Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:Basiula
Lidlowe pampersy(ta tansza wersja) używałam przy Piotrusiu
Dla mnie były najlepsze
Potem zmienily nazwę, weszly na rynek te drugie(wersja drozsza) i się zepsuly...np rzepy słabo trzymały
Już ich nie kupiłam używamy dada
U nas było to samo. Używaliśmy Toujours, najlepsze pieluchy jakie miałam! Potem jak zmienili na lupilu to przestały mi się podobać i wtedy zmieniliśmy na Babydream Fun&Fit i teraz też ich używam. Nie są idealne tak jak toujours, ale są ok. Dady za czasów starszej też były inne, potem coś pozmieniali i któreś z tych nowych (fioletowa paczka, chyba premium w nazwie) uczuliły ją.Matylda
-
Kattalina ja niestety też mam czasu jak na lekarstwo
Prezes spał dziś dwa razy, rano godzinę na mnie i pół godziny na spacerze
I wbrew temu co napisałam zasnął właśnie na leżąco przy cycu...
Włóczka to rdza, bardziej pomarańczowa na żywo. Piękny kolor.
Krzesełko Safety a dla bogatych Stokke. Krzesełko jest do 10 roku życia.
A ja teraz przypadkiem kupiłam babydream maxi i są genialne. Dlaczego wcześniej o nich nie wiedziałam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 20:30
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Tanda wrote:U nas było to samo. Używaliśmy Toujours, najlepsze pieluchy jakie miałam! Potem jak zmienili na lupilu to przestały mi się podobać i wtedy zmieniliśmy na Babydream Fun&Fit i teraz też ich używam. Nie są idealne tak jak toujours, ale są ok. Dady za czasów starszej też były inne, potem coś pozmieniali i któreś z tych nowych (fioletowa paczka, chyba premium w nazwie) uczuliły ją.
dokładnie tak
jeszcze pierwsza seria to były stare pieluchy w nowym opakowaniu, nastepna już podpadła
takich super papmków juz nie odkryłam
a te fun&fit używałam 5+ bo sa duże a piotrek juz nie wszystkie założy
jednak sa duzo grubsze niz dada 6 (a te trudno mi upolować w naszej biedronce) i latem odpadły (dada cieńsze i w dupkę lżej)
nie kupię lupilu-tak bardzo mnie rozczarowali
mam wrazenie że jedne pogorszyli by dla odmiany drugie-ogólnie droższe- wprowadzić (jak biedronka)
dady tylko te zwykłe
fioletowe również mi nie podpasowały ale teraz wprowadzili rozmiar 6Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 20:33
-
nick nieaktualnyMy głównie kupujemy dada fioletowe- najlepsze, zielone ujdą na dzień, babydream mieliśmy rozm. 1 i 2 po paczce- dziękuję więcej nie chce, jakieś waciaki jak dla mnie. Ostatnio kupiłam paczkę tescowskich, bo były na wyprzedaży 50%- ujdą, takie same jak dada zielone, ale faktycznie rzep słaby. Z lidla nawet lubię pampki, jakoś mi podpasywały, ostatnio mięliśmy rozm. 2, teraz kupiłam rozm. 4 juz na zapas, martwiłam się, że miałam dużo paczek 3, a do tej pory kupujemy.
My mieliśmy raz odparzoną pupkę, po uwaga... sudokremie, miałam próbkę ze szpitala i wzięłam ją na wyjazd, porażka- to chyba krem do odparzeń... robienialinomag poszedł w ruch 2 razy posmarowałam i pupcia gładka jak ta lala.
Katalina, Bożena to mała eskimoska
Nie wiem może ubiorę kurteczkę i ściągnę w aucie, nie mam pojęcia jak ubierać. Lato było, body i jazda, a teraz rozmyślaj człowieku, żeby było dobrze. -
nick nieaktualnySela, współczuje dziewiątek, tylko o nich słyszałam, na szczęście. Ósemki tak mi dały w kość, że szok, zaczęły mi inne zęby w szczęce przestawiać, jedna rosła mi "prawie na leżąco" więc musiałam mieć zabieg który trwał 1,5 h, masakra (łamanie zęba w dziąśle, żeby go usunąć), ogólnie wszystkie mam wyrwane, bo to dziadostwo, psuje się tylko w ekspresowym tempie.
-
Berbecia dziękuję za informacje dot.pocenia.
Mnie tez się udało wołowine kupić swojską... szukam jakiś kuraków i królików...
Wiecie co ja też zakładam kurteczke taką cieńszą do auta i kocyk. Raz ubrałam kombinezon i myślałam, ze go ugotuje.W końcu się udało...
-
Tanda nie sądzę że mamy suche powietrze bo nawet nie grzejemy teraz. Wcześniej chodził nawilzacz w sypialni i też się budzila. Na kaloryferze wisi tez nawilzacz z woda w środku, Jak włączam kaloryfer yo kładę jeszcze mokry recznik. Co bym nie robiła i tak się przebudza na cycka.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZuzia nachapała się prezentów od Mikołaja, dostała coś co jej przypadło do gusty, a mnie wkur... od samego wyciągnięcia z torebki https://www.smyk.com/grzechotka-owocowa-gasieniczka-vtech.html Pamiętam jak córki mojego brata to miały i denerwowała mnie gąsieniczka, on stwierdził, że dziewczynki tak ją lubiły, że Zuzi kupił.
Drze się jakaś baba na całego, mąż pyta, czy nie można tego gdzieś ściszyć, mówię, że nie, ale ma lepszą opcję-wyłączpokazałam Zuzi, nie chciała mi oddać, jak podstępem zabrałam, to się rozpłakała, oj chyba gąsieniczka gdzieś sobie od nas popełznie w siną dal.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 21:18
-
Kattalina oj no tu mają najtaniej
http://www.sklep-tosia.eu/safety-1st-timba_p2238_k111_m121
Kamcia zrobię jutro foty tych pieluszek. Są ekstra, serio.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualny
-
Ja uzywam Babydream od poczatku i nie narzekam ;p Czasem jak byly Pampersy w promocji to kupowalam, moze sa i bardziej chlonne, ale jakos mi chemia zajezdzaly :p
Odparzenie juz wyleczylismy, wietrzeniem i kremem Babydream z tlenkiem cynkuSela lubi tę wiadomość
-
Ile napisane...
No to potwierdzilyscie mój system ubierania Skrzata do fotelika. U nas najczęściej dresik, lub bluza i spodenki, ewentualnie kocyk w gotowości na szybciutkie wyjście i kurteczka na dłuższe
Pieluchy... jestem wierna fioletowej dadzie. Zielona mi nie pasuje, jakaś jest cienka. Pampersy śmierdzą. Pieluchomajtki ciekną. Babydream nie miałam. Te lidlowe chyba muszę spróbować
Podrażnienie po sudokremie też przerobilismyZ cynkiem tak jak Katy, babydream. Na codzień linomag.
Z wieści przychodniowych: Skrzacik prawie 7600, 71 cm. Dalej dba o linię, ale pochwalony za zwinność i komunikatywność. Bez zbędnego ryku na szczepienia, za to z rykiem spowodowanym koniecznością unieruchomienia. Z okazji Mikołajek informacja, że to ostatnie szczepienie na kolejne pół roku.
Dziś walczyłam z księciuniem sama cały dzień. Przy usypianiu urzadziłam konkurs, kto pierwszy zaśnie i wygrałamno ale Rekinu śpi sobie dalej, a ja już nie
kamciaelcia, Fatalita, kattalinna, Mycha666, Katy, Mała Matylda, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość
-
Wowka, jak to się stało, że poprzednim razem nasze dzieci szczepione były w tym samym momencie, a też Skrzat dziś, a Bożenka po nowym ma termin?
Niezależnie od wszystkiego, gratulacje zachowania fit sylwetki
Położyłam się, klikam niemal spod kołdry i mam taką refleksję... Pół godziny po karmieniu położyłam dziecko na pleckach. Śpi nadal a ja nie bo nasłuchuję czy oddycha. Jak śpi na brzuchu to się nie stresuję - chyba coś ze mną nie tak...
Wowka, ja z księżniczką przez miesiąc sama będę... W sumie plus pobudek Bożenki przed 6 taki, że ojca zobaczy a ja męża. Dziś drugi dzień taki, że jeszcze w pracy. Wczoraj skończył o północynajgorsze, że weekendy też mogą być pracujące. Już zaczynam rozumieć jak się czuje samotna matka niemal...
Hoope, gugle mi jeszcze taniej pokazałyno ale nie kupimy raczej. Mamy spadkowe graco, którego ogromną zaletą jest to, że się składa szybko, zajmuje mało miejsca i jest lekkie. Rozkładam tylko na posiłki.
Edit: Berbecia, długo, coś koło 3 dni średnio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 23:02
Wowka lubi tę wiadomość
-
Berbecia wrote:Kamciaelcia ty zamawiasz w aptece doz jak dobrze pamiętam. Możesz mi powiedziec ile trwa realizacja zamówienia bo wczoraj wieczorem zamowilam mleko i nie wiem czy mi starczy do czasu odbioru z apteki
zazwyczaj mam na drugi dzień rano
niekiedy tego samego dnia tzw rezerwacja
ale moje ostatnie zamówienie ma opoznienie o czym poinformowali w mailu
sprawdziłam maila
"z powodów techniczxnych"Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 23:09