Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pawojoszka, no właśnie wyszła szarawa woda z dziwnym posmakiem, a nie rosołek. Chciałam obrać też mięsko z gołąbka, ale było ciemne, łykowate i smakowało jakby wątróbką
może te co dostałam były karmione czymś podłym i to mięsko i wywar ma dziwny zapach i posmak?
Jeszcze pozostaje wytłumaczenie, że coś źle zrobiłam. Ale co można poplatac w gotowaniu mięska w wodzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 10:10
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry.
My chodzimy do pediatry.
Wstaliśmy o 7.45,zebraliśmy się i jedziemy na szoping do galerii, mając na uwadzę to że mieszkamy na wygwizdowie zapewne wrócimy późnym popołudniem.
Może w końcu kupię sobie jakieś jeansy, mam 1 w które wchodzę,ale są opięte. Zaglądam rano do szafy i mówię do męża: nie mam się w co ubrać,a mąż mnie pyta co robiłam z tymi wszystkimi spodniami sprzed ciążypoza tym że wybijają mi się w brzuch to w sumie są ok
Miłego dnia -
nick nieaktualnyPatk i masz spokój. Prezent zrobiła jak trza. Irytuje mnie jak ktoś daje dziecku zniszczone, brudne! rzeczy.
Katalina zapomniałam napisać,po praniu siostra szczeniaczka daje radę, tylko ucho przestało działać,ale ogólnie jest ok.
Wczoraj skusiłam się i dałam brokuł,kuupa jechała na kilometr. Czy w normie są 2-4 kuupy dziennie? Nie wiem czy moja nie robi za dużo, Wasze dzieci raz na kilka dni. Muszę lekarki zapytać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 10:52
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Ulka to wywrotowiec zaczyna pełzać na plecach ,podnosi dupkę i odpycha się nogami mam nadzieję że raczkować będzie jednak właściwą stroną.
Majowa ja nie liczę kup ale też jest kilka zazwyczaj puki są normalne nie przejmuje się ilością no chyba że nie robi kilka dni albo ewidentnie brzuszek dokucza ,ale Ula jest jeszcze w dużej mierze na piersi więc kupy mogą być częściej niż przy rozszerzonej diecie
Woowka gołębia jadłam chyba raz bo kiedyś mieliśmy i właśnie tak to wyglądało więc chyba tak to ma być
Kamcia współczuję oby to nie początek infekcji jakiejś u nas jest epidemia wirusowego zapalenia płuc rok temu też było dużo przypadków ,taki czas. ZdrówkaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 11:10
kamciaelcia, MajowaMamusia lubią tę wiadomość
-
Majowa, dzięki za cynk. Może też zaryzykuję bo nijak nie chce mi się zabierać do prania ręcznego. Niczego ręcznie nie piorę - od tego mam odpowiedni program w pralce
a jak nie będzie działać to dla mnie lepiej, mniejsza szansa na to żeby oszaleć od tych wszystkich dźwięków;-)
A co do kupy - myślę, że jeśli nie jest to biegunka to 2-4 są też ok. Dorosłym też się zdarza. Ewentualnie podaj gotowaną marchewkę (?)
Kamcia, czemu melanina nie?
Edit: Pawojaszka, moja Bożenka też na plecach pełza. Ostatnio wokół własnej osi albo w bok się przemieszczaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 11:13
MajowaMamusia lubi tę wiadomość
-
Nynka wrote:Tanda niebstrasz bo ja planuje drugie niebawem, a i tak sie boję czy ogarne ten mój mały świat z dwójką krzykaczy...
Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo
Mimo wszystko polecam taką różnicę wieku (u nas dokładnie 2,5 roku). Chciałam nawet mniejszą, z majówek to chyba tylko jangwa tu przyszła z tego wątku na ovu co ja ale nam znikła więc nie potwierdzi niestety, ale staraliśmy się trochę ponad rok o drugie dziecko (o dziwo pierwsze wyszło za pierwszym cyklem).
Ale finalnie cieszę się, że wyszło jak wyszło, bo akurat jak byłam w ciąży to starsza weszła w taki etap, że zaczęła dużo więcej rozumieć.D_basiula, Mała Matylda, jangwa_maua, Nynka lubią tę wiadomość
Matylda
-
Kattalinna, super ten zestaw
i znowu zakupoholizm walczy ze zdrowym rozsądkiem, bo już mam dwa zestawy do jedzenia
Majowa, Skrzat robi kilka kup. Nie wiem dokładnie ile, bo nie liczę, ale ze 4 pewnie będą.
Gotowana marchewka u niego zagęszcza, ale nie zmniejsza częstotliwości. Kupy i tak są gęste, bo marchewka jest składnikiem prawie każdej zupki
Kamcia, oby nic się nie rozwijało u Patryka... A jak Twoje zdrowie i Piotra?
Katy, że sam usnął?fajny jest
dzisiaj u nas na noc ta sama piżamka była
Pawojoszka, to mała cwaniarakażdy sposób jest dobry
Kattalinna, to jednak leżenie na plecach nie jest takie złe?kattalinna, Katy lubią tę wiadomość
-
MajowaMamusia wrote:Wczoraj skusiłam się i dałam brokuł,kuupa jechała na kilometr. Czy w normie są 2-4 kuupy dziennie? Nie wiem czy moja nie robi za dużo, Wasze dzieci raz na kilka dni. Muszę lekarki zapytać.
U nas od rozszerzenia diety jest bardzo różnie, raz jedna na 3 dni po czym wychodzi plastelinka na raty, innym razem 3-4 dziennie, ale dla mnie to w normie póki kupa nie przybiera formy biegunki (czyli bardzo wodniste, strzelające, pieniste, śmierdzące itp). Raczej to zależne od tego co zje, jedne produkty zapierają, inne przeganiają lekko.Matylda
-
Matylda leżąc na plecach potrafi trzema ruchami uciec z pieluchy, rzuca się tak śmiesznie do góry odpychając nogami. Przewijanie to teraz sport ekstremalny i nie - pieluchomajtki też się nie sprawdzają, a wręcz trudniej jest. Zwłaszcza jak tyłek trzeba posmarować.
Wymiata tak jak Mania wszędzie tam, gdzie mało pola do raczkowania, czyli np. w łóżeczku, aż całe trzeszczy, w gondoli - aż cała jeździła po pokoju, dlatego przymusowo przesiedliśmy się już do spacerówki, bo wkładanie jej do gondoli stało się niebezpieczne.Sela lubi tę wiadomość
Matylda
-
Wowka, czasem złe. Ale jak sobie przypomni, że ma nogi (najczęściej mama musi je uwolnić w tym celu
) to już jest fajniej bo można się bawić stopami, a przy okazji też obrót wykonać. Ale jak nie ma nastroju to leży jak kłoda i już
Skoro walczysz z zakupoholizmen to tylko bez słowa zostawię, bo chyba kiedyś chciałaś http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7151429634
Edit: i jeszcze tylko to: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7651028496
Edit: no nie mogłam... Świetną ksywę dziecku wybraliście, rozwojowahttps://allegro.pl/kategoria/dziecko?string=Rekin&order=m&bmatch=baseline-bab-1-5-0725
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 11:58
Wowka lubi tę wiadomość
-
Bączek
Akurat ostatnio moja mama mówiła, że widziała w lokalnym sklepie i mamy w programie przejść się tam, jak będzie ciut ładniejto absolutny must have
teraz puszczam taką okrągłą grzechotkę, a Rekinu szaleje i łapie
bardziej zainteresowany tym niż tym grającym krabem
Haha, ile rzeczy z Rekinamigra w łowienie rybek z brzucha
kattalinna lubi tę wiadomość
-
teraz po nurofenie ładnie temp spadła
oby nie infekcja
Piotrek od poprzedniej nocy pokasłuje, ale nie jest to jakieś tragiczne, męczace...u Patryka nic a nic poza tą temperaturą
kattalinna
bo "coś" się dzieje z melaminą pod wpływem wyższej temp, coś niefajnego, nie wnikałam w szczegóły bo takich naczyń nigdy nie posiadałam
do zimnego może byćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 12:49
-
Bardzo ucieszył mnie ten bączek. Taki normalny
muszę sprawdzić w swoim lokalnym choć podejrzewam, że będą te nowomodne z wodotryskami. A ma być najprostszy
Nieśmiało już to napiszę... Chyba drugie półrocze życia zaczynamy z nowym oprogramowaniem. Trzeci dzień z rzędu poranna drzemka trwa, właśnie zaczyna się trzecia godzina. Nie wiem, nie protestuję, nic nie robię w domu żeby nie budzić - odpoczywam -
kamciaelcia wrote:kattalinna
bo "coś" się dzieje z melaniną pod wpływem wyższej temp, coś niefajnego, nie wnikałam w szczegóły bo takich naczyń nigdy nie posiadałam
do zimnego może być