X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie mówcie o smyku... zrobiłam zamówienie... wczoraj odebrałam miało być między 2a4... w międzyczasie mail ze uzgodniono ze mną nowy termin... ciekawe...
    Otwieram paczkę A to nie to co zamawiałam... dzwonię na infolinie A babka mi na to że ma zrobić zdjęcia i napisać wyjaśnienie dlaczego tak się stało. No tak mnie wku... że szok. Dzisiaj pojechałam do stacjonarnego. Godzinę trwała cala procedura... wszystkie dane na kartonie się zgadzaly, faktura numer. No wszystko oprócz zawartości... w sklepie mi mówią że mam zareklamować rzeczy które otrzymałam i że chcą fakturę. No to daje. A ona na to że to nie te rzeczy i chce na to co jest w kartonie. To mówię że nie mam bo nie to zamawiałam. No i problem kolejny. To co było faktycznie było tańsze niż to co zamawiałam i NA PEWNO zmieniłam te rzeczy w domu. No to pytam jaki miałabym cel w tym żeby oddawać tańsze rzeczy. Pani wykonała kilka telefonów. W rezultacie reklamacja na każdy z produktów w otrzymanej paczce, rozpatrzenie w ciągu 14 dni i zwrot pieniędzy w ciągu 30 dni od rozpatrzenia reklamacji... wkurw niesamowity... I ta bezradność...

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, albo ta pani w stacjonarnym już bardzo zmęczona albo blondynka... Bo ten, kto pakował Twoją paczkę to chyba po śledziku był. Dobrze, że ja jednak nic ze smyka nie chce teraz :-) i prezent dla Bożenki już mam, uff :-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laurka
    u nas brak mowy
    a jak pisałam-wwr odpada
    maja konkretny katalog komu wwr sie należy
    chociażby opóźnienie ruchowe
    u nas nic nie znaleźli by zakwalifikować do wwr
    gdyby jednak neurolog "coś" znalazł np alalię to już zmienia sytuację
    i tu nie chodzi ze rodzic ma z dzieckiem pracować-my mamy ograniczyć dzwięki i światełka wszelkie, Piotrus w ogólnym spokoju inaczej pracuje

ogólnie logopeda nam potrzebny-ale ta neurologopeda w ppp może pracować tylko w ramach wwr (dla małego dziecka oczywiście) a to wwr nam sie nie należy
    o to w tym chodzi
    o ogólnie nie widac nawet wad w obrebie narządu mowy tzn buzi, policzków, jezyka...
    jest druga logopeda ale kompletnie nie wiem na jakiej zasadzie i idę do pediatry sie dowiedzieć
    najważniejsze że autyzm wykluczony
    sama pewnie wiesz że dla starszych dzieci pewne rzeczy dzieją się z automatu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Kamcia szkoda tylko że na tych specjalistów na NFZ trzeba tak długo czekać. Uważam że to mega porażka :/ mam nadzieję że rady podziałają i za niedługo zobaczycie efekty :)

oj długo, ale prywatnie krócej-a sa przecież i tacy do których prywatnie trzeba czekac
    jeszcze jutro będę dzwonic do tego drugiego z polecenia (polecenie wynika z chęci kierowania na badania)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Kamcia, polubiłam bo rozumiem, że wieści jednak dobre? Przynajmniej taki wniosek wyciągnęłam z Twojego posta :-)

ogólnie to są dobre wieści ale absolutnie mnie nie satrysfakcjonują bo pomoc potrzebna a jednak oficjalnie sie nie nalezy
    na pewno postaramy sie dokładnie przebadac neurologicznie choc przyznam tutaj-intuicja mi mowi ze moge być w tej kwestii spokojna
    nie wiem czy pisałam-ale moj mąz pierwsze swiadome słowo (a było to "ej" -zawołanie na pana na koniu) powiedział grubo po 3. urodzinach i jednak ta jego mowa szła powoli bo był nawet odroczony do szkoły
    z jednej strony nie chciałabym aby Piotrus to dziedziczył (jakiś ogólnie problem) ale z drugiej strony jestem spokojniejsza bo wiem, że ten problem minał u męża...
    zobaczymy co na to pediatra a potem neurolog

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to trzymam kciuki zeby bylo tylko lepiej :*

A tu efekty sesji :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/187f88d8f74f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50577ec31985.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7e944230482.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da81d821ace0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 20:42

J.S, kamciaelcia, Nynka, Kwiatkowa24, Berbecia, Cola87, MajowaMamusia, Wowka, Mycha666, Mała Matylda, Sela, Feeva, pawojoszka, kattalinna, MonikaJ, Fatalita, D_basiula, Ewciaa83, Tanda, amygdala lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, mam nadzieje ze to wszystko sie unormuje i okaze sie, ze to genetycznie po mezu. Trzymam za was mocno kciuki.

Katy OBŁĘDNE FOTKI!!!!! <3 <3

Kamilek jak pozowal, zauroczylo mnie to zdjecie na brzuszku, ty tez swietnie wygladasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 20:46

kamciaelcia, Katy lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak szczerze oni ju z luty/marzec spodziewają się efektów, tzn fizjo odezwał sie zeby w tym terminie się do nich zgłosić, ale psycholog i logopeda troszke go przystopowały, że po prostu jak załatwimy neurologa to za kilka miesiecy zadzwonic czy coś

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy super zdjecia
    mnie zauroczyło drugie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malują i malują caly dzień ;)
    Sto lat Kwiatkowa:*

I oczywiście zdrówka i radości dla Mani i Michasia :)

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam...

Katy super sesja! :) a Ty jakoś tu doroslej wyglądasz ;)

Wiem, że nie nawidzicie smyka.
    Ktoś daje rade gotować z dzieckiem na święta? Wowka, dobrze pamiętam? Szacun:)

I tyle co pamiętam :)

Katy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za zyczenia :)

Katy, cudne zdjecia, a jakie Ty masz piekne wlosy

Kamcia, oby to bylo dziedziczne po mezu. Moj brat tez bardzo pozno zaczal mowic

Katy lubi tę wiadomość

• Berbecia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie kiedy dziecko ma wymawiac r,sz,cz,dż może któraś z was wie.

Jakie wy tu wszystkie mlode i piekne jesteście nic tylko pozazdrościć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 21:19

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy cudnie wyglądacie! Kamilek do Ciebie podobny :)

Katy lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to chyba zagadka się wyjaśniła z tym trzymaniem kciuków ;-) przykre jest to że tak długo trzeba czekać na specjalistów

Katy zdjęcia cudne, też takie chce- zdjęcia i włosy (figurą i kiecką też nie pogardzę)

Berbecia- mnie uczyli że jeśli dziecko w "0" ich nie wymaga musi ocenić to logopeda

Ide spać bo maruda się już kręci i pewnie czuje ze koło niej nie leże, dobrej nocki

Katy lubi tę wiadomość

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "nie wymawia" miało być

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam pisać że u mnie w pracy do logopedy trafiały dzieci 6/7 lat najczęściej wady wymowy ale r ma normy najpozniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 22:05

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Mani i Michałka.

Sto lat Kwiatkowa.

Katy sesja super. Zdjęcia cudne. Macie piękną pamiątkę.

U mnie Doz działa bez problemów. Zamawiałam w sobotę szczepionkę, w poniedziałek była do odbioru. A w Smyku zrobiłam dziś zamówienie na 2 zabawki. Ciekawe czy do poniedziałku dotrą, bo wtedy będę mogła odebrać. Ale jak się nie wyrobią to trudno, zamóieę jeszcze raz po świętach.

Katy lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za tyle komplementów ;) Zawsze jakos powazniej wyglądam na zdjęciach, ktore ktos mi robi :p Wlosy kiedys byly moim utrapieniem, ale teraz wiem, ze powinnam być z nich dumna bo niektorzy maja o polowe mniej xd

Z ta sukienka wiaze sie pewna smieszna historia, kupilam taka sama tydzien przed weselem brata narzeczonego. Lezala sobie i czekala az w dniu slubu rano postanowilam ja wyprasowac, okazalo sie, ze zle dobralam temperature i przytopila sie :/ Histeria byla nieziemska, jechaliśmy po kolejna na szybko, ale zeby bylo malo kolejna tez zle skonczyla bo mądry chlopak metke zapalniczka przypalal i sukienka znowu ucierpiała...Takze jechaliśmy znowu po nowa...I tak lewdo zdążyliśmy na slub jego brata :D Pierwsza sukienke kupowalam za swoje pieniadze, druga kupila mi mama, a trzecia chlopak xd

Wowka, Fatalita, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ślicznie wyglądacie, a Ty piękna jesteś i włosy masz boskie, ja z tych, co ma ich połowę- śmieje się, że mam mysi ogon XD Kamilek pasuje na pomocnika świętego Mikołaja :) Sukienkę zawsze prasuję dzień wcześniej w razie jakby się coś stało.

Kamcia porażka z tymi terminami d lekarzy, trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze.

Patk, widzę, że ten cały smyk to już chyba spoczął na laurach i maja gdzieś klienta.

Katy lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem...

No to lecimy, po kolei.

Kamcia, co to za prezent z zaskoczenia dla małżonka? Uchyl rąbek tajemnicy :)

Oczywiście, że nikt nie chce, żeby u Piotrusia to było genetyczne obciążenie, tak jak u męża, ale skoro już musi być, to niech minie, jak najszybciej. Wieści ogólnie też mi się wydają pozytywne, jest jakiś scenariusz co dalej robić. Paranoja za to, że jest potrzebna pomoc, a nie można jej na czas otrzymać od państwa...

Maniu i Michałku-ciocia Wowka też ściska i życzy wielu uśmiechów i radosnych zabaw :*

Mania-Mikołajka i Michaś na tronie cudni :)

Fatalita, jak tam Wasz Dzień Lepionego Pieroga? :D udało się?

Pawojoszka, wyobraziłam sobie ten obrazek Twoich dzieci lukrujących pierniczki i jakoś mi ciepło na sercu. Może chce mieć więcej niż dwoje dzieci, nawet kosztem porządku w kuchni? ;)

Kwiatkowa, spełnienia marzeń na ćwierćwiecze :) Ty się zastanawiasz kiedy to minęło, a ja kiedy minęło mi od 25 urodzin :D

Majowa, porażka z tym smykiem. Ja daję trzy razy dziennie coś innego niż mleko. Raz kaszka, raz obiad i raz coś nowego/owoc/kisiel/drugi obiadek ;)

Patk, porażka z tym smykiem do n-tej potęgi. Nie ma to jak stracić godzinę czasu przez czyjś błąd i jeszcze być niesłusznie oskarżonym. Pewnie mają kawał zamówień, ale to też nie tłumaczy pomyłki i trudności w odkręceniu.

Kattalinna, a gdzie fotka zadowolonej Bożenki w nowym fotelu? Czy jeszcze nie sadzasz?
    1
    Katy, no to jestem oczarowana kolejną sesją. I kolejną piękną rodzinką. Masz śliczne zadbane włosy, a Kamilek jest bardzo do Ciebie podobny. A to już pisałam chyba kiedyś, że koleżanki teściowej to chyba ślepe :P

Melduję zakończenie dnia Pierników. Napiekłam jakieś wielkie ilości, jutro będę zdobić.

Byłam też na zakupach, Skrzat jest bogatszy o strój na chrzest i nową kurteczkę zimową.

A ja nadal kiecki nie mam, a nogi w doopę wchodzą od łażenia po galerii... byłam WSZĘDZIE. W orsayu też, dzieks Fatalita :) mogę pójść na chrzest w dresie :D

Katy, haha historia z sukienką podobna do mojej z bluzką. Pierwszy raz kupiłam bluzkę za coś koło 120zł. Spaliłam. Później wyczaiłam promkę i kupiłam taką samą za jakieś 90 zł, tą mąż mi zafarbował. I na wyprzedażach znowu trafiłam tą samą bluzkę za chyba 50zł i tą nadal mam, jest super :D piorę w ręku i prasuje na najniższym ustawieniu :D ceny podałam, bo za każdym razem udawało mi się kupić taniej i taniej, pewnie dlatego kupowałam kolejne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 22:38

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1896 1897 1898 1899 1900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ