Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A wysypka w około buzi i pod szyją może być od zębów/śliny?
Jedzeniem też mało zainteresowany. Łyżeczkę gryzie i zaciska na niej dziąsła, z butli łapie trochę i płacze.
Nynka, no to już możesz jeść cuksynależą Ci się
cieszę się, że nic się nie dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 13:06
Nynka lubi tę wiadomość
-
Wowka wrote:A wysypka w około buzi i pod szyją może być od zębów/śliny?
Jedzeniem też mało zainteresowany. Łyżeczkę gryzie i zaciska na niej dziąsła, z butli łapie trochę i płacze.
jak najbardziej tak -
Wowka wrote:A wysypka w około buzi i pod szyją może być od zębów/śliny?
Edit: daj mu coś przeciwbólowego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 13:09
-
J.S wrote:Dzieki Tanda, bede miala na uwadze, choc na razie na pewno nie kupie, drogi. Chociaz wart tej kasy?
My wzięliśmy na raty 0%. Ja jestem zadowolona. Mieszkamy w regionie gdzie zimą są największe przekroczenia norm pyłów zawieszonych. Przerażała mnie wizja wdychania tego przez dzieci.
Mamy stary dom, nieszczelne mury, okna. Termomodernizacja jest w planach, ale to za parę lat raczej.
Do tego oczyszczacz wyłapuje z powietrza kurz, alergeny, bakterie, wirusy, grzyby.
Dużo rzadziej muszę ścierać kurze. Nie budzimy się rano z zawalonym nosem jak wcześniej.
Jedyne co to nie lubią się z nawilżaczem - jak włączam nawilżacz to wyłączam oczyszczacz, bo wykrywa drobne cząstki pary też i chodzi wtedy niepotrzebnie na pełnych obrotach.
Nynka wrote:
Czemu jak podaje syrop temperatura spada, a on ma jakby zimne poty? Cala pizama dzisiaj mokra....
Matylda jeszcze temperatury nie miała, ale starszej jak odpuszcza gorączka to zawsze się poci. Po tym poznaję, że spada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 13:21
Matylda
-
nick nieaktualnyWowka mój też gryzie łyżeczkę, i czasami jest płacz przy cycu i smoczku...czytalam ze nawet cycanie może boleć bo dziąseł dotyka a co dopiero łyżeczka...
A i my na szyi tez mamy jakies drobne krostki, ale u nas to chyba dlatego ze nie naoliwilam faldek.
Kattalina też czasami narzekam że zimno i podkrecam, ale znowu jak sie nagrzeje do 21 to mi za gorąco:D w nocy mamy 18,5 -
Katy wrote:To serio nie ma znaczenia czym sie karmi tylko od dziecka :p Ja kp i Kamil spi ladnie nie liczac pozniej pory pojscia spac :p Budzi sie na jedzenie raz lub dwa razy max :p
Ten dym dzisiaj w nocy to bylo topiace sie wiaderko...Madry tesc wrzucił zar do plastikowego...no masakra
Potwierdzam, my cycujemy i w nocy bez karmienia wytrzymuje 6-8 godzin.
Katy, na teścia brak słów...
Nynka wrote:Kurcze dziewczyny zaczynam panikowac... wiem może jestem wariatka ale ja halasuje a ten śpi dalej....pocycal i śpi...jest godzina 12, bonyyyyy. Teraz ma 36,5/36,1 tak ten durny termometr mierzy...( jak mierze na czole to 36,1 jak z boku główki na skroni 36,5) wrrrr
Co byście zrobiły do lekarza, dac spać ;(
Majowa tez myslalam ze jaglanka przejdzie specjalnie ją rozgotowalam. Gdzie tam. Blendowalam. Stopniowo mniej dokladnie, teraz sa grudki ale nadal blenduje, mieszam z ryzowymi platkami.
A mierzysz zgodnie z instrukcją?
Moim się mierzy przesuwając powoli nad brwią od środka czoła do skroni. Wtedy podaje właściwą wartość.
A zwykły polecam tzw. owulacyjny, jest dokładniejszy. Ja mam Microlife.
https://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-mt-16c2.html
Porównywałam pomiary z rtęciowym, jak jeszcze moja mama miała i bez odchyleń.
kamciaelcia wrote:wowka-te górne zeby sa gorsze
a naj naj najgorsze te "oczne" czyli górne trjóki
U starszej czwórki to był koszmar, trójki praktycznie bezobjawowo (jedynie kupa kwaśna, jak przy każdym zębie).Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 13:35
Matylda
-
Nynka, co za ulga!
Biedny Skrzacik, mam nadzieję, że przyczyną są zęby, objawy bardzo pasują. Oby szybko wyszły.
Kattalinna, Twoja podświadomość daje Ci coś do zrozumienia
Gratuluję Adasiowi nowego ząbka
U nas kiepska noc. Zosia nie spała 1:00-3:30. Rano wstała o szóstej. Ale poza tym sielanka
Zosia ma cudowny nastrój, ładnie się bawi, a mnie pozwala ogarnąć mieszkanie, na drzemki zasypia zaraz po odłożeniu do łóżeczka. Dynia dzisiaj bardzo jej smakowała, aż popychała rączką łyżeczkę i pomrukiwała z zadowoleniem. Po karmieniu niezbędna była zmiana stroju, z takim zaangażowaniem jadła
Wczoraj wieczorem kilka razy udało jej się przyjąć pozycję na czworaka. Wytrzymywała tak tylko chwilkę i kończyny jej się rozjeżdżały ale i tak jestem dumnaKaty, pawojoszka, Sela, Nynka, Wowka, kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość
-
A wlasnie mialam sie pytac i zapomnialam...Kamil ma pierwszy raz odparzona pupe od urodzenia, moze to byc przez to, ze wiecej je juz normalnego jedzenia i te kupy sa inne?
Nynka, dobrze, ze to byl niepotrzebny strach tylko :*
Wowka, biedny Skrzat, oby mu szybko przeszlo :*
Tanda, a taki oczyszczacz powietrza dziala tez na dym papierosowy?Nynka, Wowka lubią tę wiadomość
-
O jeny jakie tu podłe nastroje.
U nas noc jak każda poprzednia. Dobrze że ta dziewucha chociaż wesoła jest i nie uciążliwa w dzień. W nocy oprocz tego że zasysa to też zaraz zasypia. Ale nie można mieć wszystkiego.
My u rodziców dalej. Mąż w roli budowlańca się sprawdza.nawet jakis bardziej mięski się wydaje przez te robocze ciuchy
Sela, Katy lubią tę wiadomość
-
Dzielny Rekinu! Kurka wodna, Bożenka z zębowej przodowniczki zostaje w tyle za chłopakami. Trudno, nie ma czasu bo książki czyta
https://youtu.be/2QpZXFGucUs
Katy, może być od diety, może być od zębów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 15:10
Nynka, Hoope, Feeva, Wowka, Cola87, Sela, Fatalita, Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaty wrote:To serio nie ma znaczenia czym sie karmi tylko od dziecka :p Ja kp i Kamil spi ladnie nie liczac pozniej pory pojscia spac :p Budzi sie na jedzenie raz lub dwa razy max :p
Jeszcze nie słyszałam o np 1-2 rocznyn dziecku karmionym mm żeby budził się miliony razy w nocy, a o dziecku kp tak.
Otworzyli u nas smyka, ceny w stacjonarnym to rozbój w biały dzień. Na niekapku różnica 17 zł. -
nick nieaktualny
-
Katy wrote:
Tanda, a taki oczyszczacz powietrza dziala tez na dym papierosowy?
Trzeba by się zagłębić w temat. On ogólnie filtruje wszelkie cząsteczki lotne powyżej 2,5 mikrona (czyli tzw PM2.5), w tym smog. Wydaje mi się, że szkodliwe cząsteczki z dymu papierosowego też powinien wyłapać. Tym bardziej, że wykrywa np olejki eteryczne jak zakropię do kominka czy właśnie parę z nawilżacza (korzystamy tam też z funkcji aromaterapii), tak samo po smażeniu w kuchni też wskaźnik rośnie. Jak płonęły u nas te opony to też mi przez te dni kiedy wiało w naszą stronę chodził na wyższych obrotach.
Tam jest filtr węglowy i taki harmonijkowy jak HEPA w odkurzaczach.
Katy lubi tę wiadomość
Matylda