Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kattalina zaszła naturalnie myślała że to już menopauza a tu taka niespodzianka też myślała że w tym wieku to już nie może mieć dzieci toteż nie zabezpieczali się ,z początku byli w szoku i też nie wyobrażali sobie mieć dziecko w tym wieku ale urodziła zdrowego chłopca .
Torty robiłam w Walli bo ja sama zawsze piekę i jakoś tam smakują a tam nie ma takich polskich ciast i tortów więc kilku ludziom piekłam jak mnie poprosili bo ktoś im powiedział że ja robię ale na większą skalę się tym nie zajmowałam bo ja cukiernikiem nie jestem . W Anglii dużo rzeczy się robi trochę piekłam trochę tłumaczyłam trochę ludzi woziłam,w międzyczasie .
Poza tym w Anglii mieszkaliśmy zawsze z kimś bo wiadomo taniej, więc zawsze ktoś był do pomocyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 20:21
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Dziękuję ale takiej miesiecznicy to ja już nie chce.
Fatalita piękną masz rodzine.
Co do pieluch to Milene uczuliły pampers sleep&play.
Co do wody to wedlug mojego ancymonka jest to zlo konieczne. Z bidonu tez nie umie pić
Jutro mamy szczepienie i nie jestem pewna czy ja szczepic czy nie przelozyc znowu.
Aha wkurzona jestem na apteke doz. Zamowienie od środy jeszcze nie doszło podobno z przyczyn technicznych. Z takich samych przyczyn ja nie odbiore.
Fatalita lubi tę wiadomość
-
hej hello podczytuje ale czasu brak na pisanie, wszystkie dzieciaczki cudne do wycałowania. No i gratuluje kolejnej ciązy Asix
U nas nocki non stop kręcenie, kręcenie, kręcenie ale już się chyba przyzwyczaiłam, mamy już 4 ładne ząbki na dole a 4 na górze już widoczne, więc stad pewnie takie nocki.
Emilka lubi obiadki, deserki, kaszki wchodzą gorzej. W ciągu dnia nie je butli tylko wszystko z łyżeczki. Nie mam pomysłu na 2 danie co jej dawać bo zupki ma z mięskiem a co na drugie jakoś mi pomysłu brak. Ostatnio jadła ziemniaczki z marchewka i rybą.
A to moja Mikołajka
https://naforum.zapodaj.net/ccc18d36c3a8.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/28d4798cf5c3.jpg.html -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28d4798cf5c3.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9eb87e48641b.jpgkamciaelcia, Kwiatkowa24, Sela, pawojoszka, Katy, kattalinna, Wowka, Nynka, Feeva, Fatalita, MajowaMamusia, Mała Matylda, Tanda, D_basiula, MonikaJ, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek,
Monika, nie znam dokładnej proporcji, robiłam po prostu na gęsto. Do łyżeczki sody dodałam troszeczkę wody i rozmieszałam na paćkę. Ile mogło być tej wody? Nie wiem, ale niewiele.
Laurka, nogi Mikołajki do nieba
Po Dniu Pierogów i Dniu Mycia Okien, nastąpił Dzień Pierniczków.
I nadal nie mam kiecki na chrzciny...Fatalita, Mała Matylda, MonikaJ, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Dobry!
Kattalinna Bożenka cudna
Mikołajka Laurki też :*
Dziewczyny, jak tak bardzo chcecie kupować sukienki to kupujcie. I mi wyślijcie, chętnie przyjmę
Co do bidonu, to próbowałam wczoraj ciumkać, jak powiedziała J.S. Nic to nie dało. Ale za to Mania patrzyła na matkę jak na ułomną
Dzisiaj spróbuję metodę Małej MatyldyPelny bidon już czeka, ale na razie dziecko ucina drzemkę.
Wowka, Boże. Też bym chciała upiec pierniczki, takie pyszne zrobiłam w zeszłym roku (pamiętam, nawet wstawiałam zdjęcie). Ale przy tym dzieciu ciężko jest obiad zrobić, a co dopiero pierniczkiAle... Może mi się uda jeszcze
Ma ktoś przepis fajny na muffinki z masą makową? Taką odmianę makowca na Wigilię chcę zrobić
A tak z innej beczki - dziewczyny! Tyle czasu już zleciało, znamy się 1,5 roku a ja mam wrażenie, jakbyśmy pisały już całe życie
Ja też próbowałam dać Mańce jogurt naturalny Rolmlecz ten z krówką, najpierw sam, potem z owocami. Zjadła trochę, ale bez szału, wykrzywiało jej buzię
Póki co szałem u nas są chrupki kukurydziane. Jak jej się kończy to płacze i szuka, ale nie daje jej już bo za dużo
Dzisiaj kończymy 7miesięcy!!
Później zrobię jakieś fajne foto jak królewna wstanie i wstawięWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 09:01
Fatalita, Mała Matylda, Katy, kattalinna, Wowka, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Maniula najlepszego!
Ale ten czas leci.
Feeva też mam takie wrażenie jakbyśmy już nie wiem ile lat się znały/pisały
To my dzisiaj też spróbujemy z tym bidonem. Tylko muszę kompocik ugotowac, bo z wodą będzie ciężkoW końcu się udało...
-
Wowka, jak Ty ogarniasz takie masowe gotowanie? My wczoraj mieliśmy Dzień Farszu Pierogowego z Wiki w chuście. Nie dość, że dwa razy więcej czasu to zajęło to kręgosłup...chlip chlip.
Dziś lepimy.
Ale pierniki sobie w tym roku odpuszczam.
Feeva, może poszukaj na moich wypiekach z tagiem mak?
Miliard uścisków dla Mani od Wiki i cioci F.
Pawojoszka, nie odpisałam Ci wczoraj. Tak fotografka była spoko, ale nie miała bardzo trudnej pracy, bo Wikula pozowała jak modelka, z uśmiechem na buzi chłonęła skierowane w nią zainteresowanie wszystkich wokół. Gorzej było przy wspólnym pozowaniu, bo już uwaga nie chciała sie dzielić
Kattalinna, zainteresowanie kotem widocznewięc chyba winy zostały mu wybaczone, przynajmniej przez Bożenkę.
A motorycznie piękne się rozwija, więc rzeczywiście Mamo, nie możesz już narzekać
Edit: Wowka,a Orsay sprawdzałas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 09:46
Feeva, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Wszystkiego najlepszego dla Mani.
Dzwoniłam dzisiaj do przychodni odwolac szczepienie mloda ma kaszel i katar podejrzewam ze od zebow. Pani powiedziala ze mam nie umawiac sie na konkretny termin tylko dzwonic jak bedzie zdrowa i z marszu ja wezma na szczepienie.
Ja z przygotowaniami na swieta jestem jeszcze w czarnej du..... Czekam az maz bedzie w domu popoludniami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 09:36
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66a08c6ec3e2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4916c1a0cb2c.jpgMajowaMamusia, pawojoszka, Mała Matylda, Sela, Berbecia, Kwiatkowa24, Katy, MonikaJ, D_basiula, kattalinna, J.S, Fatalita, kamciaelcia, Patk, Nynka, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNajlepszego dla Mani
Cudne Panie Mikołajkowe.
Patk, Kamcia, Sela namówiłyście mnie, zamówiła wczoraj krzesełko w smyku, ciekawe ile będzie szło, ostatnio czekałam tydzień.
Z tymi szczepienia to właśnie tak trochę nielogiczne robią, każą zapisywać się kilka dni wcześniej, a potem połowa dzieci się rozchoruje i nie przyjdzie. Powinni umawiać z dnia na dzień.Sela, kamciaelcia lubią tę wiadomość