WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dlugo nie potrafilam mowic do Patryka po imieniu, a Jak juz powiedzialam Patryk to jakos mi dziwnie bylo. Ciagle byl kochaniem, synusiem. Teraz juz uzywam imienia i nie brzmi ono dla mnie nienaturalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 17:57

• Katy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez większość czasu mowilam na Kamila "Bob" i chlopak tez tak mowil, dopiero niedawno zaczelam mowic po imieniu:p

Sela, bez znieczulenia, ale podobno sa takie, ktore mozna przy kp :p

Ehh..Kamcio ziewa, a na drzemke za pozno :/

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybralam dzisiaj misia pchacza z fisher price nawet cena przystępna. zobaczymy jaki bedzie czy zda egzamin.

Takiego:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7662048716

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 20:01

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co sie stalo mojej. Od paru dni na nocne spanie jest taki ryk w łóżeczku ze trzeba ja na rekach usypiać.
    Chyba przez to że ja pochwaliłam a mówili nie chwal dnia przed zachodem...

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja chce pchacza taką kostkę sensoryczna, i stwierdziłam że za wcześnie na to...
    Sama nie wiem...

• Katy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pchacz kupie chyba dopiero jak zacznie stawac wiec raczej niepredko :p

Kamil śpi od 25min, trzymajcie kciuki zeby zaraz imprezy nie zaczal...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż właśnie wrócił od dentysty. Miał mieć usunięta ósemkę. Babce się nie udało, zawołała drugą - ta też nic nie zdziałała. Trzy godziny mu próbowali ją rwać po czym stwierdziły, że nie dadzą razy!! Wrócił do domu, pół twarzy opuchnięte, łzy mu lecą z bolu, krwią pluje. Na SOR nie chce jechać. Wziął teraz ketonal i próbuje zasnąć,a ją siedzę i nie wiem co robić. Ryczeć mi sie chce z bezsilności i złości na te baby...

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, gdzieś tam zmienili drugie imię dziecku na Yoda więc da się? Da się XD

Fatalita, kiepsko :/ nie chce sobie wyobrażać mek Męża. Co to za dentysta, zeby 3h rwac i nie wyrwać... o.O

Ja do Mani mówię od urodzenia Mania, Marysia, kochanie, malutka, słodziaczku :D

No i nauczyła się raczkowac! Umie już synchronizowac łapki z nóżkami <3 oczywiście póki co na łóżku, bo na podłogę jej nie puszczę dopóki Maz nie zaklei nieszczelnego okna, bo pizga od podłogi tak, że mi stopy marzna. Muszę czekać do weekendu.

No i uspana, usypianie od 19:30, o 20 kupa więc jeszcze pół godziny zabaw i padła :)

kattalinna, D_basiula, Sela, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, tragedia, watpie zeby ketonal pomogl a jesli to tylko na chwile, a od duzych ilosci mozna rozwalic sobie zoladek. Raczej bez SOR-u sie nie obejdzis... Co za idiotki, ze 3h rwaly i nic, puscily czlowieka z takim bolem :/

Feeva, brawo dla Mani ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Maniusia :-D ciekawe jak jej pójdzie na podłodze. Bożenka na łóżku bardziej zwrotna ;-)

Fatalita, opis jak z czarnej komedii, która okazała się tragedią :-(nie ogarniam takich akcji. Jak widzi jedną, że nie da rady, woła drugą i jak nie idzie to puszczają pacjenta. No pół godziny może...

Wowka, dziś ja mam dzień z Kortezem :-) przyjemnie go słucha, jak się człowiek wgłębi w teskt to można zadumę złapać, a nawet się poryczeć ze wzruszenia ;-) tylko "ale..." Te wszystkie piosenki są tak do siebie podobne! Muzycznie nie zaskakuje, wszystko na jedno kopyto :-( fajne kopyto ale jedno... Czasem się coś innego trafi ale to potwierdza regułę.

Boli mnie gardło. Bez sensu. Wczoraj wieczorem też bolało. Oby nic więcej.

Majowa, pszczółkę kupiłaś w promocji czy jak za zboże?

Katy, trzymam kciuki żeby spał :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 20:53

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak kilka dni temu puściłam Manię po podłodze w sypialni to nie wiedziała co się dzieje XD

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, straszne. Już po opisie mam ciarki, a co powiedzieć o Twoim wymęczonym mężu. To już był sadyzm z ich strony. I jeszcze trzy godziny?!? Ale myślisz o sorze stomatologicznym? U nas nieliczne szpitale mają taki.

Kattalinna, pluczesz czymś to gardło? Najlepiej wódką :P a jak nie, to woda+utleniona, albo woda+soda?

Co do Korteza to mam te same odczucia, ale lubię. Śmieszy mnie za to fakt, że gość wygląda na trzydziestokilkolatka, a jest ode mnie młodszy :D faceci się szybciej starzeją :D

Feeva, gratki nowego skilla :)

A, miałam o imieniu napisać. Daliśmy imię, z milionem możliwych wersji i jakoś tak nie przyjęło się. Jak patrzę na Skrzata, to jego wygląd i zachowanie nie koresponduje z imieniem. W ciągu 6 miesięcy jest możliwa zmiana, ale żadne inne też nam nie przypasowało, bo albo zbyt wydumane, albo mało uniwersalne (I dla dziecka, i dla dorosłego), albo nie pasuje do nazwiska. Więc imię zostało i zaakceptowaliśmy zdrobnienie Jano. Tylko nadal ciężko go używać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 21:40

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yh dziewczyny. Ja znow na syrenie z kursu wracalam. Mały wrzeszczal az sie zanosil. Nie chcial butelki. Przyszlam, dostal cycusia i dopiero usnal ponownie. Biedne dzieciatko. Myslicie ze to tzw lek separacyjny?

Musze sprawdzic Kim jest ten Kortez, bo nie kojarze.

Brawo dla Mani

• Feeva Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korteza też lubię. Urzeka mnie jego głos :) Maz również jego fanem jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 21:42

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone kobiety tyle naprodukowac . Dziś Ula miała dzień marudy,tak jej też się czasem zdaza. Na szczęście śpi, już zaczęłam podejrzewać zęby,no bo co innego, ale gdzie tam jeszcze do zębów. Dostanę przy was kompleksów bo moja panna jeszcze daleko w tyle zostaje za waszymi sprinterami.
    Pchacz? Moja jest na etapie gryzakow a nie takich poważnych zabawek.

Kwiatkowa krostki na buzi to może być skaza białkowa albo inne uczulenie nie przejmuj się zbytnio, obserwuj.

Patk poważnie ciąża ? Ty ,która jeszcze nie tak dawno rozpaczałas że macierzyństwo wszystko ci odbierze ? Cieszę się bo to znaczy że już ci dużo lepiej nawet jak to tylko żarty .

Fatalita współczuję mężowi i tobie jedzcie na sor po co ma się męczyć a w końcu i tak tam wyląduje. Na mnie pyralgina działa lepiej niż ketanol. Ketanol tylko mnie usypia nie znieczula.
    Więcej nie pamiętam
    Byłam dziś z dziećmi upuścić krew ,robimy badanie tarczycy ,mój lekarz ewidentnie nie widzi potrzeby toteż skierowanie musiałam wydebic ,ewidentnie ma mnie za nawiedzona i pewnie ma rację ,jeszcze trochę a będę się leczyć z paranoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 21:49

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina, oczywiście z promo, jak za zboże to bym ją olawszy XD patrzyłam za używaną, ale kosztuje tyle co nowa w promo.

Mania zdolna goni Skrzata :)

Katy, moja jak jest bardzo śpiąca to czasami też obudzi się po jakiś 30 min położenia spać, wtedy ją potulam i zaraz znowu usypia. Mąż już dostał zrypki, bo raz się obudziła jak poszłam się kąpać, wychodzę z łazienki, a oni rozbawieni chodzą po pokojach.

Fatalita, porażka te "lekarki", mojej koleżance tez tak rwała przez ponad 2h i mówiła, że nie wiem co robić, bo wyrwać nie może. Miałam usuwane wszystkie ósemki, świadomie pojechałam do szpitala do poradni chirurgii twarzowo-szczękowej, tam chirurg wie co robi.

kattalinna lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, może być lęk. U nas też chyba się zaczyna. Wczoraj i dziś młoda z wieczornej drzemki budziła się z płaczem. Dziś to aż się zanosiła i nie mogłam jej utulić. Myślę, że obudziła się, a tu ciemno nagle i mamy nie ma. W nocy jest ciemno ale ma mama przychodzi szybko albo śpi obok.

Bożenka przebudza się około godzinę po położeniu spać. Wystarczy że przytulę chwilę i śpi dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 21:53

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, moja też na etapie gryzaków, ale pchacz się niedługo pewnie przyda :) choć nie wiem czy kupie, urzekł mnie ten drewniany wózek, gratów chcę jak najmniej bo miejsca brak.

Wowka Skrzat na suwaczku ma 5 miesięcy :D

My na Zuzie mówimy różnie, zależy od stanu w jakim się znajduje i do jakiego nas doprowadza. Wczoraj trzymałam ją na kolanach, a mąż trzymał pustą butelkę i ruszał nią, Gwiazda piszczała ze śmiechu, aż się zanosiła, szkoda że filmiku nie nagraliśmy, takie to urocze.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ojciec ostatnio dostał przydomek
    " Pan smieszny" bo jak go tylko Ula widzi to ma banana od ucha do ucha jeszcze nie wie ze połowę genów ma po nim ,nie wiem czy by jej w tedy do śmiechu było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 22:09

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Kwiatkowa, może być lęk. U nas też chyba się zaczyna. Wczoraj i dziś młoda z wieczornej drzemki budziła się z płaczem. Dziś to aż się zanosiła i nie mogłam jej utulić. Myślę, że obudziła się, a tu ciemno nagle i mamy nie ma. W nocy jest ciemno ale ma mama przychodzi szybko albo śpi obok.

Bożenka przebudza się około godzinę po położeniu spać. Wystarczy że przytulę chwilę i śpi dalej

U nas pobudki z płaczem są codziennie nad ranem od jakiegoś czasu. Zawsze koło 5-6 rano, akurat jest już wtedy ze mną w łóżku i mogę szybko zareagować. Biorę ja na ręce, przytulam, glaszcze po główce i mówię "ciiiii". Moment usypia, ale potrafi zdarzyć się to parę razy pod rząd. Rano wstaje jakby nigdy nic. Czy to jest objaw tego lęku, czy stawiać bardziej na koszmary?
    W ciągu dnia się śmieje, śmieje, śmieje a jak znikne jej z oczu to jest lament.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 22:16

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1843 1844 1845 1846 1847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ