X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Raszei słyszałam b. dobre opinie, moka kuzynka rodziła tam dwukrotnie. Mój lekarz pracuje na Lutyckiej, i w sumie ten szpital mam najbliżej ale z racji, że będą bliźniaki rozważam Polną :)

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży miałam lekarza z Lutyckiej i w tym szpitalu też roniłam.
    Plus taki szpitala, że spokój i nie ma dużo pacjentek. Ale jakbym musiała tam leżeć dłużej np. przed rozwiązaniem to można na głowę dostać. Brzydko tam, brak świetlicy, telewizora, wszystko odrapane i takie stare ;)

Polna na pewno wybiorę jeżeli będzie jakiekolwiek zagrożenie lub będzie się przewijał temat cesarki. Z racji bliźniaków to też w sumie dobry wybór :)

Ja mam obawy o szpital poza Polna, że w razie W będą unikać cesarki.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie wrocilismy z takiej ala imprezy. Bylo fajnie, ale ja ze swoimi wzdeciami, gazami, po prostu mega sie meczylam i o niczym innyn nie myslalam jak tylko wrocic do domu, zrzucic eleganckie ciuchy, ubrac dresy i w spokoju sobie ulzyc :D to jest tak meczace, ze katastrofa.
    Wlaczylam nawilzacz na noc, popryskalam gardlo i uciekam spac. Mam nadzieje ze dzis obejdzie sie bez koszmarow. Mdlosci mi wrocily, glowa mnie boli, chyba juz nie moge tak dlugo siedziec :D
    Dobranoc dziewczyny, dobrej nocy

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko ale jestem niewyspana, syn budził sie od 3 co godzine i juz o 6 byl ryk bo chcial wstać... ledwo żyje.... maaaasakra...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ma być dobry, bo jest piękna pogosa a jak jest ładnie to się lepiej czuję :)

Noc jednak średnia, gardło zaczęło boleć i mam "chrząkawkę". A jeszcze śniło mi się, że M nie jest mną zainteresowany nic a nic i nie mogę go poderwać. Koszmar! Musiałam rano sprawdzić, czy jednak jest do poderwania i wykorzystania :P

MamaDi lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. - też byliśmy wczoraj na rodzinnym spotkaniu i tak się męczyłam, że szok. Moja towarzyskość wynosiła 0, nie chciało mi się nawet z nikim gadać.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim ;)
    Życzę miłej i spokojnej niedzieli! :)

• J.S Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, mialam to samo. Nie chcialo mi sie gadac ani nic.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym poszla na jakąś impreze ! :) Poza tym mam ciągłą chcicę. Masakra, a mamy się wstrzymywać. Mdłości już minęły, pewnie po tym wielkim pucharze lodów.
    W sumie czuje tylko piersi i czasaaaami brzuch, ale tak leciutko.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• J.S Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym miec ochote, a moje libido wynosi 0%

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę jak się dobrze czuję, a że ostatnio raczej czuję się źle - więc no...

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dzisiaj w aptece po tą pastę cynkową ale Pani powiedziała ze ona chyba mi się nie nada bo ta pasta wysusza a ja i tak mam bardzo suche to miejsce i żebym sobie nie zaszkodziła..dała mi jeszcze taki żel ARNICA na popuchnięcia, obrzmienia itp..póki co nie widzę poprawy, jutro chyba idę do dermatologa, oczywiście prywatnie bo na NFZ pewnie terminy odległe..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 18:23

1usa3e5el69vdydq.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka w ciąży muszą cie przyjąć na NFZ w ciągu 7 dni! Jeśli odmowia, poproś na piśmie odmowę! zmieniła.sie ustawa i od tego roku prawa kobiet w ciąży są dużo większe - między innymi wlansie konsultacje specjalisty w ciągu 7 dni.
    Może warto spróbować?

Ja zaraz ogarniam maluchy, potem prasowanie i lecę spać. Ja nie wiem.skad tego prasowania tyle, a dojdzie jescze więcej! No ale nic, mój wybór, że wsyztako prasuje, więc narzekać nir mog
    ę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 19:00

Jagna <3 15.04.2018
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Efwka w ciąży muszą cie przyjąć na NFZ w ciągu 7 dni! Jeśli odmowia, poproś na piśmie odmowę! zmieniła.sie ustawa i od tego roku prawa kobiet w ciąży są dużo większe - między innymi wlansie konsultacje specjalisty w ciągu 7 dni.
    Może warto spróbować?

Ja zaraz ogarniam maluchy, potem prasowanie i lecę spać. Ja nie wiem.skad tego prasowania tyle, a dojdzie jescze więcej! No ale nic, mój wybór, że wsyztako prasuje, więc narzekać nir mog
    ę
    no ale po skierowanie do rodzinnego musze iść tak?

1usa3e5el69vdydq.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak jest z endokrynologiem? Pani w rejestracji powiedziała mi że oni na ten rok już miejsc nie mają i ze ciężarne odsylaja do poradni patologii ciąży w mieście oddalonym o ponad 100 km. z moimi mdlosciami trasa nie do pokonania...

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z każdym specjalistą tak jest
    Ustawa ze stycznia z tego roku
    Mają obowiązek przyjąć ciężarna w ciągu 7dni
    W przypadku odmowy można prosić to na piśmie
    Obowiązuje też w laboratoriach i aptekach
    Ja nie czekalam w kolejkach-też na ustawę się powolywalam (pierwszenstwo obok np kombatantow, honorowych dawcow)

Ustawa za życiem
    Warto przeczytac
    Krótka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 21:00

Tanda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka o ile dobrze pamiętam do dermatologa niestety skierownaie konieczne :-/ no ale wyjdzie pewnie taniej niż prywatnie.

Ulli nie pomogę, nie wiem cxy tak mogą zrobić, zadzown rano na infolinię NFZ - mają taką dla pacjentów, myślę że tam ci pomogą. A swoją drogą nie kumam co ma.patologia ciąży do endokrynologa?

Jagna <3 15.04.2018
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dalabym się odezwać
    Lekarz nie może sobie wywiesic"pacjentek w ciąży nie przyjmujemy"

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę musiała w tym tygodniu powiedzieć o ciąży w pracy...chyba...jestem teraz na urlopie i mój pracodawca chce wiedzieć czy wracam w listopadzie? Chce grafik układać...nie chciałam tak wcześnie mówić...ale co innego wymyśleć że raczej nie wracam...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie ;) dopisałam was do naszej listy.

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ