X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj wizytę w południe , wczoraj cały dzień bolał mnie dół brzucha z prawej strony . Mam nadzieję , że wszystko będzie dobrze .

Czy ktoś jeszcze ma dzisiaj wizytę ? :)

• MamaDi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro :) czekam na serduszko, bo wtedy był tylko pęcherzyk :)

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Uhhh ja mam do wizyty dwa tygodnie.... Czekam z niecierpliwością...

Dzieciaki w przedszkolu, jadę trochę popracować... Czuję się w miarę dobrze, więc może uda mi się coś zrobić.

Powodzenia na wizytach dizsiaj!

Jagna <3 15.04.2018
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Mam dzisiaj wizytę w południe , wczoraj cały dzień bolał mnie dół brzucha z prawej strony . Mam nadzieję , że wszystko będzie dobrze .

Czy ktoś jeszcze ma dzisiaj wizytę ? :)
    Ja właśnie czekam w kolejce:) stresuje się jak nie wiem:)

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero za tydzien ;) moj maly dzisiaj w domu bo cos kaslal w nocy a w przedszkolu epidemia bostonki. Juz sie naczytalam ze to grozne dla ciezarnych i modle zeby nas to nie zlapalo

• Rillia Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty:)
    Ja mam jutro, jak MamaDi.Również jeszcze nie widziałam serduszka, tylko pęcherzyk w 6 tyg. Moja pierwsza wizyta na NFZ.

I tu mam pytanie. Zdradzać, że byłam u innego gina prywatnie? Czy nie mówić? Już mam kartę ciąży i kolejną wizytę prywatną mam 17.

MamaDi lubi tę wiadomość

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rilia
    zależy u kogo tak naprawdę chcesz prowadzić ciąże...ja prowadzę na nfz, ale mówiłam gin , ze wspomagam sie regularnie prywatnymi usg (pokazywałam wyniki)- i tylko usg
    u innego gin, z którym się ogólnie znaja
    jeśli chcesz prowadzić prywatnie, lepiej nie mów-możesz spotkać się z podejsciem, ze płać za badania skoro prywatnie wybrałaś lekarza
    dodam, ze w zwiazku z usg prywatnymi (praktycznie co 3 tyg) te usg na nfz niekoniecznie miałam jako prenatalne
    ale mój gin to rozumiał, bo ja jednak po przejsciach
    jutro mam u niego wizytę , bez usg i nie przyznam sie ze widziałam u innego serduszko
    temu innemu tez mówię, że prowadzę ciąże u swojego, dodatkowo dla siebie robię te usg (czyli rejestruję się na usg ciąy a nie wizytę położniczą)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach :*

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rillia ja bym nic nie mówiła, dokladnie tak jak kamcieelcia pisze. chyba Feevę lekarz tak własnie potraktował - że skoro prywatnie prowadzi niech sobie prywatnie badania robi. Po prostu przyjdź i powiedz że chciałaś ciążę prowadzić i tyle. Założy Ci drugą kartę i będziesz miała dwie.

Ja mam wizyty w dwóch placówkach, co prawda jedna prywatna - ale z pakietu z firmy, chodzę do obu lekarzy i mam dwie karty. W tej placówce z firmy chodze właśnie tylko po to, żeby mieć badania robione w ramach pakietu - nie chce mi się tłumaczyć lekarzowi że potrzebuję od niego tylko badania.Moją głowną prowadzącą jest doktor z prywatnej kliniki - ona wie o tym drugim leakrzu, właśnie z powodu badań.

Jagna <3 15.04.2018
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro z rana mam wizytę. Bardzo się stresuję ponieważ miałam dwa tygodnie plamienia. Lekarz wtedy nie znalazł ich przyczyny, kazał dużo leżeć i czekać.

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Tydzień temu dowiedziałam się o ciąży i jestem przeszczęśliwa!!! Z mojej owulacji wychodzi mi że poród planowany na 26.05, ale ze względu na moje nieregularne cykle - prawdopodobnie będzie to później, ale kto tam wie :)

W zeszłą środę byłam u ginekologa i widać było tylko pęcherzyk ciążowy 0,49mm (beta HCG wykazywała we wtorek 755), mam wizytę za tydzień we wtorek i strasznie się boję bo ginekolog mnie trochę nastraszył, że na razie nic nie wiadomo, dopiero 17go się okaże czy serce bije czy nie ma płodu :( miał ktoś podobnie? Jest się czym martwić?

Katka. lubi tę wiadomość

• kelegena Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    A ja w ten weekend bawiłam się na weselu, powiem wam, że i potańczyłam i pojadłam :) I super sie czułam, a bałam się jak to będzie.
    Brzuch mi wywaliło już :) Z synem 10 lat temu taki brzuch mialam w 6 miesiącu ciązy. Najpierw myślałam, że to przez wzdęcia albo że się nażarłam :P Ale jednak nie, on już tak urósł :) I dobrze, że przymierzyłam sukienki przed weselem, bo się okazało, że w żadną w cyckach nie wchodzę, a wydawało mi się, że nie urosły :)
    Odebrałam w piątek wyniki, wcześniejsze TSH miałam 4,4, teraz wyszło 2,4 więc skok jest ogromy w ciągu kilku dni... FT3 FT4 ok, ale ATPO w przy normie <5 mam 166. Poszłam prywatnie i sie okazało, że mam coś w stylu Hashimoto, ale nie do konca jest to to :) Dostałam Euthyrox w najmniejszej dawce, selen i jod. Lekarz powiedział, że to ATPO to jest dziedziczne i pewnie mam to od zawsze... Jakaś masakra :) Powiedział, że ogólnie nic się nie dzieje, ale że jestem bardziej narażona na poronienie i wcześniejszy poród. Kolejną wizytę z USG u gina mam dopiero 30 października, ale chyba w związku z tym co się dowiedziałam spróbuję się wbić jeszcze w "miedzyczasie". :) Teraz już się nie denerwuje, bo wiem, że to nic nie zmieni. Ale w piątek jakoś tak mi było mega smutno :(
    Powiedziałam męzowi, że wyszła mi glukoza w obciążeniu za duża i że muszę być na diecie :) nie wiedział jak mnie pocieszyc i mówi, to co - lody z maca? :D No kochany jest :P

PS. Totalnie wszyscy mi mówią, że będzie chłopak. Ciekawe, ciekawe :D
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, na pewno będzie dobrze!!! :*

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie zdradzała, że chodze prywatnie.. chyba że to tylko jednorazowa wizyta? Ja prowadze prywatnie, badania itd na Medicover wszystkie robie bo mam pakiet prowadzenia ciazy z pracy... a i w razie czego jak potrzebuje konsultacji ginekologa pilnej to tez ide do medicover. w zasadzie Ani razu na NFZ nie byłam ani teraz, ani w poprzedniej ciazy (ok.. no poza porodem :))

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wizyta dzisiaj, ale dopiero wieczorem :) jestem już w 11 tygodniu, jeśli dziś będzie wszystko w porządku założy mi kartę ciaży, no i pewnie też powie aby się zapisać na prenatalne :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka
    a ja nie wiem, jak ty liczysz te tc?
    lekarz powie 9/10 tc
    ale ja 11 tc nie widze...

dziewiec.zero lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie:) dzidzia tydzień młodsza :) wszystko w normie :) 20.11 prenatalne :)

kamciaelcia, MamaDi, Hoope, Katka. lubią tę wiadomość

l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jedno prenatalne mam 14.11. ale jutro okaże się, czy mój gin da skierowanie na nie
    i chyba z tydzień wczesniej umówie prywatnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boduszka wrote:
    Ja po wizycie:) dzidzia tydzień młodsza :) wszystko w normie :) 20.11 prenatalne :)

Boduszka super, że wszystko dobrze :) Patrzę tak, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży i te Twoje badania prenetalne nie są trochę za poźno? Powinno się je robić miedzy 11 a 14 tygodniem, a koniec listopada to już chyba 16-17. Tak z ciekawości pytam. :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka wyliczyła ze skoro ciąża tydzień młodsza to 20.11 będzie akurat 13 tydz 5 dzień. Tez mi się to jakoś późno wydaje ale wierze ze wie co robi Hihi :)

l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jak jednak podgoni maluszek i się zrowna z terminem om? Mi też mówiła,że ciąża młodsza,a byłam prywatnie po tygodniu i już prawie zrownana z terminem @.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ