X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Ponowię pytanie o odkurzacz ręczny/ samochodowy: ktoś coś ma, poleca, odradza?

Kattalina ja mam z bosha i odradzam i też jest bezprzewodowy. Kupilam go za 500 zl i po roku zaczol sie psuc a pozatym nie zadobrze zbierał. W porównaniu z kaską za 135 zl to kaska wygrywa.
    Podobno dobry tak slyszałam nie korzystalam wiec nie polecam a tylko wspominam dyson cyklon za 3000 zl. Ale dla mnie to za drogo i szkodaby mi bylo tyle kasiory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 08:19

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do aktywności to córa nie ma takiej w nocy. Syn jak byl malutki to mi tak robił ale tylko wtedy jak szedł za wcześnie spać. Wogóle to moje dzieci spanie mają po mamusi.w nocy dlugo szaleć ale rano też dlugo pospać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 08:29

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:

Kamcia, w jakim wieku był Piotruś? Cudnie raczkował. Mnie te ruchy z Golumem zawsze kojarzą ;-)

liczyłam ten wiek na podstawie filmiku i wychodzi około 8,5 miesiaca

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbecia, dzięki ale zrezygnowałam z zakupu pionowego odkurzacza na rzecz takiego małego samochodowego. Mam normalny, potrzebuję tylko czegoś podręcznego do szybkiego zebrania okruchów czy żwirku. Mało opinii w necie takie mają.

age.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten moj jest taki

https://m.oleole.pl/odkurzacze-przemyslowe/bosch-pas-18-li-2-5ah.bhtml?from=pla&gclid=CjwKCAiAu_LgBRBdEiwAkovNsLCa9OBhz2rIePDx7vXN9OM8e7SgdNwDcm70tnxe1vzPUx213QIRZBoCRMQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
    Szczerze to samochód miał problem odkurzyć
    I jest głośny.
    Najlepiwj zebys wybrała sie do sklepu i namacalnie go obejrzala i sprawdziła jaki ma ciąg

Któryś raz pisze z kolei ale ja bardzo zadowolona jestem z kaski elektrycznej viledy moj mlody rozbil wczoraj lampke nocną wieksze kawalki pozbieralam recznie a całą drobnice tą szczotką, cały dom nią odkurzam jak mi sie nie chce wyciagac zwyklego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 09:15

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ,męża tel. rzuć na przynętę.

Berbecia dobrze że się w mame że spaniem wdało dziecię gorzej jak by odwrotnie było mama sowa ,dziecko skowronek.

Wychodzimy do domu ,w końcu ,na oddziale jelitowki panuje odsyłają nas zanim się zarazimy i na święta zostaniemy . Ponieważ się kp to nie płacimy za pobyt ,też dobrze ,parę duszek w kieszeni zostanie i prezent dostaliśmy od Mikołaja. Czekamy na ojca i wiejemy do domu

Katy, Fatalita, kamciaelcia, kattalinna, Sela, D_basiula, Mycha666, Wowka lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, slicznie Piotrus poszedl, u nas tez smoczek wygrywa.
    Ja widze ze mojemu tak pelzanie sie spodobalo, ze nie wiem czy bedzie raczkowal czy tak pelzal jak glista.

Ja juz sie nie moge doczekac az sam usiadzie :)

Pierwsza drzemka wlasnie sie zaczela.

Pawojoszka, super ze wychodzicie dzisiaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 09:16

pawojoszka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka no to super.

Tylko pamietaj wszystko zabieraj nic nie zostawiaj zebys nie musiała tam wracać.

U nas w szpitalu czasem proszą zeby cos kupic na oddział zamiast placic kase.

pawojoszka lubi tę wiadomość

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka super, że wychodzicie.

Moja smoczka doiła dużo na początku,później przy usypianiu, od chyba 2 miesięcy robi za gryzak jak go dorwie, cycać nie chce.

U nas codziennie postępy,3 dni temu zaczęła robić deske jak leży na brzuchu,potem zaczęła na czworaka stawać i się bujać,wczoraj kawałek pełzła.

kattalinna, pawojoszka, Wowka lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina to Bożenka idzie jak błyskawica :D A mój na czworaka stoi już bardzo długo i długo długo ćwiczy bo dalej nie raczkuje. No może z dwa, trzy kroczki i na brzuch i pełza do przodu ale też od niedawna dopiero. A wcześniej było do tyłu. A pozycję czworaczną już pod koniec października odkrył. No doskonali swoje umiejętność chłopak ;) ma czas...

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawajoszka cieszę się że idziecie do domku :) moja siostra ma teraz staż na pediatrii i wczoraj mi pisała że ma biegunkę i jej niedobrze :/

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia Piotruś raczkował na filmiku jakby robił to od dawna! A tak że pierwszy raz, super :) może ja też dam smoka na przynętę ;p

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie taki jest Piotruś-nie zrobi choć umie :) może jest tak i z gadka? :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Brakuje mi Was dziewczyny, ale córka-tyranka nie pozwala mi się udzielać ;)
    Do niedawna miała dwie długie drzemki, a teraz trzy króciutkie. Zanim zdążę usiąść do komputera zarządza wstawanie.
    Ogarniam mieszkanie na święta, dopiero dzisiaj delikatnie zacznę przygotowania kuchenne, tzn. planuję upiec orzeszki, przełożę masą dopiero w niedzielę. Robię wszystko na ostatnią chwilę, bo w zamrażarce nie mam miejsca. Zosia się tam panoszy, w jednej szufladzie mleko, w drugiej warzywa i dla rodziców niewiele przestrzeni zostaje ;)

Przesyłam spóźnione życzenia dla Bożenki, Adasia i Oleńki – rośnijcie duzi i radośni :)
    Zdjęcia jubilatów cudowne, pozostałych dzieciaczków również <3

J.S, Mycha, Sela, współczuję ciężkich nocy, mam nadzieję, że w ramach świątecznych prezentów pociechy pozwolą Wam się wyspać i zregenerować siły.

Gratuluję Bożence umiejętności przemieszczania się do przodu! Mama się martwiła, że dziecko leniwe, a teraz dziewczyna idzie jak burza :)
    Odnośnie odkurzacza nie pomogę, takiego nie mam, nie znam się ;)

Jaki słodki mały Piotruś! Widać, że kocha dudusia, pięknie raczkuje :D

Pawojszka, super że wychodzicie!

Majowa, gratuluję postępów Zuzi :)

Zosia się obudziła, spała 22 minuty. Jeszcze niedawno iała drzemki po około 2h :/
    Jak żyć? ;)

kattalinna, MajowaMamusia, D_basiula, Cola87, Mycha666 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, żyć szybko ;-) Moja Bożenka za to przestawiła się łaskawie na dłuższe drzemki kosztem spania nocnego. Ale co tam, 50 uszek dziś ulepiłam :-)

Z tym jej przemieszczaniem to jeszcze nie ma co się emocjonować ;-) umieć, a robić to dwie różne rzeczy ;-) na pewno uwielbia siedzieć i lubi się podciągać - ćwiczy rączki.

Kwiatkowa, daj znak życia, jak u Was?

Patk, halo halo! Sprzątasz u sąsiadów czy co? ;-)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda żyje tak 8 miesiąc, nic zrobić z dzieckiem nie mogę, jak śpi to najwyżej zdążę na forum zajrzeć. Nie pocieszę Cię, będą spały coraz mniej.

Współczuję ciężkich nocy, u nas dzisiaj lepiej, ale jak człowiek przyzwyczaił się do dobrego to chciałby tak cały czas :D Nie wiem czy u nas stan skokopochodny czy zęby bo nabywa nowe umiejętności ale słabo z apetytem, rano wypiła tylko 90 ml, a w nocy 60 ml, coś słabiutko.
    Jutro pełnia księżyca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 10:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam neurolog mówił z tego co pamiętam, że do 9 miesiąca dziecko powinno samo siadać. Moja nie siedzi jeszcze.

Kamcia jak można nie lubieć uszek, czekam na nie cały rok, robimy dużo, na 2 dzień muszą być koniecznie.

• J.S Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, inowytrwaj XD XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopisuje się do listy zdających w 2019. Oblałam dzisiaj i mam chwilową dolinę. Termin następnego podejścia dopiero 28 stycznia o.O

Pawojoszka, bardzo się cieszę że wychodzicie :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Fatalita, strasznie mi przykro biedulko, na czym?

Fatalita lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1927 1928 1929 1930 1931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ