Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka, sliczny spiacy Skrzacik. Prawdziwy anioleczek nad anioleczkami.
White, dzieki za te cenne informacje dotyczace szczepienia na meningo. Ja mam recepte, ale odkladam to szczepienie jakos, nie wiem czemu, ale ja zawsze sie cykam przed kazdym szczepieniem. U nas w aptece 1 dawka - 395 zl.
Feeva, brawa dla Mani, sliczna raczkujaca dziewczyna. Juz sie nie moge doczekac, az moj zacznie
Patk, moze dzis byla pelnia?Moj sie budzil dzis co 3h, a z reguly od 19 do 6:30-7 ma max dwie pobudki. W dzien zapomina o jedzeniu, w nocy nadrabia.
Kupilismy kubek ze slomka, jednak doidy cup srednio nam idzie, a tu zalapal od razu. Pieknie lapie i pije.
Wowka, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Kattalinna podłoga jak tatuś uszczelni okno w końcu z którego pizga i ciągnie po podłodze...
obiecał, że zrobi to w weekend. Zobaczymy.
Patk, moja jak przesypiala cała noc, tak też się budzi 2-3x teraz.kattalinna lubi tę wiadomość
-
My po szczepieniu, Olcia dzielna i plakala tylko przy ukluciu. Teraz spi.
W przychodni byly tez inne dzieci w podobnym wieku. Wszystkie takie grzeczne, cichutkie przytulone do mam, a moja Olusia smieje sie, piszczy, macha wszystkimi lapkami no nie usiedzi spokojnie, a o przytuleniu sie to moge zapomniec!
Wierze ze Wikusia wyzdrowieje i zadna operacja nie bedzie konieczna!!!! Sciskam Was mocno!
Dzieci przecudne,mamy tez.
U nas dzis rano bylo -14, jakwychodzilysmy rano to tylko -8. Ubralam kombinezon 9-12 miesiecy i byl na styk. No Ola ma dlugie nogi.
Wazy 7100 i ma 71 cm. Z tym krzywieniem glowki idziemy do ortopedy bo to prawdopodobnie ulozeniowa asymetria. Jak zacznie siadac ma sie naprostowac ale bedziemy cwiczyc albo masowac profilaktycznie. Ortopeda po 12 grudnia.
Ja Blw sie boje. Daje mini kawalki buleczki z maslem i tym sie krztusi, jak na razie wszystko na gladko.
Nie wiem jak, z czym podac jajko. Jak podajecie?
Wymyslilam ze ugotuje barszczyk czerwony z marchewka i ziemniaczkiem i dodam do tego.
MajowaMamusia, kattalinna, Cola87, Fatalita, Sela, Sela lubią tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
nick nieaktualny
-
JS ja przed meningo też wyjątkowo mocno się martwiłam, bo bardzo często są po tym gorączki, obrzęki, ból w miejscu wkłucia, ale u nas na szczęście nic się nie stało
więc nie taki diabeł straszny. No i dużo bardziej cykam się jednak posocznicy. Dopiero po tym szczepieniu odetchnęłam. Drugi raz odetchnę po MMR, bo to kolejne co spędza mi sen z powiek
-
nick nieaktualnySela, to mnie uspokoiłaś z tymi szczurami
moja macha głową najczęściej w trakcie zabawy.
Katalina- wiem że nie mam się co zamartwiać na zapas bo to nie powód do zmartwień, a i tak nic nie zmienię. To Zuzia i Bożena będą wysokie kobitki, jak Bożena będzie miała figurę po mamie to żadna otyłość jej nie grozi
U nas trochę przestało wiać, to skusiłam się na spacer, po 15 min kiedy stwierdziłam że mufki to jednak nie grzeją zbytnio i przydałyby mi się rękawiczki, Gwiazda zasnęła. Spacerowałyśmy 1.15 powiedziałam Zuzi żeby się dobrze dotleniła bo tak mnie wygwizdało że jutro planuje w domu się byczyć. W ogóle to wpadłam na genialny pomysł włożenie do gondoli śpiworki,który mamy do spacerówki, daje radę, nie kupię przecież śpiwora do gondoli na miesiąc.Sela lubi tę wiadomość
-
Ile pięknych dzieci pokazało się na forum od wczoraj! Baśka, Bożenka, Wiki, chłopcy Kamci, Mania, Milenka, Skrzat – wszyscy cudowni
Mamusie też ładne
Raczkująca Mania jest rozbrajająca, gratuluję nowej umiejętności!
Kwiatkowa, cieszę się, że kontrola wyszła pozytywnie, Patryczek jest zdrowy i dobrze się rozwija. Ja do tej pory też czyściłam Zosi uszy tylko na zewnątrz, po tym co napisałaś chyba coś zmienię, a na pewno poczytam o tym.
J.S – nie znam się zupełnie na problemach z tarczycą, ale z całego serca życzę aby lekarzowi udało się nad tym zapanować.
Fatalita, bardzo mi przykro, że wynik badania jest niepomyślny. Trzymam kciuki aby ubytek się nie powiększał, a najlepiej niech się zmniejszy i w końcu sam zniknie aby operacja nie była potrzebna. Jest jeszcze dużo czasu, a więc i szanse są
Basiula, gratuluję dzielnej Oleńce zaliczenia kolejnego szczepienia.
Prezes idzie jak burza, rozwija się chłopak w mgnieniu okaWowka, kattalinna, D_basiula, Fatalita, Hoope lubią tę wiadomość
-
U nas znowu ten upragniony widok anielskiego dziecka
Tym razem sprawczynią tego stanu była babcia, bo mama wyszła do fryzjera, a co
Jestem krotkowłosaz włosów do pasa w 9 miesiącu ciąży zostały mi do obojczyków
Uśmiałam się na szczury machajace głową i dwumiesieczne pełnie
Jakbyście nie cieszyły się z wzrostu to ja chętnie z 5-7 cm przygarnę. W zamian oddam z 5kg, bo tyle brakuje do górnej granicy akceptowalnej wagi
D_basiula, ta asymetria to sama minie albo do wyćwiczenia? Dobrze by było jakby samo poszłoOla też będzie wysoka? U mnie w przychodni mówią, że jak dziecko ma długie nogi to będzie wysokie.
Same modelki nam rosnąoby Skrzat odziedziczył wzrost po ojcu, to wszystkie będą mogły zakładać szpilki przy nim
Edit. Piszę jak pokręcona. Darujcie, nie piłam dziś kawy. Dalej mnie muli, kurka rurka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 16:01
kattalinna, D_basiula, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
My szczepilismy w UK tam jest ta szczepionka w kalendarzu i też kazali nam dać paracetamol zaraz po szczepieniu i potem po czterech godzinach kolejna i następna łącznie 3 dawki nawet jak nie będzie gorączki.
Nie wiem jak podajecie jajko ale Ula dziś wcinała jajecznicę ze mną i popiła herbatka z dzikiej róży z cukrem i awanturowała się że za wolno podaje.
Feeva a powiedział w który weekend?
Moj się dziś wziol za podłogę bo jak wymieniali rury u nas to trochę płytek musieli zkuc i w końcu go zapedzilam żeby to zrobić . Przez całe przedpołudnie położył jedną płytkę . Dzieci wróciły ze szkoły i pytają co to za bałagan ,ja mówię że w końcu ojca do roboty zagonilam ale słabo mu idzie ,a oni na to "a bo on nie przyzwyczajony"Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 16:18
kamciaelcia, D_basiula lubią tę wiadomość
-
Ja jajko podawałam raz, w zasadzie żółtko z własnego jajka sadzonego
może jutro na v śniadanie tatuś jajko na miękko ugotuje.
Wowka, jak przyjmiesz kilka centymetrów to nie potrzebnie kilogramy oddaszjakby co to ja mam kg do wydania. I to nie byle jakie, porządnie trwałe...
Feeva, co z kolanem? Czy przegapiłam?
Brawo dzielna Olazazdroszczę długich nóg
Patk, u nas też ta pełnia. Takie egzemplarze, nic nie poradzisz. Ale może w późniejszym wieku będą odsypiaćD_basiula lubi tę wiadomość
-
to jeszcze raz napiszę...
jak obliczyć wzrost dziecka (sciągnięte z nety kilka lat temu)
srednia wzrostu matki i ojca (mama plus tata podzielić na dwa) i: dla chłopca dodać 13cm, dla dziewczynki odjąć 13cm
szukam moli
w sypialni nie ma...
cała wysprzątanano okno nie umyte ale tego nikt nie widzi na 3. pietrze a taka pogoda to na spacer nie wyszłam co dopiero fikać w oknie
-
Bożenka 3 drzemka, 2,5 godziny już
Edit: Kamcia, wg tego wzoru jestem jakieś 15 cm za wysoka albo jestem chłopcemmoje siostry też bo wszystkie jesteśmy niemal równe
a bracia to nie wiem z jakich rodziców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 18:20
Wowka, kamciaelcia lubią tę wiadomość