Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Edwarda, do Łodzi już nie jeżdżę. We wrześniu byliśmy ostatni raz. Teraz w Poznaniu już mamy kardiologa i u niego zostaniemy.
Wowka, pewnie trochę Tak jest. Ale lekarz mówił, że od teraz będziemy liczyć te wymiary, bo wcześniej serduszko mogło być zbyt małe na tak dokładne pomiary.
Idziemy na kontrolę za 4-5 miesięcy.
Hoope, tak 2-3-4 lata, w zależności od tego jak będzie zmieniać i czy będzie zmieniać się wada.
Kamcia, toż to Piotruś podobny do mamypierwszy raz mi się to aż tak w oczy rzuciło.
Ok. Na dobranoc miły akcent - Wikula pozdrawia wszystkich znad porannej kaszki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dbc84ae00bd.jpgWowka, kattalinna, Feeva, kamciaelcia, Nynka, J.S, Sela, Berbecia, pawojoszka, Katy, Hoope, Mała Matylda, Mycha666, Cola87, Patk, MajowaMamusia, D_basiula, amygdala, Tanda lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fatalita, blw? Podziwiam, ja jeszcze nie mam odwagi, szczególnie z burakiem
Wikusia taka elegancka i dostojna
co to za kasza?
Zimowe dzieciaki super! Jutro Wam pokaże Bożenkę bo tylko ona chyba kolorowa, u Was same szarości i czerniedobrze, że dzieci piękne w tych barwach
oraz mamy
Kamcia, chyba pokazywałaś ale co to za super śpiworek rekomendowany przez Piotra?
Hoope, poka mufkiczy to nie Ty jednak krytykowałaś podwójną?
Majowa, współczuję stresu... Zuzia musiała być bardzo wymęczona. Mnie ostatnio Ania na siedząco na kolanach usnęła jak czekalysmy na tatę, który utknął w korku. Na nic nie reagowała też.
Edit: jak patrzę na to pierwsze zdjęcie Mani to jej zazdroszczęteż chcę taki śpiwór
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 21:11
Fatalita, Feeva lubią tę wiadomość
-
Co za śliczne panienki i przystojni kawalerowie
Też mi się rzuciło w oczy podobieństwo Piotrusiowego uśmiechu do Kamci
Feeva, nie oszukuj, na drugim zdjęciu nie ma Manichyba ją wywiało z wózka
Jak wizyta kolanowa?
Wikula zaangażowana w klepanie kaszkicudna jest, a do buzi kaszka trafiła? Bo podejrzanie czysta
Edit, jednak dokładniej popatrzyłam, że policzki też jadły
Skoro pomiary nie były miarodajne, to nie wyliczajmy tendencjiW każdym razie, bardzo Wam kibicuję i mentalnie będę trzymać kciuki przez cały potrzebny czas do zarośnięcia się mendy.
Majowa, no to najedliscie się strachu. A Kierowniczka się zmęczyła i pewnie sobie od razu głęboko przysnęła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 21:11
Fatalita lubi tę wiadomość
-
zdania sa podzielone-zę Piotruś podobny bo mamy, podobny do taty...ze z Patryczkiem podobni a jednak inni
wiec ja od urodzenia Piotrusia mam wrazenie ze ma cechy mamy i taty i trudno okreslićale kiedys zrobiłam zdjęcie Piotra i mojego zdjęcia
byliśmy identyczni
może kiedyś to jeszcze znajdę
kattalina
kupowałam na allegro
pierwszy w zeszłym roku, teraz drugi -
Kattalinna, pół na pół, proponuję jej łyżeczką, ale i pozwalam żeby próbowała sama. I tak...burak był najgorszy
dlatego u nas gościł póki co tylko raz
A kaszka - dzisiaj ryżowa z tartym jabłkiem.
Wowka, właśnie miałam pisać, żebyś przybliżyła
Dziękuję za trzymanie kciuków, ale póki co możesz już robić obiad. Pan Wowek jeszcze mnie nie zna, a już zapewne za dzisiejsze głodowanie nie lubi.
Feeva, Mańcia serio na drugim zdjęciu wyszła bardzo twarzowo
Kamcia, ASD II 6mm x 3 mm otwór owalny z cofaniem krwi, dr Mroziński.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualnyFatalita trzymam kciuki, zeby sie obylo bez operacji.
Dzieci jak zwykle piekne, mamy tez. Kobitki strojnisie widze wszystkie. Barbara zawsze taka wystrojona a moj jak jakis Roman po domu ubrany z czapy wszystko.
Kamcia wpadlam w taka rozkmine jak spacerujesz jak idziesz sama z chlopakami? Starszy pieszo?
Hoope pokaz prezesa w krzeselku, jestem ciekawa jak sie prezentuje. Ja mam wrazenie, ze wszystkie te krzeselka takie male I zaraz z nich wyrosnie moj grubcio.
JS tak jak ktos pisal, przez tarczyce moze sie dziac wszystko, od wariacji wagowych, przez wlosy, skore, samopoczucie itd. Przeciwciala dala Ci do badania?
A Mania cobza spiwor ma? Przepraszam, jesli bylo pisane;)
-
duze asd...choć asd rzadsze niz vsd...mroziński jest dobry...a Poznań super się rozwija
to kupę lat
a wady u dzieciątek sa bardzo dynamiczne
zazwyczaj mówi sie o dwóch latach, a u was taki zapas czasu...bedzie dobrze
drozny otwór owalny miał i Piotrus choc (słowami kardiologa) nie takiego kalibru jak Emilka (ae z nią nie groziło nam nadciśnienie płucne bo miała dużo zwęzeń)
u Piotrusia nie ma już sladu-po dwóch latachWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 21:27
-
nynka
nie spaceruje z nimi sama
spacer z dwulatkiem za reke jest nieobliczalnya to reki nie poda, a to nie chce iść w tym kierunku, a to w ogóle nie chce iść, a na dwa wózki cięzko (choć mój mąż czasem godzine tak chodził kiedy mialam korepetycje)
na ewentualność obowiązkowego spaceru mam dwie opcje:
1. Piotr w wózku, Patryk w tuli (ale średnio tule lubi choc tylko w domu cwiczyliśmy a dokładnie sprawdzałam czy pasuje)
2. mam podwójny wózek który w prowadzeniu 30 kg jest super ale...ale Patryk musi świat widzieć a w nim ma ograniczone widoki w opcji leżącej
ale...kiedy bedzie siedział nie bedę się zastanawiać czy damy radę. Piotrek cvzęsto juz nie drzemie a to oznacza ze mozliwy jest spacer w godzinach przyzwoitych (skoro spał do 15, zanim zjadł obiad, to spacer najszybciej około 17...
a co do krzesełek, jęzdzików,pchaczy...dużo na rynku jest z tych małych, ja serio kierowałam sie rozmiarem
np pchacz zebra-dla nas był za mały w założeniu pchania (nasze założenie a dziecko i tak nie pchało)
te mniejsze krzesełka sa serio małe-posiadam takie ikeowskie, na działkę nam służyło, jest w piwnicy z myślą o Patryku...ale Piotruś siedział w nim kilka razy...małe!
(poszukam w necie to krzesło)
nawet jak na roczek wybieraliśmy jezdzik od chrzestnej-też brałam duzy, wiekszość to były takie miniaturki...moje dziecko nie chce samo jezdzic, no...powoli teraz siada sam i jezdzik rozmiarowo pasuje (stad wiem że dobrze wybrałyśmy)
trzeba popatrzeć na wszystko by zorientowac sie w danym temacieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 10:16
Nynka lubi tę wiadomość
-
Fatalita dobrze będzie. Myśl pozytywnie.
Feeva oby dwie takie opatulone. Ja nadal chodze w jesiennej kurtce i podkoszulku.
Wszystkie bąble przecudne.
Moja awanturniczka jadła dzisiaj żurek nie nadążałam podawać.
Co do szczepień ciagna sie za nami od wrzesnia i nie mozemy tam trafić. Musze jutro dzwonic i przelożyć ( mialam to zrobić początkiem tyg)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 11:29
Hoope, pawojoszka, Mycha666, Cola87, kamciaelcia, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Wiki cudna :*
Fatalita, no nie? Bardzo podobna do mnie na tym zdjęcie
Nynka śpiwór no name z allegro
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7514756188Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 21:43
Nynka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z moich okolic, widzialyscie to!?!?!
https://publiszer.pl/w-lesie-15km-od-radomia-znaleziono-zwloki-dziewczynki-niedaleko-radomia/?fbclid=IwAR3erbVp7K8MfxxtJrUgYTHsTZ1ehIWFqlsnqy-279iu__Q-fdM-q2phnxc -
nick nieaktualny
-
Feeva to jest fake news. Jakim trzeba być debilem, żeby takie fake robić. A koleś faktycznie jest poszukiwany, pamiętam jego twarz z listy pedofilów.
Kamcia miałam na liście ten śpiworek. Niewykluczone, że go kupię jako drugi bo ten obecny niekoniecznie się sprawdzi.
Basia, Wikula i Feevolachony, Prezes przesyła cmoki ❤ A że umie, to było ostatnio do obejrzenia
Kattalinna niestety musiałam kupić podwójne muffki bo mam na środku rączki w wózku takie ustrojstwo do składania i nie zamontuję innych. Ale rękawiczki też nabyłam w razie W
Jutro wstawię i krzesełko i muffki.Fatalita lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Fatalita ściskam mocno!
Berbecia pyskulka ma mega rzęsy.
Patk Baśka ma śliczne oczęta.
Kamciaelcia przystojni panowie. A cóż to za futurystyczne krzesełko wynalazłaś? Jeszcze takiego nie widziałam.
Bożenka pretenduje chyba do miana pierwszej prezesowej. Umie wywołać posłuch.
Feeva faktycznie córę Ci wywiało na spacerzeW takim śpiworku sama bym się chętne umościła.
Nikt nie doradzi w kwestii meningokoków?????kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość
-
Mycha666 znalazlam cos takiego
https://apteline.pl/artykuly/szczepienie-na-meningokoki-kiedy-szczepic-i-czy-to-konieczne/
Ja na meningokoki i rotawirusy nie szczepieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 23:09
-
Mycha, poczytaj sobie u mamy pediatry. Dużo przydatnych informacji. Ja szczepię na B, (pierwsza dawka za nami, w styczniu kolejna) i skoniugowaną na AWCY (Nimenrix). Jeśli chodzi o tą drugą to i tak na razie nie można szczepić, bo jest zarejestrowana do podania do 12 tygodnia życia i po 12 miesiącu. Ja pewnie gdybym wcześniej sobie poczytała to szczepiłabym wcześniej, a tak to teraz czekam na roczek
jeśli zdecydujesz się szczepić teraz Bexsero to masz dwie dawki w odstępie 8 tygodni + jedna przypominająca w 2 r.ż.
A weszłam zapytać, czy któraś z Was zdecydowała się na Kinderkraft Fini do karmienia?