X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Wypad do Gorzowa udany
    Bank zaliczony(choć już nie wiem który ma mój kredyt)
    Bułki z pieczarkami zaliczone
    Kaczuszki zaliczone
    Nawet fotelik dla Piotra przymierzony(bo nasz0-25) UWAGA robi się mały
    Patryk pierwszy raz w spacerowce

WOW :O
    Anastazja starsza od Piotra a jeździ w 0-18 XD
    Co prawda jest przyciasnawy i chcemy zmienić na 9-25 :P

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda
    te klocki "podróby" tez mam jakby co zapisane na allegro ;)
    narazie mysle
    ale juz ksiazeczki mam dla nich kupione-dla Patryczka te z odgłosami a Piotra brakujace kicia kocie

srio
    nie wiem co z proporcjami mojego synka
    jak miał 8 miesiecy przymierzalismy go do tych do 18kg i wygladał jakby zaraz miał wyrosnac
    ten do 25 maławy, ale i Patryk zaraz zmieni wiec dostanie maławya Piotr nowy i na pewno do 36kg
    ale w niektórych juz było mu niewygodnie
    narazie jezdzimy jak jezdzilismy

z ppp dowiem sie co dokładnie w srode

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    Sela dziewiątki masz? Jak to? Nigdy o czymś takim nie słyszałam

A ja w przyszłym roku kończę 30 lat i jeszcze ósemek nie mam XD A Sela ma dziewiątki :O
    Mycha666 wrote:
    Któraś z Was pisała, że jej dziecko śpi na brzuszku twarzą do materaca. U nas to samo się zdarza. Gdzieś od 2-3 tygodni Kubuś zaczął usypiać na brzuchu i przeważnie tak śpi. Sam się przewraca z pleców. Kilka razy wtulił buzię w materac. Ze spaniem na brzuchu nie walczę, główkę mu jednak przekręciłam. Dla własnego spokoju, choć wiem, że jest sam w stanie to zrobić.

Matylda jakoś chwilę przed tym jak zaczęła raczkować zaczęła spać tylko na brzuszku. Kładę na plecy, ona od razu myk i śpi na brzuchu obie drzemki i całą noc. Tylko ona głowę na bok kładzie. Nie walczę z tym, starsza też jak skończyła pół roku to na brzuchu zaczęła spać i spała tylko tak do ok. 18 miesiąca, teraz śpi raz na brzuchu, raz na plecach.

Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Tanda ja też przyszłym roku 30... eh
    Ale mój mąż troszeczkę starszy i ma chyba jedną ósemke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 15:20

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 22 i wszystkie osemki xd Na dwie mi dzisla nachodza jakos dziwnie :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po bananie moze byc zielona kupka? (taka ciemnozielona)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMatylda ja nie daje kaszy z butli;)
    My na cycu a kasza łyżeczką.

Bylam u pediatry tak jak kamcia mowila wirosowka, mija;) a no i nam oczywiście minelo na wizyte, wariatka....Dobrze że zdjęcia robilam mialam dowód.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka pociesze Cię-trzydniowke przechodzi się raz w życiu
    (Teoretycznie 2x bo różne szczepy ale najczęściej raz) :)

Nynka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope! No dziś Prezes prezentuje się zjawiskowo :-D a ten kocyk... <3 po Wigilii Bożenka zaszpanuje swoim merynosem ;-) czy to czerwień czy z domieszką?

Ja od Mikołaja kupiłam sobie ;-) szydełko i włóczkę ale nie mam kiedy dziś nawet jutuba odpalić... To moje małe to już nie śpi w nocy, nie śpi w dzień...

Hoope lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie zdjęć: Basia dama w pościeli, Patk bardzo ładnie ma mama przed domem, tak zadbane :) awokado fajne. Patryś wygląda jakby drinka pił, Prezes zacnie prezentuje się w krzesełku, dobrze że jesteście zadowoleni, mi koleżanka odradzała tego typu krzesełka, dostała z odzysku i była niezadowolona.

Mała Matylda daje 2 łyżeczki kaszy/kleiku na 120 ml mleka, przez butelkę.

Wowka co do ubierania zimą też mam problem,niby nie powinno się zapinać w foteliku jak dziecko jest w kombinezonie/ kurtce. Jak jedziemy kawałek np do lekarza to ubieram w kombinezon zimowy, ale jutro nie wiem jak ubrać bo jedziemy do rodziny 150 km. Chyba założę cienki kombinezon jesienny, on jest taki polarkowy to chyba będzie ok.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na krotkich dystansach ubieram dzieciom kurtki
    Ale na dalekie moim zimnolubnym spodnie i bluze/body co zależy od pory roku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w kombinezonie jakimkolwiek ugotowałaby się na dłuższą metę. W dalszą podróż to cienkie spodnie i body, czasem skarpety zdejmuję nawet.

A właśnie: pytanie do mam starszaków, chyba że mamy maluchów też mają orientację :-) podejrzewam, że fotelik, na który ciągle czekam też ma tapicerkę, która powoduje grzanie dziecka. Czy stosujecie jakieś wkładki, maty czy coś? Są takie uniwersalne czy szukać u danego producenta? Czy uniwersalny to do danego przedziału wagowego, czy do kolejnego fotelika przesiadka z tym czymś?

PS. Proszę o kciuki, Mendolina śpi od 12 minut, niech się nie budzi za 28! Wczoraj też tylko 2 drzemki w ciągu dnia to wieczorem zrobiła trzecią sama...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body, spodenki wiadomo, ale przecież tak nie zaniose dziecka z domu do auta.
    W aucie nie ma co grzać przesadnie, potem tylko wszystkim niedobrze się robi, rozebrać w aucie, a potem ubierać? Ciężko to widzę. Ubiore tak jak mówiłam,rozepne w aucie i będę obserwować czy jej gorąco, jak coś to zdejme.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina kciuki. A Ty też taka porozbierana jeździsz? Ja bym zamarzła w bluzce i spodenkach,nie raz biorę sobie koc jak dalej jedziemy.

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela bylam u mojej rodzinnej doradzila mi 2 krople vigantolu i zeby zrobic tez badanie wit d. Te 2 krople podaje jej juz od dluzszego czasu i poprawy nie widze. Moze byc tez tak ze nie przyswaja tej witaminy i wtedy moze byc tak ze bedzie trzeba jej dac dawke uderzeniowa. Czy jak to sie zwie. Przynajmniej cos powiedziala bo moja pediatra bez badania stwierdzila ze od infekcji sie tak poci.

Udało. Mi sie dostac swieze mieso wolowe od rowolowei nie drogo. Roladki beda:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 19:42

Sela lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 wrote:
    Co 1.5-2h budzi się na cycka. To już nawet czasami nie karmienie. No nie raz wsadzi cycka do buzi pociągnie 5 razy o dalej spi. Ale jak jej nie dam, chce ja oszukać pobujam, niby zasnie Ale przy odkladaniu się rozbudzi i dalej cycka szuka. Zmęczona już tym jestem. Zastanawiam się już nad przejściem na mm tylko że ona żadnego mm nie chce, 4 mleka już jej próbowałam dać i każdym gardzi. Jest jedno mleko które pije wieczorem przed snem Ale to jest mleko dla noworodków więc na długo jej nie zaspokaja bo po 2h znowu chce cycka.
    Wogole to nawet już po ok 1h od zasniecia się wybudza i nie moze dalej zasnąć, dostanie cycka i spi

A może w nocy się budzi bo ją suszy, nie z głodu? Nie macie np. suchego powietrza? Różnica w kaloryczności mleka nr 1 a mleka nr 2 jest niewielka. Na przykładzie Bebiko - 2 kcal różnicy w 100 ml.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam garaż w bloku, wiec mlody idzie w bodziaku bluzie rajstopach i kocu, i tak jezdzi samochodem, jak wysiadamy dopiero zakladam kombinezon.

Dziewczyny dwa pytania znowu.:D

Moje dziecie podczas kapieli wklada palce do wody i ssie od razu i ewidentnie pije wode, czy powinnam jemu ;) przegotowana do kapieli robić?:D

Druga sprawa nlody je kasze na sniadanie, obiad i chce wprowadzic podwieczorek co dawac wtedy? Na razie robilam kisiel i owoca samego dalam no ale cos innego mogloby jeszcze byc.

Aaa i jeszcze od kiedy sery biale i jogurty, bo już slyszalam tyle wersji ze nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 19:49

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się wszystko rozstrzygnie i albo mam wolny wieczór albo nie... Na razie boję się oddychać głośniej ;-)

Majowa, ja to się przykrywam czasem. W samochodzie jest ciepło ale nie tropikalnie ale Bożenka tak się grzeje, że wolę ją ubierać cienko i ewentualnie przykryć kocykiem niż żeby mi się wydzierała bo gorąco. Po ojcu tak ma.

Ps. Nie skończyłam pisać posta a już było wezwanie... Nakarmiłam i śpi dalej. Głodna na pewno nie była ale wolałam nie oponować.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    ja daje juz jogurt

Nynka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka sery białe i jogurty można bez ograniczeń, żółte to po roku czy jeszcze później.

Bożenka na razie tylko gryzie wanienkę ;-) ale jakby tak piła wodę to bym i tak nie gotowała. Takie ilości to nic nie stanie się. Lada moment nasze dzieciaki zaczną spożywać bardzo różne dziwne rzeczy (skąd masz? Samo przypełzło) ;-)

Nynka lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 1872 1873 1874 1875 1876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ