X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, chyba nie ma konkretnych czasów przechowywania zupek. Myślę, że do miesiąca byloby spoko.

Heeej, a Rekinu mówi sylaby, ale jakoś inaczej niż Wasze dzieci :D

Nie wiem jak to wytłumaczyć. Bożenka mówi taki długi ciąg takiej samej sylaby, a Skrzat sobie składa różne, np. ti-ta, gu-oj, gu-ba, ma-am.

A teraz wspiął się po kanapie, zabrał pilota i wypowiedział "oj-ty" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 16:59

kattalinna, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, Patryczku no cudnie wyglądacie :******

Wiecie co byliśmy na szczepieniu i za miesiąc czasu moj Leo przytył tylko 100g! Nie wiem czemu tak mało? Przecież je cyca, do tego obiadek, jakiś owoc, a tu 100g?
    Na szczepieniu oczywiście płacz, ale jakoś tragicznie nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:03

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela może więcej spala po prostu?

Wowka, możliwe, że Skrzat znowuż przed szereg wyszedł i robi kombinacje z sylabami :-D u nas takie różne z G to były do soboty. Teraz nawet R gardłowego nie ma, tylko ta bababa

A reagują Wasze dzieci na imię? Bo moja chyba zaczyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:14

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa nieslodzony, jabłka same w sobie były bardzo słodkie. I ja zrobiłam taki bardzo delikatny :)

Hoope, wiem. Już się boję XD

Mania też zaczyna reagować na imię, ale nie za każdym razem :)

MajowaMamusia, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes reaguje ale on jest starszy. Nie wiem od jak dawna. Jakiś czas już. W końcu ma rok XD XD Najważniejsze, że zaczął mnie słuchać. Słuchać nie znaczy stosować się XD

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat reaguje na "nie wolno, nunu". Najczęściej spierdziela ile sił w rękach i nogach, śmiejąc się matce w twarz, to też się liczy? :D

Na imię reaguje, jak akurat nie ma ciekawszych rzeczy do odkrycia.

Mam wrażenie, że on takie ma parcie na ruch, że zapomina o całym świecie.

Nynka, kattalinna, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes tak samo się zafiksowuje. Choć ostatnio właśnie dostrzegł we mnie coś więcej niż darmowa niania i cycek XD

Patrzy mi w oczy, pogłaszcze, pocałuje a potem ucieka na czworaka do kuchni.

Sela lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Mania, Patryczku no cudnie wyglądacie :******

Wiecie co byliśmy na szczepieniu i za miesiąc czasu moj Leo przytył tylko 100g! Nie wiem czemu tak mało? Przecież je cyca, do tego obiadek, jakiś owoc, a tu 100g?
    Na szczepieniu oczywiście płacz, ale jakoś tragicznie nie było.

Mleko jest bardziej kaloryczne niż warzywa/owoce poza tym na początku dziecko mało z nich przyswaja, jelita dopiero uczą się trawić co innego. Po pół roku to normalne, że przyrosty zwalniają. Dzieci stają się też bardziej ruchliwe.

Sela lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda na imię reaguje już dość długo.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil reaguje na imie juz od jakiegos czasu ;p
    A tu jego gadanie:

https://youtu.be/oCfMIEgpvkU

Fajnie musza wyglądać te uciekajace dzieci haha :p
    Kamcio mnie lapie za nos i sciska mocno, albo klepie po policzku xd

Sela, kattalinna, Hoope, Wowka, Mycha666 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu. Baśka z babcią była super grzeczna. Aż trudno mi uwierzyć. Podobno raz się obudziła, albo moja mama nie słyszała po prostu XD XD XD

Koncert super, Domagała to super pozytywny gość. I śpiewa rewelacyjnie na żywo. Bardzo polecam. Zresztą ta poprzednia płyta to też była rewelacja.
    W ogóle to był naprawdę super wieczór i dzień. Jakoś chyba trzeba raz na jakiś czas takie cóś zaliczyć. Człowiek jakoś tak czasami zapomina jak bardzo kocha tego faceta i ile on znaczy. Ja po raz kolejny przyznam że mam cudownego męża, aż się boję i myślę że któregoś dnia mnie zostawi za te moje fochy.

Hoope na kortezie byliśmy, ale bilety dosłownie w godzinę się rozeszły. Potem można było je gdzieś dostać za wiele więcej na n
    Olx. Mieliśmy szczęście bo mąż kupił jak tylko pokazali na biletyfm że będzie koncert. Wart ceny, chociaż naprawdę Domagała był super i świetnie utrzymywał kontakt z publicznością. I w ogóle szacun że wydaje płyty za swoją kasę i robi to co chce. A to że ta radiowa piosenka oniosła taki sukces to czysty przypadek.

Teraz odnosząc się do tego co pamiętam :
    Pawojoszka widzę że Ty masz teściową większą sucz... Zresztą moja to po prostu tępa jest.
    A i my rocznicę mamy 03.12 :)
    Baśka nie gada za wiele ale na imię już dawno reaguje akurat. A i krzyczy na przechodzącego obok psa. Już się zafiksowałam że pewnie coś z nią nie tak skoro nie gaworzy...
    A no i nie ma tej anemii. Tylko fizjologiczny niedobór żelaza.

U nas spacery przynajmniej 1.5h trwają bo na której to mi się nie chce tyle zbierać z tym wszystkim.

Katalina gratuluję przewrotu :) Baśka ma uraz jakis bo przewróciła się prosto na kafle...

Kurde nie pamiętam co jeszcze.

Nynka, kattalinna, Katy, Wowka, Cola87, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ja na jakimś blogu z przepisami wyczytałam, że 2 tygodnie i ja tak trzymam.
    Ale takie rzeczy jak mięso, kasze dodaje dopiero jak odgrzewam, i gotuje oddzielnie.

Mój też reaguję na imię nawet na różne zdrobnienia których często używamy. Ale nie pamiętam od kiedy.

Jeju kiedy mój będzie tak uciekał:D

Dzisiaj przez pol dnia mówiłam maamam, tatat, dada babab, ja potrzebuje normalnej rozmowy!!

kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata po 11 miał operację. Dostał znieczulenie w kręgosłup, ale chyba za mala dawka bo czuł jak mu kość lupali. Mówił, że ból nie z tej ziemi, rzygać mu się chciało. Jak powiedział że czuję to dostał drugi zastrzyk. To samo. Więc zaalarmowal lekarza, że problem jest bo się zaraz porzyga z bólu i dostal maskę. Odleciał. Teraz jest na morfinie, ale wszystko jest ok. Gada normalnie, żartuje jak zawsze więc jestem spokojna :D

Dziękuję za kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 20:48

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to tez bede tyle trzymac:)

Ehh..Kamil uznal wcześniejsze usypianie za drzemke i teraz sobie gada w najlepsze...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, fajnie że randka udana :-D będzie rodzeństwo? ;-) No i super, że nie ma anemii, niepotrzebnie się stresowałaś. Ale to typowe matek ;-)

Kamilek rozbrajający jest :-D i te włosy... Bożenka może pomarzyć ;-)

Wasze gadające dzieciaki też ćwiczą zanim wypowiedzą co tam chcą? W niedzielę i wczoraj pisze każdym gadulstwem Bożenka najpierw bezgłośnie ruszała ustami, jakby ćwiczyła odpowiednie ułożenie a potem dokładała do tego głos. Dziś już leci bez prób. Fajnie to wyglądało :-D

Nie mogę się doczekać jutrzejszych zajęć. Strasznie jestem ciekawa. A w przyszłym tygodniu w piątek wybieramy się na zajęcia sensoryczne. Zobaczę co jej się bardziej spodoba i może będziemy chodzić regularnie.

Katy, Patk lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mam to samo. Ja nie wiem gdzie błąd popełniamy. Plus to że leżę w łóżku od 20 razem z nim.
    Wstalam na minute po wode i oczy jak 5 zlotych

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włączyłam Domagałę, włączyłam Korteza i ten pierwszy to jednak nie moja bajka.

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spędziłam dzień z Kortezem.

Szkoda, że nie noc, bo bym miała bilety :D

Od kilku wieczorów przeszkadzam Skrzatowi w uśnięciu. Usypia przełożony do łóżeczka. Ja nie chcę, chcę się jeszcze tulić do mięciutkiego ciałka...

Co to ja chciałam...

A, gdzie jest Fatalita?

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, a jak wyglada spanie w ciagu dnia u Was?

U nas sie wszystko popierdzielilo..byly zazwyczaj 3 drzemki, ok.9 ok.13 ok.16 i wtedy na noc szedl spac zazwyczaj 20-21..Teraz pierwsza drzemka dopiero kolo 11, druga 15-16 i nie ma miejsca na trzecia przez to wieczorem sam ja sobie robi...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci cudne! Mój tak jeszcze nie gada. Parę razy może wyrwało mu się baba, ble, byby. O mama i tata mogę sobie pomarzyć. Najbardziej umie mówić nie i to mu całkiem dobrze wychodzi jak się wkurza :D
    Pakt ale Wam super, zazdroszczę. Też chcę taki wypad! Fajnie że się udał wyjazd i że Baśka z babcią też zadowolona :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ