Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry
Kamil zasnal o 22.15, wstal przed 9...Z dwoma małymi pobudkami..Zaraz sprobuje go uspac zeby jakos zaliczył dzisiaj 3 drzemki...
Igorku i Skrzaciku wszystkiego najlepszego:**
Wowka, wspolczujeMi wymioty w ciazy tak daly popalic, ze mam nadzieje, ze predko mi sie nie przydarza
U nas (odpukac) zadnej reakcji na jedzenie nie bylo chociaz po wczorajszej truskawce jakies 2 czerwone kropki sie pojawily. Dzisiaj znowu ja dostanie to zobacze czy cos wiecej sie pojawi czy to jednak nie po niej :pWowka, J.S lubią tę wiadomość
-
Po 3 godzinach umierania wyrzygałam skórkę od pomidora i mi lepiej. Tzn. czuję się słabo, ale nie muli mnie już.
Dziękujemy za życzenia i buziaki :* aż się zdziwiłam, kto to Jasiek
Kattalinna, Rekin też taki plamisty. Wyszło przy rozszerzaniu diety, wcale nie po czymś konkretnym, więc też nie wiem od czego. Lekarka powiedziała, że to nie azs. Kazała smarować często, kąpać w emoliencie, żeby nawilżyć i obserwować kiedy się nasila. Moje obserwacje mówią, że nasila się różniemożna dawać nowe rzeczy cały czas, też powiedziała że tak może być, a nawilzamy, żeby nie swedzialo
Fatalita, kciuki za kardiologaprzychodnia bez sensu, nie rozumiem, dlaczego ktoś inny miałby znaleźć miejsce, a akurat ta rejestratorka nie może.
Sela, współczuję nocy... o której goście? Jak się nie da odwołać, to może będzie lepiejtrzymam kciuki.
kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySto lat dla Igorka i Rekinka. Dopiero dzis zauwazylam, ze urodziliscie sie w dzien urodzin mojej kolezanki
U mnie dzis wieje mrozem. - 7, a jutro dla odmiany +5. Ciesze sie, ze jutro bedzie padac, bo mamy wizyte na 6m i nie bede musiala auta skrobacWowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wowka grzebiesz w wymiocinach?
Na samą myśl jestem chorsza niż chora
Mediderm polecam. Szorstkość niektórych części ciała wynika też z mobilności maluchów, nie zapominajcie. Jak łokcie, kolana, łydki. A zmiany w okolicy ust są od śliny.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualny
-
Nienawidze wymiotow tak samo, tez umieram wtedy.
Fatalita, czasami cos wyskoczy nam takiego wiekszego, ale wtedy traktuje to mascia ktora mamy od pediatry i na drugi dzien nic nie ma. Nie zauwazylam aby sie cos pogarszalo, teraz skore ma super, a Wiki? Jak z jej skora?
Kwiatkowa, slyszalam ze czerwone moze byc od zebow, ale nie wiem czy obejmuje to tez krosty.
Fatalita, kciuki za lekarza
Sela, odwolaj, jesli oczywiscie mozesz. Wspolczuje nocy.
Dziekujemy za zyczeniaFatalita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNajlepszego dla chłopaków. Wowka Skrzat zdecydowanie za szybko chce być samodzielny, ale jak moja się obrazi na usypianie na rękach to nie pogniewam się.
Mi kiedyś często jakaś skórka stawała na żołądku, bardzo długo wszystko obierałam i patrzyłam.
U nas dopiero 1 drzemka, nie chciała wcześniej usnąć mimo że od g 8 na nogach.
Katy pisałaś że Kamil nie chce spać, może dla niego 3 drzemki w ciągu dnia to już za dużo? Moja jak kimnie teraz dłużej to później będzie spała tylko raz około 15-16.
Gołębia gotuję.Wowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFatalita widzę że u Was jeszcze większe jaja ze szczepieniami niż u nas. Dzwonię w piątek do przychodni o 14.50, jak mi powie baba że jeszcze nie rejestruje bo do g 15 to zostanę na lini
jak teraz nas nie zapisze idę robić bure, a co.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:51
-
Feeva wrote:Tata po 11 miał operację. Dostał znieczulenie w kręgosłup, ale chyba za mala dawka bo czuł jak mu kość lupali. Mówił, że ból nie z tej ziemi, rzygać mu się chciało. Jak powiedział że czuję to dostał drugi zastrzyk. To samo. Więc zaalarmowal lekarza, że problem jest bo się zaraz porzyga z bólu i dostal maskę. Odleciał. Teraz jest na morfinie, ale wszystko jest ok. Gada normalnie, żartuje jak zawsze więc jestem spokojna
Dziękuję za kciuki
Ale jazda
Współczuję!
Może tata jest z tych osób, co słabo na znieczulenia reagują. Słyszałam o przypadkach, że kobieta cięcie przy cc czuła mimo znieczulenia.
Moja mama do operacji biodra była od razu usypiana.Matylda
-
Czuję się jak jakiś ignorant, nie wiem kto to Domagała i Kortez
Wiem, że kilka dni temu obiecałam spróbować wgrać filmiki, pamiętam o tym, ale jak to napisałam to następnego dnia laptop mi padł i dziś dopiero dostarczyli mi nowy (tamten już stary i wiekowy). Z komórki nie lubię tu wchodzić bo źle mi się czyta, nadrobiłam tylko po łebkach.
Jak postawię system na nowym laptopie to obiecuję wczytać się w wasze ostatnie wiadomości i załadować w końcu obiecane filmiki a przynajmniej ten jeden, na którym najbardziej mi zależało
Chciałam wam pokazać jak Matylda jakieś 2 tygodnie temu zareagowała na nową zabawkę.
Starsza nam mędziła od kilku dni, żeby złożyć pchacz, nie chciałam bo za wcześnie na pchacz, ale w końcu mąż go poskładał - jak Matylda zaczęła bawić się panelem przednim, byliśmy w szoku. Jeszcze 3 tygodnie temu takie zabawki interaktywne w ogóle jej nie interesowały, kula hula sobie mogła latać po pokoju i nic a nagle taki przeskok w rozwoju, teraz szaleje przy pchaczu i kulą też się bawi fajnie
Chciałam to pokazać w nawiązaniu do tego dużego skoku rozwojowego ok. 6 mca, jak bardzo po tym skoku dziecko się zmienia
Matylda
-
Wreszcie się udało!
Z okazji 7 miesięcy, po pchaczu do celuUdało się nie zaliczyć gleby od razu, bo zdarzało się Rekinowi stanąć, ale zaraz było bach. Teraz stał tak sobie trochę, bo chciał dosiegnac pilota i komórki
A przy okazji, wpasował się w temat Tandyja też nie chciałam pchacza, ale dziadek przywiózł i skradł serce
Edit. Hoope, szkoda że kupiłam nowe emolienty w zeszłym tygodniu, bo ten co polecasz wygląda rozsądnie i tańszy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 09:03
kamciaelcia, Cola87, Berbecia, kattalinna, MajowaMamusia, Katy, Patk, Mała Matylda, Fatalita, Sela, Mycha666, Nynka, pawojoszka, Magda33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTanda czy mowisz o 5 skoku?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87e135f056cc.png
Dla tych co jeszcze nie kupili puzzli.
Przed chwila zjadlam dziecku sloik owocow, bo nie mialam nic dobrego w domuWowka, Cola87, Berbecia, MajowaMamusia, Katy, Mała Matylda, Mała Matylda, Mała Matylda, Mała Matylda, Mała Matylda, Mała Matylda, Mała Matylda, Fatalita, kattalinna, Sela, Nynka, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Dobra, pierwszy filmik - okazuje się, że z komórki to nawet łatwe
https://youtu.be/c1R6zSuliDQ
Wowka, my nawet ten sam pchacz mamy
Kwiatkowa, muszę w kalendarz zerknąć bo nie wiem który to w kolejności.
EDIT:
Tak, piąty.
Między 23 a 26 tygodniem.
Matylda skończyła go ok. 3 tygodnie temu i od tamtego czasu bardzo się rozwinęła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 12:30
Wowka, Cola87, kamciaelcia, Katy, MajowaMamusia, D_basiula, Hoope, Fatalita, kattalinna, Sela, Mycha666, Nynka lubią tę wiadomość
Matylda
-
I zebra
https://youtu.be/_8b5s-i-0ts
Teraz sobie myślę, że nic szczególnego na tym filmiku, bo teraz się tak właśnie bawi ale te 2 tygodnie temu to był szokWowka, kamciaelcia, Katy, D_basiula, Mała Matylda, Fatalita, kattalinna, Mycha666, pawojoszka lubią tę wiadomość
Matylda
-
kamciaelcia wrote:dawno pisałam-pchacz u nas to główna zabawka w lezaczku czy na podłodze...
ale nikt mnie nie słucha
Ale czemu nie słucha? Nie każdy ma już pchacz
Ja go nie chciałam rozkładać na razie, bo mamy dość zagracone mieszkanie dziecięcymi gadżetami no i ma też inne zabawki w podobnym typie, którymi nie było zainteresowania jeszcze 3 tygodnie temu. Nie dlatego, że nie słuchamMatylda
-
Ja dzisiaj jade wybierac prezenty na mikolaja z chrzestna bo ona sie nie zna nie jest w temacie zabawek. I wlasnie tak sobie pomyślałam o pchaczu. Chodzika ani jezdzika nie chce bo syn korzystal z nich i teraz ma problemy z kolanami czyt koslawe sa.
W sumie dla takiego maluszka jest co wybrac ale co dla 6-cio latka ? -
tanda
to nie było do ciebie
tak sobie pomarudziłam
super ta twoja Matylda
jak patrze na mojego lenia (nad leniami) to wierzyc mi sie nie chce ze kiedys i u nas tak bedzie
z doswiadczenia wiem, ze bedzie
a o gratach u mnie nawet nie pisze...tra-ge-dia!Tanda lubi tę wiadomość