X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dba o interes swoich synów, za każdym razem gdy się zachwycamy jakimś przystojniakiem to wrzuca swoich dwóch, żebyśmy nie zapomniały ;-) a że ma kim się chwalić to i nie dziwota :-)

Dziewczyny, jeszcze proszę tych pięknych chłopców wychować na porządnych mężczyzn dla naszych córek :-)

Wowkaaaaaa! Z tego farszu to mi chyba 500 uszek wyjdzie, nie 100! Na razie mam po 5 na głowę, skończyło się ciasto i wstała Bożenka. Dorobię drugie tyle ale co z resztą grzybów? Nie dam rady ulepić ze wszystkiego.

Pytanie kulinarne w związku z powyższym: do jakiego dania (poza kapustą z grzybami czy pierogami z takową) można wykorzystać grzyby z cebulką? U mnie tylko uszka się robi...

Edit: i jaki macie patent, żeby po ugotowaniu się to to nie lepiło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 18:15

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób sos do makaronu.

Kamcia zgadzam się z tym rozumem XD

Nynka pomyślę co jeszcze. Kremy galeryjne. Osobiście takich unikam. Ale nie mogę powiedzieć, że to przez nie. Tak wygląda azs, reakcja na mróz, zły krem, cecha osobnicza, taka uroda, reakcja alergiczna itd.

kamciaelcia, kamciaelcia, Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina ja kiedyś jadłam neśniki z grzybami i cebulką. Moja mama takie na słono robiła. Pyszne :)

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoję w korku, ale ogarniam :)

Kattalinna, tak jak Hoope pisze, zrób się do makaronu. Nawet może być makaron łazanki, będzie świątecznie :) albo do kopytek, lubię bardzo :)

Dlaczego Twoje uszka mniej farszożerne?

Ja gotuję tak. Do wody ciut oleju. Nie gotuję, tylko woda prawie wrze i jak wypłyną to wyławiam. Smaruję półmiski olejem. Kładę uszka i studzę.

Kamcia, chłopcy super. Fajne to zdjęcie strażnika porządku za oknem.

Czy te korki, tłumy na parkingach, kilometrów kolejki będą trwały nieprzerwanie do świąt? Strzeli mnie zaraz, wszystko trwa 3x tyle.

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, piateczka! Ja tez poszlam wczesniej spac, bo nie chcialam brac do glowy scenariusza, ze znowu ta akcja moze sie powtorzyc. Akurat w nocy ladnie spal, zasnal o 20 obudzil sie o 3, tak do 4 nie spal jakos i o 6 wstal. No i hasa hasa hasa, moze dwie drzemki po 15 minut zaliczyl... Ja jeszcze jestem zmeczona ta nocka, nawet nie mam kiedy odsapnac i mysli pozbierac do kupy bo moj ciagle do pracy. Pocieszam sie ze moze po nowym roku dopiero po jedzie, licze ze jakos na dniach sie w koncu wyspie, bo chodze do tylu.

Przepraszam dziewczyny - nie nadrobie, ledwo zyje.. Caly dzien w innym miescie u endo, niby numerki, niby na ustalona godzine a siedzialam tam dwie godziny bo opoznienie. Ludzi jak mrowek, droga jak wiecznosc non stop korek, do tego lal deszcz, caly majdan zapakowac bo dziec u bratowej byl, istny cyrk na kolkach.

Jestem w dooopie ze wszystkim na swieta, a tu tesciowi jeszcse pomoc chate posprzatac bo u niego swieta, ciast naprodukowac, w domu u siebie ogarnac, ajjj :/

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina możesz krokiety zrobić jak lubisz też świątecznie albo do bigosu dorzucić jak robisz na święta ,albo nadziać schab ,w sumie nadziewa się pieczarkami ale kto bogatemu zabroni użyć innych grzybów.

Hoope bo facet to inny gatunek ,nie wyginęli tylko dzięki nam.

Wowka widzę że dała ci się odczuć atmosfera Świąt, teraz będzie już tylko gorzej ,kto nie zdążył z zakupami wcześniej ma przechlapane .

Kamcia chłopaki są absolutnie fantastyczni,fajna jest taka relacja między braćmi ,niesamowite móc patrzeć jak to się tworzy od początku .

Przyszła dziś paczka od cioci z Walii dzieciaki pytały co to mówię że paczka od Mikołaja i nie można otwierać ,dobrze że to tylko 4 dni zostały bo mi ich ciekawość zamęczy,już ta paczkę obsłuchiwali, obstukali ,przewracali dookoła żeby zgadnąć co tam może być .

kamciaelcia, MajowaMamusia, Katy, Sela, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    Dla mnie Adaś najpiękniejszy
    Jak np skrzat najsprytniejszy
    Prezes najstarszy i najgrubszy
    Kamilek najwlochatszy
    Igorek najmodniejszy
    I nie że kogoś pominelam ;) to przykłady
    A inni chłopcy rzadziej się tu pokazują
    Dziewczynki też mi się na naj kojarzą ;)

Katy, J.S, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Piotruś ma taki mały rozumek
    Jest antyspoleczny
    Ale o bracie czasem myśli
    Ostatnio Patryk zgubił dydusia w kuchni
    Piotruś przebiegł z tym dydusiem i kazał wsadzić Patrykowi do buzi ;)

Cola87, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzyby z cebulką do zapiekanych naleśników i żółty ser- mmm pycha i sos czosnkowy, albo zamrozić i będą kiedyś na pizze, albo właśnie krokieciki z barszczem.

Jak dobrze, że mąż po sklepach jeździ, chociaż jak mam robić konkretne zakupy to wole sama, ostatnio mówię mu żeby kupił mamie czekoladki do prezentu pod choinkę, najlepiej ptasie mleczko, albo owoce morza,a jak nie będzie to jakieś inne, przyjechał bez niczego, bo nie mógł znaleźć, ehh.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jakieś 2,5 h zlecialo nam poza domem. Pod blokiem tzn na placu była wigilia dla mieszkańców. Pojadlam pierogów, sernik, nawet bigos probowalam. Potem spacerek o małe zakupy. Ostatecznie Piotrek więcej przespal niż Patryk a nie sypial w wozku przez ponad rok o.O

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola
    Patryczek bardzo duzo się usmiecha czy chichra
    Piotruś byl taki sam
    A potem przyszedł czas że mama chce zrobić zdjecie to Piotrek patrzy w każdą stronę tylko nie na mamę ;) więc złapać jego uśmiech jest bardzo ciężko

Ale filmik z udziałem Patryczka to już nie jest możliwy do nagrania :D widzi telefon i albo powaga albo po niego siega

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:01

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja myślę że Piotruś nie ma już czasu na zdjęcia, on musi zdobywać świat, tyle ciekawych rzeczy jest dookoła. Ale super że chłopaki takie uśmiechnięte. Bardzo pozytywne dzieci, lubię takie ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choc Piotrek umie tez pokazac niechec do kogos ;) ale jest prekupny :D
    i lubi byc w centrum uwagi
    tzn podoba mu sie jesli ktos go zagada w markecie czy ucieszy sie z jego wygłupów patryk poki co obserwuje czy obdarzyc usmiechem
    ale zaczynam sie bac bo ma dobrego nauczyciela-Piotrusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:31

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, ja nie wiem jak my sie odgrzebiemy z tego syfu do swiat :/ Jutro dopiero moge zaczac sprzątać...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chora jestem na myśl o zakupach ale już dłużej odwlekać nie mogę nie? :(

Zapytałam mamę czy zrobi na Święta tą przepyszną paschę co ostatnio ale się okazało, że Świętą pomyliłam :P A potem, że ojciec pytał o to samo XD XD

Kamcia ja też jestem aspołeczna i dobrze mi z tym :P Na takiej Wigilii jadłabym ciasta, ciasta i ciasta. Btw nigdy nie słyszałam o takiej imprezie osiedlowej.

Prezes tu wychodzi na osiedlowego głupka a tak naprawdę Prezes kocha książki... Dziewczyny siada to małe gufno między moimi nogami i słucha jak czytam od A do Z. Czasem pokrzykuje. Nigdy takiego zaangażowania w literaturę u tak małego człowieka nie widziałam ❤❤❤

kattalinna, Katy, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, podoba mi się smarowanie półmiska olejem. Resztę robiłam i skutek zawsze marny. Dziś mąż gotował te uszy bo ja się bałam ;-) ale jutro ciąg dalszy zabawy. Zaczynam od rana, wszystko mam. Ten farsz ledwo schodzi bo te uszka takiw maniunie.

Dzięki za inspiracje, od biedy będą naleśniki albo makaron choć myślałam o czymś wigilijnym ;-)

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię duże uszka, wielkości pierogów.

Z wigilijnych to jeszcze krokiety do barszczu z grzybami/kapustą. Albo zrób duże uszy.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope
    wigilia dla mieszkanców miasta :D mieszkam tuz przy ratuszu
    podoba mi się to ucho do barszczu :D wole farsz niz to ciasto
    ostatecznie nie lubie barszczu z uszkami :D :D :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do komputerowców ;)
    Piotrek co chwilę wciska mi klawisze w laptopie
    odkrywa skróty dla mnie nigdy nie poznane
    i wczoraj musiał coś wcisnąc że mam taki problem nietypowy-przyciski dobrze działaja, pod warunkiem, że nie wciskam tego samego
    np zero zero
    kasowanie
    spacja spacja
    moge powtórnie nacisnac ten sam przycisk ale po czasie
    czyli rózne literu piszę normalnie, te samą litere juz nie
    jakies pomysy?
    wkurza to bo chociazby dotyczy backspace

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 22:01

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1925 1926 1927 1928 1929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ