X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla Zosi! Az dziw, ze tak lubi wode :)

Feeva, sproboj jak podasz bidon tak ciumkac, jakbys tez pila z bidonu, moj tak zalapal jak mnie nasladowal, a jak juz poczul to poszlo. Uwielbia bidon.

Mała Matylda, Mycha666 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za miłe słowa :)

Tak, Kamcia, zdjęcie spod maty było mniej twarzowe :D

Wowka, już mam ciemne. Ścięłam moje blond końcówki ombre jak mi włosy zaczęły lecieć :/ trochę tęsknię za nimi.
    Zapomniałam napisać, że bardzo gratuluję zmiany pracy. Widzisz,mimo wątpliwości po rozmowie z kadrową udało się :)

Feeva, może spróbuj najpierw butelkę z dziubkiem/dzióbkiem, ale nie niekapek, są takie. Może wtedy załapie?
    Wiki z kolei gryzie smoczek od butelki...

Mała Matylda, dziękuję :)
    Gratulacje dla Zosi. Wiki tak uwielbia wodę z doidy cup. Mogłaby pić i pić;)

Wiecie, które z mm jest dobre w smaku?

Ja się wciąż boję jogurtu. No i wciąż zwlekam z mięsem, bo nie mamy dojść do "swojskiego" mięska poza gołębiami, których nigdy nie przygotowywałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 14:55

Mała Matylda, Wowka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Sela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    W końcu nadrobiłam wczorajszy wieczór i dziś ;-)

Katy, Kamilek wyszedł cudownie, aż sama nie moge się doczekać całej Waszej sesji ;-)

Asix! Gratulacje!!! super, że taka mała różnica wieku będzie ;-) ja pomału też muszę się brać za robote, ale okres jeszcze nie wrócił, u nas jeszcze kp i chyba będzię ciężko... no ale nie ma rzeczy niemożliwych ;-)
    A Staś cudowny :****
    P.S właśnie doczytałam, że u Was też kp, także widzę, że mam jeszcze większe szanse na powodzenie!

Wowka gratulacje dla męża!

a ta promocja w rossmannie dotyczy też pampków?
    Kurcze te pampersy po zmianie na nowe są strasznie śmierdzące i czas na zmiane firmy, jakie polecacie?

Pawojoszka łał ale super foty!

Co do seksu u nas też posucha :-(

Fatalita piękne zdjęcia!!!

jeny aż Wam zazdroszczę tych sesji

Berbecia to wszytskiego naj dla córuni! nie ma to jak zabawy ze starszym bratem :*

Mała Matylda zazdroszczę picia wody, u nas to jakiś koszmar! jedynie co to zrobi dwa łyki kompotu z jabłek, ale zawsze to coś.
    i gratki za załapanie bidonu ;-)

Katy dałaś taki zwykły jogurt naturalny? bo też mnie korci.

Mała Matylda, Katy, Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Moja nie ogarnia bidonu za ch...
    Gryzie :/

i Piotruś i Patryś najpierw załapali tubki z owocami i zaraz im bidon podstawiłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w smaku podobno dzieci lubia bebiko bo slodkie

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, MajowaMamusia popatrz na Hauck Sleep and Play Center. Składa i rozkłada się w sekundę, ma podwieszany drugi poziom, przewijak, otwierany jeden bok i dwa siateczkowe boki więc widać dziecko :) tylko jak tak patrzę po sklepach to widzę, że ono koło 300 zł chodzą, ja kupiłam na allegro powystawowe za 120. Może też uda Ci się znaleźć jakąś fajną ofertę, jeśli Ci się spodoba :)

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S, chyba po tatusiu, też fan wody :P

Feeva, u nas pomogło gdy nalałam wody do pełna i trzymałam bidon pod kątem – dzięki temu za pierwszym razem szybko nabrała wody do buzi, a gdy już się zorientowała jak to działa pije w każdej pozycji. Myślę, że rada J.S jest bardzo fajna i warta wypróbowania :)

Fatalita, Zosia do tej pory też piła z doidy cup i właśnie tak pokochała wodę. Kubek również :P. Ale próbuje go przechylać bardziej niż potrzeba i czasami nabiera do buzi za dużo wody. A bidon wydaje się być bez wad ;)
    Ja też jeszcze nie wprowadziłam mięska i też nie mam sprawdzonego źródła. Na początek kupiłam słoiczki z babydream – są takie z samym mięsem, jest kurczak oraz wołowina. Moja koleżanka kupuje mięso w sklepie z ekologiczną żywnością, muszę poszukać w moim mieście, bo nie każdy eko sklep ma mięso w ofercie.

Sela, u mnie najpierw owulacja, dopiero potem okres. A do końca listopada wyłączne kp, teraz rozszerzamy dietę. Szanse są zawsze, nie musisz czekać na okres, jeśli tylko chcesz działaj :P
    Zosia nosi na zmianę pieluszki Pampers i zielone Dada. Te fioletowe nam się nie sprawdziły.

J.S, Sela lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, dokładnie to Bakoma Bio, ale inny z krótkim skladem bez niepotrzebnych dodatków tez moze byc :p Kamil go uwielbia :)

Bidon tez gryzie, z tubki pociagnal pare razy kiedys xd Ciumkaniw go rozsmieszalo tylko :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 15:32

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita Wasza rodzinka cudna. Moja babcia by powiedziała jak z żurnala wyglądacie :D Berbecia wszystkiego naj dla córci!

Fatalita lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia przepraszam przegapiłam. Oczywiście wszystkiego baj dla jubilatki :)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Jubilatki!

Fatalita, jacy Wy piękni <3 nie dziwię się, że nie dość, że zrobiliście sesje, to jeszcze się chwalisz :-)

Zazdroszczę wszystkich sesji, a najbardziej Pawojaszce ze względu na ilość modeli, choć to już nieaktualne :-) zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, a mieć nie będę :-( teraz marzę chociaż o dwójce...

Też kupiłam dziś jogurt bio z bakomy. Ale będzie jutro spożywany. Katy, dajesz sam czy z owocami? Kamilek zjada cały?

Bożenka lubi wodę, ale nie wiem skąd jej się to wzięło, najlepiej jej wychodzi gryzienie doidy cup... Muszę się rozejrzeć za innym naczyniem też, tylko nie wiem czy najpierw bidon, czy 360.

Mówiłam, że moja córka jest uroczo głupiutka? :-) Kocham tę prostotę :-) kot ma nowe wędki. Oboje wodzą wzrokiem i ruszają głowami tak samo :-D w ogóle dziś futrzasta kreatura się zrehabilitowała. Trzy razy upolował "ptaszka" i za każdym razem przynosił Bożence na matę, wcześniej się rozglądając za dogodnym miejscem. Kładł koło niej więc to nie przypadek <3 a zadrapania z wczoraj ładnie goją ;-)

Katy, Mała Matylda, Cola87, Wowka, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz dalam sam, smakowal, teraz daje z owocami ;) Dzisiaj akurat z truskawkami, ostatnio byl z bananem :p Jeszcze mu sie nie zdarzylo zjesc calego, ale to chyba kwestia czasu bo dzisiaj wsunal ponad polowe :p

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmęczona Bożenka w akxji. Ok 0:30 to reakcja na kota. Ogólnie chyba prawie wszystko tu jest ;-)

https://youtu.be/ZgKXFVrA5jM

kamciaelcia, Nynka, D_basiula, Cola87, Wowka, Mała Matylda, Sela, Fatalita, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina czemu twierdzisz że nie będziesz mieć? Nawet nie wiesz czym życie cię może zaskoczyć

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, musiałabym chyba czworaczki urodzić bo na pojedyncze ciąże jestem za stara już

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roznie moze byc Kattalinna :p

Bylam w Rossmannie, cos mi sie wydawalo, ze za duzo zapłaciłam jak na promocje, patrze na rachunku i faktycznie nie naliczylo mi jej w ogole..Czekalam chyba z 15min, az sie wyjasni i okazalo sie, ze płatki dla dzieci sie nie liczyly wiec zamiast nich wzielam krem na kazda pogode Nivea :p

W Pepco kupialm Kamilowi pizame z reniferkiem, a bratanicy narzeczonego do spoznionego Mikolaja body i sukienkę z Myszka Minnie :p Mam nadzieje, ze bede miec kiedys jednak corke bo fajnie sie wybiera sukienki:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 19:57

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam kattalina aż takich staruszek to nie ma na tym forum ,masz jeszcze czas nie musisz zaraz mieć szóstki ale troje czy czworo to też duża gromada. Piekłam tort dla chłopca którego mama urodziła w wieku 50 lat , wystarczy chęć i sporo determinacji.
    Poza tym fajnie się ogląda na obrazku a tak naprawdę to taka gromada oznacza rezygnację z siebie do tego trzeba być pasjonatem albo masochistą albo obojgiem po trochu. Nie żebym narzekała czy żałowała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 20:06

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, jakby się uprzeć to mogłabyś być moją córką, także ten :-P różnie może być ale bez przesady ;-)

Ja jeszcze nie kupiłam Bożence ani jednej sukienki :O

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Oj tam kattalina aż takich staruszek to nie ma na tym forum ,masz jeszcze czas nie musisz zaraz mieć szóstki ale troje czy czworo to też duża gromada. Piekłam tort dla chłopca którego mama urodziła w wieku 50 lat , wystarczy chęć i sporo determinacji
    Naturalnie zaszła w tym wieku?? Dla mnie są pewne granice. Nie chciałabym mieć 70 lat na 18tke dziecka. No i zwiększać ryzyka wczesnego osierocenia :-(

Edit: Pawojaszka, Ty jeszcze torty na zamówienie robisz? Kiedy? :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 20:05

Nynka lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dokładnie, Kattalinna, może akurat wypowiedziałaś (wypisałaś :P) te czworaczki w dobrą godzinę :D

I nie jesteś za stara na pojedyncze ciąże, co Ty gadasz :)

Bożenka bardzo elokwentna <3

Mała Matylda, gratuluję Zosi umiejętności picia z bidonu. Cholera, ja nadal nie kupiłam :D

Fatalita, ja też nie dawałam jeszcze jogurtu. Ani ryby, ani jajka z białkiem... powoli, jeszcze wszystko nasze dzieci zdążą zjeść :)

Co do mm, to mi nie smakuje żadne :D ale Skrzat lubi swój bebilon.

Sela, fioletowe dady. Ogólnie to co osoba to opinia, próbuj co Wam i Leosiowi przypasuje :)

O jeżu, znowu za długo pisałam. Katy, też chce kupować sukienusie, zawsze rzucam tęskne spojrzenia :)

Pawojoszka, jesteś moją idolką. Dom, dzieci, tapicerowane mebli, torty... Co bierzesz? Bo kofeina chyba nie dałabym rady :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 21:29

Katy, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1892 1893 1894 1895 1896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ