X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woowka czemu porażka? Bo jeśli ci chodzi o smak to on jest bez smaku i rosołek też tak ma być jego się daje dzieciom i chorym ze względu na walory dietetyczne nie smakowe

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, no właśnie wyszła szarawa woda z dziwnym posmakiem, a nie rosołek. Chciałam obrać też mięsko z gołąbka, ale było ciemne, łykowate i smakowało jakby wątróbką O.o może te co dostałam były karmione czymś podłym i to mięsko i wywar ma dziwny zapach i posmak?

Jeszcze pozostaje wytłumaczenie, że coś źle zrobiłam. Ale co można poplatac w gotowaniu mięska w wodzie? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 10:10

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, z innej beczki. Masz już? Jak nie to jest okazja :-) http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7644621283

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina te baczki nie maja nic wspolnego z rozszerzaniem diety. One zdarzaly sie juz wczesniej. One nie maja typowego zapachu bakow

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odradzam melanine (z teorii-nie doswiadczenia i wiekszej wiedzy)
    my uzywamy nasze codzienne naczynia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    My chodzimy do pediatry.
    Wstaliśmy o 7.45,zebraliśmy się i jedziemy na szoping do galerii, mając na uwadzę to że mieszkamy na wygwizdowie zapewne wrócimy późnym popołudniem.
    Może w końcu kupię sobie jakieś jeansy, mam 1 w które wchodzę,ale są opięte. Zaglądam rano do szafy i mówię do męża: nie mam się w co ubrać,a mąż mnie pyta co robiłam z tymi wszystkimi spodniami sprzed ciąży :D poza tym że wybijają mi się w brzuch to w sumie są ok XD
    Miłego dnia :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk cosik ma podwyzszona temp :/

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk i masz spokój. Prezent zrobiła jak trza. Irytuje mnie jak ktoś daje dziecku zniszczone, brudne! rzeczy.

Katalina zapomniałam napisać,po praniu siostra szczeniaczka daje radę, tylko ucho przestało działać,ale ogólnie jest ok.

Wczoraj skusiłam się i dałam brokuł,kuupa jechała na kilometr. Czy w normie są 2-4 kuupy dziennie? Nie wiem czy moja nie robi za dużo, Wasze dzieci raz na kilka dni. Muszę lekarki zapytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 10:52

kattalinna lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka to wywrotowiec zaczyna pełzać na plecach ,podnosi dupkę i odpycha się nogami mam nadzieję że raczkować będzie jednak właściwą stroną.

Majowa ja nie liczę kup ale też jest kilka zazwyczaj puki są normalne nie przejmuje się ilością no chyba że nie robi kilka dni albo ewidentnie brzuszek dokucza ,ale Ula jest jeszcze w dużej mierze na piersi więc kupy mogą być częściej niż przy rozszerzonej diecie

Woowka gołębia jadłam chyba raz bo kiedyś mieliśmy i właśnie tak to wyglądało więc chyba tak to ma być

Kamcia współczuję oby to nie początek infekcji jakiejś u nas jest epidemia wirusowego zapalenia płuc rok temu też było dużo przypadków ,taki czas. Zdrówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 11:10

kamciaelcia, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, dzięki za cynk. Może też zaryzykuję bo nijak nie chce mi się zabierać do prania ręcznego. Niczego ręcznie nie piorę - od tego mam odpowiedni program w pralce ;-) a jak nie będzie działać to dla mnie lepiej, mniejsza szansa na to żeby oszaleć od tych wszystkich dźwięków;-)

A co do kupy - myślę, że jeśli nie jest to biegunka to 2-4 są też ok. Dorosłym też się zdarza. Ewentualnie podaj gotowaną marchewkę (?)

Kamcia, czemu melanina nie?

Edit: Pawojaszka, moja Bożenka też na plecach pełza. Ostatnio wokół własnej osi albo w bok się przemieszcza :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 11:13

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil tez tak pelza na plecach:p

A tu on w akcji, pol minuty pozniej juz spal xd

https://youtu.be/7p6jVHH4whM

Wowka, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Tanda niebstrasz bo ja planuje drugie niebawem, a i tak sie boję czy ogarne ten mój mały świat z dwójką krzykaczy...

Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo XD
    Mimo wszystko polecam taką różnicę wieku (u nas dokładnie 2,5 roku). Chciałam nawet mniejszą, z majówek to chyba tylko jangwa tu przyszła z tego wątku na ovu co ja ale nam znikła więc nie potwierdzi niestety, ale staraliśmy się trochę ponad rok o drugie dziecko (o dziwo pierwsze wyszło za pierwszym cyklem).
    Ale finalnie cieszę się, że wyszło jak wyszło, bo akurat jak byłam w ciąży to starsza weszła w taki etap, że zaczęła dużo więcej rozumieć.

D_basiula, Mała Matylda, jangwa_maua, Nynka lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, super ten zestaw :D i znowu zakupoholizm walczy ze zdrowym rozsądkiem, bo już mam dwa zestawy do jedzenia ;)

Majowa, Skrzat robi kilka kup. Nie wiem dokładnie ile, bo nie liczę, ale ze 4 pewnie będą.

Gotowana marchewka u niego zagęszcza, ale nie zmniejsza częstotliwości. Kupy i tak są gęste, bo marchewka jest składnikiem prawie każdej zupki :)

Kamcia, oby nic się nie rozwijało u Patryka... A jak Twoje zdrowie i Piotra?

Katy, że sam usnął? :) fajny jest :) dzisiaj u nas na noc ta sama piżamka była :D

Pawojoszka, to mała cwaniara :D każdy sposób jest dobry :D

Kattalinna, to jednak leżenie na plecach nie jest takie złe?

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Wczoraj skusiłam się i dałam brokuł,kuupa jechała na kilometr. Czy w normie są 2-4 kuupy dziennie? Nie wiem czy moja nie robi za dużo, Wasze dzieci raz na kilka dni. Muszę lekarki zapytać.

U nas od rozszerzenia diety jest bardzo różnie, raz jedna na 3 dni po czym wychodzi plastelinka na raty, innym razem 3-4 dziennie, ale dla mnie to w normie póki kupa nie przybiera formy biegunki (czyli bardzo wodniste, strzelające, pieniste, śmierdzące itp). Raczej to zależne od tego co zje, jedne produkty zapierają, inne przeganiają lekko.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda leżąc na plecach potrafi trzema ruchami uciec z pieluchy, rzuca się tak śmiesznie do góry odpychając nogami. Przewijanie to teraz sport ekstremalny i nie - pieluchomajtki też się nie sprawdzają, a wręcz trudniej jest. Zwłaszcza jak tyłek trzeba posmarować.

Wymiata tak jak Mania wszędzie tam, gdzie mało pola do raczkowania, czyli np. w łóżeczku, aż całe trzeszczy, w gondoli - aż cała jeździła po pokoju, dlatego przymusowo przesiedliśmy się już do spacerówki, bo wkładanie jej do gondoli stało się niebezpieczne.

Sela lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, czasem złe. Ale jak sobie przypomni, że ma nogi (najczęściej mama musi je uwolnić w tym celu ;-) ) to już jest fajniej bo można się bawić stopami, a przy okazji też obrót wykonać. Ale jak nie ma nastroju to leży jak kłoda i już ;-)

Skoro walczysz z zakupoholizmen to tylko bez słowa zostawię, bo chyba kiedyś chciałaś http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7151429634 ;-)

Edit: i jeszcze tylko to: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7651028496

Edit: no nie mogłam... Świetną ksywę dziecku wybraliście, rozwojowa :-D https://allegro.pl/kategoria/dziecko?string=Rekin&order=m&bmatch=baseline-bab-1-5-0725

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 11:58

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bączek <3

Akurat ostatnio moja mama mówiła, że widziała w lokalnym sklepie i mamy w programie przejść się tam, jak będzie ciut ładniej :) to absolutny must have :D teraz puszczam taką okrągłą grzechotkę, a Rekinu szaleje i łapie :D bardziej zainteresowany tym niż tym grającym krabem :D

Haha, ile rzeczy z Rekinami :D gra w łowienie rybek z brzucha :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz po nurofenie ładnie temp spadła
    oby nie infekcja
    Piotrek od poprzedniej nocy pokasłuje, ale nie jest to jakieś tragiczne, męczace...u Patryka nic a nic poza tą temperaturą

kattalinna
    bo "coś" się dzieje z melaminą pod wpływem wyższej temp, coś niefajnego, nie wnikałam w szczegóły bo takich naczyń nigdy nie posiadałam
    do zimnego może być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 12:49

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ucieszył mnie ten bączek. Taki normalny :-) muszę sprawdzić w swoim lokalnym choć podejrzewam, że będą te nowomodne z wodotryskami. A ma być najprostszy :-)

Nieśmiało już to napiszę... Chyba drugie półrocze życia zaczynamy z nowym oprogramowaniem. Trzeci dzień z rzędu poranna drzemka trwa, właśnie zaczyna się trzecia godzina. Nie wiem, nie protestuję, nic nie robię w domu żeby nie budzić - odpoczywam :-D

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    kattalinna
    bo "coś" się dzieje z melaniną pod wpływem wyższej temp, coś niefajnego, nie wnikałam w szczegóły bo takich naczyń nigdy nie posiadałam
    do zimnego może być
    W chińczykach serwują gorące i jest git. Chyba że coś się wytwarza. No i dziecku gorącego się nie daje tylko ciepłe. Ale sprawdzę.

age.png
‹‹ 1818 1819 1820 1821 1822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ