Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:mufinka
a ja nie wiem, jak ty liczysz te tc?
lekarz powie 9/10 tc
ale ja 11 tc nie widze...
Suwaczek jest źle ustawiony według daty ostatniej miesiączki, a na usg wyszło, że ciaza jest starsza o kilka dni, więc według tego jaka mi podał ostatnio datę lekarz zaczęłam dwa dni temu 11 tydzień ciąży -
U mnie na pierwszym USG też była ciąża niby tydzień młodsza, ale lekarz powiedział, żeby sie tym nie sugerować, a teraz wyszła mi jeden dzień starsza Ja mam zaplanowane na 30 października, no ale skoro Twój lekarz mówi, że to dobry termin no to niechaj mu bedzie Chociaż ja bym tyle nie wytrzymałaZuzanka już z nami
-
Dziewczyny, to USG powinno byc miedzy 11- 14 tygodniem ciazy... Skonczonym 14 chyba wydaje mi sie najpozniej czyli do 14t 6d. Lekarze posługuja się raczej tygodniami skoczonymi. Byc moze sie myle, ale własnie zazwyczaj lekarze mówia o tygodniach skonczonych, czyli jak ja mam teraz według OM 8t 5d, to dla lekarza to cały czas 8 tydzien.. głupie to wiemLipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
jangwa_maua wrote:A co jak jednak podgoni maluszek i się zrowna z terminem om? Mi też mówiła,że ciąża młodsza,a byłam prywatnie po tygodniu i już prawie zrownana z terminem @.Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
-
Ja zawsze w głowie miałam(to trzecia ciaza) że można najpewniej opierać się na terminie porodu wg usg ale tym pierwszym prenatalnym. Niech ktoś mnie poprawi jesli sie mylę. Początkowe usg nie maja takiego znaczenia. Ale w 11-13 tc dzidzia już się wyrównuje i wtedy można mówić o tp wg usg
. Co z tego że synuś na początku był"mlodszy" . Później był"starszy" bo wg pomiarów był duży. Ale w 12 tc na prenatalnym idealnie tp wg OM pokrył się z tym na usg
Teraz dzidzia też wyszła młodsza ale nikt mi nie zmieni teraz tp na karcie ciąży. To tylko pomiar(sprzet, reka lekarza). Precyzyjnie jest na prenatalnym -
prenatalne do 13t6d się robi. ja mam na styk datę wyliczona na 13t5d. Lekarz stwierdził że mogłoby być z tydzień wcześniej, ale jeśli chcemy poznać płeć to lepiej się tydzień wstrzymać bo większe szanse będą na to o ile dziec zechce współpracować. ogólnie kazał przyjść trochę wcześniej i na 15-20 minut przed usg zjeść coś słodkiego żeby obudzić dziecko do badania (jeśli byłoby źle ułożone do badania to przynajmniej większa szansa że zacznie się wiercic i przekrecac)Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Z płcią znam zasadę że do 16 tc okreslenie jej to loteria, szanse trafienia przez lekarza 50:50 % bo wargi sromowe podobne sa do męskich organów...mi żaden lekarz nie podjął się powiedzenia na głos plci przed 16 tc...nawet jeśli coś widział
Zatem sceptycznie bym pochodziła do pierwszych stwierdzeń -
dziś byłam na wizycie i gin powiedział że ciąża rozwija się wzorowo i wyniki badań tez są wzorowe:) słyszłam serduszka
zakoncze kwartał w pracy i ide na zwolnienie. Gin zaleca mówi ze taka ciaza bliźniacza pozwala na lezenie i leniuchowanie mówił tez ze jak będę dużo odpoczywać to po 24 tyg ciąza lepiej się rozwija.
termin na 27.05Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 13:06
jangwa_maua, kamciaelcia, Hoope, MysiaMarysia, Katka. lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczynki
U mnie dzisiaj słoneczko w końcu Tylko zimno trochę.
Wymioty mnie już aż tak nie męczą.
Wizytę u swojego gina mam dzisiaj na 17:20 Mam już wszystkie wyniki z krwi, więc powinien już dziś założyć mi książeczkę ciąży
Prenatalne mam 27.10 na 9:00, będzie to 12+6
Jestem tak nieszczęsnym człowiekiem, że wczoraj wylałam sobie gorący olej z patelni na udo, ból okropny, wielki bąbel i bordowa szrama. Byłam w zabiegowym w przychodni u siebie na przebiciu bąbla i musi się zagoić. 2 lata temu miałam taką samą sytuację, w tym samym miejscu. Będzie blizna obok blizny Eh... Plus dostałam zjebkę od swojego T. że mam na siebie uważać. Nie no, specjalnie sobie olej na nogę wylałam...
Gratuluję wszystkich udanych wizyt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 13:50
kotek87 lubi tę wiadomość