X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, chyba nie ma konkretnych czasów przechowywania zupek. Myślę, że do miesiąca byloby spoko.

Heeej, a Rekinu mówi sylaby, ale jakoś inaczej niż Wasze dzieci :D

Nie wiem jak to wytłumaczyć. Bożenka mówi taki długi ciąg takiej samej sylaby, a Skrzat sobie składa różne, np. ti-ta, gu-oj, gu-ba, ma-am.

A teraz wspiął się po kanapie, zabrał pilota i wypowiedział "oj-ty" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 16:59

kattalinna, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, Patryczku no cudnie wyglądacie :******

Wiecie co byliśmy na szczepieniu i za miesiąc czasu moj Leo przytył tylko 100g! Nie wiem czemu tak mało? Przecież je cyca, do tego obiadek, jakiś owoc, a tu 100g?
    Na szczepieniu oczywiście płacz, ale jakoś tragicznie nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:03

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela może więcej spala po prostu?

Wowka, możliwe, że Skrzat znowuż przed szereg wyszedł i robi kombinacje z sylabami :-D u nas takie różne z G to były do soboty. Teraz nawet R gardłowego nie ma, tylko ta bababa

A reagują Wasze dzieci na imię? Bo moja chyba zaczyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:14

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa nieslodzony, jabłka same w sobie były bardzo słodkie. I ja zrobiłam taki bardzo delikatny :)

Hoope, wiem. Już się boję XD

Mania też zaczyna reagować na imię, ale nie za każdym razem :)

MajowaMamusia, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes reaguje ale on jest starszy. Nie wiem od jak dawna. Jakiś czas już. W końcu ma rok XD XD Najważniejsze, że zaczął mnie słuchać. Słuchać nie znaczy stosować się XD

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat reaguje na "nie wolno, nunu". Najczęściej spierdziela ile sił w rękach i nogach, śmiejąc się matce w twarz, to też się liczy? :D

Na imię reaguje, jak akurat nie ma ciekawszych rzeczy do odkrycia.

Mam wrażenie, że on takie ma parcie na ruch, że zapomina o całym świecie.

Nynka, kattalinna, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes tak samo się zafiksowuje. Choć ostatnio właśnie dostrzegł we mnie coś więcej niż darmowa niania i cycek XD

Patrzy mi w oczy, pogłaszcze, pocałuje a potem ucieka na czworaka do kuchni.

Sela lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Mania, Patryczku no cudnie wyglądacie :******

Wiecie co byliśmy na szczepieniu i za miesiąc czasu moj Leo przytył tylko 100g! Nie wiem czemu tak mało? Przecież je cyca, do tego obiadek, jakiś owoc, a tu 100g?
    Na szczepieniu oczywiście płacz, ale jakoś tragicznie nie było.

Mleko jest bardziej kaloryczne niż warzywa/owoce poza tym na początku dziecko mało z nich przyswaja, jelita dopiero uczą się trawić co innego. Po pół roku to normalne, że przyrosty zwalniają. Dzieci stają się też bardziej ruchliwe.

Sela lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda na imię reaguje już dość długo.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil reaguje na imie juz od jakiegos czasu ;p
    A tu jego gadanie:

https://youtu.be/oCfMIEgpvkU

Fajnie musza wyglądać te uciekajace dzieci haha :p
    Kamcio mnie lapie za nos i sciska mocno, albo klepie po policzku xd

Sela, kattalinna, Hoope, Wowka, Mycha666 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu. Baśka z babcią była super grzeczna. Aż trudno mi uwierzyć. Podobno raz się obudziła, albo moja mama nie słyszała po prostu XD XD XD

Koncert super, Domagała to super pozytywny gość. I śpiewa rewelacyjnie na żywo. Bardzo polecam. Zresztą ta poprzednia płyta to też była rewelacja.
    W ogóle to był naprawdę super wieczór i dzień. Jakoś chyba trzeba raz na jakiś czas takie cóś zaliczyć. Człowiek jakoś tak czasami zapomina jak bardzo kocha tego faceta i ile on znaczy. Ja po raz kolejny przyznam że mam cudownego męża, aż się boję i myślę że któregoś dnia mnie zostawi za te moje fochy.

Hoope na kortezie byliśmy, ale bilety dosłownie w godzinę się rozeszły. Potem można było je gdzieś dostać za wiele więcej na n
    Olx. Mieliśmy szczęście bo mąż kupił jak tylko pokazali na biletyfm że będzie koncert. Wart ceny, chociaż naprawdę Domagała był super i świetnie utrzymywał kontakt z publicznością. I w ogóle szacun że wydaje płyty za swoją kasę i robi to co chce. A to że ta radiowa piosenka oniosła taki sukces to czysty przypadek.

Teraz odnosząc się do tego co pamiętam :
    Pawojoszka widzę że Ty masz teściową większą sucz... Zresztą moja to po prostu tępa jest.
    A i my rocznicę mamy 03.12 :)
    Baśka nie gada za wiele ale na imię już dawno reaguje akurat. A i krzyczy na przechodzącego obok psa. Już się zafiksowałam że pewnie coś z nią nie tak skoro nie gaworzy...
    A no i nie ma tej anemii. Tylko fizjologiczny niedobór żelaza.

U nas spacery przynajmniej 1.5h trwają bo na której to mi się nie chce tyle zbierać z tym wszystkim.

Katalina gratuluję przewrotu :) Baśka ma uraz jakis bo przewróciła się prosto na kafle...

Kurde nie pamiętam co jeszcze.

Nynka, kattalinna, Katy, Wowka, Cola87, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ja na jakimś blogu z przepisami wyczytałam, że 2 tygodnie i ja tak trzymam.
    Ale takie rzeczy jak mięso, kasze dodaje dopiero jak odgrzewam, i gotuje oddzielnie.

Mój też reaguję na imię nawet na różne zdrobnienia których często używamy. Ale nie pamiętam od kiedy.

Jeju kiedy mój będzie tak uciekał:D

Dzisiaj przez pol dnia mówiłam maamam, tatat, dada babab, ja potrzebuje normalnej rozmowy!!

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata po 11 miał operację. Dostał znieczulenie w kręgosłup, ale chyba za mala dawka bo czuł jak mu kość lupali. Mówił, że ból nie z tej ziemi, rzygać mu się chciało. Jak powiedział że czuję to dostał drugi zastrzyk. To samo. Więc zaalarmowal lekarza, że problem jest bo się zaraz porzyga z bólu i dostal maskę. Odleciał. Teraz jest na morfinie, ale wszystko jest ok. Gada normalnie, żartuje jak zawsze więc jestem spokojna :D

Dziękuję za kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 20:48

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to tez bede tyle trzymac:)

Ehh..Kamil uznal wcześniejsze usypianie za drzemke i teraz sobie gada w najlepsze...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, fajnie że randka udana :-D będzie rodzeństwo? ;-) No i super, że nie ma anemii, niepotrzebnie się stresowałaś. Ale to typowe matek ;-)

Kamilek rozbrajający jest :-D i te włosy... Bożenka może pomarzyć ;-)

Wasze gadające dzieciaki też ćwiczą zanim wypowiedzą co tam chcą? W niedzielę i wczoraj pisze każdym gadulstwem Bożenka najpierw bezgłośnie ruszała ustami, jakby ćwiczyła odpowiednie ułożenie a potem dokładała do tego głos. Dziś już leci bez prób. Fajnie to wyglądało :-D

Nie mogę się doczekać jutrzejszych zajęć. Strasznie jestem ciekawa. A w przyszłym tygodniu w piątek wybieramy się na zajęcia sensoryczne. Zobaczę co jej się bardziej spodoba i może będziemy chodzić regularnie.

Katy, Patk lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mam to samo. Ja nie wiem gdzie błąd popełniamy. Plus to że leżę w łóżku od 20 razem z nim.
    Wstalam na minute po wode i oczy jak 5 zlotych

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włączyłam Domagałę, włączyłam Korteza i ten pierwszy to jednak nie moja bajka.

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spędziłam dzień z Kortezem.

Szkoda, że nie noc, bo bym miała bilety :D

Od kilku wieczorów przeszkadzam Skrzatowi w uśnięciu. Usypia przełożony do łóżeczka. Ja nie chcę, chcę się jeszcze tulić do mięciutkiego ciałka...

Co to ja chciałam...

A, gdzie jest Fatalita?

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, a jak wyglada spanie w ciagu dnia u Was?

U nas sie wszystko popierdzielilo..byly zazwyczaj 3 drzemki, ok.9 ok.13 ok.16 i wtedy na noc szedl spac zazwyczaj 20-21..Teraz pierwsza drzemka dopiero kolo 11, druga 15-16 i nie ma miejsca na trzecia przez to wieczorem sam ja sobie robi...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci cudne! Mój tak jeszcze nie gada. Parę razy może wyrwało mu się baba, ble, byby. O mama i tata mogę sobie pomarzyć. Najbardziej umie mówić nie i to mu całkiem dobrze wychodzi jak się wkurza :D
    Pakt ale Wam super, zazdroszczę. Też chcę taki wypad! Fajnie że się udał wyjazd i że Baśka z babcią też zadowolona :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ