X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka dziś coś na kształt "blablabla" mówiła ;-)

Wowka, ja chyba jutro z Kortezem posiedzę. Oczywiście po tych wszystkich przebojach 0-2 ;-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy u nas stałych godzin spania nie ma. Wszystko zależy o której wstanie, i ile trwaja drzemki. Kładę po prostu kiedy jest śpiący. Np dzisiaj obudził się przed 8, spał 9:40-10:20. 12-13:30. 15:30-16:30. Krótkie te drzemki cały dzień był niedospany. Chciał spać już po 19. Padł 20 bez jedzenia.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bry,

Powitałam dzień mega bólem brzucha i wymiotami. O masakra. Pomoc mężowa jeszcze tylko pół godziny...

A dziś Rekinu kończy 7 miesięcy.

Igorku, najlepszego! Nie dorastaj za szybko :)

Feeva, Nynka, D_basiula, Mała Matylda, Mycha666, Magda33 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, co Cię dopadło? :-( Zdrowia dla Ciebie i uściski dla Rekina:-*

Igorku, dla Ciebie też wystarczy :-*

U nas chyba reakcja na jedzenie :-( tylko tak wprowadzałam wszystko, że nie dojdę od czego :-( Ma takie suche placki na łokciach po zewnętrznej stronie, na lewej większy, na prawej mniejszy. Na lewej lekko zaróżowione, na prawej jeszcze nie. Odkryłam po dotyku bo tak to nie widać prawie. Myślicie, że to od glutenu może być?

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy dziekujemy!

Wowka, zdrowia! Co to, jakas grypa zoladkowa?

Kattalina, moj takie ma, jak dotykam, wtedy mial takie suche placki mocne i okazalo aie ze to AZS.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna Mania takie placki na rekach miała po moreli. I na brodzie. Coś Bozenke ewidentnie uczulilo.

Wszystkiego dobrego dla jubilatow! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 09:12

J.S lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, mam nadzieję, że to jednak tylko reakcja na jedzenie :-(

Dzięki Feeva, będę obserwować. Najgorsze, że nie wiem czy to teraz wyskoczyło czy było wcześniej, nie wiem co odstawiać :-(

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Rekina i Igorka wszystkiego najleoszego :* Wowka dużo zdrowka! Mnie ostatnio też coś muli i jakoś niedobrze. Może jakiś wirus panuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 09:22

J.S, Wowka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze faktycznie tez byc przez gluten. Obserwuj, moze miala to wczesniej, kazda taka sucha plamke lekarz kazal mi nawilzac nawet do 5 razy dziennie.

Rekinku, Tobie tez wszystkiego najlepszego, rosnij zdrowo ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 09:23

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O sto lat dla wszystkich :* <3
    Katalina Z tymi zmianami na tle alergicznych to podobno dopóki nie są to zmiany zaostrzone i bez biegunek to nie ma powodów do niepokoju. Taka informację ostatnio dostałam od mojej pediatry bo Baśka z kolei dostała lekkich krostek na buzi. I też poleciałam od razu, a ciągle myślałam co mogło uczulić, bo też daje wszystko. Niby organizm może na wszystko reagować w taki sposób lekki. No ale to akurat opinia mojej lekarki. Pewnie co lekarz to inna opinia. Moja z kolei mi mówiła żebym dawała narazie do ok roku tylko żółtko bo białko praktycznie nie ma jakichś wyjątkowych wartości a bardzo uczula. Także widzisz sama że trudno o jednoznaczną odpowiedź.

W ogóle wracając do Domagamy. To postaram się nagrać jak Basia reaguje na jedną jego piosenkę. Nie wiem czy to dlatego że często ta pierwsza płyta leciała jak się urodzila. Ale dosłownie jak tylko usłyszy to taki banan na buzi że szok.

Feeva właśnie z tym znieczuleniem u taty (swoją drogą szybkiego powrotu do sprawności) przypomniałaś mi jak koleżanka miała cc i znieczulenie nie zadziałało i dosłownie jak tylko zaczęli cięcie to najpierw krzyk a potem odjechała i szybko musieli ją w narkozę wprowadzić. Straszne... W ogóle opowiadała mi to jakoś miesiąc przed terminem i przez kilka dni miałam koszmary z tego powodu.

Wowka zdrowia! Weź colę sobie zapodaj. Pewnie jakiś wirus.

A ciąży narazie nie planuje. Może w lipcu aby nie musieć wracać do mojej okropnej roboty, tzn robotę lubię, koleżanki z pracy też ale miejsca nienawidzę. I przełożonych...

Dobra kończę bo zbieramy się na basen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 09:29

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Posmarowalam masłem shea bo miałam pod ręką ale to natłuszcza. Zmienię na balsam, msm na szczęście kilka próbek jakiegoś super hiper dla dzieci.

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Jestem, jestem :)

Kattalinna, u nas jak u J.S. - AZS. Placki suchego. Ale skoro to pojawiło się dopiero teraz to raczej jakaś reakcja alergiczna.

Przy okazji... J.S. czy przy rozszerzaniu diety zmiany AZS się u Was pogorszyły?

Wowka, cóż to za nocne przypadłości?:(

Igorku i Jaśku wszystkiego naj naj naj dla Was :*
    Wikula przesyła Wam przeogromne buziaki :*

Kattalinna, super że znalazłaś takie zajęcia! U nas na osiedlu niestety od 12 miesiąca życia. Te dla młodszych na drugim końcu miasta, a bez prawka...
    No ale mobilizuje się ;)

Od poniedziałku dzwonię żeby zapisać się na szczepienia, mamy mieć po 4.12 trzecia dawkę pneumokoków. Nie ma już w tym roku terminów! Na pytanie "i co nam teraz zrobić" rejestratorka odpowiada, żeby dzwonić, bo może ktoś inny znajdzie jakoś termin (???) Nie rozumiem i krew mnie zalewa. Dzisiaj chyba tam pójdę osobiście...
    A jutro mamy kardiologa.

kattalinna, Wowka, J.S lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S, Wowka, całuski dla skarbów :*

Wowka współczuję, jak ja rzygam, to umieram.

Wowka, J.S lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope pocieszyłaś mnie, że nie tylko ja mam rzygową fobię. Mówią mi w domu ze psychiczna jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 09:34

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, Twojej pediatrze jakoś wierzę :-D pewnie dlatego, że wiele z tego co mówi (znaczy Ty mówisz, że ona mówi) pasuje mi do mojego myślenia i podejścia. Ogólnie na razie nie panikuję, odstawiam gluten i banana, jajko też bo w niedzielę niby żółtko ale jakaś odrobina białka przy okazji też była. Dobrze, że dziś burak na obiad.

Edit:
    Fatalita, kciuki za kardiologa! A z tym szczepieniem to kpina... Rzeczywistość nfz jest przerażająca. Ale spróbuj nie szczepić to terminy sami Ci znajdą. Pewnie nawet z wizytą domową.

Kiedy wracasz do prawka? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 09:39

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a podobno sanepid sie czepia za brak szczepien w terminie...lekarze na koniec roku rozliczają sie z tego...stąd przychodnia do mnie raz dzwoniła w sprawie szczepienia Piotrusia-to po roczku...ja pamiętałam, ale mial podejrzenie kataru i zwlekałam
    u nas w tę strone pilnują

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczescia i pomyslnosci dla jubilatów

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita to jakaś masakra jak to może nie być miejsc na szczepienie! Ciężko każą szczepić, a miejsc nie ma, to jakieś kpiny! Oni powinni zapewnić każdemu dziecku szczepienie, a nie wylatywać z tekstem nie ma miejsc.
    Powiem Ci, że my wczoraj byliśmy na szczepieniu i puściutko było. Podobno rano było pare dzieciaków, a od obiadu pustki.

Skzaciku, Igorku sto lat! :-*

Wowka zdrówka!

Wowka lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dzień dobry :-)

U nas po szczepieniu okropna noc. Pobudki z wielkim płaczem co 30min. Ledwo żyje. Od rana płacz, a jeszcze dzisiaj mamy mieć gości!

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, tulę :-* da się tych gości odwołać?

Sela lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 1840 1841 1842 1843 1844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ