X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina zaszła naturalnie myślała że to już menopauza a tu taka niespodzianka też myślała że w tym wieku to już nie może mieć dzieci toteż nie zabezpieczali się ,z początku byli w szoku i też nie wyobrażali sobie mieć dziecko w tym wieku ale urodziła zdrowego chłopca .
    Torty robiłam w Walli bo ja sama zawsze piekę i jakoś tam smakują a tam nie ma takich polskich ciast i tortów więc kilku ludziom piekłam jak mnie poprosili bo ktoś im powiedział że ja robię ale na większą skalę się tym nie zajmowałam bo ja cukiernikiem nie jestem . W Anglii dużo rzeczy się robi trochę piekłam trochę tłumaczyłam trochę ludzi woziłam,w międzyczasie .
    Poza tym w Anglii mieszkaliśmy zawsze z kimś bo wiadomo taniej, więc zawsze ktoś był do pomocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 20:21

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ale takiej miesiecznicy to ja już nie chce.

Fatalita piękną masz rodzine.

Co do pieluch to Milene uczuliły pampers sleep&play.

Co do wody to wedlug mojego ancymonka jest to zlo konieczne. Z bidonu tez nie umie pić

Jutro mamy szczepienie i nie jestem pewna czy ja szczepic czy nie przelozyc znowu.

Aha wkurzona jestem na apteke doz. Zamowienie od środy jeszcze nie doszło podobno z przyczyn technicznych. Z takich samych przyczyn ja nie odbiore.

Fatalita lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje zamówienie z doz doszlo w sobote a tez z przyczyn tech było opoznione

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hello podczytuje ale czasu brak na pisanie, wszystkie dzieciaczki cudne do wycałowania. No i gratuluje kolejnej ciązy Asix ;-)

U nas nocki non stop kręcenie, kręcenie, kręcenie ale już się chyba przyzwyczaiłam, mamy już 4 ładne ząbki na dole a 4 na górze już widoczne, więc stad pewnie takie nocki.
    Emilka lubi obiadki, deserki, kaszki wchodzą gorzej. W ciągu dnia nie je butli tylko wszystko z łyżeczki. Nie mam pomysłu na 2 danie co jej dawać bo zupki ma z mięskiem a co na drugie jakoś mi pomysłu brak. Ostatnio jadła ziemniaczki z marchewka i rybą.

A to moja Mikołajka

https://naforum.zapodaj.net/ccc18d36c3a8.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/28d4798cf5c3.jpg.html

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28d4798cf5c3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9eb87e48641b.jpg

kamciaelcia, nick nieaktualny, Sela, pawojoszka, Katy, kattalinna, Wowka, nick nieaktualny, Feeva, Fatalita, nick nieaktualny, Mała Matylda, Tanda, D_basiula, MonikaJ, Mycha666 lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia zapomniałabym sto lat dla jubilatki

Laurka osiem zębów toż to szok ,Ulka jeszcze wcale nie ma. I znowu widziałam gołe nóżki u ślicznej mikołajki a jakie dlugasne do samego nieba . Czy ja już wspominałam że same modelki tu mamy?

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekna Mikolajka :) Nozki bardzo zgrabne :p Moj Kamil to faktycznie ma grube te nogi haha

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pobudka od 6 czyli o 40 min za szybko...
    z zębami startujemy już od 4 miesiąca więc stąd te szaleństwo, plus taki jak powychodza szybciej to szybciej się będę wysypiac, taka mam nadzieję :-)

• MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie. Michaś wczoraj miał szczeienie, ma obrzęki po wkłuciu. Pamietacie proporcje soda +woda?

201501064565.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,

Monika, nie znam dokładnej proporcji, robiłam po prostu na gęsto. Do łyżeczki sody dodałam troszeczkę wody i rozmieszałam na paćkę. Ile mogło być tej wody? Nie wiem, ale niewiele.

Laurka, nogi Mikołajki do nieba :)

Po Dniu Pierogów i Dniu Mycia Okien, nastąpił Dzień Pierniczków.

I nadal nie mam kiecki na chrzciny...

Fatalita, Mała Matylda, MonikaJ, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj kiece przybiesie ;)

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

Kattalinna Bożenka cudna <3

Mikołajka Laurki też :*

Dziewczyny, jak tak bardzo chcecie kupować sukienki to kupujcie. I mi wyślijcie, chętnie przyjmę XD

Co do bidonu, to próbowałam wczoraj ciumkać, jak powiedziała J.S. Nic to nie dało. Ale za to Mania patrzyła na matkę jak na ułomną :)
    Dzisiaj spróbuję metodę Małej Matyldy :) Pelny bidon już czeka, ale na razie dziecko ucina drzemkę.

Wowka, Boże. Też bym chciała upiec pierniczki, takie pyszne zrobiłam w zeszłym roku (pamiętam, nawet wstawiałam zdjęcie). Ale przy tym dzieciu ciężko jest obiad zrobić, a co dopiero pierniczki :/ Ale... Może mi się uda jeszcze :D
    Ma ktoś przepis fajny na muffinki z masą makową? Taką odmianę makowca na Wigilię chcę zrobić :)

A tak z innej beczki - dziewczyny! Tyle czasu już zleciało, znamy się 1,5 roku a ja mam wrażenie, jakbyśmy pisały już całe życie <3

Ja też próbowałam dać Mańce jogurt naturalny Rolmlecz ten z krówką, najpierw sam, potem z owocami. Zjadła trochę, ale bez szału, wykrzywiało jej buzię XD
    Póki co szałem u nas są chrupki kukurydziane. Jak jej się kończy to płacze i szuka, ale nie daje jej już bo za dużo :D

Dzisiaj kończymy 7miesięcy!! <3
    Później zrobię jakieś fajne foto jak królewna wstanie i wstawię :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 09:01

Fatalita, Mała Matylda, Katy, kattalinna, Wowka, Mycha666 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna tym bidonem przechylac by zawartosc słomki wlewała sie do buzi
    ale u nas bidon przezedł za któryms razem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prezenty kupione
    maz padnie jak swój zobaczy ;) na pewno sie nie spodziewa a ja dzis rano wpadłam na ten pomysł

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Maniula najlepszego!

Ale ten czas leci.
    Feeva też mam takie wrażenie jakbyśmy już nie wiem ile lat się znały/pisały ;-)

To my dzisiaj też spróbujemy z tym bidonem. Tylko muszę kompocik ugotowac, bo z wodą będzie ciężko

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jak Ty ogarniasz takie masowe gotowanie? My wczoraj mieliśmy Dzień Farszu Pierogowego z Wiki w chuście. Nie dość, że dwa razy więcej czasu to zajęło to kręgosłup...chlip chlip.
    Dziś lepimy.
    Ale pierniki sobie w tym roku odpuszczam.

Feeva, może poszukaj na moich wypiekach z tagiem mak?
    Miliard uścisków dla Mani od Wiki i cioci F. <3

Pawojoszka, nie odpisałam Ci wczoraj. Tak fotografka była spoko, ale nie miała bardzo trudnej pracy, bo Wikula pozowała jak modelka, z uśmiechem na buzi chłonęła skierowane w nią zainteresowanie wszystkich wokół. Gorzej było przy wspólnym pozowaniu, bo już uwaga nie chciała sie dzielić ;)

Kattalinna, zainteresowanie kotem widoczne ;) więc chyba winy zostały mu wybaczone, przynajmniej przez Bożenkę.
    A motorycznie piękne się rozwija, więc rzeczywiście Mamo, nie możesz już narzekać :)

Edit: Wowka,a Orsay sprawdzałas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 09:46

Feeva, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Mani.

Dzwoniłam dzisiaj do przychodni odwolac szczepienie mloda ma kaszel i katar podejrzewam ze od zebow. Pani powiedziala ze mam nie umawiac sie na konkretny termin tylko dzwonic jak bedzie zdrowa i z marszu ja wezma na szczepienie.

Ja z przygotowaniami na swieta jestem jeszcze w czarnej du..... Czekam az maz bedzie w domu popoludniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 09:36

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniu! zdrówka i sił na dalsze harce!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66a08c6ec3e2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4916c1a0cb2c.jpg

nick nieaktualny, pawojoszka, Mała Matylda, Sela, Berbecia, nick nieaktualny, Katy, MonikaJ, D_basiula, kattalinna, J.S, Fatalita, kamciaelcia, Patk, nick nieaktualny, Mycha666 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Mani :)
    Cudne Panie Mikołajkowe.

Patk, Kamcia, Sela namówiłyście mnie, zamówiła wczoraj krzesełko w smyku, ciekawe ile będzie szło, ostatnio czekałam tydzień.

Z tymi szczepienia to właśnie tak trochę nielogiczne robią, każą zapisywać się kilka dni wcześniej, a potem połowa dzieci się rozchoruje i nie przyjdzie. Powinni umawiać z dnia na dzień.

Sela, kamciaelcia lubią tę wiadomość

‹‹ 1893 1894 1895 1896 1897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ