X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, następnym razem sie uda :*

My jedziemy na zakupy, oby nas ludzie nie podeptali...

To w sumie ja mam lepiej czy gorzej jak musze robic wszystko jak Kamil nie spi? :p Bo spi tylko ze mna, a tak to sie budzi i po drzemce...

Fatalita lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAJOWA
    W USZKACH WIECEJ TEGO CIASTA NIZ FARSZU
    ZUPY LUBIE ROSOŁOWE, WODNISTE, INTENSYWNE
    PIEROGIEM GRUBASNYM NIE POGARDZE ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk spi z szumami
    ale był marudny
    po 30 min sie ocknał, ululałam i spi
    uff

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna gratuluje pełzania ! :-*

Powiem Wam, że jak mi nocą tak wstaje po dziesiąt razy to go biorę do nas. Co prawda nie śpi wtedy dłużej, ale nie muszę się chociaż podnosić.

U nas zaczęło się tydzień temu połowiczne pełzanie, tzn.odpychanie tylko rączkamk, a nogi przeważnie proste jak kłody, ale idzie mu to całkiem sprawnie. Tylko czeka, żeby go na panele położyć, bo na puzzlach ciężko. Jak ściągnęłam spodnie i skarpety to się darł, bo nie było poślizgu hehe

Dobijają mnie te noce, mąż nawet dzisiaj powiedział, że chyba trzeba go na butelke przełożyć, ale tak jak same wiecie, nie zawsze to pomoże. Głównie jest tak, że pocyca 2 razy i śpi... byle być przy cycku. Co za cycol jeden.

Katy, ja wczoraj byłam na zakupach, ludzi tyle, że szok, a kupiłam dopiero połowe, dzisiaj powtórka, nie jestem w stanie się zabrać z tymi zakupami i wózkiem i muszę tak jeździć jak głupia.

kattalinna, m.agnes.z lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to my robimy zakupy na dwa wózki plus sklepowy ;)

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam wczesniej pisać ale wciaż wylatuje z głowy -mam trzy kupony rabatowe na -10% do reserved online ale wazne tylko do końca roku
    ale jak któras chetna to oddam chetnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, Kamil tez tak robil, ze musial byc cycek w zasięgu, teraz spi czasem odwrocony xd

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, nie lubię :-( dla mnie te egzaminy na prawo jazdy to jeden wielki koszmar. Pod każdym względem...

Kamcia, zależy kto jakie uszka robi :-P ja jestem z siebie dumna bo zrobiłam je od początku do końca sama, pierwszy raz w życiu tak :-)

Z reszty farszu ulepię pierogi. Skoro jestem na fali ;-) będą z soczewicą i grzybami, może wyjść fajna rzecz. Tylko oczywiście myślałam, że mam jeszcze soczewicę, a nie mam...

Ładnie się zrobiło, słońce się pokazało, trzeba się zebrać na spacer.

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a u nas strasznie wieje i nie ma jak iść na spacer:-(

A właśnie Leosiowi pojawiła się na szyjce tak pare cm pod uchem taka szorstka skóra z kropeczkami. Sama nie wiem co to i od czego. Zauważyłam to 3 dnk temu. Dziwne, bo nigdzie nic nie ma tylko ten pasek na szyjce.

Fatalita tule, nie przejmuj się, teraz to prawko to z roku na rok coraz gorzej zdać.

Kamcia to ile masz rąk na zakupach? Dobra jesteś. Wiem wiem dobra organizacja to podstawa. Kurcze ja jak mam wózek i na dodatek ten koślawy sklepowy to mnie szlag trafia, jeszcze jak tyle ludzi łazi po sklepie...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sela
    mam jeszcze ręce męza choć nadal dwóch brakuje do wózka sklepowego
    ostanio w ciasnej biedronce było tak: mąż przycupnął miedzy paletami niedaleko cukru z Patrykiem i przy okazji go nakarmił
    sklepowy wózek stanał między paletami obok mleka
    a ja Z Piotrusiem krążyłam po pojedyncze rzeczy i wrzucałam do naszego wózka :D :D :D

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zakupy wygladaja tak, ze ja z Kamilem latam i pakuje do jego wozka co sie da, a chlopak stoi w kolejkach :p Ja mu przerzucam co jakiś czas i lece dalej ;)

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że maluchy będą spały coraz mniej, jednak wolałam dwie drzemki od trzech ;)
    Ten dobry czas trwał u nas tylko jakiś miesiąc, ale do dobrego łatwo się przyzwyczaić :)
    W nocy Zosia przesypia dziewięć, do dziesięciu godzin, ma 2-3 pobudki, nierzadko po wybudzeniu nie zasypia przez dłuższy czas, np. w poniedziałek nie spała od północy do prawie trzeciej. W tej sytuacji uważam, że należały mi się dłuższe drzemki XD
    No to ponarzekałam, odreagowałam, pora się ogarnąć :)
    Jutro mąż idzie do pracy po raz ostatni w tym roku, więc będzie łatwiej.

Fatalita, bardzo mi przykro, że tym razem nie wyszło, tulę i mocno wierzę, że w 2019 się uda :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki... oblał mnie przez wymuszenie przy skręcie w lewo. W mojej ocenie nie wymusiłam, zdążyłabym spokojnie. Wiecie - słowo przeciwko słowu. "Może się Pani odwołać, jak się Pani inaczej wydaje"...

Zła jestem, bo kupe kasy wydałam na jazdy doszkalające, od tygodnia codziennie wstałam wcześnie i jeździłam dwie godziny od rana. Czułam się naprawdę dobrze przygotowana, nie robiłam żadnych błędów... i teraz 5 tygodni przerwy. Nie byłabym taka zła gdyby mogła podejść np. Jutro czy w przyszłym tygodniu.
    Ehh..

Sela, umyj po prostu to miejsce dzisiaj i jutro np. Emolientem, posmaruj i bardzo dobrze osusz.
    I u nas noce podobnie, dlatego już nawet nie pisze tego ;)
    Wiki jest piersiolubna i czasem ( nie czasem, bardzo często) budzi się tylko po to, żeby się przytulić do piersi.
    Nawet już się nauczyła tak: budzi się, szuka mnie ręką i ciągnie za bluzkę tak aby się obrocic i wtulić ;)
    Ale ja lubię z nią spać ;)

Katalinna, no i gratuluję uszkowej samodumy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 12:44

kattalinna lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berberbecia ja też kupiłam Kaske Vileda i jestem bardzo zadowolona. Nie jest to odkurzacz ale z kurzem i paprochami sobie na gładkich powierzchniach dobrze radzi. Tak mi się spodobało, że rodzicom jednym i drugim w gwiazdkowych prezentach sprawilismy :D

Fatalita, ja swego czasu też oblałam za wymuszenie przy skręcie w prawo :-D Wracaliśmy już do ośrodka, 1km mi został:-D Ale następnym razem już zdałam. Dasz radę w nowym roku.

Nasza Martusia też jeszcze sama nie siedzi, zębów tez nie ma, pełza do tyłu i turla się cały czas. Śmieję się, że ona nie będzie czworakowac tylko się turlać. Jak chce się dostać do jakiejś zabawki to po prostu się do niej turla w każdą stronę. Także czekamy na zęby i aż usiądzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:09

zem3df9hunlqvfmi.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, fajnie, że się turla. Moja kłoda tylko wydaje dźwięk dezaprobaty ;-)

Ja kaśke nawet rozważałam ale to byłoby mnożenie gadżetów w naszym przypadku. Poprzedni model był fajny, z możliwością mokrej przecierki ;-)

age.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, tak się turla, że zmianą pieluchy to wyczyn!!! A ja już doszłam do perfakcji w ubieraniu dziecka, które leży na brzuchu :-)

Był model z opcją na mokro??? Toż to byłby mój ideał:-D My gadżetów mamy mało Kaska zastąpiła nam zwykłą szczotę:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 15:35

zem3df9hunlqvfmi.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz, ja nawet zwykłej szczotki nie mam tylko jakąś super extra wypas od viledy też ;-) a po prostu zamiata :-D ale ze 3 tygodnie wybierałam ;-)

age.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Widzisz, ja nawet zwykłej szczotki nie mam tylko jakąś super extra wypas od viledy też ;-) a po prostu zamiata :-D ale ze 3 tygodnie wybierałam ;-)

Hahahaha :) To musi być zajefajna :-D

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina to może ja mam ten model w zestawie byla scierka.

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to chyba nie doczytałam wcześniej, że Berbecia polecasz tą kaske z viledy, bo pewnie bym mamie kupiła pod choinke. W styczniu jej kupie na imieniny ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1928 1929 1930 1931 1932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ