubię za udane zakupy w miłym rozmiarze i miłych gości, nie lubię za drugą szwagierkę.

Gdzie nam Mała Matylda znikła?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kopniaki. Przyznaję, zasłużone choć trochę na wyrost. Bo normalnie to ja nie bawię się w porównywanie i szukanie dziur w całym. Ostatnio mi siadło na głowę. No i pomogła mi w tym rodzona matka oraz osobista przyjaciółka. Zasiały mi wątpliwości a wiemy po Coli jak to działa... Przed chwilą obejrzałam na jakimś parentingowym kanale filmik z przeglądem półrocznika i Bożenka robi tak samo. Zamykam więc temat.

Hoope, zanim popełniłaś posta to powiedziałam mężowi, że jutro grzeję w mieszkaniu na maksa i dziecko z gołym tyłkiem pół dnia trzymam. Bez pieluchy najlepiej jej idzie fikanie. Póki co wiele razy słyszałam, żeby założyć skarpety bo ma zimne stópki. I tak codziennie zakładam i zdejmujemy ;-)

Czym się różni merino od baby merino? Drop to marka? Jak duże Ci wyszły te kocyki?

Wowka, na bank masz składniki na czekoladę ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:

Gdzie nam Mała Matylda znikła?
    To pytanie dziś też miałam zadać. I Fatalita coś umilkła.

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 1795 1796 1797 1798 1799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ