WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Wowka, nie przyszło mi do głowy, że Rekinu jest Rekinem albo Skrzatem, bo jego urzędowe imię budzi wasze wątpliwości. Mam nadzieję, że w miarę używania stanie się dla Was oczywiste i naturalne. Szczególnie, że Skrzat nosi moje ulubione imię męskie, jeśli kiedyś będę miała syna to będzie Jan :)

Sela, jak tam u Was?
    Ja jakiś czas temu byłam u stomatologa, dostałam znieczulenie dla ciężarnych. Stomatolog zaleciła mi rezygnację z karmienia przez 3h, a później odciągnięcie i wylanie mleka, ale zaznaczyła że zdania na ten temat są podzielone i niektórzy uważają, że można po nim normanie karmić. Ja odciągnęłam.

Fatalita, co za straszna historia, współczuję Twojemu mężowi. Rozumiem, że teraz niełatwo mu się zdecydować na wizytę u stomatologa, niestety nie uniknie tego. Mam nadzieję, że szybko zdobędzie się na odwagę i poczuje ulgę.

Feeva, gratuluję Mani pozyskania umiejętności samodzielnego przemieszczania się. Na filmikach, które zamieszczałaś było widać, że jest już bardzo blisko no i proszę :D

Mycha, piękne zdjęcia międzyrasowej przyjaźni i wspólnoty majątkowej XD

Kattalinna, padłam XD. Choć przeczuwałam, że tak to się skończy :P

Majowa, powodzenia na szczepieniu dla tej słodkiej, roześmianej królewny <3

Kciuki za wszystkich, którzy dzisiaj wizytują!

Fatalita, MajowaMamusia, Wowka, kattalinna, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, u mnie już każdy puzzel nosi ślady obecności kota :/ bardzo fajnie się na nich ostrzy pazurki, a jeszcze fajnej obgryza boki...
    A kotek bardzo wyrozumiały, przy moich Wiki moze leżeć dopóki się nie ruszy ;)

Wowka, wizytę mamy na 15.30 dopiero.

Mąż jutro idzie do chirurga szczękowego.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja stomatolog mówiła że mogę karmić po znieczuleniu. Ile ludzi tyle opinii. Powodzenia na dzisiejszych wizytach, załatwieniach itp. ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Powodzenia na szczepieniu dla piekne damy :)

Ja dzis po wizycie kontrolnej. Mały ma duzo miodu w uszach.. Wiecie ja mu czyscilam tylko po wierzchu.. Zalecenie : trzy krople oleju do uszu przez 3 dni i moczyc uszy w kapieli... (tego tez nigdy nie robilam). Zastanawiam sie czy zaniedbalam moje dziecko, bo nie czyscilam mu uszu w srodku? Gdzies czytalam, zeby czyscic tylko na zewnątrz.

Mały wazy 8 140 i ma 70,5cm, co oznacza, ze przybral niezle, ale urosl zaledwie 1,5cm w miesiac (biore pod uwage blad pomiaru). Wszystko w normie.

Rozwija sie prawidlowo.

Na pytanie o wstawanie milion razy uslyszalam:
    -od pielegniarki: mysle, ze nie jest glodny, a nie potrafi samoistnie zasnac po wybudzeniu z fazy snu.
    -od pediatry: czy ulewa? Czy ma jakies problemy z brzuszkiem? (nie) To moze jak mu bedziesz dawala kaszke to nie bedzie sie tyle budzil...

W ogole to tu zalecaja taka kolejnosc: warzywa, kaszka, owoce

Ja nie moglam karmic po znieczuleniu, ale to pewnie zalezy tez od rodzaju znieczulenia

kattalinna, Wowka, Mała Matylda, MajowaMamusia, Katy, Nynka lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Wowka, wizytę mamy na 15.30 dopiero.

No trudno, nie będzie obiadu w domu, ale kciuków nie puszczam :D

kattalinna, Mała Matylda, Fatalita, Nynka lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, Patryczek teraz idzie na masę :-) ja bym się zgodziła z pielęgniarką...

Fatalita, normalnie cieszę się, że kupiłam w miarę tanią matę bo chodziła mi po głowie ze skip hopa... A integracja z kotem bywa lepsza, pozwala się czasem głaskać. Tylko nie bardzo lubi wyrywanie sierści garściami w czym go wspieram i rozumiem.

Katy, Bożenka wstała z drzemki i marudzi że spać, oczka trze. Ale wiem, że nie ma co próbować przed upływem 2 godzin, najlepiej po 3 bo zasypia moment.

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Powodzenia na wizytacji szczepieniach!

Majowa wczoraj już chodziłam po ścianach Leo cały czas płakał i pchał wszystko z nerwami do buzi. Dałam w końcu ibuprofen i dosłownie po 20min dziecko się śmiało do samego wieczora! Noc z pobudkami co 1h i nic nie pomagało tylko cyc...
    Od rana nawet jest bez płaczu

Jeny nie mówcie, że są takie mrozy, bo mnie nawet się nie chce na dwór wyjść, a musimy jechać do galerii na zakupy.

U nas puzzle jeszcze w idealnym stanie, ale nie mam zwierząt i to pewnie dlatego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 11:37

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil wstał wlasnie z 1.5h drzemki :p

Ja tez czyszcze Kamilowi uszy na zewnatrz, a czasem widzę, ze ma sporo woskowiny w srodku i nie wiem czy moge mu to czyms wyczyscic...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita a jak mąż dziś? Panowie przy byle katarze umierają, więc pewnie jest ciężko.?

Kattalinna u nas koty podchodzą DO Kubusia tylko go powąchać i zaraz uciekają. Fajnie że u Was lepsze stosunki. No i mata też najlepsza do ostrzenia pazurów. Na szczęście mam tanią z allegro.

Kciuki za wizyty i szczepienia.

Nas z domu dziś wygoniła wymiana drzwi wejściowych u sąsiadów. Ogólnie remont generalny u nich od 3 tygodni i w miarę znosnie, ale dziś było mega kłucie i wiercenie bo wyrywali futrynę. Nie miałam w planach dziś wychodzić z Kubusiem ale nie miałam wyjścia. Szkoda mi tylko kotów bo z nimi nic nie mogę zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 13:05

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko. Szczepiłyście przeciwko meningokokom? Co wybrałyście najpierw B czy C? Ja chyba zacznę od B, ale średnio jestem zorientowana w tym temacie.

• Patk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O panie ale pizga złem u nas. Na termometrze niby 0 ale przez wiatr to chyba -10 U nas dziś tragiczna noc. Totalne wybudzenie o 00:15 do 2:45. Ale pobudka o 8.

Co do drugiej ciąży to narazie nie nie nie. Ale ogólnie powiem że przykre by było gdyby Baśka była jedynaczką. Sama mam siostrę nie wyobrażam sobie jej nie mieć. Wiadomo jest różnie ale jednak z przewagą zalet i kocham ją bardzo. I chciałabym żeby Baśce dane było poznać to uczucie. Co prawda mogę skończyć w psychiatryku ale już wiem że dla dziecka jest człowiek w stanie zrobić wszystko.... nawet wyjść na dwór w taką pizgawicę XD XD XD
    A poza tym to ja za nic nie chcę wracać do mojej chorej roboty.

Kurde ja miałam szczepić ale gdzieś mi ktoś powiedział że już za późno na meningo. Ale chyba muszę to sprawdzić w tym kalendarzu szczepień.

kattalinna lubi tę wiadomość

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    O panie ale pizga złem u nas. Na termometrze niby 0 ale przez wiatr to chyba -10 U nas dziś tragiczna noc. Totalne wybudzenie o 00:15 do 2:45. Ale pobudka o 8.

Co do drugiej ciąży to narazie nie nie nie. Ale ogólnie powiem że przykre by było gdyby Baśka była jedynaczką. Sama mam siostrę nie wyobrażam sobie jej nie mieć. Wiadomo jest różnie ale jednak z przewagą zalet i kocham ją bardzo. I chciałabym żeby Baśce dane było poznać to uczucie. Co prawda mogę skończyć w psychiatryku ale już wiem że dla dziecka jest człowiek w stanie zrobić wszystko.... nawet wyjść na dwór w taką pizgawicę XD XD XD
    A poza tym to ja za nic nie chcę wracać do mojej chorej roboty.

Kurde ja miałam szczepić ale gdzieś mi ktoś powiedział że już za późno na meningo. Ale chyba muszę to sprawdzić w tym kalendarzu szczepień.

Chyba tylko rotawirusy mają podane konkretne limity wieku, do których można szczepić. Meningo i pneumo nie mają. Zmniejsza się tylko ilość dawek ewentualnie jeśli później się zaszczepi.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, zimno. Pięknie na słońcu ale ten wiatr masakra.

Planuję wyjście w sobotę. Sama :-D wymyśliłam łyżwy, chyba nawet mam z kim. A jak nie to choćby do znienawidzonej galerii, grunt że bez wózka. I będę mogła między półkami się przeciskać ;-) poszłabym do kina ale trochę się boję, że to za długo.

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno Baśki nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 13:25

Berbecia, Katy, Wowka, D_basiula, Mycha666, Mała Matylda, Hoope, kattalinna, Cola87, Kwiatkowa24, kamciaelcia, Feeva, MajowaMamusia, Sela, pawojoszka lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie, i co i slabo.

Endo nie wie czemu wyniki poszly w gore pomino brania lekow, ponowne usg nie wykazalo nieprawidlowosci, endo byla przerazona tym ze wszystko jest podwyzszone.
    Mam zrobic morfologie z rozmazem, wszystkie hormony tarczycy na 20 grudnia, mam kolejna pilna wizyte.
    Podwyzszyla mi tabletki, na razie nie zmienila. Ehhhhhhh :(

Sorry ze tak z tylka pisze, nie w temacie. Ktos mial moze podobna sytuacje?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz jutro, bo dzis ma urlop. Jutro tez szczepienie. Dziekuje za pamiec i kciuki, beda na jutro!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Patk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę J.S. ja nie wiem na pewno ale coś mi się obiło o uszy ze przy zapaleniu tarczycy może tak być. Jedyne co Ci mogę powiedzieć to to że siostrze z czasem przeszło. Ale na początku też miała przeboje.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, na jest sposób na unormowanie, będzie dobrze. A jak się czujesz? Jakieś pogorszenie?

Patk, co się nie chwalisz wózkiem? Śpiworek cudny, ja chyba mufkę w końcu zaffiro też wezmę. Tylko dylemat: tę podwójną czy pojedynczą...

Bożenki też dawno nie było ;-) foto
    Dziś pierwszy raz w krzesełku. Bardzo jej się w nim podoba. Podaruję Wam patrzenie jak spożywa buraka :-P ale dużo ładniej jadła dziś a przede wszystkim piła.
    https://youtu.be/djOd3CfEU1Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 18:21

Patk, J.S, Cola87, Wowka, Fatalita, Kwiatkowa24, kamciaelcia, Hoope, MajowaMamusia, Mała Matylda, Feeva, Sela, pawojoszka, Mycha666 lubią tę wiadomość

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s. ja kiedyś czytałam, że to pociążowe zapalenie tarczycy jest takie nieobliczalne, a wyniki bardzo chwiejne, przechodzące od niedoczynności w nadczynność czy odwrotnie. Mam tylko szczerą nadzieję, że szybko się to unormuje u Ciebie...

Mycha, no mąż "umierający". Ma jeszcze stan podgorączkowy od tego zęba...więc stan jego opłakany. Z jednej strony mu współczuję,z drugiej tracę cierpliwość.

Po wizycie.
    Zgubiłam się już w tych oznaczeniach wad serca. I w szpitalu i w Łodzi mam wrażenie że używali innych oznaczeń.
    Jak zwał, tak zwał. Ubytek serca jest. Mało tego, kwalifikuje się do operacji jak Wiktoria osiągnie 15 kilogramów.
    Do tego czasu kontrola co kilka miesięcy czy się nie powiększa.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, czy ta operacja jest już pewna? Może jest szansa, że się zmniejszy wada jeszcze?

age.png
‹‹ 1845 1846 1847 1848 1849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ