X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adasiu, Bożenka wysyła siedmiomiesięczne buziaki. Takie z mnóstwem śliny i zębami ;-)

Kwiatkowa, czy miałaś w życiu doświadczenie życia z alkoholikiem, w sensie czy na żywo widziałaś, nie tylko w teorii i z doświadczeń innych? Mam wrażenie, że jesteś szczęściarą i Twój chłopak to pierwszy egzemplarz, inaczej byś dawno uciekła. Obawiam się, że wpadłaś już we współuzależnienie, dlatego trudno jest Ci się odciąć. Nie zazdroszczę Ci, mogę tylko się domyślać co przeżywasz. Ale nie robiąc nic tylko pogarszasz sytuację swoją i Patryczka. Nie wiem co zrobiłabym na Twoim miejscu, ale mam nadzieję, że to co trzeba. Zaczęłabym od wyjazdu do swojej rodziny. Jego to zrozumieją, a jak nie to tym bardziej. Jak długo będziecie w Polsce? Spróbuj umówić się na spotkanie z psychologiem/ doradcą od uzależnień i współuzależnień. Przy każdej gminie chyba są takie jednostki, jak nie to w parafiach itp. Myślę, że rozmowa z profesjonalistą w tym przypadku pomoże Ci nakreślić jakiś plan. I nie wstydź się rodziców. Jesteś mamą - do kogo ma iść dziecko w potrzebie? Twoja jest dla Ciebie i na pewno chciałaby móc Cię wspierać. Nie bój się działać. Jeśli kochasz tego człowieka, to zrób to też z miłości do niego. Miłość czasem wymaga radykalności.

Cola87, MajowaMamusia, Tanda, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Wowka no cudne ,ja też takie chcę.
    Zdjęcia oczywiście bo krasnali mam własnych jeszcze jeden i będę jak królewna śnieżka między nimi .

Kwiatkowa i uważaj nie daj się zbajerowac bo jak on zobaczy że mu się grunt pali to jeszcze się okaże że znowu jesteś w ciąży a w tedy to już całkiem będziesz mieć pozamiatane. Tak jak mówi Kattalina być może nie przeżyłaś alkoholizmu w najbliższym otoczeniu a to jest naprawdę straszne nie chciej się przekonać. To nie jest tak że on ma przed sobą przyszłość alkoholika ,on już nim jest ,nie musi pić dzień w dzień żeby nim być. Z czasem choroba będzie się tylko pogłębiać.

Najlepszego dla dzisiejszych solenizantów.

My jesteśmy po obchodzie ,no i tak szybko nas nie wypuszczą. Pewnie dopiero koło niedzieli, złapali klienta to go będą dusić. M ma szkole życia ,niech ma ,niech wie jak to jest myśleć o wszystkim i nie mieć czasu się wysikać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 08:46

Cola87, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jacy piękni i młodzi ludzie :-D czyżbyś planowała rodzinny biznes w gastronomii i przyuczasz już Skrzata? Fantastyczna ta sesja :-) ja muszę pomyśleć jak zmusić męża do takiej. Może plenerowa na roczek przejdzie jakoś ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeju, Wowka, bombowa <3 A Skrzacij mieszajacy w misce obledny <3

Najlepszego dla Jubilatow! Zdrowka! :*

Mialam najgorsza noc w zyciu. Od 24 do 4 moje dzircko sie bawilo, spal od 4 do 6. 2h w nocy spania dla mnie to koszmar.

Edit
    Wowka masz taki przyjazny wyraz twarzy, twoj maz takze, widac ze jestescie bardzo sympatyczni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 08:30

Cola87, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatowa uciekaj póki możesz. Już chyba dziewczyny wszystko napisały. Jedź teraz do rodziców i nie patrz nawet na niego. Pogadaj z rodzicami i na pewno Cię zrozumieją. Nie chcesz chyba prowadzić życia osoby współuzależnionej. Zastanawiać się czy chłop wróci trzeźwy czy nie. Czy Ci się obwrwie czy nie (bo często za alkoholizmem idzie przemoc domowa). UCIEKAJ !.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    cudne zdjęcia
    ale drugie to absolutny hit :D

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatkowa
    daleko masz w tej chwili do rodziców?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jubilatka pozdrawia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 00:35

J.S, pawojoszka, Patk, kamciaelcia, Cola87, Berbecia, Hoope, Wowka, MajowaMamusia, Sela, Katy, Fatalita, D_basiula, Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasza dzisiejsza jubilatka to istna modelkla :)
    zdrówka i radości

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Mąż nie protestuje na sesję wiosną :-D to teraz dziewczyny z Wawy i okolic proszę o namiary na jakiegoś fotografa :-) Feeva, Twój mąż robi takie sesje rodzinne plenerowe? Bo ja to nie wiem jak dobrego fotografa znaleźć...

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna no cud dziewczynka, w świątecznym przebraniu jak Śnieżynka.

Zawsze taka radosna? Prezes jest gburem nad gburami.

J.S ubiłabym... okno życia, serio...

Pawojoszka a podali antybiotyk? To teraz muszą minimum 5 dni podawać :(

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, dziewczyny napisały juz wszystko. Ja dodam jeszcze od siebie,że dobrze by było gdybys miała nagrania z jego stanu po libacji, przyda Ci się w sądzie jak będziesz walczyć o alimenty

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenko i Adasiu, najlepszego! :)

Ania-Mikołajka czaruje :* <3

Kattalinna, nie znam zbyt wielu fotografów :) ten od sesji świątecznej jest stacjonarny, ale może plenerowo też działa? Nie wiem, mogę Ci dac na niego namiar, sesje dziecinne, brzuszkowe i noworodkowe też robią, to pewnie i roczek ogarną :)

Hoope, na takiego krasnala trzeba złożyć zamówienie u producenta, tyle że termin dostawy mają dziewieciomiesięczny :P

A, a wiecie że Skrzat jak dostał w rękę tą łychę drewnianą, to od razu wiedział co ma robić? Moja krew :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 10:52

Fatalita, kattalinna, Mała Matylda, Cola87 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wydało się dlaczego Wowka już tyle przygotowała do świąt, Skrzat łychą kręci w kuchni :D śliczna sesja :)

Kwiatowa trzymam za Ciebie kciuki, dziewczyny już napisały. Myślę, ze przede wszystkim powinnaś porozmawiać szczerze z rodzicami. Chłop nie jest Was wart, już tyle razy pokazał, że się nie zmieni. Jak taka dziewczyna jak TY związała się z takim egzemplarzem?
    Współczuję Ci, bo pewnie chciałabyś stworzyć kochającą rodzinę dla Patryka, na pewno jest Ci ciężko. Trzymaj się i porozmawiaj z kimś, ukrywanie sytuacji nie ma sensu, jak będziesz tak całe życie udawać że wszystko jest dobrze to się wykończysz i będziesz nieszczęśliwa.

Najlepszego dla świętujących. Bożena sweet :*

kattalinna, Wowka, Cola87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. moja dzisiaj też się wierciła w nocy, nie wyspałam się, 2x piła flachę. Czy przypadkiem była pełnia, bo na mojego wampirka tak działa?

• Tanda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa24 wrote:
    Powiedzialam mu kiedys, ze jesli jeszcze raz zostane tu sama, a on bedzie pil to moja noga wiecej nie postanie u niego w domu.

Skoro tak mu powiedziałaś to musisz dotrzymać słowa, inaczej będzie miał twoje groźby za nic.
    Nie można rzucać słów na wiatr. Nigdy nie będzie Cię traktował poważnie, jeśli będziesz tylko grozić dla samego grożenia.
    Przypomnij mu te słowa i jedź do rodziców. Pokaż, że to nie są żarty i skończyło się nadużywanie twojej cierpliwości. Bądź konsekwentna.

A co jego rodzina? Przymykają oko na jego libacje? Nie widzą w tym nic złego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 11:00

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Berbecia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Najlepszego dla obchodzących miesięcznice!,!

Kwiatkowa dziewczyny dobrze napisały. Później bedzie coraz gorzej. Mam podobna sytuacje w rodzinie ciotka nie umiala odejsc. Jest coraz gorzej.

Wowka urocza rodzinka jak z żurnala.

Widziałam też Panią Mikołajową prze słodka.

My po wczorajszych jasełkach super. Milenka była bardzo grzeczna obcego tate zaczepiała i trzymała za palec pół przedstawienia.

Jak zwykle sie rozchorowałam skrzecze jak stara lokomotywa.dzisiaj wizyta u lekarza.

Pawojoszka szkoda ze tak dlugo was beda trzymać.

J.S. moja też całą noc popłakiwała aż rano zaspałam. Dziadek nas obudził bo syna do zerówki wozi jak mąż ma dniówki. Z palcem w du.. Latałam a mój syn na spokojnie powolutku on ma czas myslałam że wyjde z siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 11:05

11.05.18r. ,2280g ,50 cm
    7672190291.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    U nas właśnie trwa pierwsza drzemka...

Cola ja też zrobiłam grubsze i w piekarniku były max 8min.
    Ale słyszałam o takim patencie, żeby do puszki z pierniczkami wsadzić kawałeczki jabłek i wtedy pierniczki powinny pobrać tą wilgoć z jabłek. Osobiście nie próbowałam, ale moja znajoma tak.

Kwiatkowa też mam takie zdanie jak dziewczyny... nie marnuj sobie życia i świąt. Życie z alkoholikiem to jest coś strasznego i to nie będzie tylko wstyd dla Ciebie, ale również dla dziecka. I tak jak któraś pisała, że nie trzeba pić codziennie, ale ten raz, kiedy zacznie pić może trwać wiele dni, a chyba nie chcesz, żeby dziecko widziało jak tatuś się stacza, nie daj Boże jak stanie się pośmiewiskiem wśród rówieśników, bo wiadomo jakie są dzieci, jeden zobaczy i zaraz wszyscy sensacje robią.
    Mnie to jest najbardziej szkoda dzieci, bo dorosły chya wie co robi. A dziecko nie ma wyjścia...

Wowka cudni Wy, cudna sesja!!!

Bożenko (piękne zdjęcia), Adasiu sto lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 11:16

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia od nas dla Ani vel Bożenki (Katalina dlaczego Bożenka?! Ja tak mówię na pisie XD) oraz Adasia. <3 <3 <3

Wowka super zdjęcia. I w ogóle wyglądasz dosłownie jak moja sąsiadka. Masz klona dziewczyno! I to jakiego. I chcę żeby mi gotował. XD

kattalinna, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czlowiek sobie drzemke zrobi, a tu taki cuda wrzucaja :p

Wowka, czy wyjdę na jakiegos pedofila jesli powiem, ze to drugie zdjecie z checia powiesilabym sobie na scianie? Haha :p Super wygladacie ;)

Bozenko sliczna Mikolajko wszystkiego najlepszego ;) Adasiu dla Ciebie również:p

Berbecia, diabelek wygląda anielsko ;p

U nas nic ciekawego w sumie xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1921 1922 1923 1924 1925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ