Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w poprzedniej ciąży miałam lekarza z Lutyckiej i w tym szpitalu też roniłam.
Plus taki szpitala, że spokój i nie ma dużo pacjentek. Ale jakbym musiała tam leżeć dłużej np. przed rozwiązaniem to można na głowę dostać. Brzydko tam, brak świetlicy, telewizora, wszystko odrapane i takie stare
Polna na pewno wybiorę jeżeli będzie jakiekolwiek zagrożenie lub będzie się przewijał temat cesarki. Z racji bliźniaków to też w sumie dobry wybór
Ja mam obawy o szpital poza Polna, że w razie W będą unikać cesarki.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
My wlasnie wrocilismy z takiej ala imprezy. Bylo fajnie, ale ja ze swoimi wzdeciami, gazami, po prostu mega sie meczylam i o niczym innyn nie myslalam jak tylko wrocic do domu, zrzucic eleganckie ciuchy, ubrac dresy i w spokoju sobie ulzyc to jest tak meczace, ze katastrofa.
Wlaczylam nawilzacz na noc, popryskalam gardlo i uciekam spac. Mam nadzieje ze dzis obejdzie sie bez koszmarow. Mdlosci mi wrocily, glowa mnie boli, chyba juz nie moge tak dlugo siedziec
Dobranoc dziewczyny, dobrej nocy -
Dzień dobry
Ma być dobry, bo jest piękna pogosa a jak jest ładnie to się lepiej czuję
Noc jednak średnia, gardło zaczęło boleć i mam "chrząkawkę". A jeszcze śniło mi się, że M nie jest mną zainteresowany nic a nic i nie mogę go poderwać. Koszmar! Musiałam rano sprawdzić, czy jednak jest do poderwania i wykorzystaniaMamaDi lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualny
-
byłam dzisiaj w aptece po tą pastę cynkową ale Pani powiedziała ze ona chyba mi się nie nada bo ta pasta wysusza a ja i tak mam bardzo suche to miejsce i żebym sobie nie zaszkodziła..dała mi jeszcze taki żel ARNICA na popuchnięcia, obrzmienia itp..póki co nie widzę poprawy, jutro chyba idę do dermatologa, oczywiście prywatnie bo na NFZ pewnie terminy odległe..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 18:23
-
Efwka w ciąży muszą cie przyjąć na NFZ w ciągu 7 dni! Jeśli odmowia, poproś na piśmie odmowę! zmieniła.sie ustawa i od tego roku prawa kobiet w ciąży są dużo większe - między innymi wlansie konsultacje specjalisty w ciągu 7 dni.
Może warto spróbować?
Ja zaraz ogarniam maluchy, potem prasowanie i lecę spać. Ja nie wiem.skad tego prasowania tyle, a dojdzie jescze więcej! No ale nic, mój wybór, że wsyztako prasuje, więc narzekać nir mog
ęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 19:00
Jagna 15.04.2018 -
MysiaMarysia wrote:Efwka w ciąży muszą cie przyjąć na NFZ w ciągu 7 dni! Jeśli odmowia, poproś na piśmie odmowę! zmieniła.sie ustawa i od tego roku prawa kobiet w ciąży są dużo większe - między innymi wlansie konsultacje specjalisty w ciągu 7 dni.
Może warto spróbować?
Ja zaraz ogarniam maluchy, potem prasowanie i lecę spać. Ja nie wiem.skad tego prasowania tyle, a dojdzie jescze więcej! No ale nic, mój wybór, że wsyztako prasuje, więc narzekać nir mog
ę -
a jak jest z endokrynologiem? Pani w rejestracji powiedziała mi że oni na ten rok już miejsc nie mają i ze ciężarne odsylaja do poradni patologii ciąży w mieście oddalonym o ponad 100 km. z moimi mdlosciami trasa nie do pokonania...Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Z każdym specjalistą tak jest
Ustawa ze stycznia z tego roku
Mają obowiązek przyjąć ciężarna w ciągu 7dni
W przypadku odmowy można prosić to na piśmie
Obowiązuje też w laboratoriach i aptekach
Ja nie czekalam w kolejkach-też na ustawę się powolywalam (pierwszenstwo obok np kombatantow, honorowych dawcow)
Ustawa za życiem
Warto przeczytac
KrótkaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 21:00
Tanda lubi tę wiadomość
-
Efwka o ile dobrze pamiętam do dermatologa niestety skierownaie konieczne no ale wyjdzie pewnie taniej niż prywatnie.
Ulli nie pomogę, nie wiem cxy tak mogą zrobić, zadzown rano na infolinię NFZ - mają taką dla pacjentów, myślę że tam ci pomogą. A swoją drogą nie kumam co ma.patologia ciąży do endokrynologa?Jagna 15.04.2018 -
Będę musiała w tym tygodniu powiedzieć o ciąży w pracy...chyba...jestem teraz na urlopie i mój pracodawca chce wiedzieć czy wracam w listopadzie? Chce grafik układać...nie chciałam tak wcześnie mówić...ale co innego wymyśleć że raczej nie wracam...