Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sela chodzi Ci o miękkie grube pierniki czy takie, które nie muszą mięknąć,a można zrobić na ostatnią chwilę?
Jeżeli to drugie, to:
https://www.mojewypieki.com/przepis/szybkie-pierniczki
Smyk jest chyba niepoważny, wiadomo że święta idą,a oni takie jajca robią
Kwiatowa 100 lat!
Michasiu, Tobie również!! :***
Majowa Mamusia, dziękujemy
Czy ja mówiłam, że jeszcze nie mam okresu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 15:26
Sela lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualnyMonikaJ wrote:Bardzo dziękuję za życzenia w imieniu Michała
MajowaMamusia a jakiej firmy krzesełko zamawiasz? Ja zamówiłam kinderkraft na allegro z oficialnego sklepu. W piątek zamówione we wtorek już był.
Kwiatkowa 100latnajpopularniejsze na forum
zamówiłam za 259zł, przesyłka free -
Kwiatkowa, 100 lat!!
Mania i Michaś, uściski od Bożenki i jej mamy
Cola, życzę rychłej odmiany, radości, jak nie teraz to kiedy? Ściskam mocno!
Ja się zbieram do farszu, następnie produkcji uszek. Ale od kiedy postanowiłam to Bożenka już nie śpi 3 godziny...
Dziś mama dała najlepsze danie ever: płatki jaglane z własnym mlekiem. Co za walka o łyżeczkę byłaCola87, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ogólnie jest tak-Piotrek ma zaburzone odbieranie bodzców, tzw szumy komunikacyjne
im wiecej bodzców-tym mniej rozumie i do niego dociera
prawdopodobnie zaburzenie czynnościowe mózgu (z takim sie urodził)
autyzmu nie ma-brak zaburzeń osiowych
ale jest za zdrowy na wszelką terapie w ppp-dla małych dzieci maja tzw wwr, ale oferowac moga dzieciom wg konkretnego katalogu "chorób" a ich u Piotrusia brak
rozmawialismy 45 minut, dostałam iles rad co i jak robić a powinno byc dobrze
jednak polecaja jeszcze przebadac Piotrusia neurologicznie-nie żeby cos potwierdzić ale zeby wykluczyć (zaburzenie z powodu np uszkodzenia mózgu)
nie spodziewaja sie zeby cos znalazł, ale gdyby jesli tak-to juz sa podstawy do terapii...
polecaja isc do logopedy ale inna droga-jutro kombinuję przez nasza pediatrę do drugiej logopedy w miescie
no i neurolog na nfz jest na 01.04 zarejestrowany (1.kwietnia, nie 4 stycznia), jutro dzwonie prywatnie
choć
polecaja innego (dalej ) bo "nasz" niechetnie zleca wszelkie badania
obstawiaja, że ich rady powinny i tak z czasem zadziałac cuda, mamy mimo wszystko sie odezwac za kilka miesiecy-chcieliby to zobaczyc
ale zawsze tez moge do nich zadzwonić czy podejsc
a więc mój plan - neurolog
probować do logopedy nadal na nfz ale z innego tytułu (nie poradni psych-pedag)
no i można założyc ze taki mózg ma Patryktak to brzydko napisze
a więc nawet grajace zabawki u nas maja byc pochowane, albo conajmniej do minimum ograniczone i standardowo tv, smartfony, czy wszelkie inne żródła dzwiękowo-świetlne
bo az byli pełni podziwu jak super dwulatek potrafi słuchac czytanych bajek
w ogóle że Piotruś bardzo z nami zżyty i ma super uwage rodziców
na kartce mam tez opisane propozycje zabaw, czy wy[isane czynności które Piotrus robi z mama, a które robi z tatakattalinna lubi tę wiadomość
-
Kurcze a ja miałam zamawiać zabawki w smyku, ale chyba sobie daruje jak są takie opóźnienia.
Fatalita dziękuję za przepis, właśnie chce takie na już
ja daje obiadek i owoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 19:17
W końcu się udało...
-
ja wam powiem ze w tm roku nie sprzatam nic, konkretne potrawy gotuje mama, ja jakies sałatki, ciasto jedno upiekę, mąż się dziś zdeklarował że umyje okna
nie mam siły, jak do tej pracy chodze to wiecznie w pędzie więc stwierdziłam, że muszę odpocząć a nie się narobić
sto lat dla Michasia, Manii i Kwiatkowej (zazdroszczę tych 24 lat)
Kamcia a to was zaniepokoiło coś w zachowaniu Piotrusia?
Ja mimo to starałam bym się o wwr, zawsze można złożyć wniosek do poradni a komisja orzeknie czy się kwalifikuje na wwr, wydaje mi się, że lepiej jak zajęcia z dzieckiem prowadzi ktoś inny niż rodzić, dziecko innaczej pracuje a i postronna osoba wychwyci czy zauważy rzeczy, których my jako rodzice tego nie widziamy