X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach black week na allegro ta chmurka do nauki raczkowania jest po 99,00. Gdyby ktoś był zainteresowany ;-)

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    BIDON CANPOL BABY
    Piotrek późno załapał, ale załapał
    plusy:
    tani (mam 5 szt)
    łatwo dpstepny
    długa zewnetrzna slomka
    dwa rozmiary
    tanie wymienne słomki (a to u nas mus-czesto Piter odgryza a nowa kosztuje około 3zł)
    patryk jeszcze nie załapał

Jeśli mowa o tym:
    Canpol%20Bidon%20sportowy%20ze%20skladan%20rurka%2056_109%20%20niebieski.jpg

to kupowałam dla starszej i też polecam. Nie ma dużo zakamarków, łatwo utrzymać w czystości, można porozbierać do mycia.

Dla Matyldy jednak na początek kupiłam taki sam, jaki Anastazja miała jako pierwszy, bo ma wygodne uchwyty dla dziecka.
    kubek_k15r.jpg

Potem przejdziemy też na Canpola :)

Sela wrote:
    Patk i dobrze mąż zrobił!

Feeva powiem Ci szczerze, że aż się boje teraz jakąkolwiek podać kaszke. Te wymioty mnie przerażają. Jeszcze jak nosem poszło i nie mógł złapać powietrza, to ja aż mokra z nerwów byłam. Jestem straszną panikarą.

Nie wiem jaka u was przyczyna, ale może na jakiś trop cię naprowadzę - moja starsza wymiotowała kaszką jak była za gęsta. Jakby puchło jej to w buzi, dźwigało ją i rzyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 22:06

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:

Tanda, wczoraj zastanawiałam się czy już Cię wywoływać czy jeszcze nadrabiasz :-D

Jestem, jestem. Postanowiłam sobie, że nadrobię wszystko i poczytuję od wczoraj po trochu zaległości. Już dobijam do końca :)
    Tak jak pisałam - raczkujące dziecko to jeszcze mniej czasu a raczej raczkujące + 3-latka do kompletu.
    Bo jak starsza raczkowała to sobie zabezpieczyłam pokój, pochowałam niebezpieczne rzeczy, pousuwałam potencjalne zagrożenia i jakoś to było. A teraz muszę ciągle pilnować czy starsza nie zostawi czegoś nieodpowiedniego w zasięgu. Jak ostatnio lepiła z ciastoliny i jej kawałek spadł to ułamki sekund i już była w małych rączkach, w drodze do jamy ustnej. Zadziałał mój refleks, przechwyciłam przez zjedzeniem ale to był moment. Ciągle przechwytuję i chowam a to jakieś pomniejsze zabawki, koraliki, mniejsze klocki itp.

kattalinna wrote:
    Majowa, dla mnie te herbatniki, biszkopty,jogurty,woda i co jeszcze "dla dzieci" to po prostu ściema i źródełko dla producentów. Jakbym miała dawać dziecku to te "dorosłe" bo to jeden czort w składzie.

Czasem nawet można znaleźć "zwykłe" jedzenie, które ma lepszy skład niż to dedykowane dzieciom.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mateńko. Skrzat dopiero usnął. Najpierw przymykał oczy, później marudził, przytulał i darł się. Przed 22 walnął kupę, że aż pielucha nie dała rady i trzeba było plukac dziecko pod kranem i łaskawie dał się ululać do snu. Padam na dziób.

Patk, co za dzień... I co za baba. Przynajmniej masz z głowy, i ją, i "prezenty".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 22:46

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna serio siuśki zębowe śmierdzą? Nie wiedziałam. Zobaczę jak będzie rano, sama nie wiem co robić.
    U nas zębów brak, a gryzie wszystko i wszystkich już jakiś czas. To może coś jest na rzeczy.

Tanda właśnie zrobiłam na początku gęstą i po łyżeczce dolałam wody. Niby zjadł pare łyżeczek, popił cycem i chlusnęło po 1min. I to 3 razy.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasze dzieci chodzą do pediatry czy do lekarza rodzinnego?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Tanda dziękuję za odpowiedź w sprawie krzesełka. Czy ono jest stabilne? Czy te kółka mają hamulce? Zastanawiam się między tym krzeselkiem a Kindrkraftem yummy i nie wiem, które wybrać. Żadnego nie widziałam jeszcze na żywo i raczej nie zobaczę przed zakupem... ehhhh

Jest bardzo stabilne, kółka mają blokadę. Ja kupowałam w ciemno, kinderkrafta niestety na żywo nie widziałam, nie potrafię porównać.

Sela wrote:

Tanda mój jakoś średnio pije ze słomki :-(

Daj mu jeszcze czas, jak pije to się już nie oduczy a z czasem dojdzie do wprawy :)
    Matylda jednak starsza o miesiąc.

Hoope wrote:
    Dziewczyny, czy Wasze dzieci chodzą do pediatry czy do lekarza rodzinnego?

Pediatra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 23:24

Sela lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku cierpie na bezsenność...Już drugą noc, wczoraj się zmuszalam to tylko glowa mnie rozbolala, dzisiaj czekam na sen.
    Dzieć właśnie zjadl kolejną kolacje i śpi...

Sela u nas pediatra mówi, zęby nie idą...dwa dni później pierwszy, trzy dni później drugi ;)

Tanda niebstrasz bo ja planuje drugie niebawem, a i tak sie boję czy ogarne ten mój mały świat z dwójką krzykaczy...

Ja postankwilam nie zmuszać młodego do spania o tej i o tej godzinie bo tobstrata czasu, nerwów i sił w kregoslupie...dzisiaj padl 21:40, ale zasypiabie wtedy błyskawiczne.

Rany Patk jakbw teleboweli jakieś, tego szwagra jakbym kopnela w odwłok...co za ludzie, współczuję Ci.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-) u nas impreza od godziny a Wy śpicie? Wbijajcie, niemowlę twierdzi, że jest super.

Sela, serio. Nie wiem czy zawsze u wszystkich dzieci. U nas była różnica.

Pediatra.

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też pobudka 5:50.
    I też jest super,bo chyba wyspana, piszczy tak że zaraz sąsiedzi będę w ściany albo drzwi walić. Mąż ma dziś wolne, zabiera ja do drugiego pokoju, Ja idę spac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 08:41

kattalinna lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My zaspaliśmy do szkoły więc szalony poranek jak to w takiej sytuacji, ojciec pojechał odwiedź dzieci a my sobie polegujemy w ciepłym łóżeczku bo zimno że nie wiem co, ja ciepłolubna jestem więc narazie to jeszcze toleruje ta pogodę bo śnieg i ładnie ale niedługo będę psioczyc że kto wogole wymyślił tą porę roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 08:09

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope u nas to lekarz rodzinny ale on jest lekarzem dziecięcym i neonatologiem poza przychodnia ma oddział dziecięcy i bada noworodki na polozniczym

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.

Pediatra, który został rodzinnym, bo ja też do niego należę, od urodzenia :D przychodnia typowo dla dzieci, żadnych emerytów.

A w ogóle to właśnie wstajemy. No ale Skrzat usnął po 22, więc na to liczyłam.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zmienić dzieciom lekarza. Poczytałam, nie chcę rodzinnego. Przy okazji dobrej zmiany okazało się, że u nas w mieście nie ma pediatry godnego polecenia. Albo lekarze rodzinni albo pediatrzy do których nie poszłabym z psem. Co robić, co robić.

Noc z głowy. Wczoraj dowiedziałam się rzeczy tragicznej. Nawet nie wiem czy Wam pisać. Nie dotyczy mnie ale nie zmienia to tragizmu całej sytuacji.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja rodzinna to pediatra
    wczesniej przyjmowali tylko dzieci, potem dorosłych jako rodzinni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry..

My tez do pediatry chodzimy :p

A wlasnie ja Wam zapomnialam wczoraj napisać, ze moja szwagierka sie dowiedziala po 2 miesiacach meczenia sie przy kp, ze jej coreczka ma za krotkie wedzidelko...W szpitalu nie zauwazyli, polozna nie zauwazyla, pediatra tez nie..Dopiero doradczyni laktacyjna ja uswiadomila xx No masakra :/ Biedne dziecko...

U nas noc masakra...pobudka o 6, ledwo sie go udalo jeszcze uspac do prawie 8 xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i czolem.

Hoope, az sie boje...
    My tez do pediatry.!

Patk, dobrze tak tesciowej. Co to za prezent i co to w ogole za kobieta, dramat.

I znowu zapomnialam co mialam napisac -.-

Zgnilizna u nas, nici ze spaceru, matka nie ma ochoty.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Dzień dobry ;-) u nas impreza od godziny a Wy śpicie? Wbijajcie, niemowlę twierdzi, że jest super.

Sela, serio. Nie wiem czy zawsze u wszystkich dzieci. U nas była różnica.

Pediatra.

Patryk imprezowal z Bozenka od 5 20 do 6 40.

Gadacie o smierdzacych siuskach, a co ze smierdzacymi bakami, ale takimi innymi. Nie wiem jak je opisac nie smierdza jak baki tylko tak inaczej

kattalinna lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, Bożenka strzelała do tej pory bąki w jednej linii aromatycznej z kupą - prażonego słonecznika ;-) pewnie teraz będzie inaczej im bardziej zmieniamy dietę - wszak to zależy od tego co jemy.

Przy okazji tematu rozszerzania:
    1. Burak przetarty zostaje lekko grudkowaty?
    2. Dawała któraś jarmuż? Mam własny z dobrego źródła i korci. Tylko to kapustne więc nie wiem czy nie lepiej odczekać. Chociaż kalafior i brokuł też wzdymające a się daje szybko.

Edit: Patk, jak Wasza hula kula? Nasza od wczoraj dostała głos... Jeszcze nie nie irytuje AŻ tak bardzo, pewnie przez to że jest po angielsku ;-)
    A w temacie rodziny Twojego męża to zastanawiam się jak on się uchował tam normalny taki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 09:33

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Tak, ale delikatnie,
    2. Nie, bo sama nie lubię, nie mam i nie kupuję.

Ten gołąbek i rosół z niego to jedna wielka porażka. Nie polecam. A mam jeszcze 7 połówek :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 09:40

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1817 1818 1819 1820 1821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ