Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kattalinna fajnie takie zajęcia. Prezes boi się obcych i każdą taką obcą wizytę drze się i płacze. Z drugiej strony dzięki temu nie mam tabuna wizytujących
Krzesełko przyklapnięte, tak, rośnie z dzieckiem. Z drewna. Fajne opinie. Moje ręce, mój kręgosłup odpoczną chociaż w kuchni.
Monika oby ta godzina wystarczyła. Ja czuję, potrzebuję dnia a nie godziny.
Berbecia o takiego dentystę mi chodzi! Cena jeszcze mnie interesuje
Feeva Safety Timba, a dla bogatych Stokke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 12:57
kattalinna lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Sela powodzenia na szczepieniu z katarkiem też można szczepić ,w UK szczepią i z katarem i kaszlem jak tylko gorączki nie ma bo inaczej to by nigdy nie wyszczepili bo tam dzieci wiecznie usmarkane chodzą.
Mycha fajnie że byłaś na zajęciach sama bym poszła ,muszę się dowiedzieć czy jest jakiś kurs może gdzieś u nas.
Na pewno że spokojna głowa łatwiej znaleźć sposób na małego buntownika a często musimy działać tu i teraz kiedy jest akcja i musimy podejmować mądre decyzje do tego potrzeba wypoczętej głowy . U nas ostatnio problemy z Asia bo nic nie chce robić w szkole nawet książek nie wyjmie z plecaka ,w domu nie mam problemu ale do szkoły z nią nie pójdę przeciez . Ustaliliśmy z panią że jak będzie niegrzeczna to jej pani za kare zada pisanie ,jak jej wczoraj zadała to biedna do 21.30 pisała i płacz był ale dziś wzorowa uczennica . Potrzeba mi pomysłów i rozwiązań muszę popytać może jakaś pedagogika albo psychologia dziecięca zaocznie tylko kiedy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 13:02
Sela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWowka bardzo ładne imię, dałam sobie tak na bierzmowanie
mam kuzynke Olgę,ale wszyscy mówimy do niej Ola. Swoją drogą zawsze się zastanawiałam co ma Aleksandra do Oli? Bardziej pasuje Ala.
Dostałam 5 gołębi dla Zuzi, na szczęście obronione. Jutro robię rosół z kaszą jaglaną, dajcie jakieś pomysły co zrobić z gołębia. Dziecko może tylko 10g mięsa dziennie?
Wowka gotowałas osobno mięso i osobno warzywa? Mięso z kością?
Katalina też jestem wyrodna matka bo kładę Zuzie spać i idę do drugiego pokoju, jedynie nasłuchuje czy nie płacze. Wcześniej się schizowałam, teraz tez czasami się martwię czy nic jej nie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 13:12
kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja szukałam prywatnie psychologa ale kurcze nie widzi mi się jeździć ponad 60 km na spotkanie. Znajoma napisała na fb ze są takie zajęcia. Pomyślałam ze pojdę i zobaczę. Zajęcia są darmowe. Było ok 15 mam i 1 tata. Jak na moją małą mieścinę wydaje mi się że to dużo. Opisałam całą sytuację, może nie do końca ale najważniejsze rzeczy. Doradziły abym chociaż raz w tyg. wygospodarowała chociaż godzinę dla siebie. Niby mało, krótko ale faktycznie odkąd urodził się Michał sama byłam 4h tak to zawsze albo z jednym dzieciem albo z dwójką. Najgorsze to całe to zmęczenie nocne które trwa od ponad 3 miesięcy potęguje moją frustrację w ciągu dnia. Już jedne zajęcia dały mi wiele do myślenia. A jest 15 spotkań. Kocham męża nad życie ale okazuje się że pomaga, ale za mało. Jest jeszcze konflikt: teściowa, ja i mąż ale tego już nie omawiałyśmy. Padły tylko słowa które dały mi wiele do myślenia. Zobaczymy jak to się dalej potoczy...
-
Hoop za wyrwanie zeba 50 zl i pudeleczko na ząbka w ksztalcie ząbka a plombowanie 100 zl i zabawka do wyboru.
Moj syn tak lubi tam chodzić ze pyta sie kiedy pojdzie. Ostatnio 4 zeby mu robila narazWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 13:37
kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość
-
Co do pomagania chlopa to trudno z tym jest. Moj to najlepiej by do garazu uciekał zeby tylko nie pomoc. U nas tez byl konflikt na tym tle tylko moj maz stwierdzil ze to ja chcialam dziecka ale go prostuje. Szantaż dobrze dziala albo pomagasz i masz sex albo nie pomagasz ja jestem padnieta i brak seksu.
-
Ja jak bylam mala to musiala mi wystarczyc naklejka dzielny pacjent od dentysty :p
Byla przed chwila tesciowa i oczywiście Kamila na rece wziela zeby sobie ponosic, to mowie do chlopaka, ze ona ponosi chwile, a potem ja muszę pol dnia xd I zwrocil jej uwage, oczywoscie nie specjalnie sie przejela..
Edit. Ile moge trzymac w zamrazarce zupke dla Kamila? Zrobiona przeze mnie xdWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 14:00
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3bde319c221.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc2e156febc4.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae300253db84.png
A to my. Co ubieracie pod spiworek przy - 5?
Ja sie ciesze, ze chodze na kurs. Mam dwa razy w tyg czas dla siebie.
Katy, Feeva, kattalinna, MonikaJ, Wowka, Hoope, kamciaelcia, MajowaMamusia, pawojoszka, Sela, Cola87, Nynka, D_basiula, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Kattalinna faktycznie, moje niedopatrzenie
Ślicznie Bożenka gada :*
Jakbym Manię z samego rana słyszała, tylko zamiast baba jest tatatata albo dadada
A mama gdzie
Kwiatkowa Patryczek śliczny :*
Ja dziś nie wychodziłam, bo rano Mania usnela zanim zdążyłam się ogarnąć, a potem miałam teoche roboty i się nie udało dziś.
Jak wychodzilysmy na - 2 to założyłam jej rajstopy, dresy, wełniane kapcie (fb Pan Gryzak - cudne!!), na górę body na długi, bluza, kurtka gruba i czapka. Rękawiczek nie zakładałam bo po 1 w kurtce są długie rękawy i i tak ma łapki schowanea po drugie chowam jej pod śpiwór.
Jutro ma być -3 w ciągu dnia to zobaczymy. Muszę kupić w końcu mufke...
Tak Mani smakuje moj kompocik z jablek
https://youtu.be/dx4TZRW8FlE
A tu z dzisiaj
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f1538c6ff33.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 15:27
Wowka, Kwiatkowa24, Hoope, MajowaMamusia, kamciaelcia, kattalinna, Katy, Sela, Berbecia, Patk, pawojoszka, Cola87, Nynka, D_basiula, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaki Patryś uroczy
Mania smakoszka kompotu, jeju jak ona pije,a słodzony ten kompot? Moja wode/herbatkę koperkową/kompot z jabłek pije przez cały dzień max 30ml, jedynie jak zrobiłam z wyciskarki sok jabłko/marchewka/banan i rozrobiłam z wodą to wypiła więcej, bardzo jej smakowało, ale codziennie nie chce mi się rozkładać całej maszyny.
Mój dentysta szaleje, najpierw brał 130zł, potem 150, a teraz 200- taka podwyżka w ciągu 2 lat. Bardzo fajny jest i ma mnóstwo klientów, więc pewnie dlatego sobie takie ceny dyktuje, szkoda, muszę innego szukać. -
Majowa, ja mam podzielone na połówki i najpierw ugotowałam wywar na takiej połówce, później ja wyjęłam i włożyłam warzywa.
Dzieci cudne
A w taki dzień jak dziś, u mnie -2 ale ładne słonko, na jak długo chodźcie na spacery? My byliśmy 1h10min i myślę czy nie za długo... -
nick nieaktualny
-
Feeva mama jest u Prezesa
To jest takie samo jęczenie tylko mamamama oszaleć można.
Kwiatkowa pięknie mu w tych błękitach!
Właśnie wymyśliłam, że kupię matę do ćwiczeń a nie dla dzieci, bo jest grubsza. Aż 4 mm. Dobry pomysł?
Przyszedł śpiworek, niech to szlag graco trafi, nie ma niczego czym mam przypiąć go do wózka, dosłownie niczego! Ślizga się jak po lodzie. Ale zła jestem. Dobrze, że grosze kosztował. I co ja mam teraz z tym badziewiem zrobić.
Feeva te oczka mówią do mnie. Wiesz co one mówią? Matka, będziesz miała przerąbane!❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyWowka dzięki, a co na nim gotujesz?
My dzisiaj byłyśmy tylko 30 min na spacerze, bo widziałam, że Zuzia zaraz uśnie, a dreptać mi się już nie chciało, bo pizga.
Hoope gdzieś czytałam, ze mat do ćwiczeń nie powinno się stosować do zabaw dla dzieci, dlaczego- nie pamiętam. -
Mania cudna
Feeva, u nas już też czasem mamama choć bardziej to mamabama wychodzi
Wowka, byłyśmy prawie 1,5h dziś. Też czasem mam takie rozkminy ale dziś nie bo przez słońce było przyjemnie.
Jeszcze nie wyciągnęłam śpiwora. Wkładam Bożenę w kombinezon w tym czym akurat jest, dziś długie body i spodnie z lidla. Przykrywam kołderką i na to przykrywka do wózka. Pod plecki kocyk. Ale my ciągle w gondoli.
Hoope, sprzedaj za stówkę
Edit: ciągle zapominam: był dziś przewrót z brzucha na plecychyba magia nowej maty. Byłam obok ale zobaczyłam efekt końcowy i zdziwienie Bożenki
Ps. Wowka, dziś dwa razy spaliłam marchewkę, to dopiero mistrzostwo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 16:32
Wowka, Sela lubią tę wiadomość
-
Majowa, marchewka, pietruszka i ziemniak, albo kasza. I doprawiam koperkiem lub natką.
Kattalinna, u nas identyko zestaw, nawet spodenki z lidla były
Edit, gratulacje dla Bożenki najnowszego skillaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 16:44
kattalinna, MajowaMamusia lubią tę wiadomość