X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Kamil zasnal o 22.15, wstal przed 9...Z dwoma małymi pobudkami..Zaraz sprobuje go uspac zeby jakos zaliczył dzisiaj 3 drzemki...

Igorku i Skrzaciku wszystkiego najlepszego:**

Wowka, wspolczuje :( Mi wymioty w ciazy tak daly popalic, ze mam nadzieje, ze predko mi sie nie przydarza :/

U nas (odpukac) zadnej reakcji na jedzenie nie bylo chociaz po wczorajszej truskawce jakies 2 czerwone kropki sie pojawily. Dzisiaj znowu ja dostanie to zobacze czy cos wiecej sie pojawi czy to jednak nie po niej :p

Wowka, J.S lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3 godzinach umierania wyrzygałam skórkę od pomidora i mi lepiej. Tzn. czuję się słabo, ale nie muli mnie już.

Dziękujemy za życzenia i buziaki :* aż się zdziwiłam, kto to Jasiek :D

Kattalinna, Rekin też taki plamisty. Wyszło przy rozszerzaniu diety, wcale nie po czymś konkretnym, więc też nie wiem od czego. Lekarka powiedziała, że to nie azs. Kazała smarować często, kąpać w emoliencie, żeby nawilżyć i obserwować kiedy się nasila. Moje obserwacje mówią, że nasila się różnie :D można dawać nowe rzeczy cały czas, też powiedziała że tak może być, a nawilzamy, żeby nie swedzialo :)

Fatalita, kciuki za kardiologa :) przychodnia bez sensu, nie rozumiem, dlaczego ktoś inny miałby znaleźć miejsce, a akurat ta rejestratorka nie może.

Sela, współczuję nocy... o której goście? Jak się nie da odwołać, to może będzie lepiej :) trzymam kciuki.

kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Igorka i Rekinka. Dopiero dzis zauwazylam, ze urodziliscie sie w dzien urodzin mojej kolezanki ;)

U mnie dzis wieje mrozem. - 7, a jutro dla odmiany +5. Ciesze sie, ze jutro bedzie padac, bo mamy wizyte na 6m i nie bede musiala auta skrobac

Wowka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy juz bardzo dlugo czerwone policzki z krostkami. Co to moze byc?

• Hoope Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka grzebiesz w wymiocinach?
    Na samą myśl jestem chorsza niż chora :P

Mediderm polecam. Szorstkość niektórych części ciała wynika też z mobilności maluchów, nie zapominajcie. Jak łokcie, kolana, łydki. A zmiany w okolicy ust są od śliny.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igorku i Rekinu plamisty ;D sto lat Panowie!!:*

Wymioty, ja wymiotowalam tyle w ciąży że chyba nadrobilam do konca życia...

J.S, Wowka lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidze wymiotow tak samo, tez umieram wtedy.

Fatalita, czasami cos wyskoczy nam takiego wiekszego, ale wtedy traktuje to mascia ktora mamy od pediatry i na drugi dzien nic nie ma. Nie zauwazylam aby sie cos pogarszalo, teraz skore ma super, a Wiki? Jak z jej skora?

Kwiatkowa, slyszalam ze czerwone moze byc od zebow, ale nie wiem czy obejmuje to tez krosty.

Fatalita, kciuki za lekarza

Sela, odwolaj, jesli oczywiscie mozesz. Wspolczuje nocy.

Dziekujemy za zyczenia :)

Fatalita lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla chłopaków. Wowka Skrzat zdecydowanie za szybko chce być samodzielny, ale jak moja się obrazi na usypianie na rękach to nie pogniewam się.
    Mi kiedyś często jakaś skórka stawała na żołądku, bardzo długo wszystko obierałam i patrzyłam.

U nas dopiero 1 drzemka, nie chciała wcześniej usnąć mimo że od g 8 na nogach.
    Katy pisałaś że Kamil nie chce spać, może dla niego 3 drzemki w ciągu dnia to już za dużo? Moja jak kimnie teraz dłużej to później będzie spała tylko raz około 15-16.

Gołębia gotuję.

Wowka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita widzę że u Was jeszcze większe jaja ze szczepieniami niż u nas. Dzwonię w piątek do przychodni o 14.50, jak mi powie baba że jeszcze nie rejestruje bo do g 15 to zostanę na lini XD jak teraz nas nie zapisze idę robić bure, a co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:51

• Katy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak on ma 2 drzemki to pada kolo 19 i budzi po 30min...wiec juz sama nie wiem :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Tata po 11 miał operację. Dostał znieczulenie w kręgosłup, ale chyba za mala dawka bo czuł jak mu kość lupali. Mówił, że ból nie z tej ziemi, rzygać mu się chciało. Jak powiedział że czuję to dostał drugi zastrzyk. To samo. Więc zaalarmowal lekarza, że problem jest bo się zaraz porzyga z bólu i dostal maskę. Odleciał. Teraz jest na morfinie, ale wszystko jest ok. Gada normalnie, żartuje jak zawsze więc jestem spokojna :D

Dziękuję za kciuki <3

Ale jazda :O
    Współczuję!
    Może tata jest z tych osób, co słabo na znieczulenia reagują. Słyszałam o przypadkach, że kobieta cięcie przy cc czuła mimo znieczulenia.

Moja mama do operacji biodra była od razu usypiana.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jak jakiś ignorant, nie wiem kto to Domagała i Kortez XD

Wiem, że kilka dni temu obiecałam spróbować wgrać filmiki, pamiętam o tym, ale jak to napisałam to następnego dnia laptop mi padł i dziś dopiero dostarczyli mi nowy (tamten już stary i wiekowy). Z komórki nie lubię tu wchodzić bo źle mi się czyta, nadrobiłam tylko po łebkach.

Jak postawię system na nowym laptopie to obiecuję wczytać się w wasze ostatnie wiadomości i załadować w końcu obiecane filmiki a przynajmniej ten jeden, na którym najbardziej mi zależało :)

Chciałam wam pokazać jak Matylda jakieś 2 tygodnie temu zareagowała na nową zabawkę.
    Starsza nam mędziła od kilku dni, żeby złożyć pchacz, nie chciałam bo za wcześnie na pchacz, ale w końcu mąż go poskładał - jak Matylda zaczęła bawić się panelem przednim, byliśmy w szoku. Jeszcze 3 tygodnie temu takie zabawki interaktywne w ogóle jej nie interesowały, kula hula sobie mogła latać po pokoju i nic a nagle taki przeskok w rozwoju, teraz szaleje przy pchaczu i kulą też się bawi fajnie :D
    Chciałam to pokazać w nawiązaniu do tego dużego skoku rozwojowego ok. 6 mca, jak bardzo po tym skoku dziecko się zmienia :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie się udało!

Z okazji 7 miesięcy, po pchaczu do celu :) Udało się nie zaliczyć gleby od razu, bo zdarzało się Rekinowi stanąć, ale zaraz było bach. Teraz stał tak sobie trochę, bo chciał dosiegnac pilota i komórki :D

A przy okazji, wpasował się w temat Tandy :) ja też nie chciałam pchacza, ale dziadek przywiózł i skradł serce :)

Edit. Hoope, szkoda że kupiłam nowe emolienty w zeszłym tygodniu, bo ten co polecasz wygląda rozsądnie i tańszy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 09:03

kamciaelcia, Cola87, Berbecia, kattalinna, MajowaMamusia, Katy, Patk, Mała Matylda, Fatalita, Sela, Mycha666, Nynka, pawojoszka, Magda33 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda czy mowisz o 5 skoku?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87e135f056cc.png

Dla tych co jeszcze nie kupili puzzli.

Przed chwila zjadlam dziecku sloik owocow, bo nie mialam nic dobrego w domu

Wowka, Cola87, Berbecia, MajowaMamusia, Katy, Mała Matylda, Mała Matylda, Mała Matylda, Mała Matylda, Mała Matylda, Mała Matylda, Mała Matylda, Fatalita, kattalinna, Sela, Nynka, pawojoszka lubią tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, pierwszy filmik - okazuje się, że z komórki to nawet łatwe :D

https://youtu.be/c1R6zSuliDQ

Wowka, my nawet ten sam pchacz mamy XD

Kwiatkowa, muszę w kalendarz zerknąć bo nie wiem który to w kolejności.

EDIT:
    Tak, piąty.
    Między 23 a 26 tygodniem.

skoki_rozwojowe.jpg
    Matylda skończyła go ok. 3 tygodnie temu i od tamtego czasu bardzo się rozwinęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 12:30

Wowka, Cola87, kamciaelcia, Katy, MajowaMamusia, D_basiula, Hoope, Fatalita, kattalinna, Sela, Mycha666, Nynka lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zebra :)

https://youtu.be/_8b5s-i-0ts

Teraz sobie myślę, że nic szczególnego na tym filmiku, bo teraz się tak właśnie bawi ale te 2 tygodnie temu to był szok :)

Wowka, kamciaelcia, Katy, D_basiula, Mała Matylda, Fatalita, kattalinna, Mycha666, pawojoszka lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno pisałam-pchacz u nas to główna zabawka w lezaczku czy na podłodze...
    ale nikt mnie nie słucha :(

Tanda, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dawno pisałam-pchacz u nas to główna zabawka w lezaczku czy na podłodze...
    ale nikt mnie nie słucha :(

Ale czemu nie słucha? Nie każdy ma już pchacz :)
    Ja go nie chciałam rozkładać na razie, bo mamy dość zagracone mieszkanie dziecięcymi gadżetami no i ma też inne zabawki w podobnym typie, którymi nie było zainteresowania jeszcze 3 tygodnie temu. Nie dlatego, że nie słucham :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jade wybierac prezenty na mikolaja z chrzestna bo ona sie nie zna nie jest w temacie zabawek. I wlasnie tak sobie pomyślałam o pchaczu. Chodzika ani jezdzika nie chce bo syn korzystal z nich i teraz ma problemy z kolanami czyt koslawe sa.

W sumie dla takiego maluszka jest co wybrac ale co dla 6-cio latka ?

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda
    to nie było do ciebie
    tak sobie pomarudziłam
    super ta twoja Matylda
    jak patrze na mojego lenia (nad leniami) to wierzyc mi sie nie chce ze kiedys i u nas tak bedzie
    z doswiadczenia wiem, ze bedzie ;)
    a o gratach u mnie nawet nie pisze...tra-ge-dia!

Tanda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1841 1842 1843 1844 1845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ