X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj wizytę w południe , wczoraj cały dzień bolał mnie dół brzucha z prawej strony . Mam nadzieję , że wszystko będzie dobrze .

Czy ktoś jeszcze ma dzisiaj wizytę ? :)

• MamaDi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro :) czekam na serduszko, bo wtedy był tylko pęcherzyk :)

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Uhhh ja mam do wizyty dwa tygodnie.... Czekam z niecierpliwością...

Dzieciaki w przedszkolu, jadę trochę popracować... Czuję się w miarę dobrze, więc może uda mi się coś zrobić.

Powodzenia na wizytach dizsiaj!

Jagna <3 15.04.2018
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Mam dzisiaj wizytę w południe , wczoraj cały dzień bolał mnie dół brzucha z prawej strony . Mam nadzieję , że wszystko będzie dobrze .

Czy ktoś jeszcze ma dzisiaj wizytę ? :)
    Ja właśnie czekam w kolejce:) stresuje się jak nie wiem:)

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero za tydzien ;) moj maly dzisiaj w domu bo cos kaslal w nocy a w przedszkolu epidemia bostonki. Juz sie naczytalam ze to grozne dla ciezarnych i modle zeby nas to nie zlapalo

• Rillia Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty:)
    Ja mam jutro, jak MamaDi.Również jeszcze nie widziałam serduszka, tylko pęcherzyk w 6 tyg. Moja pierwsza wizyta na NFZ.

I tu mam pytanie. Zdradzać, że byłam u innego gina prywatnie? Czy nie mówić? Już mam kartę ciąży i kolejną wizytę prywatną mam 17.

MamaDi lubi tę wiadomość

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rilia
    zależy u kogo tak naprawdę chcesz prowadzić ciąże...ja prowadzę na nfz, ale mówiłam gin , ze wspomagam sie regularnie prywatnymi usg (pokazywałam wyniki)- i tylko usg
    u innego gin, z którym się ogólnie znaja
    jeśli chcesz prowadzić prywatnie, lepiej nie mów-możesz spotkać się z podejsciem, ze płać za badania skoro prywatnie wybrałaś lekarza
    dodam, ze w zwiazku z usg prywatnymi (praktycznie co 3 tyg) te usg na nfz niekoniecznie miałam jako prenatalne
    ale mój gin to rozumiał, bo ja jednak po przejsciach
    jutro mam u niego wizytę , bez usg i nie przyznam sie ze widziałam u innego serduszko
    temu innemu tez mówię, że prowadzę ciąże u swojego, dodatkowo dla siebie robię te usg (czyli rejestruję się na usg ciąy a nie wizytę położniczą)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach :*

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rillia ja bym nic nie mówiła, dokladnie tak jak kamcieelcia pisze. chyba Feevę lekarz tak własnie potraktował - że skoro prywatnie prowadzi niech sobie prywatnie badania robi. Po prostu przyjdź i powiedz że chciałaś ciążę prowadzić i tyle. Założy Ci drugą kartę i będziesz miała dwie.

Ja mam wizyty w dwóch placówkach, co prawda jedna prywatna - ale z pakietu z firmy, chodzę do obu lekarzy i mam dwie karty. W tej placówce z firmy chodze właśnie tylko po to, żeby mieć badania robione w ramach pakietu - nie chce mi się tłumaczyć lekarzowi że potrzebuję od niego tylko badania.Moją głowną prowadzącą jest doktor z prywatnej kliniki - ona wie o tym drugim leakrzu, właśnie z powodu badań.

Jagna <3 15.04.2018
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro z rana mam wizytę. Bardzo się stresuję ponieważ miałam dwa tygodnie plamienia. Lekarz wtedy nie znalazł ich przyczyny, kazał dużo leżeć i czekać.

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Tydzień temu dowiedziałam się o ciąży i jestem przeszczęśliwa!!! Z mojej owulacji wychodzi mi że poród planowany na 26.05, ale ze względu na moje nieregularne cykle - prawdopodobnie będzie to później, ale kto tam wie :)

W zeszłą środę byłam u ginekologa i widać było tylko pęcherzyk ciążowy 0,49mm (beta HCG wykazywała we wtorek 755), mam wizytę za tydzień we wtorek i strasznie się boję bo ginekolog mnie trochę nastraszył, że na razie nic nie wiadomo, dopiero 17go się okaże czy serce bije czy nie ma płodu :( miał ktoś podobnie? Jest się czym martwić?

Katka. lubi tę wiadomość

• kelegena Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    A ja w ten weekend bawiłam się na weselu, powiem wam, że i potańczyłam i pojadłam :) I super sie czułam, a bałam się jak to będzie.
    Brzuch mi wywaliło już :) Z synem 10 lat temu taki brzuch mialam w 6 miesiącu ciązy. Najpierw myślałam, że to przez wzdęcia albo że się nażarłam :P Ale jednak nie, on już tak urósł :) I dobrze, że przymierzyłam sukienki przed weselem, bo się okazało, że w żadną w cyckach nie wchodzę, a wydawało mi się, że nie urosły :)
    Odebrałam w piątek wyniki, wcześniejsze TSH miałam 4,4, teraz wyszło 2,4 więc skok jest ogromy w ciągu kilku dni... FT3 FT4 ok, ale ATPO w przy normie <5 mam 166. Poszłam prywatnie i sie okazało, że mam coś w stylu Hashimoto, ale nie do konca jest to to :) Dostałam Euthyrox w najmniejszej dawce, selen i jod. Lekarz powiedział, że to ATPO to jest dziedziczne i pewnie mam to od zawsze... Jakaś masakra :) Powiedział, że ogólnie nic się nie dzieje, ale że jestem bardziej narażona na poronienie i wcześniejszy poród. Kolejną wizytę z USG u gina mam dopiero 30 października, ale chyba w związku z tym co się dowiedziałam spróbuję się wbić jeszcze w "miedzyczasie". :) Teraz już się nie denerwuje, bo wiem, że to nic nie zmieni. Ale w piątek jakoś tak mi było mega smutno :(
    Powiedziałam męzowi, że wyszła mi glukoza w obciążeniu za duża i że muszę być na diecie :) nie wiedział jak mnie pocieszyc i mówi, to co - lody z maca? :D No kochany jest :P

PS. Totalnie wszyscy mi mówią, że będzie chłopak. Ciekawe, ciekawe :D
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, na pewno będzie dobrze!!! :*

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie zdradzała, że chodze prywatnie.. chyba że to tylko jednorazowa wizyta? Ja prowadze prywatnie, badania itd na Medicover wszystkie robie bo mam pakiet prowadzenia ciazy z pracy... a i w razie czego jak potrzebuje konsultacji ginekologa pilnej to tez ide do medicover. w zasadzie Ani razu na NFZ nie byłam ani teraz, ani w poprzedniej ciazy (ok.. no poza porodem :))

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wizyta dzisiaj, ale dopiero wieczorem :) jestem już w 11 tygodniu, jeśli dziś będzie wszystko w porządku założy mi kartę ciaży, no i pewnie też powie aby się zapisać na prenatalne :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka
    a ja nie wiem, jak ty liczysz te tc?
    lekarz powie 9/10 tc
    ale ja 11 tc nie widze...

dziewiec.zero lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie:) dzidzia tydzień młodsza :) wszystko w normie :) 20.11 prenatalne :)

kamciaelcia, MamaDi, Hoope, Katka. lubią tę wiadomość

l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jedno prenatalne mam 14.11. ale jutro okaże się, czy mój gin da skierowanie na nie
    i chyba z tydzień wczesniej umówie prywatnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boduszka wrote:
    Ja po wizycie:) dzidzia tydzień młodsza :) wszystko w normie :) 20.11 prenatalne :)

Boduszka super, że wszystko dobrze :) Patrzę tak, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży i te Twoje badania prenetalne nie są trochę za poźno? Powinno się je robić miedzy 11 a 14 tygodniem, a koniec listopada to już chyba 16-17. Tak z ciekawości pytam. :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka wyliczyła ze skoro ciąża tydzień młodsza to 20.11 będzie akurat 13 tydz 5 dzień. Tez mi się to jakoś późno wydaje ale wierze ze wie co robi Hihi :)

l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jak jednak podgoni maluszek i się zrowna z terminem om? Mi też mówiła,że ciąża młodsza,a byłam prywatnie po tygodniu i już prawie zrownana z terminem @.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ