WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope zdziwiona bo sama siebie zaskakuje XD
    Gdzie ten Prezes? :D

Nynka, kurcze. Może uczulenie na coś co zjadł?

My jeździmy w spacerówce ale z wózka 3w1 póki co.

Jestem dumna z Mani. Zjadła owsianke i nie miała odruchu wymiotnego a duże grudki. Rozciapcialam widelcem ale bardzo się nie dało. Piknie. Oto dowod
    https://youtu.be/_-MwJ_LKTwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 13:04

kattalinna, Katy, Hoope, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Tanda co do hałasu wiadomo i bez zabawek go u mnie sporo, LEGO nie bo to strata pieniędzy zabawa trwa góra kilka dni potem te klocuszki są wszędzie w rezultacie koncza w odkurzaczu a ciastolina i piasek mają jeszcze krótsza kadencję najpierw jest zabawa po półgodzinie zaczyna się mieszanie razem wszystkich kolorów co w rezultacie daje burą masę ,która następnie jest wcierana w meble i dywany a ja to wszystko potem wydłubuje z chodników pomijając już fakt że burą masa w trakcie mieszania łączona jest również z okruszkami ,kurzem i psia sierścią fuj. To tak po krotce

Rozumiem :) U każdego co innego się sprawdza, u nas klocki są często używane.
    Ale kupujemy duplo, są dosyć duże, do odkurzacza nie wejdą i łatwo się sprząta.
    Ciastoliny młoda nie miesza na szczęście, bawi się zazwyczaj jednym kolorem. Ona uwielbia wałkować i wycinać kształty :) Ma skrzynkę z akcesoriami tylko do masy, do tego swoją deseczkę i tylko na niej się bawi. Piasku nie mieliśmy.

Zresztą wszystkie zabawki ma poukładane na regale w takich skrzynkach, na skrzynkach naklejone obrazki co ma być w środku - takie ułatwienie do sprzątania, bo to bałaganiara mała.

Za to książeczki kupowałam do czasu, ma całą skrzynię ale leżą. Od małego nie pozwalała nam czytać. Najpierw wyrywała nam książkę z rąk, potem przewracała strony i szybko się nudziła. Nie jest to dziecko, które usiądzie i posłucha grzecznie historii.
    Na urodziny dostała storidoo, super zabawka ale nie dla niej. Jak są tu dzieci, które lubią słuchanie bajek to gorąco polecam :)
    To jest taki jeżyk co opowiada bajki lub można z nim stworzyć swoją.
    https://www.smyk.com/dumel-discovery-zabawka-interaktywna-storidoo-dd60150.html

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezes prezentuje się wcale ;-) cała reszta elegancko :-)

Mania pięknie je. z czym ta owsianka?

Hoope lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina
    http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/prod-ksiega_dzwiekow.html

kattalinna lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Prezes prezentuje się wcale ;-) cała reszta elegancko :-)

Mania pięknie je. z czym ta owsianka?

Owsianka na wodzie z jabłkiem i brzoskwinia :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Ten bidon z canpolu to ten?
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/364515/s/canpol-babies-bidon-sportowy-ze-skladana-rurka-rozowy/

Tylko, że teraz doczytałam, że jest po 1r.ż. nie wiem czy to ma znaczenie :)
    W opiniach piszą, że cieknie.

ten :)
    oznaczenia wiekowe różnią się pojemnością, co już kamcia pisała. Rurka jest ta sama we wszystkich.
    Miałam 3 szt tego bidonu i miałam też dwa inne, Canpol jako jedyny właśnie nie ciekł i dlatego do niego wrócę.
    Chyba, że chodzi o to, że z rurki czasem wykapie, ale to normalne. To co tam zostanie po piciu może wylecieć jak się kubek odwróci. Tak samo jak się naleje gorące picie to od ciśnienia wyrzuca trochę rurką (wykorzystuję ten fakt przy wyparzaniu, nalewam trochę wrzątku, mieszam nad zlewem i mi wyparza rurkę od środka), ale do kubeczków dla dzieci nie leje się gorącego, tylko letnie.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z bidonem jak tanda napisala. Bidon to nie jest niekapek. sam w sobie nie kapie. Nie ma uszczelek. Ale zawartość rurki w mini ilosci wypłynie
    mam 6szt. Nie wyobrażam sobie kupić bidon za sześć dych skoro jeden to za mało. A Canpol tani, prosty w elementach czyli i w myciu, dziecko odgryza rurkę a tę można osobno dokupić za grosze
    Poza tym Canpol ma długa zewnętrzna rurkę
    Dla mnie bidon jak bidon-jak dziecko ma załapać to zalapie prędzej czy później
    A wtedy i zwykłą slomke do napojów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonalyscie mnie.
    Biere :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko Matylda się podciągnęła w łóżeczku to od razu poszłam po wkrętarkę i obniżyłam XD
    To oszołom mały jest. Jak raczkuje to cały czas na nogi równe staje, szuka tylko po pokoju czego może się złapać i podciągnąć. Ze skrzynki na zabawki zrobiła sobie pchacz.

U nas blw nie wyszło, był odruch wymiotny.
    Ale już jest lepiej, na początku musiał być gładki przecier, a teraz daję stopniowo coraz mniej zmiksowane. Wczoraj miała w zupce ryż ugotowany i też ładnie jadła.
    Jedzenie łapkami będzie później, starsza też długo naciągała na zbyt gęste lub grudkowate a teraz na musy patrzeć nie może :) Nie zje manny, budyniu, musu owocowego, kisielu ani nawet zupy - krem.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, dzieki za pocieszenie, czyli istnieje realna szansa ze moje dziecko nigdy nie przestanie sie budzic XD

Hoope, elegancka bryka.

Feeva, gratulacje dla Mani, ze sobie poradzila z grudkami

A ja polecam b box, rurke sie wymienia, nawet jest szczotka do czyszczenia srodka.

edwarda20, Hoope lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    kolejne brawa dla Mani
    ale moja mała uwaga-nie kąsliwa, nie jakies tam pouczanie czy coś...
    jestem przeciwnikiem takiego karmienia ze wkłada sie dziecku łyżeczke i ociera zawartość o gorna warge...lepsze w znaczeniu bardziej prawidłowe jest włożenie łyzeczki i danie dziecku mozliwości sciągniecia jej zawartości językiem...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest chyba ten czas kiedy potrzebne są najmocniejsze kciuki...jutro ruszy nasza sprawa...niekoniecznie jutro poznamy jej wynik(choć mam wrażenie że jak jutro bedzie telefon to dobre w miarę wieści; jeśli nie zadzwonia to raczej najgorszy scenariusz)
    Jednak tryb trwania sparwy nie sugeruje dobrego ale nikt nic nie chciał dziś sugerować

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A apropo lego to moj brat dostal pierwsze jak mial jakies 4 lata. Na poczatku stalo. Potem dostawal wiecej, w wieku przedszkolnym budowal juz swietne rzeczy. Ulubiona zabawka przez wiele lat. Wciaz lubi budowac, a ma 9 lat. Buduje takie rzeczy, ze sie w glowie nie miesci. Wykorzystuje ruchome elementy z zestawow, buduje przerozne pojazdy

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    jeszcze ty
    pokaz wysypke
    ile czasu u was trwała ta "goraczka"?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za uwagę Kamcia :) Wprowadzę poprawki :)

Kciuki!

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, kciuki ;)

Tez gdzies czytalam zeby tak nie robic z lyzeczka :p Kamil wsysa z lyzeczki zazwyczaj, ale daje sobie włożyć tylko kawalek do buzi...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy
    teraz tez Patryk pół wezmie do buzi (a ładnie jadł) ale dziecko długo sie bedzie uczyło bo jest tak duzo do nauki

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, ja pół łyżeczki nabieram i też tylko te pół łyżeczki wkładam. I Matylda też tak jakby wsysa.

Kamcia, kciuki mocno trzymam!

Katy, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    nynka
    jeszcze ty
    pokaz wysypke
    ile czasu u was trwała ta "goraczka"?

Chyba myślimy o tym samym, akurat siostry córeczka z lutego przechodzi trzydniówkę.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli sie nauczy :p Bo sie balam, ze to cos nie tak xd I tak jestem przeszczesliwa, ze w koncu ladnie otwiera buzie do jedzenia ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1861 1862 1863 1864 1865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ