X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym zaszczepic w Kamilu moja milosc do czytania ksiazek, ale poki co jak probuje to on uparcie zamyka kazda ksiazke..Takze ten..moze kiedys sie doczekam :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Ja robię duże uszka, wielkości pierogów.

Z wigilijnych to jeszcze krokiety do barszczu z grzybami/kapustą. Albo zrób duże uszy.
    Wigilia u teściowej, muszą być popisowe ;-)

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jemy wigilie zawsze z moimi rodzicami. Teście ani razu nas nie zaprośili a ja nie zamierzam sie sama wpraszać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 22:19

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, ja ze świętami w lesie ( no mam choinkę w sumie) a resztę nic łącznie z zakupami. Dziś narobiłam dla małej 30 słoiczków zupek, więc mam miesiąc z głowy. Dalej poproszę od was przepis na zupę ogórkową dla małej. Czym doprawiacie ją?

A to moja dzisiejesza zębata maruda, kto ma więcej zębów? kto? ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b94bacfac44.jpg

Ale się ciesze bo jutro do pracy i wolneeeee, idę tylko w piątek następny o 6.30 do 11.30 a tak dopiero po Nowym Roku ;-)))

Też uwielbiam ksiązki, naczytałam się ich w jednej i drugiej ciąży żeby nadrobić chyba zaległości na teraz

Berbecia, Sela, kamciaelcia, Katy, pawojoszka, kattalinna, Mała Matylda, Mycha666, MajowaMamusia, D_basiula lubią tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ile zębów!!!

Katy współczuję tego remontowego syfu, u nas taki był w dniu porodu heh całe szczęście już po.

Dzieciaczki cudne :-*

Tak sobie myślę czy to moje dziecię przestanie się kiedyś budzić co godzine? Śpi od 19:30, a właśnie jest 3 karmienie. No i jak ja mam się starać o drugie... eh

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela po miedzy karmieniami na spontana.

Sela lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wszystko opada, normalnie mam takie nerwy. Obudzil sie 20 min temu i bawi sie, gada... Przeczuwam znowu 3-4. Jest mi tak zle, smutno, mam nerwa i w ogole juz nic mi sie nie chce. Spac mi sie chce, bo jestem okrutnie zmeczona.

Sela, podziwiam, ja po prostu powiedzialam sobie ze mlody pozostanie jedynakiem, koniec kropka. Na wiecej dzieci sie nie zdexyduje na pewno.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobijcie. Przez te próby raczkowania faktycznie dziecko mi się zepsuło. Dwie ostatnie noce pobudka ok. 2-ej. Dziś już miałam trzy pobudki. Po tygodniach nocy bez pobudek bardzo boli. Na zęby nic nie wskazuje. Dobranoc.

• Sela Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S powiem Cj, że po takich nocach jak ta to mnie też się odechciewa drugiego dziecka. Nie mam już siły. Pobudki co 50min. Dostawiam do cyca, pociągnie 2 razy i śpi, odłożyć się od razu nie da, bo zaraz ryk. No cholera już sama nie wiem czemu tak się budzi co chwile...

Mycha łącze się z Tobą w bólu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 05:06

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po prostu zaraz kawę pije bo znowu jestem sama z dziećmi do jutra i poranek na spokojnie wiecej dla mnie znaczy niż kawa z dwójką na zimno...im bardziej pozytywnie z rana tym fajniejsza mamę mają chłopaki. Szkoda że to 6ale mąż tak wstaje(i wychodzi w 5 minut) równocześnie Patryczek się przebudzil na jedzonko. Zjadl, spi i niech śpi jak najdłużej albo niech da mamusi wypić dwie kaweczki

Dziewczyny
    Współczuję takich nocek tzn z nocną aktywnością dziecka
    Bo czeste wstawanie i z Patrykiem zaliczam
    Ale żadne moje dzieciatko(nawet raczkujac i wstajac) nie budziło się w nocy wyspane i nie harcowalo
    Nikt jednak nie mówi że Patryk musi isc ich tropem ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Na temat nocy się nie wypowiadam bo u nas bez zmian, jedynie co to mi dziecko obudzili po piątej parę minut bo na sali obok zaczęli światło palić ,to teraz Ulka im spać nie da bo jej się na dyskusję zebrało.

Laurka , matko jaki zębacz. Kiedy jej to zdążyło wyjść?

Sela ewidentnie dziecko ci daje znać że się tobą dzielić nie zamierza.

Sela lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, dlatego ja biorę do siebie. Nie mam już siły na wstawanie, karmienie, odkładanie, wstawanie, bujanie i w kółko. Nie lubię tego spania razem ale przynajmniej się męczę mniej bo i tak się budzę. A pobudki przed 6 to u nas taki standard, że nie wiem jak to może być inaczej. Chciałam właśnie odkurzacz wyciągnąć ale spojrzałam na zegarek i mnie olśniło.

Chyba w końcu wczoraj zasnęłam i nie napisałam: mamy pełzanie do przodu :-) po spacerze mi szczupaka na łóżku zapuściła ;-) wieczorem powtórzyła na macie ale jak matka zaczyna świrować i jeszcze za telefon łapie to przestaje.

W sklepie Osiem Gwiazdek do końca roku w sklepach stacjonarnych -15% na wszystko. Myślę, że to dobry rabat, więc jak komuś po drodze i myśli o zmianie fotelika niebawem to zachęcam :-) mają fantastyczną obsługę :-) i żeby nie było, nie mam profitów z reklamy ani nie znam nikogo kto tam pracuje :-P

Sela, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponowię pytanie o odkurzacz ręczny/ samochodowy: ktoś coś ma, poleca, odradza?

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, gratulluje pelzania do przodu. Jak moj kilka razy pelznal do przodu, fo polozylam na podlodze smoczek (bo on smoczkowy) i jak za nim pognal... tak teraz ciagle jestem za nim, bo wszedzie pelza, wszystko sciaga.

Z odkurzaczem nie pomoge, bo mam taki maly ale byl razem z bezprzewodowym, z ta mozliwoscia odpiecia i jest taki reczny.

Sela, nie dziwie ci sie... Ja tez spie z malym, bo bym co chwile chyba wstawala smoczka podawac, moze rzeczywiscie sproboj sie z nim polozyc?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Piotrek za smoczkiem od razu poszedł na czterech
    Nie przypominam sobie by w ogóle pelzal
    Do tej pory dla dydusia jest w stanie dużo zrobić :D będzie go ciągnął chyba do osiemnastki :D
    Patryk bez zmian-nie jest mobilny

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, moj na czworaka nie, ale pelza do przodu i w kazdy kat dojdzie :D Tez poszedl za smoczkiem, polozylismy a on z takim zaparciem za nim, no i sie zaczelo :D
    U nas na czworaka ani do siadu sie nie zapowiada. Wgl do kiedy dziecko powinno usiasc samo?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, chyba do 10 miesiąca ale głowy nie dam. Moja niesmoczkowa... Musiałabym telefon chyba dać za przynętę ale czym nakręcę film? ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    to Piotrusiowe ruszenie za dydusiem

ogólnie ruchowe normy sa u dzieci-w brew pozorom-dosyc pózne, wiec nie ma co panikowac
    choc czworakowanie, siadanie iwstawanie ida jakby w parze tzn moga byc w roznej kolejnosci ale czesto w krótkich odstepach czasowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 22:20

Mycha666, kattalinna, Cola87, Mała Matylda, Sela, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam, ze do 10 miesiaca :p

Ja szczerze mowiac polubilam nawet spanie z Kamilem nawet jak mnie pozniej wszystko boli xd Jak spi w lozeczku to sie zawsze boje, ze sie nakryje kocykiem bo spiworka nie akceptuje:/

Ja wczoraj w samochodzie dalam Kamilowi smoczek zeby zobaczyc co z nim zrobi i najpierw nie dal sobie w ogole do buzi wsadzic, a potem trzymał i gryzl xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, u nas też smoczek robi za gryzak ;-)

Kamcia, w jakim wieku był Piotruś? Cudnie raczkował. Mnie te ruchy z Golumem zawsze kojarzą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 08:01

Katy, kamciaelcia lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1926 1927 1928 1929 1930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ