X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    cudne widoki
    cudne historie
    własnie mezowi pokazywałam-taka gromadka toz to poklasku potrzebuje

pawojoszka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Ha! Mąż nie protestuje na sesję wiosną :-D to teraz dziewczyny z Wawy i okolic proszę o namiary na jakiegoś fotografa :-) Feeva, Twój mąż robi takie sesje rodzinne plenerowe? Bo ja to nie wiem jak dobrego fotografa znaleźć...

On raczej śluby, wesela, plenery, chrzty. Ale skoro robi chrzty to i z sesją rodzinna nie byłoby problemu, wystarczy dobre oko i pojęcie :) Więc jak coś to się odzywaj, podeśle jakieś portfolio z reportaży :)
    Wszystkiego dobrego dla Bożenki, śliczna Mikołajka :*

Kwiatkowa, dziewczyny napisaly już wszystko. Nic dodać, nic ująć.

Wowka, zdjęcia Skrzata mistrz :D

Inne dzieciaczki też słodkie :*

J.S współczuję nocy...

Pawojoszka gratuluję zęba :)

My nadal szczerbate XD
    Ale chyba już niebawem bo chyba zaczęły jej dokuczac dolne jedynki bo na początku nie chciała jeść przed spaniem, płakała, tarla smokiem o dziąsła dolne... Jak jej smarowalam żelem to nawet nie zlizywala tylko grzecznie czekała. Dopiero po żelu zjadła.
    No i moje dziecko nie ma lampki w głowie "dość" jak je. Je je je aż się porzyga. Eh. Musiałam poszewke z kołdry zdjąć bo cała mi zarzygala i mnie przy okazji.

Byłam dziś na zakupach, w pepco wydalam 270zl XD plus jeszcze większość rzeczy spożywczych, w sobotę tylko mięso, ryba i warzywa na targu.

Udało mi się upiec!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e21fac8edf3b.jpg

Alez już czuć te święta!

W ogóle to chyba mnie przewialo dziś, bo gardło boli i łeb :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 21:24

Wowka, kattalinna, Katy, Hoope, Sela, pawojoszka, D_basiula lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, super ta gromada cukierników :) ale się przyjemnie patrzy na taki obrazek. Oni zawsze tacy zgodni, nie leją się kto ma trzymać wałek a kto wykrawać? :D

Feeva, jakie ładne kształty Twoich pierniczków :)

Laurka, źle zrobiłam oglądając ten przepis. Przypomina moją kochaną malinową chmurkę :)

Ale skończyłam już z ciastami. Chyba, że jeszcze choinka z ciasta francuskiego z makiem, to 15 min roboty.. ;) https://www.mojewypieki.com/przepis/makowa-choinka

Zrobiłam listę rzeczy do zrobienia. Na pierwszym miejscu jest zrobienie paznokci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 21:36

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah, ja paznokcie zrobiłam sobie wczoraj :D
    Bo szewc w dziurawych butach chodził XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 21:36

Wowka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, widac, ze sie dobrze bawia :p

Mi sie jak na zlosc paznokcie polamaly :/ Uratuje co sie uda i pomaluje tylko jeszcze nie wiem kiedy xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia :) a tu obiecany kwiatuszek dla Bożenki.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43b1e3b56707.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 23:34

kamciaelcia, Hoope, Berbecia, kattalinna, Wowka, MajowaMamusia, Fatalita, Katy, D_basiula, Magda33, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój solenizant trochę dziś bez humoru bo matka zafundowała w prezencie szczepienie, ale parę fotek jest na miesięcznice ;) waga 8900g, przez ciut ponad miesiąc przybrał 240g także powoli kończy z robieniem masy, teraz będzie rzeźba :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5963dae438f4.png .
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce7a1604dda0.png

kamciaelcia, Hoope, kattalinna, Feeva, Wowka, pawojoszka, Fatalita, Katy, D_basiula, Berbecia, Magda33, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś <3 nie wiem jacy mężczyźni są w typie Bożenki, mamie zawsze podobali się bruneci z ciemnymi oczami :-) wyszła za blondyna niebieskookiego ale to szczegół ;-)

Noc z cyklu: bez kawy nie podchodź. Dziś Dzień Lepienia Uszek. Chyba zalepiania uszu dźwiękoszczelnym materiałem...

Cola87 lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś bardzo przystojny :) gentelman, z kwiatuszkiem, ze stylowym śliniaczkiem i modnym zaczesem :*

Miłego dnia :)

Cola87 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Adaś <3 nie wiem jacy mężczyźni są w typie Bożenki, mamie zawsze podobali się bruneci z ciemnymi oczami :-) wyszła za blondyna niebieskookiego ale to szczegół ;-)
    To tak jak ja XD

Wowka nieprzypominaj o malinowej chmurce bo u nas jest rozchwytywana ;) całą jesień jedliśmy bo mamy swoje maliny. Pewnie od niej brzucha zgubić nie mogę :D
    Mąż się trzyma i nie je słodyczy i węglowodanów ( no bardzo mało )od kilku miesięcy. W święta zapowiada, że nie popuści. Podziwiam go.

Pawojoszka ale fajnie u Ciebie :)

Adaś ekegancki kawaler :)

kattalinna, Cola87, pawojoszka lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Alez z Adasia przystojniak :p

W moim typie zawsze byli niebieskoocy ciemni blondyni i mam teraz takich x2 xd

Jakas dziwna noc za nami, Kamil sie budzil wiecej razy niz zwykle i cos jeczal duzo...chyba to zeby faktycznie mu daja w kosc :/

Cola87 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam meża ciemnego bruneta z niebieskimi oczami. Niebieskie oczy sa, ale zamiast ciemnego bruneta jest ciemny blondyn ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry.
    Prawie nic nie pamiętam, dzieci widzialam, mase cudnych dzieci.
    Solenizantow! Stoweczka maluszki dla Was:*

JS Ciebie zapamietalam....Igor chyba chce mieć też swój rekord na forum :P współczuję, mam nadzieję, że dziś lepiej.

Widziałam, rodzinke młoda i piękna:)

I jakieś przepisy na.cuksy....ah a propo nie wytrwalam, przynajmniej raz w tygodniu cos zjem slodkiego także o. Ale to dlatego że cały czas coś w domu mam!:/

Ide jakoś kawe robic bo młodzież jeszcze przysnela.

Cola87, kattalinna lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Cola jaki przystojniak a jakie spojrzenie zawadiackie a przy tym dżentelmen. Wszystkiego dobrego z okazji miesięcznicy dla niego . Masę ma zacna Ula ledwo 8 kg przekroczyła.

Wowka jak nie jak tak kłócili się głównie o wałek bo foremek było kilka.
    Wczoraj były zakupy ,wydałam masę kasy. Dziś planuje robić kapuściane rzeczy farsze i takie tam no i malowanie pierników oczywiście.
    Mój M mnie wczoraj wyprowadził z równowagi . Wie że świętą że masa roboty do tego ten szpital , wszystko w biegu ,ja wczoraj wracam do domu a tam armagedon,pomijam już syf na szafkach w zlewie i na podłogach ,pranie wychodzące czwórkami ale nawet zerwany karnisz zastałam. Zamiast zrobić coś na święta ,musiałam sprzątać po nim ten syf . Przyszłam go wymienić a w szpitalu to samo na łóżku ,na szafce wszystko,nawet kubek po kawie nie obmyty. Chyba jednak w tym roku ruzga będzie. Nie gadam z nim bo moje gadanie puszcza sobie koło uszu ,weszłam w tryb "domysl się".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 08:58

Cola87 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje dziecie ma czerwone szorstkie policzki. Najpierw zrobily sie takie wieczorem po dosc dlugim spacerze, myslalam ze przez mróz. Ale jak sie pojawily wczoraj tak są do dziś. Policzki i broda.
    Czytalam, że alergia, atopia, zeby, nietolerancja, pogoda. Innych zmian ani objawow nie ma

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka według mnie ewidentnie alergia ,może zjadł więcej białka ,jakiś jogurt czy coś . A kupy jak? Jeśli są do tego kwaśne kupy czy biegunka to alergia na bank ,podraznienie od mrozu powinno zejść posmarowane kremikiem

cf409fc7e7.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, u nas to samo!
    A nie miałaś jakiś podejrzeń azs? Czy mi się coś pomyliło?
    Mi się wydaje, że najpierw to wyszło bo nie posmarowałam,a teraz się pogłębia z powodu tłustego kremu.
    Dodatkowo drapie się cały czas pod szyją i tam też nie mogę doleczyć :(

Pawojoszka, ja bym najpierw ryknęła, wywaliła wszystkie pretensje,a potem przestała się odzywać. Bo wiem, że facet jednak sam się nie domyśli...

Wowka, serio? Ja myślałam, że jak kraść to tylko miliony... może jakieś dzieciaki zrobilu to w formie "żartu"...

Piękny brązowooki :*
    I jaki gentelmen ;)

Ja podobnie jak Kattalinna i Majowa ;) wzdychałam do ciemnookich brunetów, a byłam w związkach ( w tym w małżeńskim) z niebieskookomi blondynami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 09:37

kattalinna, MajowaMamusia, Cola87 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, kupy normalne, i ostatnio nie jadl ani jogurtu ani sera bialego. Ja może wiecej jadłam sera....

Fatalita u nas azs nie bylo, teraz już lepiej. Ale np jak sie budzi ma mega czerwone policzki, za goraco?
    On spi na tej kolderce ...

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jak zaplanować lepienie uszek, nie sprawdzając dokładnie stanu mąki... Efekt jest taki, że Bożena w końcu śpi a ja muszę ją zaraz zbudzić żeby zejść do sklepu po mąkę... Mam na parterze w bloku. I teraz rozkmina: zrobić godzinny spacer czy tylko skoczyć z nią do sklepu? Jak się nie wyśpi to i tak nic nie zrobię. Rety, mam dość tego dnia :-[

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita on dobrze wie o co chodzi. Jak on był na noc ,ja przyszłam koło 10 to w domu było czysciutko chociaż do północy robiłam ozdoby do szkoły. Potem się zamieniliśmy i ja zostałam na noc ,powiedziałam mu że mam nadzieję że zastane dom w takim stanie jak on kiedy ja go wymieniłam to tylko głupio sobie żartował. Potem mnie pytał kiedy mnie wymienić rano więc mu napisałam jak w domu będzie czysto . Stwierdził że to chyba koło soboty dopiero .

Wiecie że ja nigdy nie miałam preferencji co do wyglądu faceta ,na mnie bardziej działa sposób bycia ale chyba jednak wolę brunetów zamiast bladynow. No i lubię trochę ciałka ,nie mówię o opasłym piwnym bojlerze ani o zapuchniętych sterydowcach ale takim w sam raz .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 09:59

cf409fc7e7.png
‹‹ 1923 1924 1925 1926 1927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ