WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda
    Teoretycznie trzydniowka to wysoka gorączka a u nas(Emilka i Piotr)mieli dość nisko
    A u Piotrka byl jeszcze ten spadek temp czwartego dnia(34stopnie)
    Pasuje opis samej lokalizacji wysypki...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka u takich małych dzieci gorączka czy wysypka to może być wszystko wirus,alergia ,potówki ,podrażnienie . Z temperaturą bym poszła do lekarza bo to zawsze coś niepokojącego ,wysypkę bym obserwowała.Ula miała kiedyś wysypkę na całym ciałku od ubranka ktore niedokładnie się wypłukało. Nie shizuj kobieto bo osiwiejesz . Trzydniówka to też zwykły wirus jeśli od tego jest wysypka to lekarz też nic nie zrobi najwyżej tylko stwierdzi że to to.

Tanda kobieto regalik ,pudełeczka,naklejki? Co ty wiesz o balaganiarstwie? Moje to są dopiero bałaganiarze nic nie ma na miejscu ,będą się przewracać a nie podniosą potrafią ogryzki ,papierki, skórki od chleba wrzucać za wersalkę bo nie chce im się wynieść do śmieci dlatego mają zakaz wynoszenia jedzenia z kuchni . Walczę z nimi ,pilnuje ,wyzywam ale mam wrażenie że to walka z wiatrakami ,zamiast pilnować porządku pilnują czy mama nie patrzy że bałaganiom

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez pomyslałam-ze u tandy bałaganiarstwa na pewno nie ma :D :D i na pewno bałaganiary ;)
    ja dla okiełznania pokoju Piotrusia kupiłam dzis online regał na te zabawki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka na problem z bałaganem i nie tylko polecam dwie ksiazki " jak mowic zeby maluchy nas sluchaly" faber i king oraz " jak mowix zeby dzieci nas sluchaly, jak sluchac zeby dzieci do nas mowily" faber i mazlish. Na razie wchlonelam pierwsza ksiazke i efekty piorunujace u nas

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, dziewczyny tez o tym pomyslalam, ze u Tandy na pewno jest czysciutko.

Tez tak robie, pol lyzeczki nabieram.

Nie dostalam okresu, a na dzis mam termin. O co kaman o.O

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Tanda
    Teoretycznie trzydniowka to wysoka gorączka a u nas(Emilka i Piotr)mieli dość nisko
    A u Piotrka byl jeszcze ten spadek temp czwartego dnia(34stopnie)
    Pasuje opis samej lokalizacji wysypki...

No właśnie siostrzenica też nieklasycznie gorączkowała, bo niecałe 2 doby, nie jakoś mega wysoko i dawało się zbijać lekami.
    Dzień przerwy i wysypka.
    Starszy syn siostry też nietypowo przechodził, u niego z kolei temperatura trzymała aż 5 dni, dzień przerwy i też wysypka. Obie choroby lekarz sklasyfikował jako trzydniówka.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wierzcie mi, że wiem bardzo dużo o bałaganie.
    Regał i pudła to próba walki z tym, bo już nie wiem jak do panny dotrzeć. I to nie tak, że nie uczyłam sprzątać od małego. Uczyłam, ale ten typ tak ma. Ma to po mnie zresztą, z czego dumna nie jestem...

Nie podpuszczajcie mnie, zdjęcia nie wrzucę bo spaliłabym się ze wstydu. Nawet kiedyś szwagierka mojemu mężowi podszepnęła, że może trzeba mi pomóc i jak co to ona przyjedzie, bo chyba mam problem ogarnąć życie. To chyba mówi samo za siebie.

Ola_Ola, poważnie? Jest tam też rada na sprzątanie? Mam tę drugą książkę ale nie mam kiedy jej ruszyć, nie pamiętam kiedy czytałam ostatnio cokolwiek...Jeśli mogę tam znaleźć rozwiązanie tego problemu to zmotywuję się jakoś, dobę rozciągnę ale przeczytam.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sprzatanie tez jest rada. Nie wiem czy w tej drugiej ksiazce tez. Ta pierwsza jest dla dzieci w wieku 2-7.
    Jak na razie wszystko u nas lepiej wyglada kapiel, ubieranie, sprawne wyjscie do zlobka, nawet siostre sporadycznie pacnie

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola chyba sobie sprezentuje taki komplet ciekawe czy mają audiobooka bo to by ułatwiło sprawę czytania bo też nie pamiętam kiedy czytałam książkę ostatnio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 16:58

cf409fc7e7.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Na sprzatanie tez jest rada. Nie wiem czy w tej drugiej ksiazce tez. Ta pierwsza jest dla dzieci w wieku 2-7.
    Jak na razie wszystko u nas lepiej wyglada kapiel, ubieranie, sprawne wyjscie do zlobka, nawet siostre sporadycznie pacnie

Zamawiam!

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd takie kolejki w sklepach, jutro Święta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 17:11

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kciuki.
    "Gorączka nie gorączka" trwala od piatku wieczor do niedzieli w nocy, wczoraj ta ospalosc i od tamtej pory ok. Krostki drobniutkie różowo-czerwone. Spróbuje zrobic zdjęcie.

Wiem, że to mogą być, zęby podrażnienia alergie i nic strasznego. Ale wszystko na raz mnie stresuje...

• Katy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wlasnie prezent na Mikolaja dla Kamila:p Kubek doidy myslalam, ze wiekszy bedzie :p Za to szczeniaczek super, ciekawe czy Kamcio podzieli moj zachwyt xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, nie rozczaruj się jak na razie nie załapie szczeniaczka. Moja starsza na początku nie bardzo ale jak podrosła to był hit :) W sumie nadal się nim bawi i lubi :)

Katy lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka
    3dni ;)

Nynka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze prezenty jeszcze nie dotarły, zamawiałam w smyku w czwartek :/

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Skąd takie kolejki w sklepach, jutro Święta?

Barbórkę górnikom wypłacili XD

Tzn. u nas to na pewno powód, bo mieszkam w zagłębiu górniczym. Nie wiem jak u was.
    Albo po prostu grudzień. Od jakiegoś czasu zauważam zdecydowanie zwiększony ruch w sklepach już od początku grudnia, nie tylko przed samymi świętami.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek dostał teraz stację szczeniaczka więc dla niego uznaję tę zabawkę dziewczyny z wrzesniowek przekonuja mnie do kostki edukacyjnej-dwulatki jeszcze się nią bawią. Piotr nie miał więc na 99% pomysł na prezent dla Patryczka. Myślę o szczeniaczku na roczek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:

Nie podpuszczajcie mnie, zdjęcia nie wrzucę bo spaliłabym się ze wstydu. Nawet kiedyś szwagierka mojemu mężowi podszepnęła, że może trzeba mi pomóc i jak co to ona przyjedzie, bo chyba mam problem ogarnąć życie. To chyba mówi samo za siebie.
    Dla mnie to tylko informacja o tym, że masz nietaktowną szwagierkę, nie że bałagan.

Ktoś dawał dziecku ananasa? Bożenka dostała takiego super fantastycznego z Tajlandii :-) pachnie obłędnie, na pewno jest pyszny. Mam zamiar go pomrozić żeby miała na dłużej bo inaczej matka zje ;-)

I ponownie pytanie o jarmuż, wcześniej się dowiedziałam, że Wowka nie lubi ;-) dalej nikt nie dawał?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, zapomnialabym. 100 lat dla Barbary!!!!:*

U nas szczeniaczek jest super:)

Kamcia czyli wyluzować gacie?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 18:01

Patk lubi tę wiadomość

‹‹ 1862 1863 1864 1865 1866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ