Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pawojoszka
Z butli to ja nie rezygnujemm ze smoczka można podać w nocy na spiocha. Z bidonu już nie
i Patryk załapał bidon jak Piotruś-na tubce z owocami. Ale u Piotrusia było dużo później. Z jednej strony nie naciskalam a Z drugiej nic nie załapał-kapkow, niekapkow, doidy cup do dziś nie rozumie, kubek 360 ostatnio go zainteresował ale bez uszczelki
I picie z kubka to najlepsza sprawa ale ja nie widzę Piotra z kubkiem-wypije trochę(jako roczniak pił moja wodę gazowana prosto z gwinta) ale rzuci gdzie popadnie...bidonem rzucac możeduzo pije i nie muszę tego pilnowac
Kwiatkowa
Tak szczerze? Jakie to ma znaczenie of którego miesiąca?? Canpol ma dwa rodzaje i jedyna różnica to pojemność. Maja mniejszy i wiekszy. Innych różnic nie ma.
A ten w brew pozorom nie jest z canpola. Uważam że jest produkowany ale...na rzecz pepco...ta sama rurka, tylko profil butelki inny(i taki pierwszy bidon mial Piotr ale potem dlugo nie było ich w pepco)
dla formalnosci-ten na zdjeciu od 6+ a taki sam jak inne co posoiadam czyli te pewnie 12+
Patk
Dzieci sa różne
I tak jak pawojoszka napisała-łatwo je zadowolić
Ale
Sa dwulatki które już mają swoje manie(np traktory)i takie nieokreślone
Dla mnie we współczesnym świecie taki jest problem że nie wiadomo co dziecko już ma(a ma się dużo bo wypada mieć)
Piotrek kocha piłki, piłeczki
Lubi puzzle
Ale nie widzę dla niego książki jako prezentu-książka to coś co ma a mama poczyta. Jest w domu i już. Dwulatek sam nie czyta. Więc jeśli ten"twój"tak zniszczył to zastanowilabym się głęboko czyja to wina
Mamy swoją ulubioną serię kicia kocia
Kwiatkowa
To minie...ja osobiście nie narzucalabym kawalkow, grudek bo można zrazic...to są poczatki początków naszych dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 21:30
-
Nadrobiłam
Kattalina Bożenka intelektualistka
co to za książka?
Kamcia Patryczek jak zawsze cudny! Adaś dziś pierwszy raz dostał wodę z bidonu i uważam że jak na pierwszy raz super sobie poradził, zaraz załapał że trzeba zassać. Co prawda połowa wody na koszulce ląduje, ale będziemy ćwiczyć
Kwiatkowa my mamy właśnie taki bidon 9+ i myślałam że Adaś nie załapie, ale na próbę dałam i jak pisałam jest całkiem nieźleWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 21:26
kattalinna, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Patk, Bożena czasem tak sypia. Żyje
wiadomo, że i tak się będziesz martwić, ale przecież Barbara sama potrafi głowę przełożyć. Instynkt też działa, musiałaby chyba przytomność stracić.
Cola, to "Moja pierwsza książeczka" czy jakoś tak, z akcji cała Polska czyta dzieciomCola87 lubi tę wiadomość
-
Patk to może zapytaj wujka google co najlepiej kupić dziecku z ADHD albo nadpobudliwemu ,przecież na pewno są rzeczy bardziej polecane dla takich dzieci i te których lepiej nie kupować.
Co do spania ja też jestem przewrażliwiona nie zostawiam małej samej na brzuszku a spać to już zupełnie jej nie daje ,nawet jak jej się zaśnie niespodziewanie na brzuchu to ja przekręcam , no shize mam poprostu, co nie znaczy że jest jakieś ryzyko u tak dużego dziecka .
-
Kamcia :***
Mam do Was pytanie. Kiedyś któraś z Was już o to pytała. Pocą się Waszym dzieciom główki? Leosiowi pociła się tylko przy cycaniu. A teraz jak śpi to cała główka mokra. Prześcieradło też, to normalne?
Jeny u nas katar na maxa. Dzieć tylko w pionie... kręgosłup mi siada...W końcu się udało...
-
Dziewczyny wysiadam nie wiem co sie mojej stalo tylko na rekach i najlepiej u mamy albo obok mamy. Pprzez caly dzień spala 1h a dzien zaczęła o 5.40 do niej to niepodobne i oczywiscie placz a nawet bym powiedziała ze krzyk przez sen.
A tu caly tydzień sama z dziecmi i jeszcze przygotować musze na sobote imieniny starego bo sie ludzie zapowiadaja ze wpadną z wizytą.
Sela u mnie tak bylo i jest caly czas i u nas stwierdzil lekarz krzywice ale po podniesieniu dawki wit d nic sie nie zmienilo. Jak pojde robic jej jonogram to zrobie prywatnie badanie poziomu wit.d.
Podobno tez może byc od infekcji najlepiej zapytać swojego lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 23:19
-
W przerwie kręcenia się Skrzata po łóżku wpadam.
Kamcia, przytulam.
Kattalinna, Bożenkaale ciekawa lektura
poniekąd zazdroszczę, tyle spokoju
Mała Matylda, reakcja na dynię bezcennapewnie Zosia pamięta swoje nie tak dawne przebranie i posiłek skojarzył się jej z kanibalizmem, o ile takie pojęcie istnieje wśród dyń
Ponownie Kamcia, fajnie Patryczek sobie radzi z piciem
Jakby któraś szukała, to w Tesco widziałam te bidony canpola teżW sumie nie wiem, dlaczego nie kupiłam, teraz tak sobie myślę...
Skrzat dziękuje za życzenia zdrowia. W sumie nie jest tak źle, ale na noc znowu dałam syropek. Dodatkowo doszły mega ulewania. Śpi też bardzo niespokojnie. Przez to ja nie śpię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 23:23
kamciaelcia, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatk, mój czasami tak sie układa w trakcie leżenia na brzuchu, ale nie zasypia, może im tak wygodnie? Może pozwól a jak zasnie to odwróć? Albo obserwuj czy sama zmieni.
Dzieki dziewczyny, panika byłana szczęście tylko panika młodej matki, przy czwartym będę leżeć i korzystać
Chyba sie skusze na ten bidon, tak sobie myślałam, że za mały, ale może nie...
Kamcia, buziaki:*kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry :p
Sela, nie dawalam calego makaronu bo wiem, ze by sobie z nim nie poradzil :p No chyba, ze bym go prawie, ze rozgotowala, ale nie próbowałam xd On wszystko co w kawalkach poki co probuje ssac albo od razu polykac i sie krztusi wiec sie bojeJak zblendowalam to i tak byly grudki i chwilami go cofalo...
Ja kupie bidon jesli doidy cup się nie sprawdzi :p Mial przyjsc wczoraj razem ze szczeniaczkiem uczniaczkiem, ale jeszcze nie przyszedł...
Noc spoko, ale zasnal znowu 22.20 dopiero, jeszcze spi, ale zaraz zamierzam go obudzic xdSela lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Kamcia przytulam i podziwiam nie wyobrażam sobie takiej straty ani życia potem.
U nas jakby życie wróciło do normy mała spala od 22 do 7 bez pobudek za to obudziła się z kaszlem . No nie zaszczepienie tego dziecka no ,jak nie katar to kaszel mam nadzieję że to chwilowe i ten kaszel od katarkukamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Kamcia :*
Chyba musimy już obniżyć poziom...
https://youtu.be/cJw2Jml2RNs
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6c989dcaec8.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ea42d5e6e8f.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 09:37
Nynka, kattalinna, pawojoszka, Kwiatkowa24, kamciaelcia, Katy, Mała Matylda, MajowaMamusia, Fatalita, Sela, Hoope, D_basiula, Cola87, Berbecia, Mycha666 lubią tę wiadomość