Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fatalita, następnym razem sie uda :*
My jedziemy na zakupy, oby nas ludzie nie podeptali...
To w sumie ja mam lepiej czy gorzej jak musze robic wszystko jak Kamil nie spi? :p Bo spi tylko ze mna, a tak to sie budzi i po drzemce...Fatalita lubi tę wiadomość
-
Kattalinna gratuluje pełzania ! :-*
Powiem Wam, że jak mi nocą tak wstaje po dziesiąt razy to go biorę do nas. Co prawda nie śpi wtedy dłużej, ale nie muszę się chociaż podnosić.
U nas zaczęło się tydzień temu połowiczne pełzanie, tzn.odpychanie tylko rączkamk, a nogi przeważnie proste jak kłody, ale idzie mu to całkiem sprawnie. Tylko czeka, żeby go na panele położyć, bo na puzzlach ciężko. Jak ściągnęłam spodnie i skarpety to się darł, bo nie było poślizgu hehe
Dobijają mnie te noce, mąż nawet dzisiaj powiedział, że chyba trzeba go na butelke przełożyć, ale tak jak same wiecie, nie zawsze to pomoże. Głównie jest tak, że pocyca 2 razy i śpi... byle być przy cycku. Co za cycol jeden.
Katy, ja wczoraj byłam na zakupach, ludzi tyle, że szok, a kupiłam dopiero połowe, dzisiaj powtórka, nie jestem w stanie się zabrać z tymi zakupami i wózkiem i muszę tak jeździć jak głupia.kattalinna, m.agnes.z lubią tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Fatalita, nie lubię
dla mnie te egzaminy na prawo jazdy to jeden wielki koszmar. Pod każdym względem...
Kamcia, zależy kto jakie uszka robija jestem z siebie dumna bo zrobiłam je od początku do końca sama, pierwszy raz w życiu tak
Z reszty farszu ulepię pierogi. Skoro jestem na falibędą z soczewicą i grzybami, może wyjść fajna rzecz. Tylko oczywiście myślałam, że mam jeszcze soczewicę, a nie mam...
Ładnie się zrobiło, słońce się pokazało, trzeba się zebrać na spacer.Fatalita lubi tę wiadomość
-
Kurcze a u nas strasznie wieje i nie ma jak iść na spacer:-(
A właśnie Leosiowi pojawiła się na szyjce tak pare cm pod uchem taka szorstka skóra z kropeczkami. Sama nie wiem co to i od czego. Zauważyłam to 3 dnk temu. Dziwne, bo nigdzie nic nie ma tylko ten pasek na szyjce.
Fatalita tule, nie przejmuj się, teraz to prawko to z roku na rok coraz gorzej zdać.
Kamcia to ile masz rąk na zakupach? Dobra jesteś. Wiem wiem dobra organizacja to podstawa. Kurcze ja jak mam wózek i na dodatek ten koślawy sklepowy to mnie szlag trafia, jeszcze jak tyle ludzi łazi po sklepie...
Fatalita lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
sela
mam jeszcze ręce męza choć nadal dwóch brakuje do wózka sklepowego
ostanio w ciasnej biedronce było tak: mąż przycupnął miedzy paletami niedaleko cukru z Patrykiem i przy okazji go nakarmił
sklepowy wózek stanał między paletami obok mleka
a ja Z Piotrusiem krążyłam po pojedyncze rzeczy i wrzucałam do naszego wózkaSela lubi tę wiadomość
-
Ja wiem, że maluchy będą spały coraz mniej, jednak wolałam dwie drzemki od trzech
Ten dobry czas trwał u nas tylko jakiś miesiąc, ale do dobrego łatwo się przyzwyczaić
W nocy Zosia przesypia dziewięć, do dziesięciu godzin, ma 2-3 pobudki, nierzadko po wybudzeniu nie zasypia przez dłuższy czas, np. w poniedziałek nie spała od północy do prawie trzeciej. W tej sytuacji uważam, że należały mi się dłuższe drzemki
No to ponarzekałam, odreagowałam, pora się ogarnąć
Jutro mąż idzie do pracy po raz ostatni w tym roku, więc będzie łatwiej.
Fatalita, bardzo mi przykro, że tym razem nie wyszło, tulę i mocno wierzę, że w 2019 się udaFatalita lubi tę wiadomość
-
Dzięki... oblał mnie przez wymuszenie przy skręcie w lewo. W mojej ocenie nie wymusiłam, zdążyłabym spokojnie. Wiecie - słowo przeciwko słowu. "Może się Pani odwołać, jak się Pani inaczej wydaje"...
Zła jestem, bo kupe kasy wydałam na jazdy doszkalające, od tygodnia codziennie wstałam wcześnie i jeździłam dwie godziny od rana. Czułam się naprawdę dobrze przygotowana, nie robiłam żadnych błędów... i teraz 5 tygodni przerwy. Nie byłabym taka zła gdyby mogła podejść np. Jutro czy w przyszłym tygodniu.
Ehh..
Sela, umyj po prostu to miejsce dzisiaj i jutro np. Emolientem, posmaruj i bardzo dobrze osusz.
I u nas noce podobnie, dlatego już nawet nie pisze tego
Wiki jest piersiolubna i czasem ( nie czasem, bardzo często) budzi się tylko po to, żeby się przytulić do piersi.
Nawet już się nauczyła tak: budzi się, szuka mnie ręką i ciągnie za bluzkę tak aby się obrocic i wtulić
Ale ja lubię z nią spać
Katalinna, no i gratuluję uszkowej samodumy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 12:44
kattalinna lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Berberbecia ja też kupiłam Kaske Vileda i jestem bardzo zadowolona. Nie jest to odkurzacz ale z kurzem i paprochami sobie na gładkich powierzchniach dobrze radzi. Tak mi się spodobało, że rodzicom jednym i drugim w gwiazdkowych prezentach sprawilismy
Fatalita, ja swego czasu też oblałam za wymuszenie przy skręcie w prawoWracaliśmy już do ośrodka, 1km mi został
Ale następnym razem już zdałam. Dasz radę w nowym roku.
Nasza Martusia też jeszcze sama nie siedzi, zębów tez nie ma, pełza do tyłu i turla się cały czas. Śmieję się, że ona nie będzie czworakowac tylko się turlać. Jak chce się dostać do jakiejś zabawki to po prostu się do niej turla w każdą stronę. Także czekamy na zęby i aż usiądzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:09
Fatalita lubi tę wiadomość
-
Kattalina, tak się turla, że zmianą pieluchy to wyczyn!!! A ja już doszłam do perfakcji w ubieraniu dziecka, które leży na brzuchu
Był model z opcją na mokro??? Toż to byłby mój ideałMy gadżetów mamy mało Kaska zastąpiła nam zwykłą szczotę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:35
kattalinna lubi tę wiadomość